Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Smrt jednotlivce je tragédie, smrt miliónů je statistika" *7*
  • Magister_Peditum
    Jo, když to srovnám s Maovou Čínou a Stalinovým Sovětským svazem, tak máš pravdu.... *15*
  • Rek bych ze nemci maji trosku vetsi problem, nez nejaka svastika nekde ve hrach *15*
  • Nejhorší propaganda je přesvědčovat lidi, že co se stalo za druhé světové je něco abnormálního.
    Prostě nikdo není lepší nebo horší než příslušníci Třetí říše.
  • JamesFaith
    Přesně tak.

    Pokud s tím nebudeš dělat veřejné projekce, tak jim je jedno, že to máš doma. Ten zákon je myslím ve své podstatě zaměřený jen proti šíření. Určitě nebudou někoho popohánět, že má doma třeba album s fotkou dědy v uniformě Hitlerjugend.
  • Přiznám se, že v tomhle se zase tak neorientuju.
    Takže když si legálně opatřím Wolfensteina v originální ne-německé verzi, nebo třeba takový Command and Conquer Generals se sebevražednýma atentátníkáma, tak si to můžu v klidu hrát a zákon tím neporušuju?
  • Tady očividně dochází k dalšímu nedorozumění.

    Souslovím "v podmínkách globálního kapitalismu" mám na mysli fakt, že dnes jako zaměstnanci nebo podnikatelé soutěžíme s ostatními po celém světě. V takovém případě mi přijdou snahy o hlubší integraci EU, záleží na detailech, rozumné. Dohromady jsme silnější.

    Globální kapitalismus beru jako fakt. Co k tomu říct? Prostě tak to je a my se s tím musíme nějak poprat.
  • JamesFaith
    Zakázaná je distribuce a zveřejňování, ne vlastnictví.
  • Mě přijde absurdní jakkoliv zakazovat svastiku. I ve Wolfovi bych hákáče jako problém neviděl, když uvážím, že tam nácky vlastně střílíte a tím pádem bojujete proti tomu, co tenhle Adolfův nesmysl vyjadřuje.

    Prostě už by se na to měli vykašlat, protože čím víc něco zakazujete, tím víc to bude lidi provokovat. A jako zakázat to ve hře, která má výukový charakter a tím pádem je jasné, že tam hákenkrojc nebude prezentovám v příliš lichotivém světle je už úplně na hlavu.

    Mimochodem by mě zajímalo, jakým způsobem si teda obstarala hru právě ona porota, která ji zajistila výhru. Protože jestli je u nich hra nedostupná, je tím pádem i zakázaná a bez ohledu na to, že ji v rámci festivalu dostaly pravděpodobně přímo od vydavatele, tak její hraním na území Německa vlastně porušily zákon.
  • Jack1947
    COže to už měli problém tehdy lol *7* *8* *12*
  • "Chlapče, ty se máš ještě hodně co učit."

    Haha. Řiká někdo, kdo si v prvním postu plete politický a ekonomický systé. Sakra, ty máš hodně velký problém s egem. Miluju tyhle nevzdělané idiotské troly, který se pouští do debaty, na kterou absolutně nemaj a jediný, co zvládnou jsou tyhle zoufalý výrony a troling, popř. naklikavání. Smutná existence. Hned bych si tě dal do ignors, kdyby to šlo, takový pacient...
  • "Takže právo vlastnit majetek a nakládat s ním jak se ti zlíbí a systém který tyto výsady chrání není podle tebe právě součástí kapitalismu?"

    Ty si vtipálek. Strawman argument, absolutně nesouvisející s tím, co sem tu napsal. Rychle ti došel dech, užitečný idiote.

    "Chlapče, ty se máš ještě hodně co učit. S konspiračními teoriemi na mě nechoď, už předtím jsi tu ze sebe dělal blázna, tak to ještě nezhoršuj."

    Takže nejen strawman, ale ještě bláboly o nějakých konspiracích a útok na osobu místo na samotný argument, kde si kromě strawman failu, křečovém výronu o konspiraci a nějakých fantasmagoriích o mé osobě nic nepředvedl. Jo, musím, uznat, že hodně selháváš...
  • Takže právo vlastnit majetek a nakládat s ním jak se ti zlíbí a systém který tyto výsady chrání není podle tebe právě součástí kapitalismu? Chlapče, ty se máš ještě hodně co učit. S konspiračními teoriemi na mě nechoď, už předtím jsi tu ze sebe dělal blázna, tak to ještě nezhoršuj.
  • Mimochodem, kapitalismus ve své čisté podobě by nikdy nemohl existovat bez regulací. Okamžitě by se zhroutil. Jednoduchý ekonomický fakt.
  • na logice bys měl zapracovat, stejně jako na vzdělání a googlení, zákon hovoří o popírání genocidy obecně, nikoliv jen o holokaustu

    https://zakony.kurzy.cz/40-2009-trestni-zakonik/paragraf-405/
  • Nechci ti kazit iluze, ale kapitalismus nemá nic společného s právy a svobodou. Je to ekonomický systém. Takže, užitečný idiote, pomlč a dovzdělej se. Argumentovat "schopností" v systémech, kde jsou legalizované monopoly, ničí se konkurence korporátů za pomocí státních dotací (např. Amazon), insider trading (možnost politiků obchodovat na základě informací z Wall Streetu, ke kterým normální člověk nemá přístup) nebo střety zájmů v politice (lidi na ministerstvu financí jsou lobisti z velkých bank), je velkým pšoukem do větru, kterému se uvědomnělý člověk musí jen smát.

    Musím říct, závidím ti tvojí naivitu, která pramení ze sladké nevědomosti.
  • Vždy mě fascinovalo, proč je popírání holokaustu trestné, ale když budu popírat vyhlazení indiánů v Americe, genocidy v Africe, systematické vyhlazování Palestinců (ironie), genocida Arménců nebo 40 milionů mrtvých sovětů ve WW2, tak je vše v pořádku. Hmm. Jedoduchá logika velí, že tu něco smrdí.
  • Nechci ti kalit iluze, ale tak to bylo vždy a v každém politickém uspořádaní, schopní se proderou dopředu, nuly a užiteční idioti jako ty budou žrát hlínu, kapitalismus k tomu aspoň přidává dodatečná práva a svobody, deal with it *5*
  • Globální kapitalismus = hrstka lidí, která všechno ovládá. Dokonalá plutokracie. Miluju tyhle užitečné idioty...
  • za nás na začátku 90. tyhle staré účy jako přežitky komunistického režimu byly docela běžné, ale dnes už se to ve školách naštěstí dost omladilo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit