Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tento BWE byl můj první a musím říct, že mě hra nahlodala ke koupi.
    Zajímal jsem se o ni někdy v prosinci minulého roku a protože k vydání ještě chybělo půl roku, přestal jsem se o ni starat. Teď jsem si ale sehnal přes Curse klíč na onu betu a jakkoliv jsem si myslel, že o víkendu něco nahraju a pak se na hru vykašlu, opak byl pravdou.
    V betě jsem byl od spuštění (tj. páteční 19. hodiny) do sobotních 5 ráno. Pak jsem vstal v 11 a znovu jsem ve hře zůstal do 5 ráno. A kdybych dneska nemusel spát ve 4 ráno, zůstal bych tam do konce, protože mi takhle unikl ten závěrečný event (kdyby na něj měl někdo video, linkněte ho prosím).
    Jen je škoda že první 2 dny byla na obou serverech, na kterých jsem hrál, nulová komunikace mezi hráči - každý se snažil jen o to, aby si betu co nejvíc užil a většinou docházelo k pouhému zergu celé mapy a přilehlých eventů. Až v neděli v noci se lidi začali konečně socializovat a když jsme se ve třech vydali na skákací puzzle, užil jsem si srandy jako nikdy, protože to, co Anet předvedl, je k neuvěření. Hra by se klidně mohla jmenovat Guild Wars2: Jumping simulator edition.
    Docela mě ovšem mrzí, že jsem na většinu super věcí přišel až v neděli v noci, do té doby jsem jen jel svou Nornku a chtěl jsem dokončit personal story a prolízt svět.

Není to ovšem tak, že by se mi vše líbilo - některá designerská rozhodnutí Anetu jsem neschvaloval před hraním a ani teď mě nedokázal Anet přesvědčit o opaku. Například kdyby místo přemíry teleportů zvolili raději mounty. A nebo alespoň nedělali teleport instantní. Taky PvP zabíjení je příliš dlouhé kvůli FINISH HIM - 5sekund, kterých to zabere, je příliš.
    Je tu i pár dalších věcí, ale overall jsem docela spokojen. Optimalizace mohla být imo lepší, graficky na tom není okolí při bližším pžiblížení moc dobře (zato postavy vypadají nádherně). Přesto hra vše zachraňuje skvělým artstylem, díky kterému věci vypadají jako... malované. Dívat se pod sebe na létající ostrůvky, které se vznášejí mezi mraky (Asurské puzzle s branami a attunementem, pokud někdo ví) je něco opravdu nádherného.
    IMO Nornská a Lidská základní zóna je pro tento artdirection jako dělaná - Charrské pustiny v ní tak nevyniknou, zato surový Nornský les je nádherný a lidské zelené louky též.
    Docela mi ale přišla hra celkově taková tmavá a že postavy příliš splývaly s okolím. Možná to bylo ale způsobené pouze unavou.
    • Tento BWE musel byt nocni murou pro vsechny lidi, kteri chteji hrat thiefa. Po minule bete decka brecely a tak arenanet nerfoval a nerfoval az z nej zbyla postava co sice dava slusny dmg ale nic nevydrzi a pokud neradi jedete na ranged, tak se ani poradne nemate jak dostat k nepriteli, protoze jeho nejdelsi stealth je na 5s a aktivuje se jen, kdyz vam nekdo slapne do pasti. Tim se stava napriklad ve WvW naprosto nepouzitelnym a v PVE si uzijete chcipani mnohem vic nez za jakykoliv jiny char.
      • Já jen doufám že Anet nebude poslouchat bandu ubrečenejch casualů a neznerfuje tu hru na uroveň dnešního WoW(i když už i Wotlk byl lehkej). To je to nejhorší - uděláš hru lehkou a lidi se ji nikdy nenaučí pořádně hrát. A co pak s tím? Nic.
        Ale chápu, že najít správnou hranici pro balance je těžký, obzvlášť u MMO her, kde je tolik proměnných, že to je snad nemožné.
    • Ještě jsem zapomněl na minihry ve městech. Fun as fu*k.
  • walltar
    Mě asury totálně dostali už před betou .... a musím říct že se mě to o víkendu jenom potvrdilo. A to že zojju namluvila Felicia Day tomu jenom nasadilo korunu. Prostě nejlepší rasa ze všech.... Co bych dal za to abych měl doma sošku golema se zojjou jako na jednom konceptu. Jinak ale ve startovní oblasti asur se mě zdál celkem nedostatek eventů. Ale jinak už sem rozhodnutý ... asura ele bude můj main.
    • Tak co víš, v základní sběratelce je Rytlock, ve sběratelce k datadisku může být Zojja, jinak pro mě po charrech je výborná rasa sylvari, líbí se mi ta upravitelnost, není to omezeno barvou kůže, může být zelená modrá atd, i když je zatím ten editor omezenější na tvorbu, kdo ví jak to bude po vydání
    • EuroSamurai
      Jak sou na tom charrové?
      • walltar
        Imho charrové sou hned na druhém místě. Já sem nikdy v žádné MMO nehrál jinou rasu než lidi ... tohle je první MMO kde mě lidi příjdou jako nejnudnější volba. Charrové mají parádní animace, super příběh a podle mě nejlepší startovní zónu.
        • kidnap
          Ja mám charry na prvním místě, trochu mi připomínají taureny, což je má oblíbená rasa. Navíc jejich startovní zóna mě zaujala nejvíc. Zklamali mě nornové, na můj vkus až příliš "uhlazení".

Asury mě nelákaly, ale asi jsem udělal chybu podle komentářů. Budu muset počkat až na ostrý start.
  • Malleth
    Ze začátku sem si říkal jak může někdo hrát za takový Pokémony. Ale po vyzkoušení v betě musim přiznat že jsou skvělí. Především díky výborně udělaným animacím bylo hrozně zábavný za ně hrát.
    • walltar
      To sem si taky řekl poprvé když jsem je viděl .... potom ale byl asura racial week a od té doby sou to favoriti. Prostě rasa šílených géniů? Co víc člověk může chtít?
    • Jason_dinAlt
      Přeně. Taky jsem si myslel, že tyhle by byli poslední, za který bych hrál. A po betě můžu řict, že bych si tuhle veverku klidně založil. Naopak mě zklamali Silvari. Původně jsem sic chtěl založit nějakou pěknou "elfku", ale v při tvorbě postav jsem zjistil, že na můj vkus jsou až přespříliš "listnatí." ;o)
  • Tuhle hru bych hrál až bych brečel. Škoda jen, že příští ročník maturuji, tak si na to GW2 nějak netroufám... *7*
  • Asura engineer je skvělý jejich příběh je mnohem zajímavější než nudný člověk
  • Docela mě udivuje jak lidi na foru kritizují homosexualitu u Sylvari. Hned ze začátku je tam gay pár a na foru je hromada lidí, kteří si na to stěžujou.
    Přitom hry od Bioware měly homosexualitu už dříve, EA a Bioware pomalu propagují LGBT a tady je z toho najednou takovej humbuk.
    • Urug
      Romance and sex is practiced among the sylvari, disregarding gender between those involved. To a sylvari, love is about inspiration, and it has nothing at all to do with the physical form.

Sylvari are not born. They awaken beneath the Pale Tree with knowledge gleaned in their pre-life Dream.

...některý lidi sou prostě moc omezený na to aby to pochopili
      • walltar
        Bohužel někteří lidi sou celkově moc omezení .... viz protesty proti registrovanému partnerství v USA ... zajímavé je že podobná sorta lidí protestovala v minulosti proti mezirasovým sňatkům. Naštěstí se společnost vyvýjí a doufám že se dočkáme doby kdy takovéhle názory budou mimo.
        • To mě na USA vůbec nepřekvapuje. Pro většinu lidí je tam důležité spíše si zajít v neděli ráno do kostela, než si jít zasportovat.
          Nedávno mě zaujal tenhle článek. "Američané bojují proti právům homosexuálů hromadnou návštěvou fastfoodových restaurací" http://www.blisty.cz/art/64346.html
        • Nejsi ty nahodou taky nejaky vysledek mezirasoveho snatku? *8*
  • Malleth
    Víte někdo jaký maj vůbec racial skilly?
    • walltar
      Elitky mají útočného golema, obraného golema a golem suit který funguje skoro jako zbraň.
      http://www.youtube.com/watch?v=HJSKGz0dujI
      http://www.youtube.com/watch?v=1xMeH5pfsDM
      http://www.youtube.com/watch?v=EZOGrK23ZLs
      A potom utility tři...
      http://www.youtube.com/watch?v=aBK-0zfx66U
      http://www.youtube.com/watch?v=CA5cS4KmnAw
      http://www.youtube.com/watch?v=oozN8zWhdFk
      Staty sou na wiki
      http://wiki.guildwars2.com/wiki/List_of_asura_racial_skills
      • +1
        Já to hledal jak blbec. *1*
        Měl by si info. o racial skillech silvari?
      • Malleth
        Díky :)
        Sem si myslel že to bude něco s golemama
  • christianus
    Tak jsem po bete z asuru prijemne prekvapeny a animace typu sackboy z little big planet jsou super.
  • v Sylvari lokaci 15-25 byl parádní quest s Asurským portálem :-DD ..2 maníci (asury) tam udělali portál a nevěděli co z toho vyleze ...tak samozřejmě, že nějací griffini podivný ..tak jsme je rozthrali a následovala řeč mezi těma asurama ..hmm asi jsme udělali chybu/zkusíme to znova/ ale může se něco stát!/chováš je jako člověk! :-D (přesně si tu řeč mezi nima nepamatuju) a tentokrát z toho vylezli nějací awesome psi ..a napotřetí to zkusili a zase se to posralo :-D ..moc fajnovej Q ;) ..ale primárně asi budu hrát Sylvari a popřípadě Chary ;)
    • sankuri
      Ja byl konsternovat varhanama u sylvari ktere byly pod vodou a dalo se na ne normalne hrat. Kdyz clovek zahral ustredni melodii GW2 tak se otevrela truhla:-)
      • :-D ..ty varhany jsem viděl a zkoušel hrát :-D ..ale to s tou melodií jsem nevěděl :))
  • Ach jo, proto mě asi nebude GW nikdy bavit. Nedokážu brát takový rasy vážně a protože hraju rád RP, asi bych si to neužil. Škoda. *9*
    • moje rec :(
    • Co je na Asurách špatného? Jasně, vypadj trochu jak pokémoni, ale je to fantasy svět a i ty asury jsou pořád ještě dost přizemi oproti těm kýčům, které lze vidět v některých asijských hrách.
      • Jak jsem řekl, prostě se mi nelíbí, nepotřebuji na to důvody a asijský hry nehraju, potřebuji se s hrou sžít, což by mi u tohodle nešlo, to je vše, kvůli tomu mě není třeba sníst. I fantasy mám raději...jak to říct...jak říkáš, přízemnější.
        • Včak v pořádku. Mám kamaráda, kterému se Asury doslova hnusí a já to beru. Mně se ale Asury celkem líbí. U asur se při hraní mohu zasmát, zatímco lidi, norni a vlastně všechny ostatní classy mi přijdou takové hodně vážné. Je to skoro jak hobiti v LOTRO, kteří jsou taky docela srandovní a hrát za ně stojí za to.
        • walltar
          Jo tohle se mě stalo u každé jiné MMO ... vždycky sem hrál člověka a ostatní rasy mě přišli takové nějaké divné. Ale je zajímavé, že tady ne .... člověk co dělal backstory k téhle hře se překonal a když se člověk s tou rasou seznámí tak ten vzhled se tam prostě začne hodit.... ale chápu, že někomu se rasy nelíbí ... já zase nemůžu vystát silvari ... na nich mě něco nesedí a celkově se me nelíbí.
          • deridon
            rasYsmus!
          • I know that feel, bro :)
            Ostatně, kvůli tomu jsem toho taky moc v MMO nenahrál. Nejvíc mě teď láká The secret world. Ale tam mě užírá model, kdy si hru musí člověk koupit, platit měsíční poplatky a ještě tam je ingame obchod, brrr. Možná časem zkusím to GW, ono to nevypadá vůbec špatně. Jak bylo řečeno, mnohý MMO jsou na tom mnohem hůř. Jak vzhledem, tak i příběhy jednotlivých ras.
            • walltar
              Tsw je celkem dobré, ale druhý měsíc už sem nezaplatil ... jediné proč sem chtěl hrát dál byli vyšetřovací mise a to není dost na to, abych za to platil každý měsíc. GW2 toho má mnohem víc a je bez polatků, takže když budu chtít platit 15€ za měsíc tak si za to nakoupím body.
      • Malleth
        Hlavně je super mít ve hře rasy který jsou od sebe nějak odlišný. Ne jako v Old Republic, kde jsou všechny rasy jen variace na člověka.
    • Věř mi, Asura don't give a fu*k. Oni jsou sice malí, ale jejich vzhled kontrastuje s jejich povahou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit