Přejít na výpis diskuzí
Batman: Arkham City - první záběry přímo ze hry
15.3.2011 | Petr Poláček
35 příspěvků
-
Tohle rozhodně kupuju. Každý kdo měl rád první díl by měl. Škoda, že to zase plno nezodpovědných lidí zpirátí. Ale snad se to bude prodávat ještě lépe než první díl a rocksteady udělají za čas opět nějaké to pokračování. Víc takových her!
-
Adminstrátoři IGN opravili problém se zvukem v cca 17:20 našeho času, pravděpodobně proto bylo video okolo páté odpolední nedostupné (upload nové verze videa).
Ukázka velmi atmosférická, to se musí nechat. Ale stále platí moje výtka - kde je AI? Proč se Rocksteady nepochlubí tím, co dokáží protivníci? Efektní nálety a likvidace dvou až tří protivníků je hezká věc, ale jsou to protivníci, nebo boxovací pytle?
Pro účely diskuse: Batmana nesrážím, naopak, těším se. To ale neznamená, že budu nekriticy slintat když vidím to, co vidím. Ve chvíli, kdy se ve hře objevují "úchvatné" záběry plachtící postavy a "cool slowmo" efekty dorážek (pokud možno více soupeřů naráz), tak jsou to první varovné signály, že AI bude pravděpodobně nulová a půjde hráči na ruku, aby se mohl bezstarostně kochat audiovisuálem.
Ale co když chci výzvu? Ne, replika "Tak to nehraj" neplatí. To bych totiž z dnešní produkce nehrál nic -_-. A ani obtížnosti to nespraví, protože u soudobých her HARD odpovídá tomu, co bylo kdysi NORMAL. -
-
Nadávat na AI je v dnešní době zbytečný. Všimni se, že se vylepšenou AI téměř nikdo nechlubí. Ve střílečkách je trend buď krytí (Mass Effect 2) kde hra pak vypadá spíš jako Time Crysis a nebo volné pobíhání, kde nepřátelé jdou v horším případě přímo dopředu, v lepší se vás snaží aspoň trochu obklíčit. No a poslední způsob hry je semi-stealth, kde nepřátelé nerealisticky zevlují na místě a nechávají se odstřelit z dálky nebo zničit zblízka. Tohle u batmana bylo docela zábavně zpracované, i když popravdě jednoduché. Ono by teoreticky šlo naskriptovat jednoduše "chytřejší" protivníky. Například by z krytu hodily granát (nejlépe oslepovací) a pokud by se postava pohla, zkropili by ho. Jenže to jsou obzvlášť ve střílečkách smrtící kombinace i pro panáky s trojnásobkem života a početní přesilou, natož kdyby používali smrtící komba (to je snad akorát v leaft4dead a i tam většinou člověk útok zezálohy dokáže přežít)
-
-
Pokud si nikdo nebude stěžovat, tak firmy budou tyto boxovací pytle/kačenky na střelnici předhazovat do žlabu, aby stádo hezky žralo.
AI soupeři kteří podvádí (superpřesná muška, dokonalé reflexy, stálý přehled o pozici hráče) jsou pasé, to bez debaty. Ale dnes propagovaný opačný extrém je právě tak nanicovatý. Přitom z jednoduché od nepaměti používané trigger-logiky jde vytřískat opravdu hodně, ale kdo by se snažil, když stádu stačí málo...a proto existují lidé, kteří se budou ozývat, že je to málo.
Mimochodem, byl by zajímavý experiment zkusit naprogramovat fuzzy logiku pro AI do hry. Je to sice jako s kanonem na vrabce, ale mohla by to být psina ^_^.
-
-
Jestli replika "Tak to nehraj" pro tebe neplatí, tak buď tiše a hraj to.
-
-
Hrát to budu, ticho nebudu. Pokud půjde AI modovat, upravím si to, jako všechny ostatní soudobé tituly. Pokud nepůjde modovat, napíšu to Rocksteady (a oni to ani nedostanou, protože to zachytí podnikový spam-filtr).
Každopádně fakt, že HARD znamená to, co dřív NORMAL, to platí a sráží to zážitek z hraní. Zcela zbytečně. Když už jsou ve hře zavedeny obtížnosti (u Batmana doufám budou znovu), tak ať mají váhu, ne že jsou tam proto, aby hru stejně každý dohrál na HARD za pár večerů.
-
-
-
Mě zvuk jede taky (Chrome), btw, zajímá mě, kde tiscali někdy šťourá (snad v nose) své komentáře... Nebo jste ve videu někdo viděli *Jokerovu Kebuli*? *12*
-
-
Zvuk uz jede, puvodne nefungoval ve zdrojovem video. IGN uz to opravili. A jinak, Joker je na samotnem konci videa.
-
-
http://www.theaveragegamer.com/2011/03/15/batman-arkham-city-this-aint-no-place-for-a-hero-trailer/ aj so zvukom
-
Mně zvuk jede,je to paráda!!!
-
sakra proč se to nedá spustit furt to jenom načítá *10*
-
vubec se to nechytá
-
Nevim co mám dělat dřív, jestli slintat blahem nad tím dokonalým gameplayem, a nebo zuřit vzteky, že do vydání zbívá více jak půl roku!
Že já debil se na to video vůbec díval *7* -
Sakra to vypadá dobře. Btw jsem sám komu nešel zvuk?
-
-
Mě se to dokonce ani nechce spustit, možná bude načase oprášit mozzilu. *4*
-
Ty voel ukázka bez zvuku pane bože! *10*
-
nejsi sám
-
Než se vrhneš na samotné video, tak si zkus přečíst co je nad nim *12*
-