Arc Raiders – recenze extrakční střílečky, která do žánru přináší svěží vítr
-
Tvl už jen chybí, aby se ten kohout jmenoval Silver a úkoly zadával agent Bureš :-D
Grafika je nádherná, prostředí fakt pecka, co jsem viděl cirka 2 hoďky u jednoho nejmenovaného streamera, ale máme tu opět línej vývoj, kdy si opět projednou hráč "tvoří sám příběh", protože vývojáři jsou líná netáhla, která jeho absenci vysvětlují tím, že stačí náznaky a hráč si stvoří vlastní narativ. Tohle je v poslední době ohromný nešvar a populární zhovadilost, kterou začala série Dark Souls. Všechno je tajemné jako hrad v Karpatech. Hlavně nic nevyprávět! Hlavně nic nikde nepsat! Ať si hráč vymyslí sám, o čem to celé bylo, potom, co bude 30 hodin nechápavě čumět, co se to děje, a potom ať roky slídí na internetu a fandomwiki a hledá si výklad toho, co jsme (ne)vymysleli. Ta lenost je neskutečná...
Osobně hraji hry ze tří důvodů: Chci zažívat příběhy. Chci objevovat. Chci mít krásný svět. Příběh a explorace je u mne na prvním místě. Dokonce kvůli tomu oželím nedokonalé herní mechaniky/souboják. Hry jsou pro mě příběh. Tahle lenost, kdy dnes NIKDO neumí napsat skvělej a poutavej příběh, nemluvě o úkolech (čest výjimkám jako Disco Elysium, Zaklínač 3, Tyranny, Pillars Of Eternity, Torment: Tides of Numenera či třeba Clair Obscur: Expedition 33) je fakt hrozná.
Jak je vysvětleno, že si jdou hráči po krku, když VŠICHNI míří do výtahu, který je "doveze" na stejné místo, poslední útočiště lidí (stejné město)? Proč tedy lidi po sobě střílí?
A jinak se lenost projevuje i v názvosloví všeho, které jsme ve hrách slyšeli už asi "jen" milionkrát... Na té hře je nejlepší zmíněný kohout, kterému může člověk nasadit slušivý kovbojský klobouček, ehm, a možnost běhat po mapě např. v klaunském kostýmku jako astronaut. Což je imerze jako prase. Ovšem, když hráč vysolí (díky monetizaci) nekřesťanskou částku...
PS: Slovo krá*a je na Games bráno jako nevhodné. Wow... Tak to jo. Nahradil jsem jej pojmem "prase". -
Jako totální asociál, bych si tohle rád zahrál, ale bez těch lidí 😁
-
Je to skvělá hra! Určitě se těším na nový obsah a doufám, že to bude narůstat i o jiné aspekty (Např. Vystavování si drahoceného lootu v pokojíčku.)
A jinak jo v solu jsem si dneska říkal, že je to trochu nuda jak všichni jsou k sobě ohleduplní. A pak mne v Blue ridge odpráskl týpek v bunkru s dobrým lootem hned co jsem ho otevřel...
Docela dobrý nastavení hry je i to, že má člověk velkou šanci utéct pokud je přepaden (The man who runs away will fight again.). Takže není člověk jen závislej na boji.