Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mno, GameStop má nás hráče tak moc rád, že pro jisttu rozbaluje Deus Ex krabice, vyndavá z nich klíče na OnLive a zase je balí. Bez upozornění zákazníka. To je horší jak nákup některých her v Čechách.

    http://www.giantbomb.com/news/gamestop-forcibly-removing-onlive-coupons-from-deus-ex-pc-copies-because-theyre-gamestop-updated/3614/
  • Jsou tu navíc další aspekty
    1) hráč kupující bazarové hry se učí za hry utrácet peníze a ne hry stahovat
    2) člověk co si koupi bazarovou hru si možná další díl hry už koupí originál

    Bazarové hry tedy v dlouhodobějším hledisku jsou mnohem lepší jak pirátství. Jen Kravaťáci to vidí strašně "momentálně", protože "momentálně" z toho nemají peníze.
  • calwin
    bazar je nutné zlo... oni tiež za tie hry pýtajú a aj zarábajú neúmerne veľa... a ekonomike to neškodí pretože každý hráč má istý strop ktorý do trhu "vleje" a tak kolobeh stále fičí ďalej...
  • Super, souhlasim, mam predobjednanej Battlefield a Diablo, a ty koupim v den vydani, abych se hned vrhnul na multiplayer, ostatni hry, kde MP neni tak dulezitej necham na pozdeji, az me tyhle dve prestanou bavit...
  • Btw... mame to ale vyzralou spolecnost, kdyz nikdo ani nepipne o piratech a furt se mluvi o bazarech :)
  • Je to jednoduchy. Kazdy hrac ma n penez, ktere si muze dovolit utratit. Pokud jde neco z toho do bazaru, tak na tom vydavatele prodelavaji. At se radsi spolecnosti mezi sebou dohodnou a nevydavaji hry skoro kazdy den, pokud je tak pali bazary. Zlate 1994 ... parili jsme pomalu vse co vyslo a meli jsme dost casu to hrat, nez vyslo neco jinyho.


    btw... Mike se z toho vykecat umi, to ne ze ne :)
  • Problém je v tom že bazaráci berou jenom hry na konzole a o PC hry nemají zájem. Prý kvůli problémům s účty, klíči atd...
  • Tak škodí nebo neškodí? Jeden rok to škodí, další rok neškodí, už vážně nevím co si myslet.
    • Jestli to škodí ekonomice? Ne. Daně se z toho platí tak jako tak.

      Jestli to škodí vydavatelům... Mno, asi ano. Určitě to ale znamená jejich menší příjmy (a to je fakt), což znamená méně vysokorozpočtových titulů. Vývojáře by to ale nemělo moc ovlivňovat (pokud si hry nevydávají samy), když je hra propadák, v bazaru taky nebude moc velkým trhákem.
      • Do vydavatelství jako je třeba naše Cenega bych nedal ani zlámanej krejcar. Takže pokud to ovlivní jen vydavatele a ne vývojáře, tak jedině dobře.
        • Ech - a tato logika pochází odkud? Odkud si, lidi, myslíte, že mají peníze vývojáři? Od vydavatelů přece... A z prodejů - pochopitelně mimo bazary.
  • Ucho prosím tě strč si ten tvůj lístek do kina už někam, to už jsme tu četli od tebe tolikrát.
    A neplácej nesmysly, koupím hru - koupím licenci, prodám hru dál - ta samá licence jde dál, stále je to jedna licence kterou užívá jeden člověk. Hry nejsou OEM Windows aby licence zanikla, tak už to konečně pochop. Ale to se ti nepodaří že... *12* *12* *12*
    • ucho
      pozorně si přečti, co jsem napsal a jak jsem to napsal ;) takhle reaguješ krapet mimo.

      edit: a pokud to tam nevidíš, pouze jsem zde napsal druhý pohled na věc (článek je jednostranně zaměřen a je škoda nepostavit proti sobě i názor distributorů - v takovýchto případech většinou neexistuje pouze jedna pravda). jestli tě tedy toto nahlížení distributorů rozčiluje, poděl se o to s nimi, ne se mnou. onen licenční prodej tedy nerazím já, ale oni (asi máš rudo před očima, tak sis toho nevšiml nebo to nechceš vidět :) ) a proto se někteří odhodlávají ke krokům, které jsou zmíněny ve článku. svůj názor na bazarový prodej jsem zde zatím neprezentoval ;) a proč? protože tuto problematiku nevidím tak černobíle jako někteří. navíc abych mohl vyvodit opravdové závěry, potřeboval bych nějaká hmatatelná čísla. do bazaru nic neprodávám a bazarovou hru jsem koupil co si vybavuji loni (asi hlavně proto, že se jinak nedala sehnat. jinak nemám potřebu, protože ceny her jdou tak rychle dolů, že co si odkládám na hraní na později, to s nákupem počká až je to takřka zadarmo a hry, co chci hrát hned, tak takových je 1-2 do roka).
      • Kdyz se nad tim zamyslime, listek do kina je jednorazovy. Pokud vezmeme v potaz napr. permanentku na fotbal, tak je jedno kdo na ni na ten zapas jde (pokud splnime to ze je to vzdycky jedna osoba na jednu permanentku) prvni tyden treba Karel a druhy tyden Pepa. Provozovatel ma porad zisk z te permanentky. To samy s licenci na hru. Je to predplatny na provoz jedne kopie hry. Ona ta licence muze byt neprenosna, ale v tom jinou logiku nez touhu po zisku nevidim.
        • ucho
          ale samozřejmě že jde vždy o zisk. na tom je to celé přeci postaveno... distřibutoři chtějí vydělat maximum, bazary chtějí vydělat ideálně bez práce za zprostředkování a hráči chtějí ideálně vše zadarmo (nebo maximálně ušetřit). nic ale nelze škatulkovat. jsou různí distributoři, různě kvalitní hry, hráči s různým chováním...
          • S tim souhlasim a nevadi mi kdyz nekdo vydelava. Ale vydelava stylem krabice za hru, mesicni poplatek, nejaky DLC, atd. Ale vadi mi praktiky jako zlaty naboje s +dmg, kazdej za 0,1 Euro, gear v D3 v aukci za eura a blizz z toho ma zisk (wtf?), nejaky OP hero, staty, tank, zbran za 50 euro (ma pak smysl tu hru hrat kdyz si muzu koupit neco cim farmim ostatni hrace). A taky nevidim duvod proc by nekdo koho uz hra nebavi nemohl svou licenci proste preprodat s tim ze sam uz to hrat nebude.
            • Taktak, o kvalite hry nerozhodne aukce ani drm. Me osobne to taky neukeca nebo neodradi, bude zalezet na gameplay. Ale zatim byly vsechny "utrzky" z gameplaye spis neutralni az zaporny (pro me jako priznivce D2). Ale nazor na "online single" (uz samo o sobe zni absurdne jako monolog mezi dvema *15* ) mi nikdo neveme, smrdi to jinyma zajmama nez kvalita hry.
            • ucho
              tak u D3 mi to nevadí, s věcmi z D2 se obchoduje pořád, takhle to bude mít Blizzard alespoň pod kontrolou a ve finále je to lepší pro lidi, co to využívají. a když to využívat nechceš, prostě to nevyužiješ. a tím, že to centralizují, vlastně sníží ceny, protože je větší pravděpodobnost, že tam bude víc lepších věcí. mně třeba neláká utrácet peníze za imaginární věci, které můžu získat zadarmo :)
              u D3 se spíš bojím toho, jak se to bude hrát, a hlavně hudby. u D2 byla geniální, vytvářela skvělou atmosféru. u D3 není špatná, ale zatím z ní mám smíšené pocity :)
              co se týče přeprodávání licence, to ať si udělají u každé hry jak chtějí. je to jen další aspekt, podle kterého se může hráč rozhodovat, zda přistoupí a koupí nebo sáhne po něčem jiném (dnes je na výběr her dost)
  • Hodně hráčů si stěžuje na cenu,ale musíte brát,že češi jsou v Evropě dost "žumpy" oproti západu, kde 60euro za hru neřeší. Pár her jsem si koupil origo,ale max. do 800.- do doby,kdy vydali Mafii 2 za 1200.- Tu jsem si stáhl a kdybych ji koupil,tak bych jim tu 4hodinovou hru poslal zpátky přes hajzlmísu. Nikdy nekoupím novou hru. Radši si zaplatím kredit na share a nezajímá mě,jestli je to legální či ne,nebo jestli z toho mají tvůrci vývar ,protože za hru zaplatím, i když vyjde 1Gb na 1.- a ostatní je problém provozovatele serveru,co inkasuje. Co se týče bazaru,tak u nás je to hlavně pro konzolisty a s možností půjčení nebo koupě podobně jako byly videopůjčovny. Zahrát a vrátit a vyjde to za babku,samozřejmě,že multiplayer přes cd keye a registrace je bez šancí,jak už tu někdo psal dole. Jediný do čeho půjdu jsou F1 2011 v předprodeji zatím okolo 1000.- ale vím,že si to užiju jako předešlý 2010.
    • to je fakt smutny ze se tim jeste chlubis. kdyz nemas 60euro na hru, tak nehraj. Chudoba te neopravnuje krast!
      • warez se nikdy nemuze rovnat kradezi, ale s horkou hlavou se blbe premysli *15*
        • Tak si tu hlavu vychlad, warez je druh kradeze, pokud kradez beru z mravniho hledáska jako archetyp zlocinu.
      • Jazz
        A koho to zajímá ? *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit