Přejít na výpis diskuzí
Aukce Diabla III spuštěny, ban už zasáhl tisíce hráčů
13.6.2012 | Aleš Smutný
382 příspěvků
-
Vazne nepochopim,proc maji nekteri jedinci potrebu tahat politiku na herni web *1* .Na nadavani na politiku a jeji reprezentanty tu jsou jine stranky *3*
-
Ac velice nerad, tak musim konstatovat, ze DIII v podobe tak jak vyslo, radeji vubec nemelo vyjit, fanboyove a ostatni nadsenci by alespon mohli byt hrdi na DI a DII ale tento sprominutim nedustojny paskvil, celou serii zazdil a korunu tomu vsemu dodava, tahle aukce za penize *13*
-
-
Moje poslední reakce na téma RMAH. Samí hráči chtějí nakupovat herní předměty za reálné peníze, je to vidět na těch stovkách webu, kde se prodává do mnoha her: goldy, předměty, sety, runová slova, power leveling etc. Pokud by to hráči nechtěli nenakupovali by tam a oni by zkrachovali. Tedy proč jim to nedat přímo do hry a bezpečně. Osobně AH nepoužívám, nevadí mi pomalejší postup hrou.
-
-
Když tady čtu ty příspěvky, tak by si jeden myslel, že se tu snad řeší podstata lidstva, odkud jdeme a kam kráčíme, přitom se jedná jen o hru.
-
-
Pocitacova hra pro masy, kterou Diablo 3 bez pochyb je, je odrazem nasi spolecnosti a tim padem i nas samotnych. Odvracet se od tohoto a celou podstatu problemu jen bagatelizovat nam rozhodne nepomuze. Proto musime se zapalem pro vec o problemu diskutovat. I proto je vecna diskuze dulezita. Je to nejen takove nazorove okenko do lidske a hlavne hracske spolecnosti ale je dulezita pro rozvoj kazdeho z nas.
-
-
Tak to se musim priznat, ze ja si tu jen kratim volnou chvili. I kdyz za 3 minuty padla! :)
-
-
Fanboy, nebo hater?
-
-
To je jako se ptát kterou barvu máš rád a pak se divíš, když ti místo modré a červené řekne růžovou......Demence non plus ultra.
-
-
Ach, už mi tvé osočování z demence tak chybělo... *14*
-
-
Pochopíš někdy, že existujou i jiný lidi? To je dneska už fakt jenom možnost mít extrémní názor? To už se můžou všechny recenze rovnou omezit na "palec nahoru" a "palec dolu".
-
Nad věcí. D3 mě baví, ovšem ne bez výhrad. A určitě mi nestojí
(to mi občas stojí*3* (to žádná hra nebo herní firma) za to abych se rozčiloval.
-
-
-
takhle funguje ekonomika soudruzi, blizzard (stát) aktivně vstupuje do hry a reguluje trh, pokud by se trh reguloval sám, takzvaná neviditelná ruka že, tak z toho budou těžit hlavně podvodníci a podobná pakáž, toto je krásný důkaz, jak trh funguje a jak by měl být hlídanej, a je uplně jedno, co říká hradní papá tunel a další klauni, REGULACE sou třeba, takže volte svobodný šmejdy, pravice je boží prvda, zloděj volí zloděje, jak prosté
-
-
vrat se na idnes prosim
-
Volný trh ve své nejryzejší podobě, tzv. Laissez faire, tu existoval pouze v 19. století. Od té doby na volný trh, kde by nedocházelo ke státním zásahům, nenarazíš. Překvapivě jsou zde ekonomické krize nadále, hospodářské cykly se zvrátit nepodařilo, a životní úroveň v zemích s nejsilněji direktivním řízením ekonomiky se snižovala. Ne, nadarmo se období s největším vlivem Laissez faire říká "belle époque".
A když nás tady tak důvěrně oslovuješ "chlapče", tak jak Ti máme říkat my? "Dědku"? -
-
To asi nezabere, me prijde, jak kdyby se chtel s nekym poprat. Jeste ze jsme tu virtualne :)
-
-
Ach jaj to je zase kopa nechcem napísať čoho lebo by som bol vulgárny.
Bolo by najlepšie než si vymyslieť definíciu voľného trhu a na tú potom nadávať si o tom niečo naštudovať.
Voľný trh nieje to čo uvádzate a neviditelná ruka trhu je čisto ekonomciká veličina ktorá nemá s podvodníkmi a prisne regulovaným svetom D3 nič spoločné.
D3 práve ukazuje ako regulované/vývojármi presne navrhnuté/ prostredie nefunguje a i vývojár ,ktorý má neskutočné paky ho nedokáže poriadne ochrániť proti podvodníkom.
Čo potom niaky štátny uradník čo má kontrolovať niečo kčomu nemá osobný/ekonomický vsťah? -
Tak ted uz ale opravdu vystrelila :D
-
Tohle by chelo prelozit do nakyho srozumitelnyho jazyka, protoze i kdyz slova jsou cesky, tak tomu vubec nerozumim :)
-
-
ty budeš očividně volič top09 či ods, se nedivim že to nechápeš, sni dál chlapče
-
-
Achjo, rudá špína z idnes.
-
karle, chtelo by to nejaky vysvetlivky, nemam se ceho chytit. Me to pride jak kdyz nekdo vezme nejaky text kdo vi odkud, hodi to do kose, zatrepe stim a pak to vyprdne do diskuse :)
-
-
I kdyz je fakt ze repku ty bl*ci dotovali uz pred EU....
-
A to je naka prapodivna debata, pojdme od toho :)
-
-
Posledniiii bitva vzplaaala..., nic, nechme to radsi byt a setreme si nervy :)
-
To je vsechno ci mas k tomu rict? To jsem cekal ze kdyz to nakousnes tak alespon das nejakej argument ty levicovej intelektuale...
-
ano, klidně i znárodňování, pokud někdo krade, propadne to státu, blizzard dělá něco podobnýho, všechny postavy a předměty propadnou blizzardu, další otázky klaune?
drasta - tys uplně vedle chlapče, di si hrát s plejstejšnem
-
-
čemu nerozumíš chlapče
-
-
Idealni priklad regulovaneho trhu je EU. Tam se paradne ukazuje jak se trh dokaze paradne zdeformovat. Nase cukrovary a pole upici pod nanosem repky by mohly vypravet.
-
Takze jako znarodnovani? Nebo co? :D
-
abys to pochopil ve většim měřítku chlapče, blizzard je přesně to, co tady dělá (by měl dělat) stát, regulovat trh, hlídat ho, aby si z toho ostatní neudělali holubník, chápeme chlapče? ale pokud si propagandou vypatlatnej a věříš, že trh se zreguluje sám, tak budiž
-
Ale samo je mozny, ze mi to nedochazi, protoze jsem nehral Diablo 3. V tom pripade jako bych nic nepsal :)
-
To bych musel prepsat cely, co jsi napsal, protoze nicemu. Vezmeme to ale od zacatku, proc davas za Blizzard(stat), co ma stat spolecneho s Blizzardem a Blizzard se statem v tomhle smyslu?
-
-
-
-
-
-
Nejlepší hra ve svém žánru. Hands down. Nikdo vás ke koupí nenutí. End of story.
-
-
Nejlepší hra v žánru cash'n'slash online-auction masturbation agony! F*ck yeah! *5*
-
Nikdo vás ke koupí nenutí - přesně tak. Většina lidí tady nadává na Blizz, jaký jsou to svině, který vykořisťujou hráče, přitom si D3 nekoupili a nikdo je k tomu nenutí. Tohle je fakt zmrdismus mixlej s komunismem a okořeněnej těžkym hipsterstvím. Prostě pokud vyděláváš velký peníze, tak jsi pro tenhle plebs vždycky jenom nepoctivej hajzl.
-
-
Hlavne je to vsechno kriptofasisticky! :)
-
-
*1* Óhm.
-
-
jdu si to hned pustit :-D
-
Jo to je hitovka *1*
-
-
Presne tak,kriptofasisticky burzoazni skvar. *1*
-
-
-
Pokud myslis akcni RPG, tak je to jedna z tech horsich, to uz i Diablo 2 nebo Titan Quest jsou mnohem lepsi. Pokud myslis online singleplayer buzeraci, pak je to jedina hra ve svem zanru, a tedy jak nejlepsi tak i nejhorsi. End of story.
-
-
Titan Quest? lmao
-
-
Tak to je pravda, také jediná hra ve svém žánru.
-
-
Blizzard je tovarna na penize a ojebavani hracu (tedy stada ovci ze).
-
-
Která firma není na peníze? To někdo dělá zadarmo? I ten tvůj pitomý League of Legends je továra na prachy. (beru podle tvého Avatara)
-
-
Vsechny firmy jsou tovarny na penize, jde o pristup ke hracum a podani cele veci komunite
A k LoL, hrajes jej zdarma, funguje, nebanuji bez oznameni a je to MMO. Takze vuci D3 funguje lepe a pristup ke hracum je sakra lepsi.
-
-
Chudáku. :)
-
-
nekolik poznamek:
1/ lidi co si koupili diablo 3 jsou na hlavu padli - smlouva o uzivani produktu je nevyvazena a vyrazne ve prospech provozovatele (Blizzardu)
2/ Nonstop online nikomu nepomohlo - cheateri tu jsou stejne (proc by jinak davali ty bany?) Ano piratu se zbavili, otazka je jaka je prodejni skoda diky tomu, ze nedali prostor to "vyzkouset zdarma"
3/ Komu ban doopravdy vadi? Koho poskodi?
Ten kdo doluje gold nebo jede nejakou lokalitu stale dokola, aby mu vypadl unikatni mec, ktery proda na aukci za 500 USD se asi bude sotva rozcilovat - blizzard mu da BAN. A on si koupi hru znova:
50 USD nakup hry, 500 USD vytezeno z aukce (dolovanim goldu) => ban a nepoctivec je 450 USD v plusu. A tak stale dokola.
Az dostane ban 10x tak bude v plusu 4500 USD a Blizzardu vysoli (jen) 500 USD za ucty.
---
Pak prijde chudak, prepne si grafiku pomoci nejakeho modu, aby se na to dalo vubec divat a Blizzard mu da ban. Ten nestastnik je -50 USD.
Dava to opatreni nekomu smysl? Me teda ne. -
-
ad 1) To platí obecně, ne jen pro Blizzard. Pravdou je, že dneska jsou téměř všechny podobné smlouvy (obchodní podmínky) vždy formulovány hlavně ve prospěch prodávajícího, na zákazníka se zvysoka kašle a za to patří dík naší legislativě, respektive těm šmejdům nahoře.
-
Farmit lokalitu nieje zakazane. Zakazane je predavat predmet, nemylim sa?
-
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_farming#cl-privacy
"Rules and enforcement
-------------------------------
Most game developers previously banned gold farming in the game's EULA or terms of service[17]
Game developers such as Blizzard and ArenaNet are combating gold farming by including real-money transaction systems within the game environment itself. [18][19] This makes it more difficult for third-party gold farming companies to compete with the in-game market, but individual players still work as gold farmers (especially in developing countries) by trading game items for real money. [20]"
-
-
Ad 2 ti logicky skripe. Online neni opatreni pro znemozneni cheatu, ale pro zvysenni ucinnosti boje proti cheaterum.
-
-
A jake argumenty tedy blizz konkretne mel, ze "always online" je jakoze pro hrace vyhoda? Podle me to melo prave zamezit cheatovani.
-
-
Cheatovani se zabranit neda, ale pri boji proti cheaterum je dobre mit nejake paky. Blizzard ma hru vice pod kontrolou, teoreticky tak muze zajistovat vyssi kvalitu a z toho by teoreticky mohli tezit normalni hraci.
-
Jakapak vyhoda pro hrace. Byt stale online ma mnohem vetsi vyhodu pro Blizzard, protoze v takovych hrach jsou data spojene s chovanim uzivatelu, hracu strasne cenna a oni podle toho pak mohou designovat jednak porad jeste Diablo 3 a i dalsi hry, ktere budou vyvijet. O takova data se dnes firmy uplne perou, kazdy je chce mit a co nejpodrobnejsi a nejkvalitnejsi. A Blizzard je ma jednoduse....
-
-
Online je hlavne opatrenim pro Blizzard, jak ziskat od hracu cenna data, jak hru hraji a co ve hre delaji.
-
-
boze chran!
-
-
Ale tak samozrejme, vzdyt o to de. Ja myslel, ze to kazdy vi? :)
-
-
-
-
ad 3/ muzes mi prosim vysvetlit proc dostane ban nekdo kdo doluje gold nebo jede nejakou lokalitu stale dokola aby mu vypadl unikatni mec a co je na tom nepoctiveho?
update - Tak je chyba na mem prijimaci protoze jsem nejak vynechal ze ten nepoctivec ma prodavat goldy za realne penize. Omlouvam se. -
-
Nici to ekonomiku te hry. Parta specializovanych borcu ti proda za 100 EUR goldy, ktere bys ty (neprofik) ziskal treba za 3 mesice hry => blizz prisel o XX EUR na mesicnich poplatcich
-
-
uz nehul jakejch poplatcich? u diabla se zadny neplatej
-
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_farming
-
-
Jde v diablu prodavat penize za goldy? Jedine nejak pres aukci ne? Protoze jsem uz nekolikrat chtel poslat penize nekomu z party a nedalo se.
-
-
ja myslim ze to jde jen tak ze se dva hraci potkaji ve hre daji trade a vymeni si treba 1M goldu za sedivej mecik... tak treba tak se daj predat zakoupeny goldy
-
-
-
-
Mě jo. Blizzard holt jede tvrdě na prachy *4* . Vsadím se, že nejvíc na téhle hře stáli právníci, kteří zjišťovali, jak vlastně tu aukci udělat, aby byla v souladu se všemi zákony.
-
-
DRM,RMAH,Diskusie k zbytocnym clankom o D3 > all *5*
-
Hmm, tak to zabanovali licence za nekolik milionu korun. Na jednu stranu na to maji asi pravo, kdyz si to osetrili v licencnich podminkach, na druhou stranu je to ponekud kontroverzni, kdyz naprosta vetsina uzivatelu licencni podminky necte a ignoruje je z duvodu mizerne vymahatelnosti. Osobne bych jim poslal varovani ve forme smazani sejvu a tedy i nahrabanych predmetu a penez. Teprve potom je banoval. Ale tak treba to bude mit ten pozitivni efekt, ze hraci prestanou byt ovce, zacnou cist licencni podminky a na zaklade toho se rozhodovat, zda jim za danych podminek stoju hra za koupi. Ja jsem se treba rozhodl D3 nekoupit, protoze takovou prasarnu nehodlam ekonomicky podporovat. Bohuzel vetsina nemysliciho stada to videla jinak a ted poplasene buci.
-
-
Na Jejdaska (překvapivě) inteligentní názor. Nelíbí se mi za jakých podmínek se hra nabízí => nekoupím si jí. Když tohle udělá dostatečné množství lidí, on už si to Blizzard přebere a příště si něco takového nedovolí. A pokud někdo něčte podmínky, nemá si na to stěžovat. (Ostatně není třeba číst přímo celé podmínky, to asi nedělá nikdo, stačí se podívat na nějakou recenzi nebo info o hře, kde to bude zmíněno)
-
-
Moje nazory jsou vzdy inteligentní. To nutne neznamena ze musi byt oblibene nebo obecne prijimane. Me nazory jsou vetsine zpravidla neprijemne, zvlaste zpravidla levicove orientovane omladine.
-
-
Vtipalek co? *1*
-
Nevim proc, ale pri tomhle uzasnym prohlaseni jsem si vzpomnel na dedecka hribecka *15*
-
-
-
A cetl jsi predtim nez jsi se Diablo rozhodl nekoupit licencni podminky abys nebyl ovce?
-
-
V pripade diabla 3 jsem ani nemusel, protoze podminky uzivani jsem znal i bez toho, byly verejne probirane a tyto byly dostatecne k odmitnuti d3. Ale jinak obecne ctu vsechno, co musim odsouhlasit nebo podepsat.
-
-
Tak to ja se teda musim priznat ze jediny kde ctu smlouvu je banka, mobilni operator a samozrejme smlouvu zamestnaneckou a stejne mi je to k prdu :D
-
-
Mne ne. Pred casem me v bance presvedcovali, ze mam zbyte ne moc penez na uctu, at in estuji a koupim si podilove listy. Pani ma nepochybne za kazdou smlouvu nejaky bonus, ale prislo mi to jako dobry napad a souhlasil jsem. Je k tomu potreba podepsat dost dokumentu. Pani prekvapilo, ze jsem je zacal poctive studovat. Nektere dokumenty obsahovaly prohlaseni typu potvrzuji, ze jsem se seznamil s ... odkaz na dalsi rozsahly dokument. Zacal jsem studovat i tyto. Nektere ani neumela sehnat a musela obvolavat centralu (evidentne to nikdo jiny necte). Vse cemu jsem nerozumnel jsem si nechaval vysvetlit, coz obnaselo dalsi dotazy na centralu. Abych to zkratil, zhruba hodinu a pul po zaviraci dobe jsem podepsal co bylo treba. Pro pani to byl nepochybne tezce vydelany bonus. A pro zajimavost, ta stejne banka mi nevydava platebni karty, protoze jsem jim odmitl odsouhlasit a podepsat zmenu podminek.
-
-
-
-
-
"Klidně uzamčenou pro potřeby aukce, jen svůj malý píseček, na němž si může dělat co chce a nemuset se ohlížet na podmínky používání online služby. Jenže, jak se zdá, tyhle staré časy jsou dávno pryč."
Omyl, tyhle časy se akorát nelíbí Blizzu, ale mi inteligentní si počkáme na Torchlight 2 a s ním přijdou i tyto "dávno pryč" časy. -
-
ve spojení "mi inteligentní" je m tvrdý y ty ynteligente
-