Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nerika se bambilion, ale budto bazilion, pripadne gazilion.... to je snad jasne.
  • Ja si hlavne pri tychto clankoch uvedomujem, ako su Games oproti (hlavne Slovenskej) konkurencii objektivnejsi... TU proste badat taku nezaujatost, profesionalitu a aj (mozno niekedy az prehnane cool - co mi ale nevadi) nadhlad... Ako aj ked je tu par much co mi vadia (su to skor drobnosti dizajnu stranky, popripade to ze mobilna verzia games.cz je pre moj smartfon niekedy tazko rozchoditelna pretoze stranka obsahuje miliardnu blbosti [asi reklam alebo neviem] ze to niekedy blbne) Ale inak povazujem Games.cz za u nas siroko daleko najlepsiu hernu stranku... Az skoro bezkonkurencne... Good job a len tak dalej!...

    Aj ked dufam ze Lukas si to rozmysli a ostane pri games.cz... A ak nie, tak aspon sem tam aby nieco napisal, alebo dosiel do podkastu tak ako Dan :)...
    • jj ted to tu je suped, to za doby JDho to tu byla pekna bulvarni konzolova zumpa :)
      • Ta zumpa je tu i nadale. *3* Jen ne tolik na ocich *2*
      • no největší bulvarní žumpa je jasně BW *8*
        • No tak jasne, taky ten web ani neradim mezi herni :)
  • JohnyTheZik
    "vysoký počet registrovaných hráčů, který neustále nabývá, ale když je takováto registrace povinná pro hraní hry, tak je logické, že k tomu dochází."

    Ono je to celkem logicky, protozee kdyby to nebylo povinne, tak si hrac dobrovolne zadnyho takovyho klienta nestahne, to samy by potkalo Steam, kdyby si ho hraci nemuseli stahnout pro hrani CS, HL apod..

    Samozrejme ted uz to vsichni pouzivaj a jsou s tim spokojeni, coz je dobre, ale kdyz se program takovyho typu objevi na trhu, tak musi byt necim zapriceneny jeho pouzivani, jinak by si to nikdo nikdy nestah.
  • jindra.veliky
    Jo realita je prokletí her *5*
    • Tvuj ksicht je prokletim tohoto serveru ;-)
  • protože Vávra :-)
  • Krásný článek, chválím i za ten minulý ze série .)

    + opravte si překlep: "...který s EVE Online přímo souvisí 'a' -> 's' bojem o ekonomickou prosperitu firmy..."
  • "CD Projekt jde na piráty tvrdě, hráče ale nešikanuje"

    tak tady ta neustálá zatrašovací propaganda už je dosti nechutná, a ještě k tomu není pravdivá, protože CDProjekt právě šikanuje lidi jen podle IP adresy.
    Copak nemají novináři vlastní rozum, že jen tupě přepisují PR zprávy?! Funguje to fakt jak za bolševika *7*
    zvlášť když skuteční piráti se CDprojektu vesele smějou a budou smát dál
    • Paul_cz
      Máš nějaký důkaz, že onen dopis dostal někdo kdo hru nestáhl?
      • A mají novináři nějaký důkaz, že onen dopis dostal někdo, kdo hru stáhl!? Nemají!

        Ale kritizovat herní firmy se nevyplácí, protože jak v předminulým FC naznačil i Dan Vávra, příště by od nich nemuseli dostat novinářskou review verzi hry na recenzi. A není ani potřeba korupce, hrozba že by si museli hry kupovat je dosti veliká, pak je objektivní zpravodajství zaručeno. Snažili se Vávru sice umlčet, že to není pravda a že to tak nefunguje, čímž jen potvrdili, že to pravda prostě je.

        Ale koho dneska pravda zajímá, že?! Nikdo za ni vlasní život nepoloží, hlavněže se vlk nažere a koza zůstane celá, teplé místečko nade vše.
        • a proč si konspiraci nevymyslet ? *sarkasmus*
        • CD Projekt je zatím jediná větší softwarová firma, která se nevydala cestou šikanování platícího zákazníka.

          Máš pravdu, že jejich postup je velmi nevybíravý. Ptám se tě a nemyslím to řečnicky: Co má tato softwarová firma dělat?
          Léta praxe softwarových firem ukazují, že přístup "zákazník = potenciální pirát" není dobrý a v konečném důsledku pirátství navýší.

          CD Projekt se tedy vydal proti proudu. To ale neznamená, že jejich produkty nebudou warezeny, naopak. Scéna po takovém softwaru skočí tím ochotněji, není potřeba si lámat hlavu s ochranami. Co má tedy CD Projekt dělat? Zákazníky šikanovat nechce, ale pirátům jen tak dát do rukou defacto volné kopie taky není dobrý business. Tak CD Projekt jiný přístup: zákazníkům dává pokoj a snaží se problém řešit cestou odhalování nelegálních stahovačů. To je cesta mnohem náročnější, než implementovat ochranu zákazníka obtěžující a potom brečet že scéna ochranu dokázala obejít.

          Máš lepší nápad, jak si ohlídat vlastní software a neobtěžovat zákazníky s nutností být online, s instalací klientů, s periodicky kontrolujícími ochranami a dalším podobným marastem?
          • Coffin Corner: Co je na tom protizákoného? Podobné praktiky používají třeba i útvary odhalující na internetu dětskou pornografii
            • Jenže útvary zabývající se internetovou kriminalitou nejsou soukromé firmy. Otázka sledování soukromých subjektů naráží na základní ústavní práva a je to dost citlivá záležitost i pro vlády, natož pro soukromé firmy. Ostatně nyní se vede poměrně bouřlivá diskuze ohledně omezování internetového připojení pirátům. http://www.zive.cz/bleskovky/filtrovani-internetu-je-v-evrope-nepripustne-rozhodl-soudni-dvur/sc-4-a-159719/default.aspx
              Doufám že americká SOPA (http://www.tyinternety.cz/udalosti/co-znamena-sopa-pro-otevreny-web-wikipedii-a-svet2-5612) dopadne podobně, ne pro podporu pirátství, ale pro zachování svobodného a neomezeného internetu.
          • Fallon
            Och bože na nebesiach, toľko géniov, tvorivých myslí a nápadov sa nám tu na tejto stránke schádza len škoda ,že žiaden vydavateľ ani vývojár ich nečíta!!

            Ono totiž je síce pravda ,že piráti nehrajú s autormi čistú hru ale tiež je pravda ,že čistú hru nehrajú ani sami autori/vydavatelia (a nutno podotknúť ,že oni začali špinavo hrať ako prvý). Pozrite sa napr. na také Wii, lacná, nevinná detská konzola pre celú rodinu+ babičku. Áno, no to "lacná" platí len dokiaľ sa nerozhodnete kúpiť druhý ovládač ,ktorý vás s nunchakom vyjde na celých 60 EU, v prípade ak chcete ešte klasický ovládač tak pripravte rovno ďalších 23 EU. Ako bonus ak by ste chceli 2 classic(ky) tak kupujte rovno aj druhý Wiimote pretože classic sa do konzoly nedá zapojiť priamo, na to treba Wiimote. Potom nezabúdajte ,že ešte sú tu hry. Graficky zaostalé, častokrát kvalitatívne pochybné ale stále drahé a všetky nové "AAA" a teraz my povedzte ,že so sviňa keď my toto nepríde ako príliš fér cenník(a to je sotva špička ľadovca). Fakt, super ,že pomaly preplatím celú konzolu len kvôli jednému extra ovládaču a hre, fakt potlesk. Ale nezabúdajte ,že ja som sviňa lebo ja mám(tak ako každý) pod barákom zakopanú bedňu plnú zlata, som ale moc lakomí sa o ňu podeliť.
            Podobne je to s PC ,kde vyvalíte neskutočné prachy už len za počiatočný HW a potom šup, šup kúp desať hier a preplať vôbec hodnotu kupeného šrotu(hlavne nezabudnúť na internet bo bez teho to ani nenainštaluješ).

            A teraz my prosím nelezte na p*del s tým ,že nemám kupovať to na čo nemám. No, jo lenže ja na to mám som schopný kúpiť high end PC, som schopný kupovať hry pri realese ale to neznamená ,že som spokojný s tým ,že pri každom kuse musím bez rozdielu vysoliť 40+ EU a ešte potom čakať na steam, ktorý je v daný moment "preťažený"(na kieho boha som potom kupoval krabicu). A keď už niekto investuje do akéhokoľvek herného zariadenia, tak snáď na ňom nebude pariť dve hry až do konca dní ,len preto aby som vyzeral "cool".

            Súhlasím s tím ,že pirátiť práve Witchera 2 je svinstvo páč ako jedna z mala hier stojí za kúpu. Tiež ale treba chápať ,že to je len Zaklínač(!). Len zaklínač ponúkol štandardnú krabicu, za štandardnú cenu ale s obsahom zberateľskej, žiadna iná hra čo je mi známe to neurobila(a to nehovorím o odstránení DRM).
          • Softwerové firmy všeho druhu mají spojit síly, založit "protipirátskou firmu",kterou budou společně financovat, v které budou zaměstnávat vlastní heckery/programátory/uploadery, kteří se budou nabourávat do hlavních warez sajt, odhalovat skutečné piráty, pouštět ven falešné releasy/uploady, které budou např. místo instalace mazat/formátovat všechna data z počítače atd. možností je spousta, je to sice možná běh na delší trať, ale vyýsledky se časem dostaví
            • ja bych rek ze proti piratsvi jsou tu prave ty vyderacsky soukromy firmy jako OSA/BSA/...
            • Založím si společnost, která patří mně. Svou vlastní hru v upravené verzi (demo + kvanta zbytečných dat, nějaká špinavost při hraní + omezené možosti, sebebonzování při připojení k internetu + omezené možosti, vyhození specifické chybové hlášky + omezené možnosti) budu distribuovat na torrentech a na warez diskusních fórech pod názvy, které evokují releasy známých crackerských skupin. Po třech měsících činnosti sklidím výsledky, adresy a data a zařídím se. V mezičase pochopitelně budu čenichat i po scéně obecně a odchytávat veškeré neopatrné jedince.

              Kde je toto nelegální a naivní? Opravdu se divím, že si až doteď ještě nikdo nezaložil na podobných praktikách živnost jako výpomoc softwarovým gigantům při boji s pirátstvím.
            • Do teď se mi tvoje myšlenky líbily, ale myslet si že jen tak založíš firmu, která se bude zabývat nelegální a protizákonnou činností je naivní až hanba.
            • Proč? Ta dlouhá licenční ujednání stejně nikdo nečte a rovnou instaluje, takže když tam napíšou, že před instalací hry bude následovat mazání všeho ostatního a někdo si to odsouhlasí, tak je to jeho chyba *1*
            • A hele, tak to jsme nejméně dva, koho to napadlo, vítej v partě ^_^. Upřímně netuším, proč se něco takového ještě pořádně neděje. Ale s tím formátováním a mazáním opatrně, ono by to taky mohlo skončit žalobou ze strany warezu, zejména tady v ČR ^_^
  • *
    • Ja mám odlišný názor, ale v podstate rovnaký *3*
  • Ja si vôbec nemyslím že by tento rok bol nejaký bohatý na herné udalosti, to len vy považujete za udalosť každú maličkosť. Ale ako prehľad dobré.
    • Leonidasss
      No rozhodně mnohem více bohatý než třeba rok 2010.
    • asi jak pro koho :)
  • Mě absolutně fascinuje co všichni maj proti DNF. Jasně nebylo to nic super (obvzůášť děsná konzolová verze) ale on někdo ještě čekal po 15. letech vývoje megahit???? Jestli jo tak by se měl přestěhovat do bohnic a vypadá to že většina recenzentů ten megahit čekala (viz. 3/10 na egcz což si hra určitě nezaslouží ).
    Osobně jsem se u něj bavil víc než s CoD 5-8.
    • z blate do louze

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit