Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KrejciPetr

Není třeba, já si v korporátu obhájil hraní na Steam Decku přes den, když potřebuji upustit páru. Někdo jde na cigáro, někdo si dá chvíli D4 :D

• Tyhle korporatni pi..vinky vas asiati velice rychle odnauci :D

• Nějaká herní nebo sportovní výbava jako stolní fotbálek, deskovky, malá posilovna nebo dokonce konzole, patří do celkem běžné výbavy korporátních pracovišť (konzoli máme jen PS4, upgrade zatím neprošel). Hraní by se samozřejmě nemělo počítat do vykázané pracovní doby, ale málokde se to důsledně kontroluje.

Steam Deck už jsem v práci taky použil, když dočasně nebylo co dělat. Dokonce připojený k pracovním perifériím.

• bodmrazu

A ja nutim moje lidi k sebevzdelavani kdyz neni co delat pro zakaznika ;-)

• KrejciPetr

A to je přesně smutný předsudek, protože si někdy zahraju, tak to neznamená, že zanedbávám práci nebo se postupně nezvyšuji svoji odbornost ;).

• twicer

Věřím, že je to všechny velmi naplňuje.

• Záleží, jak to provedeš. Pokud zaplatíš dobrého školitele, tak je to super a zaměstnanci se na další školení budou i těšit. Pokud jednomu nadšenému zaměstnanci řekneš, ať připraví menší školení pro ostatní, tak to taky není zlé. Pokud ale zaplatíš jen nějaký generický online kurz nebo dokonce řekneš, ať si nějaký studijní materiál najdou sami, tak to u většiny moc efekt mít nebude a nebudou ani nadšení.

• Mě se osvědčilo jim hodit na krk nějaký problém, který se ještě neřešil... já nevím, třeba implementace API - > stažení dat - > parsing do DB -> úloha v cronu. 

V době chatgpt už by to neměl být problém, žádného školitele skoro nepotřebuješ. Stačí hodinku kolektivně rozumovat jak procesně a openAI poradí jak na to, kolikrát i s kusem kódu.

• Na reálných (i když třeba ve výsledku neužitečných) úlohách se učí nejlíp. AI na to v principu není potřeba, informace se dají dohledat i jinak. Ale pokud to někomu vyhovuje, tak proč se nezeptat AI. A ve skupině to funguje ještě líp.

• Reakce na příspěvek:

AI má brutální výhodu, že umí věci "vysvětlovat". Takže tam vrazíš kus kódu, kde třeba něčemu nerozumíš a pokládáš dotazy typu: proč tahle funkce a co dělá tohle atd. A on polopaticky jde do hloubky jako by proti tobě seděl učitel ve škole a je schopen jít až na samotné základy. Takže velmi rychle nejen že máš kód, ale taky tomu začneš rozumět (pokud se teda ptáš). Za mě jako poloprogramátora fakt masakr, šetří mě to hromadu hodin, protože moje prac. náplň není čistě programování a tak často tápu neb nemám denní praxi. Třeba nedávno jsem nevěděl jak napsat složitější select, tak jsem mu tam vrazil 2 cvs s popiskem co bych si představoval jako výstup s nějakými složitými specialitkama a pleskl mi rovnou správný select, který po drobné korekci fungoval správně. 

Normálně bych musel složitě googlit nebo se trápit s manuálem, ale takhle bylo za 5 min. hotovo. 

Prostě když se to umí používat, tak je to masakr.

• Reakce na příspěvek:

Kolega tester (takže taky poloprogramátor) to právě takhle zkoušel. Výsledky měl slušné, ale sám říkal, že princip toho, proč to je napsané právě takhle, moc nechápe, bez toho, aby se znova zeptal.

Za sebe jako programátora mohu říct, že pokud potřebuju nějakou specialitu, kterou si nepamatuju, tak rychleji napíšu tři slova do googlu a kliknu na první odkaz ze Stackoverflow než abych napsal větu pro AI. Vysvětlené to tam většinou je taky. Zajímavější pro mě je, pokud už má AI přehled v mém kódu a dokáže ti napovědět i několik řádek (které sice musím zkontrolovat a často opravit, ale i tak to ušetří čas). Nebo když musím napsat něco relativně jednoduchého, generického, ale zdlouhavého (třeba strukturu pro API nebo automatické testy).

Ale chápu, že každému vyhovuje něco jiného a každý má jiné návyky z minulosti. Školitel na databáze nám říkal, že nepoužívá GUI pro naklikávání indexů nebo klíčů a radši to píše ručně. Já to radši naklikám, protože nemám cvik v tom to rychle a bezchybně napsat sám. Kdybych začínal v době AI, asi bych si o to řekl dotazem.

• Jevo83

Dufam, ze ale dodrziavas 8h pracovny den a nechces potom od nich nic mimo pracovnej doby.

Poviem ti tajomstvo, pokial niekto ide v praci naplno, mozog nema sancu vydrzat 8h sustredenej dusevnej prace dlhodobo.

Cize to co ty robis motivuje tvojich ludi k nizsej produktivite, je to nieco ako pud sebazachovy ;)

• Veskoslav

Nucené sebevzdělání je to největší peklo...

• Nutene sebavzdelavanie urcite dokonale funguje! Nieco ako povinna skolska dochadzka.

• A tu povinnou docházku jsi ale vychodil, takže zjevně to funguje. 

• Vychodil. Len je otazka, kolko mi do zivota naozaj priniesla vs. kolko mohla priniest alternativna forma vzdelania.

• Reakce na příspěvek:

Hele, pro dceru vážně uvažuji o jiné než státní škole a tak. Takže netvrdím, že systém, kterým jsem za komárů prošel byl něco extra. Ale na rovinu, spousta lidí jsou flákači a sami od sebe neudělají nic. Takže jistá forma tlaku a donucování je IMHO nezbytná. Ne každému se můžeš věnovat individuálně dle jeho nátury a potřeb. Takže upřesním: Dokonale to nefunguje, ale nějaké rozumné výsledky to má. Stejně je to věc rodičů a výchovy. Líného smrada nenaučí nic ani ten nejpromakanější systém. 

• Reakce na příspěvek:

OK, s tymto dokazem suhlasit. Totiz, napadlo mi to presne z toho dovodu, ktory pises. Pre dceru prave riesime, akym sposobom sa bude uberat jej skolska dochadzka. A v Nemecku je to este o trochu zlozitejsie, lebo tu alternativne sposoby az taku velku tradiciu ako paradoxne napriklad na Slovensku (mozno aj v CR) nemaju (napriklad sestrine deti chodia do "domoskoly" a dosahuju perfektne vysledky a bez problemov prechadzaju statne pretestovania, atd).

Kazdopadne, vidim na ludoch okolo seba, ze s vela ludmi ziadne povinne sebazdokolovanie nepohne a nejak to uz preflakaju, preto som napisal, co som napisal.

• Horst_Fuchs

Jednodušší bude možná použít originální port DevilutionX, ze kterýho by ta webová verze měla vycházet.  Ono faktem je, že dneska mají ty prohlížeče daleko větší HW nároky než samotnej DevilutionX. :)

Narvat se dá totiž snad do všeho, nejen Windows, Linux, iOS, Androidu, ale i na Switch, 3DS, Vita, XBOX One a dokonce na originální Amigu pár exotičtějších systémů.

https://github.com/diasurgical/devilutionX/releases/tag/1.5.2

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit