Přejít na výpis diskuzí
Battlefield 3 se nebojí kontroverzních scén à la Modern Warfare 2
11.10.2011 | Aleš Smutný
79 příspěvků
-
já zastřelím všechno co se hejbe *1* ...s těma mojema detailama stejně p**u poznám *7*
-
-
ole. konecne zajimavy prispevek.
-
-
Čo sa tu vlastne rieši??? Neexistujúca a fiktívna situácia? Aká morálna dilema??? To, že niekto dáva váhu "smrti" dvoch polygónových útvarov s textúrou pripomínajúcu človeka je problém subnormnej inteligencie, až debility jednotlivcov, nie však vzdelanej verejnosti! Možno to bude pre niekoho novinka alebo niečo objavné, ale ONO je to HRA!!!
Za chvíľu sa dočkáme zatknutia za myšlienkové procesy. Dostanem od policajta pokutu a v mysli mi prebehne situácia, ako toho darebáka zastrelím. Pôjdem do basy, pretože som mal nekonformné a spoločensky neprípustné zmýšľanie. Fakt pecka!
:) -
-
Díváš se na to ze špatné strany. Ve hře to sice jsou jen polygony a textury, ale stejně tak můžeš říct, že hrdina románu je složen jen z několika písmenek. Jde o vliv simulované situace na člověka. Když hrdina filmu, knihy nebo tady hry zabije nevinného člověka, budeš na něho pohlížet jinak, a je jedno, jestli to byla úplně vymyšlená situace a jestli bylo jeho zabití popsáno několika větami, znázorněno efetky ve hře nebo pytlíkem krve a petardama ve filmu. A na hrdinu měníš pohled právě podle toho, na kolik se vzdaluje od tvého teoretického jednání ve stejné situaci. Ve hře ale je možnost předat toto dilema do rukou přímo hráči, což možná není zrovna nejlepší volba, protože nemůže vidět výsledný efekt na hrdinovi příběhu, který je s herním světem od začátku do konce spojený a není jen pouhým pozorovatelem, který k postavám nemá ani zdaleka takový vztah jako hrdina.
V tomto případě mi to ale opravdu přijde docela samoúčelné, pokud se nemůže hráč rozhodnout, jestli zabije policisty, nebo je jen postřelí a uteče.
Taky příliš nechápu, jak se dostal americký voják do francouzské vazby, pokud tedy nejsou tyto dvě země ve válce nebo se tam voják dostal bez vědomí francouzské vlády (např. v utajení, ale pokud vím, tak podobné mise DICE přenechali MW). Asi si budeme muset počkat na vydání hry, zatím jsou informace dost strohé. -
K první větě: Spíš jde o etickou stránku věci...je to jako si třeba málokdo dovolí udělat hru, kde hraješ za bachaře koncentráku a ovládáš ventil kterej zplynuje 100 dětí a žen...jasně, můžeme říct, že to je jen hra a ty psotavičky jsou kupa čísel obalený polygonem jenže si to prostě nikdo netroufne, stejně tak ti v simulaci špitálu neumírá rodička na lekařskym stole, v SIMS tvoje dítě nemůže mít mozkovou obrnu nebo rakovinu, je to čistě etická záležitost...k tý druhý, to je vůbec píčo*ina na entou, už jen z tvojeho myšlení místo toho aby ses zamyslel proč bys měl dostat pokutu hned popřemejšlíš nad tim, že bys ho oddělal...a pak že hry nemaj vliv na mentalitu člověka :)
-
-
Možno keby sa neriešila etika v hrách, filmoch, knihách, bolo by jej viac v skutočnom svete.
Tí istí ktorí kritizujú strieľanie policajtov, černochov a pod., denne zabíjajú tisícky žien a detí.
Práve virtuálna realita má slúžiť ako ventil, fantázia, kde si môžem dovoliť byť neetický, brutálny a zvrhlý. Vo virtuálnej realite to nemá žiadne následky. V reále zásadné.
A ten môj príklad si skutočne nepochopil. -
-
I kdyby se etika v virtuální realitě neřešila tak je jí v tom reálnym uplně stejně, vesměs souhlasim s timdle postem, nicméně i ve virt. realitě by měli být nějaké hranice...simulace porcování dětí mi například nepřijde jako zábavná hra, leda tak pro vyžití nějakého sadisty a s tim, že ve virtuální realitě nema chování vliv na realitu skutečnou bych si nebyl tak jist, vem si takový facebook...čimž už ale zase odbočuji trochu jinam. Tvůj příklad s fízlem jsem pochopil, neboj...rozdíl je ten, že misi kde postřílíš francouzský policisty nikdo nezakazuje jen zase spustila nějaký rádobyflame a reklamu
-
-
Napríklad taký Manhunt bola hra, ktorá vyvolávala pobúrenie najmä kvôli samoúčelnému násiliu. No kombináciou konceptu, hrateľnosti, noir vizuálu a práve spôsobu odstraňovania protivníkov to bola perla žánru a dodnes je to špičková hra. Isteže, môžeme polemizovať nad tým, či je to správne alebo nie. Ja hovorím, že násilie a brutalita v hrách je správna, ak je vyvážená zaujímavým konceptom. Ruku na srdce, určite si bol niekedy vytočený tak, že by si niekomu dal za ucho. Ja tiež, ale nikdy v živote som sa nepobil ani na nikoho nezaútočil.
Prečo? V prvom rade sa považujem za vyrovnaného človeka, no určite ma podržali FPSky, bojovky, Manhunt, Postal II atď., v ktorých som si svoj momentálny náser krásne filtroval. Nikto neprišiel k ujme a ja som sa ešte k tomu pobavil.
Dnes mám na to CS: Source a šport :) -
Dej tomu nejakej zajimavej mechanismus a z porcovani deti muze bejt velka zabava. To ze bys deti mohl nahradit cimkoliv jinym o tom se nema asi smysl dohadovat ale zavrhnout takhle porcovani deti jen protoze porcuje deti je uzkoprse :D
-
-
asi už trochu stárnu a senilnim
-
Tak samozřejmě, že jsem měl na mysli jakékoliv bezúčelné násilí...špatný příklad, špatné vyjádření .))
-
-
-
ja to tiez neriesim...na letisku som vyzabijal celu halu a este som na tom zasmial, ako budu americke mamicky a oteckovia zas nariekat...a pritom som dobry clovek co nikdy nikomu schvalne neublizil...takze suhlasim ze je to len ventil a par polygonov... lenze vo vyvoji deti (hlavne tych americkych s IQ 80) to moze mat zasadny vplyv tak preto sa musi dat ta vekova hranica 18 aby zaostale ale silno nadvecou mamicky svojim 12 rocnym detom nekupovali take hry
-
-
Neboj, to je len docasne. Kedysi ludia tiez odpadavali v kine, ked videli dve kvapky krvi a nemohlo sa ukazat ani hole zenske koleno. Raz urcite vydaju aj Death camp tycoon. Etika sa totiz vyvija.
Inak to s tym policajtom bol iba priklad. Ze ty si ho pochopil, tak ako si ho pochopil, vypoveda skor nieco o tebe, nez o autorovi. -
-
Já to pochopil správně ale trochu jsem to nadsadil, proto tam je ten dementní smajlík tak nedělej hujera, takže si "Ze ty si ho pochopil, tak ako si ho pochopil, vypoveda skor nieco o tebe, nez o autorovi" nech pro seba...jestli si myslíš, že zakonponování nezábavných témat do (zábavních)her je nějakej vývoj tak to potěš pr*el a něco to zase vypovídá o tobě...protože srovnávat přehnanou prudérnost alá obnažené prso před 40lety a simulaci likvidačního tábora může opravdu jen nějakej rádobyfylozof jako ty
-
-
Čimž vůbec neřikám, že sem nehrál GTÁčko a nepostřílel kupu policajtů, osobně s nemám problém ani s BF3 a policistama ve Francii nebo hraním za záporňáky masakrující nebohé civilisty, jen mi označování všech který by to mohlo pohoršit za dementy přijde naprosto stupidní a těch ostatních "kteří to chápou" přijde za naprosto stupidní
-
-
-
-
-
-Did you kill anybody?
-A few cops.
-No real people?
-Just cops. -
-
FÍ JO, ty jsi to napsal normálně v ANGLIČTINĚ. Tak to mě fakt posadilo na zadek, to mále kdo umí napsat anglicky 4 věty bez chyby.
-
-
myslis, ze je to anglicky tak tezky nebo co? ze tady rikas, ze to malo kdo umi.. :D
-
Jak vidim, leckdo to nezvlada ani cesky.
-
-
-
no když si představím třeba Prototype 2 jak masakruju selý město civilů a vojáků, sem tam mutantíka..nobody cares..tohle je fraška...morálku by měl mít každý v sobě, za děcka jejich rodiče, a ne aby parta nějakejch lidí rozhodovala o škodlivosti produktu pro celý svět... násilný člověk se nazapře, jen z her a televize se to nenaučí... svoboda slova a vyjadřování je velmi důležitá, dokud budou "ti nahoře" cenzurovat každou pí(ovinu společnost se rozvíjet nebude. Člověk ani nemůže napsat slovo PÍ(A, denně ho slyším ve společnosti ale na webu se to nesmí co??
-
tedy dneska se ale resi nesmyslu, to za starejch casu sem takovych nevinych lidi pozabijel v "red eaglu" hordy a bylo jedno kdo to byl, muzu, zeny, duchodci, policajti nebo deti v kocarku vsechno se rozmazlo pod kolama a streva se zasprajcly na stěračích :D
-
Tak kdo sledoval někdy seriál 24 hodin tak tam Jack Bauer taky dělal různý věci aby zachránil víc životů......tak by to holt asi bylo......
-
Článek okurkové sezóny.
-
Mě to přijde jako samoúčelná scéna, založená na uměle směřovaných okolnostech - tzn. kravina. A kraviny je lepší nevymýšlet a neřešit :-)
-
-
každý záměr je umělý... ikdyž by bylo fajn, kdyby to řešili jako falloutovské dilema - zabij nevinné, zachraň mnohé a dále nejlépe skliď nevděk
anebo
nezabíjej nevinné, ale nech zahynout mnohým...
holt ale RPG to neni *4*
-
-
A kde je sakra mise z Prahy, New Yorku nebo Londýna?! *1* *1* *1*
-
Srovnani s COD myslite vazne? Vystrilet letiste nevinnych lidi vs. zabiti dvou policajtu? Vsadil bych se, ze se jim to nejdriv budou snazit vysvetlit a je pak jejich chyba, ze tomu neveri. Sbohem a satecek. Zadna kontroverze, policie ma proste najimat chapavejsi zamestnance.
-
-
V MW2 mělo to letiště smysl, mě to rozhodně velmi silně vtáhlo do hry. Pěkně to představilo záporáka a nastínilo co se ve hře děje. Zatímco tady mám zatím jen pocit že jde o další reklamu, ale pokud to bude mít svůj důvod a pomůže to hře tak proč ne.
-
Tam jde o morální rozhodnutí. Nebudu se tu situaci v MW2 pokoušet vysvětlovat(kdo ví, ví, kdo neví..), ale jde tam o morální rozhodnutí jak už se psalo článku. Obětovat životy pár pro možnou záchranu miliónů? Jenže zatímco v MW2 to smysl dávalo, tady je to poměrně absurdní(viz. můj příspěvek o kousek dál).
-
-
Ja uz si tu situaci v MW2 nejak nepamatuji, hrozila uz v te dobe svetu treti svetova? Ja jen ze mit v pazourach tezkej kulomet a videt pred sebou takovyho hajzla, tak utajeni neutajeni nasiju to radsi do nej nez do nevinejch lidi. Kazdopadne ja tu misi odehral jednou a pri dalsim rozehrani hry jsem ji dal preskakovat. Prisla mi zbytecna. Predevsim z herniho hlediska, ktery je pro me na prvnim miste.
-
-
v MW vzdy hrozi minimalne 3 svetova :)
-
-
atmovka-neatomovka, moralka-nemoralka .. cele je to nesmysl .. v podstate uz samotne vstoupeni US vojaku do Parize a jejich pravomoce na uzemi Francie jsou slozitejsi otazkou nez cele moralizovani o zastreleni dvou policistu, ktere by se nikdy nemohlo stat a pokud ano tak jen jako trestny cin s mezinarodnim dopadem ...
-
-
"Jenže zatímco v MW2 to smysl dávalo, tady je to poměrně absurdní." *3*
-
-
:) nebylo to oponovani .. jen rozsireni .. v zajmu konzistence diskuze napojene na tvuj prispevek ..
-
-
OK. *4*
-
-
Bah, tupí a zbyteční Evropani mají policejní i armádní složky jen na to, aby buzerovali odvážně American boyzzz, kteří musí zachraňovat svět i za nás. *9* *15*
-
-
-
-
Myslim, že to vidíš až příliš jednoduše.....
-