Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • woooow další PC exkluzivita *15* *15* *15* *15* *15* *15*
    • Nedelej ostudu a zalez blbecku.
    • Dalek
      Exterminate!
    • Presne tak! na PC si totiz mozes vybrat aj nieco taketo, aj trojackovy balast, na konzolach mas len ten balast, ale vy konzolisti sme zmiereny s obmedzenym vyberom *3*
      • konzole jsou budoucnost!!! ty vaše velké bedny pujdou do šrotu!!! v budoucnosti všichni budeme mat hezkou malou vykonnou konzoly pod TV a budeme si pohodlne hrat na gauči a PCckari budou brečet v koute
        • Ja ti neviem v akom svete zijes ty, ale v tom nasom to coraz viac zacina vyzerat skor opacne *2*
        • Skoda jen ze tohle slysim uz nejakych 15 let a porad nic. Aneb trolling se nepovedl
    • jo aha pardon ono je to i na MAC a iPAD tak to je ješte horší *15* *15*
      • wut?
  • Keen
    Tak co se týče té grafiky, ony ani ty srovnání s BL2 a podobně nejsou zrovna ideální, protože přestože to jsou staré hry, tak ve své době měly obrovský rozpočet. Jsou věci, které prostě v malém týmu udělat nedokážete. Samozřejmě, že existují i graficky nádherné hry od malých studií, ale člověk musí koukat taky na rozsáhlost hry. A udělat kvalitní grafiku do takhle obrovské hry není žádná legrace.

Jinak jsem moc rád, že tady někdo vzpomenul Eschalon. Naprosto úžasná hra, první díl jsem dohrál komplet, druhý jsem prozatím zabalil zhruba po dvou třetinách kvůli poškozenému savu, ale plánuji se k němu vrátit. Mohu vřele doporučit.

Na Avadon se teprve chystám, ale asi se k němu jen tak nedostanu.
    • Eschalon jsem hrál, pouze první díl tedy, a štve mě, že tam musím po každém souboji, byť by to bylo s krysou, odpočívat. Dostal jsem se , řekl bych, docela daleko, i když už nevím kam (takovch 8 hodin jsem tu hru hrál minimálně). Je to tím, že jsem hrál za mága? Protože hra mě jinak bavila a docela rád bych ji přehrál, ale prostě jsem se k tomu nedokázal dokopat s tímhle odpočíváním.
      Bych si kdyžtak mohl založit warriora.
      Taky docela matoucí mapa.
      • Keen
        Tak já hrál za warriora a s odpočíváním jsem to měl podobně, později tohle částečně řeší potiony a hlavně fast travel do osad, kde můžeš bezpečně přenocovat v krčmě.

Dohrání mi zabralo 36 hodin, ale na začátku jsem se pár hodin rozkoukával + to procházel celkem pečlivě, takže se to určitě dá zvládnout za kratší dobu.
  • kdyby to namalovali alespon jako Baldur tak si to dam rad moc rad.. ale tohle se hnusi memu estetickemu citeni i kdyby to bylo sebelepsi :( skoda no
    • Ty bys nepoznal estetično ani kdyby vyskočilo z křoví a koplo tě do zadku..:P
  • No ty vole, co je to zase za obludnou grafiku, to at si strci nekam, nejsme v devadesátých letech...
    • Khanemis
      Vidíš, a přeci se najdou lidé, kterým taková grafika nevadí a rádi si hru zahrají. A o tom to přeci je, aby trh poskytoval možnosti pro všechny typy hráčů, protože lidé nejsou stejní. Ostatně nikdo nenutí ostatní hrát tyhle hry se "starou grafikou", spíše naopak. Narozdíl od moderních velkých titulů s vypiplaným vizuálem mají tyhle nezávislé hry minimální marketing a tak se o nich zpravidla dozví jen fanoušci podobých věcí. Tak proč jim to zazlívat, že udělali takovou hru?
      • nevadí a líbit se jsou dvě naprosto odlišné věci
      • Ale ja bych si to rad zahral, jen me proste ten vzhled odrazuje a stve me to. *9*
        • Kinet1c
          Ver my vzhlad je ten posledny co ta odradi, mna odradza hlavne ozvucenie celej hry, to je katastrofa, recyklofest, novu hru od spiderweb ide poznat iba tak, ze ma nove meno a ine menu :D, inak ked vojdes do hry, grafika skoro rovnaka, drobne vylepsenia od cias geneforge a prvych avernum tu su samozrejme, ale co sa tyka ozvucenia, to je stale to iste. Hral som od 4 a vyssie, avernumy, teda demo, ale nemohol som :) skratka, ked sa neviem vzit do hry, tak to skratka nejde. U 3D hier cakam hlavne grafiku a hratelnost, samozrejme ani pribeh nie je zly ked je nejaky. U 2D hier cakam hlavne ozvucenie a hratelnost a to iste ako u 3D teda pribeh, na grafike my az tak celkom nezalezi.
          • Khanemis
            Je vidět, že ti ten zvuk fakt leží v žaludku:) Nikdy by mě nenapadlo posuzovat míru vžití do hry podle zvuku (to spíše hlavně podle příběhu a dialogů, případně výtvarného stylu), ale každý to má jinak. Doporučuju ti si ten zvuk kompletně vypnout, když ti tak vadí a pustit si k tomu nějakou vlastní příhodnou hudbu. To by ti ten zážitek mohlo třebas trochu zlepšit:)
        • Khanemis
          Tak to ti asi nezbývá než čekat že se toho třeba chytne nějaká skupina hardcore fanoušků a udělá novou grafiku:))

Ale být tebou bych tu grafiku zkusil překousnout, třeba si na ni časem zvykneš.
  • MickeyMutant
    Je tam Excadibur, když už teda Avadon?
    • Samozrejme, vytahl ho kral Ardus. Nebo Dancelot?
      • MickeyMutant
        Excadibur by byl vhodný název pro Karlovu mobilní aplikaci, proto se ptám, kdyby ho tam neměli a on si třeba chtěl registrovat značku. Jinak nemáš pravdu, byl to Dartuš.
  • By me zajímalo proc spousta her v poslední době vypada jak před 20lety,,,to je fakt opruz,,,koho muze bavit čucet na takovej výkřik 3D technologie??
    • mno když uz clovek na to ma a chtěl by hrat tak v podstate není co když to vypada takhle,sem rad za každý RPG ale kvůli tomuhle sem si kompa neporizoval i tech RTS co ted vyslo v podobnem grafickem kabatku *1*
    • Absolutně Tě chápu a souhlasím. Otázka je kolik to dělá lidí. Co do příběhu a systému je to docela promakaná hra, ale asi nemají v týmu (jestli jich je víc jak prstů na jedné/dvou rukách) pořádného modelera či 2D artistu a nebo jim to nemumožňuje jejich engine. Osobně bych též upřednostnil kdyby to vyšlo o půl rok/rok později s aspoň průměrnou grafikou, protože jinak to, soudě podle hraní prvního dílu, opravdu za to stojí.

P.S.: Zásadně neuznávám názory typu "jde nám přeci o systém a hraní a ne o masturbaci nad pěknými obrázky!" To je pouze smutné smíření se s nedokonalou realitou -pokud nebude veden tlak na vývojáře aby se starali i o vzhledovou stránku svých děl, tak tu budeme hrát i za 20 let desetipixelové hry na monitorech 3800*2400. Zamyslete se nad tím.
      • Dělá to jeden člověk + jeho manželka.
      • Tushan
        vidíš a ja jsem zrovna rad že to je takove zastarale. aspon to rozjednu na svem socka notasu *1*
        • Kinet1c
          So zastaralostou nie je problem, ked je to prevedene do krasy a ako som uz predtym zmienil BG ci BG2 IWD a podobne 2D veci, tak ja si myslim, ze to ide i krasne v 2D (jasne ten tym co mali oni a co ma spiderweb, je neporovnatelny, ale aj tak, ked sa chce sa si myslim da), je mozno stym viac makacky, ale ide to a slo by aj na tvojom socka ntb :D som si isty. Priklad poviem Shadowrun Returns, tiez nevyzera nic extra ale grafika svoj ucel, teda aspon u mna splnila na 1, tzn dokazal ma vtiahnut a vzit sa do prostredia a nedokazal to iba pribeh. Podla mna hra musi mat vsetko aby mohla byt fakt legendarna. Podla mna nestaci len pribeh, ci nestaci len grafika, alebo dokonca nestaci len hratelnost ked budem pozerat na storce a kosostvorce, trojuholniky a podobne veci na monitore, teda pozeram na ne, ale pri tych lepsich spracovanych hrach ich nevnimas, lebo maju vsetko co treba. A to teraz nehovorim o AAA tituloch, ale o indie.
    • Kdybychom chtěli na něco čučet, tak se na něco podíváme. My ale chceme hrát. To je stejné, jako bych nádaval, že v knihách už 20 let ty písmenka vypadají stejně, nebo koho pořád baví poslouchat toho Vivaldiho, když tu máme výkřik moderní hudby hip hop, techno .. ?
      Stejně jako Tushan vlastním Avernum: Escape from the pits. A je to přesně ta hra, se kterou se dá přežít nemalá část zimy a předpokládám, že i Avadon je hra, která chce svůj čas, stejně jako třeba kniha. Zapnout to jednou týdně na půl hodiny opravdu nemá smysl.
      • Moander
        Ty jsi mimon *15*
    • Já jsem naopak velmi rád, že se k tomu looku vývojáři vracejí. Tenhle vizuál se narozdíl od těch dnešních hi-tech omalovánek jen tak neomrzí. Např. Age of Empires 2 pro mě pořád je jednou z nejhezčích her, Sim City 4 taky.
      • Moander
        jenomze tohle nevypada jako Age of Empires 2, ani jako Age of empires 1, tohle vypada jako neco z roku 94, jen ve vyssim rozliseni.
        • 1994...to jeste byl urodnej rok na RPGcka
          • RPG? my sme tomu rikali dungeony tenkrat. Termin rpg sem slysel poprvy asi v roce 97.
            • no protoze to sem blbe zavedli Ice a Andrew :) Jinde ve svete tenhle termin pouzivali.
        • Mně se to prostě líbí i tak.
  • Tushan
    už to mam delší dobu nainstalované stejně tak jedničku a avernum escape from the pit kterej je z toho všeho podle mě nejlepší
    jsou to všecho velice hutné a kvalitní rpg *5*
    • Kinet1c
      Co sa tyka RPG prvkov je to kvalitne ako nikde inde, ale ked sa sustredim na celkovu atmosferu hry, tak ma skratka nevie nicim donutit hrat tu hru, sorry, ale BG malo viac blizsko tomu aby som sa citil ako keby som ten pribeh prezival tam priamo v tom svete a aj teraz nedavno ked som to presiel, nie lenze graficky je niekde inde a to hra vysla uz pred 15timi rokmi, ale cele ozvucenie a zvukove effecty su lepsie aspon 100x (mozno prehanam). Ked sa opakuje v Avadon, ci Avernum, v ktorom kolvek diele to iste pekne dookola, je to na zamyslenie ludi, ci podporovat taketo hry, kde ocividne hra rolu len tona textu a absolutne tupy sluch, pretoze tie zvuky su jedno a to iste ci uz avadon avernum a pod. A teraz budem uplne zly, Eschalon je uplne na inej urovni, ci uz graficky, zvukovo a atmosferou. Ked uz nieco my vie priniest radost so starych dobrych casov tak su to stare hry, alebo prave Eschalon, ktory ako som povedal je niekde inde a studio tiez nie je nic moc velke. Nie je indie titul ako indie titul. Zdrahal som sa hrat Avadon prvy, ale dal som pokus, dostal som sa do 20+ urovni, pochodil som kva a ostatne si nespomeniem, navstivil som drakov, zabil som carodeja, skusil som aj demona, na toho som nemal narok este, ale jednoducho ma hra nevedela vtiahnut a to FAKT lutujem, pretoze takychto RPG velmi niet a ked nie su kvalitne spracovane co podla mna je pripad spiderwebu, ze nedokazu spravit dobre zvukove kulisy, aby ma to vtiahlo a mohol som si viac predstavit cely svet, ked uz viem dopredu aka znelka, zvuk cokolvek pride, a to sa recykluje ako papier, tak je ztym problem. Netvrdim ze v tituloch ako BG, IWD, ci torment sa to nedialo, ale dialo sa to akosi skryto, clovek si toho vobec nevsimol, vnimal iba prostredie v ktorom sa nachadza a zial tu sa prostredie neda vnimat, lebo graficky je to viac nez minimalisticke a tympadom, treba aspon nieco aby ma nuda nezrazila na kolena a to nezachranuje ani pribeh, ktory sa zacinal uz zamotavat a viac a viac realizovat. No neviem skratka hry od Spiderwebu, su akesi neuplne, nieco im chyba co ako som vravel taky Eschalon ma (presiel som 1 aj 2, teraz cakam na 3). Tak len tolko (asi to nikto neprecita, ale nevadi).
      • BangMeInBangladesh
        odstavce jsou dobra vec
      • Tushan
        ja si to přečetl *1*
        a musím souhlasit s tim že hram od spiderwebu Něco chybí a dost reciklují zvuky rpg prvky atd.... o grafice nemluvit. oni se prostě hodně soustředí na příběh a potom to chybí jinde.
        jinak Eschalon 1 sem MALEM dohral perfektní zaležitost *4* sekl sem se v te skřetí pevnosti nebo co to bylo a dal sem nevěděl co mam dělat... škoda. ta uvodní znělka z eschalonu je dokonalá

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit