Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Marines

    Pane bože, další, co by hry vylepšoval podle jiných her! Když si chcete zahrát TW-WHIII, zahrajte si ho, když CKIII kupte si ho a hrajte, ale do TW MEDIEVAL tohle nepatří, proto byl MEDIEVAL II tak dobrej, neobsahoval žádné podivnosti, které by měli hru tzv. vylepšit. Vaše zbožné přání je vidět na jiných hrách od TW, jako například poslední ROME, po kterém dnes už prakticky nikdo ani neštěkne a všichni ti podivní hráči co si přáli vlastní hru opravit, ji opustili první, protože už to není TW! Na MEDIEVAL III. už se dlouho těším a už jsem i dokonce přestával doufat v jeho vydání, po tom co se SEGA otočila na východ a k WH. Takže za mne, už žádné zombíky a další podivnosti do TW MEDIEVAL III!

  • Stephano

    Díky Vašku za článek. :) Taky se krátce podělím o své názory a zážitky.  Pokud by tam nechali některé mechanismy i mechaniky z WH III, které se dají aplikovat na středověk a historii, proč ne. Osobně si sem tam stáhnu nějaký skvělý mód do dvojky. I když jsem nejvíce hodin odehrál v Rome I (měl jsem asi rok bug, kdy jsem mohl hrát jen myškou, ještě jsem neuměl tak dobře nastavovat a aplikovat opravy v PC - 12 let), Medieval II jsem si koupil hned dvakrát. Dostal jsem k němu v roce 2007 skleněný korbel (ten už je bohužel rozbitý). Úplně si pamatuji na ten podzimní den. Měl jsem těžkou zkoušku z přírodopisy a šel jsem domů s teplotou, za okny už sněžilo. A já si dal jednu z prvních bitev na sněhu. Dodnes na to vzpomínám. :)


    Co se týče ostatních dílu Shogun 1 jsem zkoušel. Medieval 1 mně minul, pak Rome, Medieval II, Empire mně nechytl, ale chci si ho někdy pořídit do sbírky s Napoleonem kvůli módu z Velké války. Shogun 2 opět koupený hned jak vyšel, ta hra se nejen dokonale hraje, ale je velmi estetická, umělecké dílo. Rome II jsem  si taky koupil v Emperor edici asi za 10 Eur. Attilu ještě nemám, ale chci jej, prototože na něj existují právě módy ze středověku, které se hodně blíží Medievalu II a případně III. Chci si do dvojky dát mód Zaklínače. Díky povedeným WH mám všechny díly, ale pořád mi to fantasy nejde tak, jako historické, ano jelikož to má takovou zhovuhratelnost, musím se do toho dát. :) Těším se na hodně středověkých her, co teď vyjdou. Takže ať si klidně dají s Medievalem III pauzu. Jsem zvědavý, které zvolí období. Conquistadoři a Italská renesance řeknemě až do Napoleona zní dobře. Ale zase už by se to krylo s Empirem. Jsou samozřejmě módy, které Vám nabídnou konkrétní období. Bylo by fajn po vzoru Crusaderů, ještě vybrat si jednotlivá období, dát generálům a postavám traity a třeba tan dát i jiná vítězství, protože dobýt 50 měst + - by bylo stále to samé. WH III to dělá dobře. I Civka a další 4X strategie. Je jasné, že je to hlavně o bojování, ale valná část herní doby je na mapě a proto by bylo fajn si pohrát s městy, co přinese plusy při zvolení toho bonusu a zárověň co se ubere.

    Když už jsem to nakousl tak, jsem to chtěl dopsat. Série Total War pro mně znamená minimálně tisíc hodin čistého času. Ehm  Crusadeři se také dotahují, s Civkou to je jen zhruba 100.  Nicméně se do šestky chci také položit, opět neskutečná hratelnost, přehršel národů, hudba. Nejvíc mně bavila jednička, ostatní díly jsem přeskočil, nícméně si retro hry pořizuji na GOG do sbírky, nebo když je chuť. :) Kdyby nebylo FMka, měl bych u Total Warů i Crusaderů více hodin, u sportovních managerů mám cca 18 000 hodin, ale poslouchám k nim audioknížky nebo podcasty, třeba Games. :)



  • Spíš prostor pro zlepšení si představuji nějaký propracovanější systém předvojů, přepadávání, logistky a hradů (které tam vůbec nejsou). 

    Přece jenom bojovat či mít nějaký minihry o tom kde se vůbec dvě armády v dané oblasti proti sobě postaví by bylo fajn.  Takhle to člověka prdne do nějaký lokace podle toho kolik mu zbývá pohybu? Nic moc.... 

    V Three Kingdoms logistika byla, ale nebyla to moc výzva... Vůbec nvm proč to tam bylo...

    Hrady budou docela oříšek. Ale o nic nakonec středověké valčení z velké části bylo ne?

  • Derp_1337

    Jo, taky mám velké očekávání od Medieval 3. Po Warhammeru a Rome je to můj nejoblíbenější díl.

    Jen se taky obávám toho, jestli nám bitevní část nebude připadat trochu nudná. Podobný problém (jako Thrones of Britannia) postihl právě třeba Three Kingdoms. Prakticky všechny strany měly totožné jednotky a po čase to prostě byla nuda.

  • Vladimir

    Já si myslím, že obavy autora článku nemusí být opodstatněné, pokud, alespoň podle mého názoru, splní následující, a to jsem fanoušek TW od prvního Shoguna až po Rome II. 

    1) Vytvoří nový engine nebo použijí napří Unreal 5

    2) Budou se silně inspirovat modifikacemi jako je Divide and Conquer

    3) Navrhnou mechaniky jako například v Manor Lords

    4) Přidají postupné odhlalování mapy, větší důležitost únavy, terénu atd

    5) Přidají odlehčenou verzi poitikaření a diplomacie jako CK stačí  z II

    6) Na nové mechaniky vytvoří smysluplnou kampaň a  je potřeba trefit období, kdy měl středověk fakt hodně státu a státečků jako startovací bod


    • Derp_1337

      Ty tvoje některé body jsou dost subjektivní věci. Ty třeba chceš "odlehčenou" verzi politikaření a diplomacie, zatímco hodně jiných hráčů chcou ještě detailnější politikaření. Je to věc preferencí.


      A ta inspirace u Divide and Conquer (mod pro Medieval) není moc reálná. D&C je mod, který byl ve vývoji partou nadšenců přes 10 let. Tolik času tomu vývojáři těžko budou věnovat. Navíc si ti modeři nedělali problém s nějakou licencí na svět LotR, zatímco vývojáři by to museli řešit.

      • Vladimir

        Samozřejmě, pokud píši svůj názor, tak je to vždy subjektivní :). Lehčí verzi diplomacii bych si přál právě z toho důvodu, že chápu množství času, které tomu musí věnovat i v takto osekané podobě, musí se dělat na bitvách atd...

        Mód D&C ano je ve vývoji dlouho. Na druhou stranu počet zaměstnanců na plnhodnotný díl TW je několinásobně větší, takže ty hlavní věci z módy by neměl být problém implementovat, zvláště, ale desítky profesionálních vývojářů. 

        Nechápu, jak souvisí můj první příspěvek s kauzou D&C a LotR?

        • Derp_1337

          Já taky nechápu, proč se ptáš na kauzu D&C a LotR? Asi nějaké nedorozumění.

          Já jen myslel to, že D&C mod pro Medieval se odehrává v třetím věku světa LotR. Fanoušci si v klidu můžou udělat takovýhle free mod... ale kdyby vývojáři něco takového chtěli oficiálně udělat, a pak na tom vydělávat, tak by nejdřív museli zaplatit drahou licenci. (Tu licenci, kterou momentálně koupil Amazon).

          • Vladimir

            Asi nedoruzemění, já jsem zmiňoval tento mód pro vzhled jednotek a UI a jak je tvořena kampaň nikoliv o tom, že by se měl nový MTW III odehrávat ve fantasy světe ve stylu LotR. 

  • Když bude stejně dobře modifikovatelný jako druhý díl, tak super. Aspoň bude prostor pro univerza, na která nemají autoři práva. On není jen Warhammer fantasy, který mimochodem už ani neexistuje díky výbuchu dané planety, ale třeba i Warcraft, Pan prstenů anebo TES.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit