Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Aspoň to přidá na autenticitě. Upřímně to srovnání s AC Valhalla trochu sedí, protože tam šli v puritánství dál i co se vedlejších questů týče - zatímco např. Kingdom Come měl některý vedlejší questy trochu nekorektní a vtipný u ACV mi ten humor přijde dost křečovitej a i nevtipnej. Proto se těším na Cyberpunk 2077 kde si s korektností snad hlavu taky lámat nebudou. Jenom se mi potvrdilo že většinu her od Ubi už nebrat, bohužel.

    • Jack1947

      Brát ale až z nich odstraní Denuvo ale ne, ani po půl roce kdy to bude už CRacklé... dost lidí pak jim to přeje at se nediví.

  • victor

    Člověk se rozepíše a dostane banány od lokálního Donkey Konga ...jo to by tak hrálo říct otevřeně co si o sexu padesáti pohlaví ve hře myslíme ;)

    Možná to projde tomu ,komu se do oka zavrtal pulec ,ale já tu banán chytil i za zpochybňování jejich pouhé existence .Takže o puritánství muže s velkým slovníkem zakázaných slov by se dalo mluvit dlouze . Pohled na střeva západní civilizace rozhodně netrestá tak , jako pohled na odhalené ňadro s bradavkou...

    • Jack1947

      Člověk si řiká, modlí se jen at se to drží ode hrách co nejvíce! jenže se obávám že, když už ted vyvojáři slevují odstranují ehm "urážlivé" věci... nebude dlouho trvat. Zas na rduhou stranu určitá i když v mezích diverze je svým způsobem nutná.

    • Corvus

      Přesně tak!

    • tuco

      Ano, to by bylo na Velkou debatu, jaktoze sex skodi je zavadny a nasili ne. On asi neskodi, tedy zadna studie na to ze skodi neni, ale jak rikas, puritanstvi s koreny v nabozenske moralce. 2020 btw

      ---

      edit: jo a "in-game purchases" jsou podle nich pro vsechny https://www.esrb.org/ratings/ .. chlapecek s maminkou a jeji krediktou lol

  • Johnny

    Tyvoe, ten hlavní hrdina je chlap nebo ženská? 🤮😂

  • Jak to nepsal Honza Srp, tak to nestojí za komentář.

  • LiarForHire1

    A co jste čekali od komunity plné Incelů ?

  • malachi

    ..no to máme dve videa..a kde sú tie ostatné..kolko..48 či kolko ich dnešná mládež potrebuje k životu?...😎

  • maros.goc

    Akože čo to má znamenať? To fakt propagácia BG3 stojí a padá na sexuálnych scénach, ktoré zaujímajú tak maximálne uhrovitých pubertiakov?

  • tuco

    Jak jsem kdesi psal, jestli za to nebude nejakej bonus - nevim predmet nebo plus ke statum -, tak na odvazne sceny zustanu u hubu. 

    Tim se ovsem hra stava hrou pro dospele, aha ona uz je, coz je pomerne zajimave rozhodnuti. napr BG2 je Teen. 

    • Jack1947

      Pokud to bereš dle pegi tak určitě v dnešní době, Jenže první díl vyšel v roce 1998 a tam jim to fakt bylo tehdy úplně šumák. Dvojka sice 2000 ale dozvuky byli...

      • tuco

        V prvnim dile romantika nebyla. Jake byly dozvuky v tom roce 2000? 

        • Jack1947

          Tak pošoupli hranici ?

    • Derp_1337

      Tady jde hlavně o očekáváné herní publikum. Mladší publikum název Baldur's Gate ani nezná. A většina hráčů původních dílů už má nějaké roky za sebou, takže se dá očekávat, že je nebudou zajímat nějaké růžové PG12 kecy.

      • tuco

        Vzdy jde predevsim o publikum, penize, to snad chapu. Tedy jak pro koho, ale pro ty co jsou za prodej zodpovedni tak asi ano.

        Rozumim tomu dobre, ze tedy BG2 ktera je vhodna pro 13ti lete se posloucha a hraje jako ruzove kecy? Protoze to mi z toho vyplyva. 

        Muzeme si zaspekulovat, ale podle https://www.esrb.org/ratings-guide/ se mi zda, ze "sexual content" (na rozdil od Teen BG2 "suggestive themes") hraje v ratingu M (vhodne pro 17tilete) podstatnou roli. Otazkou pak je, proc tam ten sex davat, pro ty 17ti lete? Ti snad uz sex maji :)

        • Derp_1337

          U nás můžou teenageři mít sex od 15 let, ale v USA to není stejné.

          V USA některé federální státy nastavili "věk souhlasu" až na 18 let. Jiný kraj, jiný mrav.

          • tuco

            To si fakt na porade relki .. dame tam "odvazne sexualni sceny" pro americke teenagery kteri jeste nemaj sex? Nerikam, ze ne, ale u toho bych chtel byt lol

            • Derp_1337

              Ne, to jsi blbě pochopil. 

              To si jako myslíš, že hru budou kupovat jenom hráči z hranice prodejnosti? Myslím, že největší prodejnost se očekává u fanoušků předchozích dílů. Možná to bude pro tebe překvapení, ale většina hráčů původních her už jsou starší lidé. Ty starší hráče nějaké "odvážnější" sexuální praktiky nepohorší.


              Navíc ten tvůj rating M (17+) je trochu naivní. Hra ještě nevyšla a v tom Early Access chybí ještě hodně obsahu. Až se tam toho přidá víc, tak se dá předpokládat, že se ten rating v USA může ještě zvednout (až na Adults Only 18+). V Evropě už BG3 má maximální možný rating PEGI 18 , takže tady se to víc zvednout nemůže.

              • tuco

                Reakce na příspěvek:

                Muj rating lol, ano ja jsem hodne naivni.

                Hmm ktery dospely fanousek BG stoji o "odvazne sexualni sceny" ve hre kdyz si muze pustit hub? Rad bych na vlastni oci videl alespon jednoho. 

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Aha, takže ty jsi člověk, který bezmezně věří v současné trendy (americké) společnosti.

                  Trendy, které říkají, že propagace drog (od 7 let) , provozování hazardu (od 12 let) , násilí a zabíjení lidí (od 16-17 let) je úplně v pořádku. Ale zobrazení nedílné součásti lidského života, tj. sexu, v pořádku není.

                  To je fakt "skvělá" stupnice priorit.


                  PS: A rád bych ti připomenul, že když se zmíní ty "odvážné sexuální scény", tak se tím konkrétně myslí poloha "69". Stížnost, že tě to pohoršuje a nestojíš o to, je trochu přehnaná.

                  • tuco

                    Reakce na příspěvek:

                    Mne to pohorsuje? To jsi vydedukoval jak? Jisteze o to nestojim. Chcu hrat Baldurs' Gate, D&D, RPG a ne se divat na odvazne sexualni sceny virtualnich postav. Ty o to stojis? 

                    Ted nevim jak se tomu odborne rika, ale pripomina mi to deti ktery pri sledovani manaskovyho divadla krici .. princezno zachran se! ..  protoze jsou do deje tak ponoreny, ze maj o princeznu obavy. Ocividne, u nekterych to pretrvava do dospelosti. 

                    K tomu ostatnimu se nebudu vyajdrovat vubec, protoze to jsou nesmysly.

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Kdo tě nutí se na něco dívat?? Jestli to nechceš vidět, tak si s tou postavou nic nemusíš začínat.

                      Vždycky je lepší mít možnost udělat něco navíc ale nevyužít to, než mít všechno zakázané, protože se někde najde nějaký šašek, který to nechce vidět.


                      Ty máš teda logiku. Já třeba nechci vidět lidi jezdit MHD, tak by jsme měli zakázat MHD pro všechny, že?

                      • tuco

                        Reakce na příspěvek:

                        Nikde jsem nepsal nic o zakazech. Mne je to ukradeny, v Dragon Age 2 jsem se na  podival protoze jsem chtel vedet jak to bude vypadat, prislo mi to cringe af, a tim to pro me skoncilo.* Vlastne ne, tam z to byl nejakej bonus ke statum. 

                        Psal jsem, ze rozhodnuti vyvojaru zminene odvazne sexualni sceny do hry dat mi prijde zajimave, jelikoz: 

                        1. prispiva to k ratingu hry 17+ coz na prodej vliv mit bude

                        2. nechapu, pro koho to do hry davaji kdyz dospeli i 17+ sex bud jiz znaji a maji nebo se na nej mohou podivat na internetu.

                        Tys reagovat s vystelenim: 

                        Tady jde hlavně o očekáváné herní publikum. Mladší publikum název Baldur's Gate ani nezná. A většina hráčů původních dílů už má nějaké roky za sebou, takže se dá očekávat, že je nebudou zajímat nějaké růžové PG12 kecy.

                        Coz je, jak jsem podotknul, blabol. BG2 s ratingem Teen/13 podle me nema zadne ruzove kecy, a pokud ma tak rekni jake, no a k tomu publiku viz bod 2. 

                        Pro jake publikum ty odvazne sexualni sceny tedy jsou? Pro ty co krici "zachran se princezno" kdyz ji ohrozue manasek a pro ty kteri chteji prozit virtualni sex s Drowkou?

                        • Derp_1337

                          Reakce na příspěvek:

                          1.) přispívá to k ratingu hry? No a? Jak jsem již řekl: tady se jedná o publikum na kterou hra cílí. Ono totiž neexistuje hra, která by přilákala úplně každého.

                          Přidání prvků, které jedna skupina lidí bere jako nedílnou součástí her, se nemusí líbit zase jiné skupině. Je jenom na vývojářích na koho budou jejich produkt cílit.


                          2.) "nechapu, pro koho to do hry davaji kdyz dospeli i 17+ sex bud jiz znaji a maji nebo se na nej mohou podivat na internetu."

                          Co na tom nechápeš? Tohle není žádné naučné video, které by měli lidi vzdělat o sexu. Tady jde o prvky RPG. Někteří lidé považuji flirtování, vztahy a případný sex jako nedílnou součástí příběhu.

                          Spousta lidí si při představě hrdiny/hrdinky, který zachraňuje svět, představí po jeho boku nějaká parťáka, u kterého jiskří romance s hlavní postavou. A nebo tam žádný parťák nemusí být, ale místo toho hlavní postava zachraňuje někoho koho má ráda.

                          Prostě ta emoční stránka pro spoustu lidí bývá důležitou součásti příběhu. Příběhy typu "ahoj, ty jsi vyvolený, musíš zachránit svět. bla bla bla" prostě někdy působí velmi povrchně, pokud tam není nějaká hlubší motivace.

                          • tuco

                            Reakce na příspěvek:

                            Hlubsi motivace jako je napr sex? Sex maji vsechna zvirata. Sex je tak povrchni jako hlad nebo spanek. Ruzove kecy v BG2 jsou podle tebe tedy povrchni archetypy v povrchim pribehu/svete? Tomu bych sice ruzovy nerikal, ale budiz, ty archetypy tam jsou, mne nevadi,  prijdou mi i funkcni a zabavny. To je vec nazoru. Ruzovy .. ok.

                            Co na tom nechapu? Cely to nechapu. Nedokazu si predstavit, ze pro vetsinu - pro nejaky jednotlivce asi jo -  tech na ktere hra cili, tedy v podstate dospely lidi, jsou odvazne sceny v Baldur's Gate dulezity .. k .. ted nevim jestli tomu dobre rozumim .. k .. posileni emocni stranky pribehu. To si dokazu predstavit u 12ti letyho synovce a jeho vrstevniku. 

                            • Derp_1337

                              Reakce na příspěvek:

                              Ok. Napsal jsi nám, že to nedokážeš pochopit. To ale nic neříká o kvalitách hry nebo tvůrčím záměru vývojářů. To jenom prostě vypovídá o tom, že ty osobně to nechápeš.


                              Pokusil jsem se ti to vysvětlit, ale vysvětlení nechceš přijmout a ani se nad ním zamyslet a pořád dokola opakuješ, že to nechápeš. Je na čase, aby sis přiznal, že na světě jsou prostě věci, které nikdy nepochopíš. Time to move on.

                              A pokud nedokážeš jít dál, tak buď vůbec nehrej BG3 a nebo se jenom vyhni veškerým vztahům v BG3. Nikdo tě do ničeho nenutí.

                • tuco

                  Reakce na příspěvek:

                  Ted mi to doslo .. protoze na hubu neni drowka. Hotl, proti gustu. 

                  Je tedy docela mozny, ze uz pred 20 lety nekteri hraci a hracky snili o odvazanych sexualnich scenach s Viconii, no museli si pockat az technologie pokroci a nejaky vizionar to spravne uchopi. Uz to dava smysl.  

                  oktxbai

  • Jack1947

    Si taky řikám asi to bude to jediné co tenhle nedomrl zanechá😎😐... kdybych byl fanoušek původní duoologie asi bych to špatně snášel 😬

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit