Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

Jen si tu něco odložím, aby se autor článku drobátko přiučil a nepovažoval sérii Assassin's Creed + seriál Vikingové za akademicky neotřesitelná historická fakta: http://sagy.vikingove.cz/stitonosky-a-bojove-zeny/

• ales.smutny

Já bych zase nebral obskurní weby s dvěma citacemi jako nezvratný akademický důkaz. Faktem je, že ohledně bojovnic je samozřejmě hodně idealizace, ale fakticky nemáme příliš relevantních zdrojů kromě anglosaských, velmi limitovaných písemných, archeologických dokladů (kterých mnoho není a proto je třeba že Sutton Hoo tak výjimečný nález) a utržků severských ság.

Takže, možná by to chtělo nečílit se pokaždé, když se ve hře, kde je První civilizace, skáče se do sena z padesáti metrů apod, objeví hratelná ženská postava. AC

• TheGGG

v tom případě ať ubisoft přestane šaškovat s edukativními mody a tvářit se jaké je to historicky věrné, když je to jen další blábol ala fan fikce na twitter.

• Ilusiveman

Tím posledním odstavcem pláčete na prázdném, bezduchem hrobě. 

• iSpirit

a pak kolik štítonošek se dožilo důchodu, aby mělo hrob? Je to tam v článku? 

• Člověk se musel dožít důchodu, aby měl hrob? To je velmi rafinované...

• Ilusiveman

Jono 🤔 oni vikingove probírali nějakéj důchod? Zdroj prosím? (ne exkrement, co se jmenuje ságy.vikingove.cz)  materiál od profesionála na vikingy s dohledatelnou minulosti? Rád počtu o zase Něco, co třeba nevyužiju, ale víis jak 🤷‍♂️ Dík 

• Je to marné, je to marné ... je to marné. Že vikingové nebyli vražedné mašiny s cool haircutem a nechodili 2x týdně do barbershopu, ale byli to i obchodníci a mořeplavci se dneska nenosí :-)

• Ilusiveman

Se to nějak vylučuje? Teď nemyslím barbershop a haircut, ale to být lovec, rybář, obchodník a vražedná mašina? Odkaz? Dík 

• No, ani to byli vražedné mašiny a 2x týdně chodili do barbershopu protože vlasy, vousy a hygiena byla u Vikingů velmi ceněná.

• clovicekO

? :D

• walltar

Rapovat? Tak vikingskej rap jsem ještě neslyšel... Doufám, že si berou inspiraci ze starýho rapu a ne z toho co se za to dneska vydává.

A jako musím říct, že mě to fakt překvapilo... čekal bych že jako viking budu spíš rapovat než rapovat. 😀

• Byly doby kdy novinari museli umet cesky...

• Tak já nevím, v článku jsem žádnou do očí bíjící chybu nenašel, pouč nás 😀

• MrDonut

prectete si nadpis

• Pořád nic nevidím ☹

• MrDonut

Assassin’s Creed Valhalla vás coby válečníky nebo štítonošky nechá plenit, pálit i rapovat ..to slovo rapovat vas nijak nevyvadi z miry? Nebo snad vikingove raPuji bezne?

• Nebojte pane Donut, já přesně věděl na co reagujete, už od momentu, co jsem si přečetl Váš první komentář k tomuto článku. A hned jsem si říkal, že to zase bude člověk, který si přečte nadpis a hned si myslí, že to po sobě autor nečte. Takže speciálně pro Vás, citace z článku:

"Zapojit se budete moct také do speciálních básnířských rituálů, kterým se říká flyting a nemají žádný pořádný český ekvivalent. Fanouškům severské mytologie a staré literatury ale mohou být veršované soutěže v urážení povědomé, jelikož se jim věnoval třeba Beowulf anebo Loki. V podstatě jde o dávné předky dnešních rap battles. Anebo o netradiční způsob, jak vikingy přiblížit publiku milujícímu hip-hop."

Ještě před úpravou tam bylo napsáno, že k rap battles to přirovnávají přímo vývojáři. Takže ne, opravdu mě to nevyvádí z míry 😉

EDIT: Ještě zpět k Vašemu původnímu komentáři, doufám, že už máte předobjednáno 😀

• MrDonut

Reakce na příspěvek:

moje chyba, uz jsem tu nekolikrat zazil preklep v nadpisu nebo clanku, ktery byl usmevny, tak jsem automaticky predpokladal, ze je to ten samy pripad. Kdo by taky cekal neco tak absurdniho jako je rap ve hre o vikinzich :)

PS: jdu pokorne zjistovat jestli se da predobjednavat :)

PPS: stejne jsem to mel v planu :))

• cms.sarka-tmejova

Podle všeho ano! Tedy minimálně podle Ubisoftu. Přečtěte si článek ;)

• Myslím, že rýmování asi není to pravé ořechové. :D

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rap

• A bude kromě achievementu raper i achievement rapist? Když teda budeme moci sack and plunder?

• Nu, Dr. Hübnerová bude mít jistě radost. 🙂

• Chci středověce rape-ovat! To je pravá evoluce!

• jindra.veliky

Radši bych hrál za Anglány a ty Seveřany vyprášil

• Veskoslav

Jaké Anglány? Vždy´t to byli Němci, co tam přitáhli po pádu Západořímské říše😀 Navíc sami Angličané nebo spíše kmeny obývající území dnešní Velké Británie se vesele mezi sebou mlátili. A legenda o Artušovi je právě proti saským dobyvatelům, tak nevím, za jaké Anglány by si chtěl hrát. Za ty, co už leží pod drnem, za německé Anglány nebo za normánské Anglány?

• tak mohl by hrat za Skoty ;]

• TheGGG

otřesná hudba, hidden blade úplně mimo a celkově hodně cringe fest.... no mohlo to být i mnohem horší...

• Ilusiveman

Ok dík za názor, tady máš klíčenku. 

<>o

(i s krouzkem) 

• Tak zrovna hidden blade je tady normální

• Ten trailer dali robiť komu? To je riadny otras. Navyše ten námet je strašná blbosť. Toto už nemá s Assassin's Creed nič spoločné.
    • twicer

Věže a otazníčky tam budou na tuty, takže smůla. má.

• Líbí se mi, jak se "to nemá s Assassins Creed nic společného" argument objevuje už přes osm let od dob třetího dílu. Člověk by čekal, že si na to lidi za tu dobu zvyknou.

• Velice sofistikovaná kritika. Nejpůvabnější na tom je, že se pořád někdo pozastavuje nad tím, že využívají značku AC. 

• Corvus

Rapovat = rabovat?

• Ne

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit