Přejít na výpis diskuzí
Battles of Westeros - Píseň ledu a ohně jako povedná deskovka
27.11.2010 | Martin Kaller
33 příspěvků
-
diky jsem fanda do deskovek mám jich doma cca 20 až 25 teď pokukuji po memoir 44 *3*
-
Jinak rozšížení bude ještě hodně, je to na způsob BattleLore. Zatím jsou ve hře jen 2 rody Stark a Lannister, k těm postupně budou přibývat nová scenária a s nimi i nové skupiny jednotek se svými veliteli a jejich speciálními vlastnostmi. Dále očekávám že se ve hře oběví brzy i další 4 rody...
-
No bohužel tě budu muset zklamat ale ty nejlepší hry co na trhu jsou (a tam rozhodně plno her od FFG patří) budou povětšinou jen v angličtině. Většinou existují překlady do nějákých světových jazyků jako Špaňalština nebo Francoužština co vím ze zkušenosti, ale myslím že menší země jako ta naše nemá moc šancí. Naštěstí se k spoustě her dají najít amatérské avšak velmi kvalitní překlady co dělají nadšenci do her. Většinou pak stačí na netu stáhnout přelepky karet apod. a hru si vychutnáte i bez angličtiny - podíval bych se být tebou na Zatrolene hry (http://www.zatrolene-hry.cz/) tam jich je dost.
Jen bych chtěl upozornit, že třeba AGoT LCG v češtině není a asi nikdy nebude, překladu je tam hodně, ale má to vlastní terminologii která se pořád opakuje takže až na pár vychytávek se to dá "zapamatovat". -
No jak říkáš vyhrají ti s umem a ne s penězi, ale i tak je potřeba mít nějáký základ. Do začátku toho ale teď asi tolik nepotřebuješ, jsou rody co jdou díky Deluxe expanzím složit velmi dobře za málo peněz, s některými to je těžší...proto jak jsem psal je dobré mít jednoho až dva kamarády co do toho zatáhneš a rody si tak rozdělíte. No a pokud nebudeš sbírat jako já všechny rody tak tě to vyjde finančně velmi dobře. V současné době cca 300 Kč/ měsíc abych si udržel to že mám všechny karty co jsou potřeba ke všem rodům a jednou za půl roku nějáká větší expanze...
-
Je mne 35 let a už se učit nebudu.Škola cpala do mne ruštinu a němčinu a do EN už se mne nechce........ani nevidím důvod jsem v čechách.A pokud tu chce někdo něco prodávat ať to dá do češtiny......jinak jsem koukal že tato stolní hra má ještě rozšíření něco jako datadisk
-
Nic proti,ale angličtina je dneska tak zásadní a základní věč, že by se ji lidi neměli bát. Viz pc hry v CZ, filmy nebo kino jedině dabované. Absolutně netušítě o co přicházíte, když je to v původním znění a co se překladu her nebo karet týče, tak to vždy taky není stoprocentně ideální, ba dokonce si tvrdím říct, že ten překlad kazí mnohdy dojem ze hry. Tak nebuďte liní a učte se :-)
-
Som velmi rad ze ste sa pustili aj do recenzovania stolovych hier, urcite by som uvital keby ste v tom pokracovali, ale asi by bolo fajn keby ste sa zameriavali najma na lokalizovane hry (v cestine / slovencine) kedze vacsinou to clovek hrava s kamaratmi a ta uroven anglictiny nie je stale idealna.
-
nebo klasickej Warhammer *1*
-
No jo jak řiká Chroust... Na druhou stranu kniha je taky v podstatě hodně kecací, takže nevidim problém... Pokud chceš fantasy, kde převládá akce zkus Legend of Seeker.. potom poznáš kvalitu *1*
-
vetšinou jsou ceny od 1500kč a vice *3*
-
To je to proč některé věci od HBO přestávám sledovat ,viz řim2,spartacus,tudorovci...jediný co sejim povedlo bylo bratrsto neohrožených a pacific.....
-
Vypadá to moc dobře. Pokud to nebude stát nějakou astronomickou cenu, mohla by to být moje první deskovka. :)
-
Kecat se tam bude hodně to ano, navíc bylo řečeno, že velkolepé a megalomanské bitvy, tam budou vynechány, nebo jen tam budou zobrazeny okrajově,ale podle mě to bude více napínavější něž Tudorovci, kde je defakto pár místností kde chodí král sem tam a pořád lamentuje a na všechny řve, tak tady to nebude. Navíc rodů máme několik, takže intriky, podlosti, kudla v zádech, smylstva, a celkem i perverzní sex, jak z vesela mistr v knize popisuje, tam snad bude dost ))).
-
ukázka na mne pusobí špatně ,stejně jako ukázka a serial Tudorovci *10* bojim se že se tam bude jenom kecat a kecat a sem tam nahá ženská. *10*
-
Zde je první trailer na game of the thrones... pro představu na čem je deskovka založena
http://www.youtube.com/watch?v=atFX6keD95o -
už se těším
-
Zajímavé, díky za info. Nerad bych dojel na to, co v mnoha hrách - nebylo s kým hrát:) Vývoj z CCG na LCG oceňuji, pro mne je utáhnout dvě TCG už moc a tohle prostě nahrává tomu, že vyhrají ti s umem a ne portmonkou:)
Ona i ta Praha je vcelku fajn na dojezd. A OCTGN zní také dobře, asi se konečně zlomím, už tu hru okukuju pár let. -
No jestli myslíš LCG tak o žádné nevím...největší základna je asi v Praze, pak Ostravě a v Brně nás je taky zepár. Ale i tak se dá slušně zahrát pokud by jste byli jen 2-3, to je i dobrý počet na to pořídit si karty dohromady a každý si vybrat 2 nebo 3 rody, vyjde to tak levněji a máte lepší carpool za nižší cenu. Jinak máme tu ještě OCTGN (program s kterým se dá hrát AGoT LCG po netu) a turnaj je cca každý měsíc až dva v jednom z výše uvedených měst.
-
Přidávám se. Písně ledu a ohně mají velký potenciál, už jen deskovka stejného jména je ohromující potenciálem a karetní, které podle mě přechod do LCG pomohl, je na tom podobně.
Jen jsem se chtěl optat (výjimečně dotaz z redakce ven), není nějaká existující komunita kol Plzně?:) -
Ahoj, taky se mi deskovka libí, měl jsem možnost si ji vyzkoušet a je to bomba...propracované velmi detailně i strategicky, což je bohužel i nevýhoda pro ty co neumí moc anglicky a nebo by ji chtěli hrát pokaždý s někým jiným - vysvětlování a příprava hry pak zabere dost času.
Co se týká ale 1v1 her na styl ASOIAF tak mám osobně radši karetní hru AGoT LCG, kterou hraji už několik let. Víc info se dozvíte na www.agot.cz a 11.12.2010 bude v Brně turnaj tak kdyby to někoho zajímalo tak se přijďte podívat.