Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

    Doposud jsem neměl nijak zásadní problém s výběrem redakce a i teď rozhodnutí respektuji, ale... První místo je jasné. F76 je průjem apokalyptických rozměrů. Kudy jsem chodil, tam jsem to hlásil. Na druhé místo bych dal Blizzard jako celek. S tím co předváděli poslední dva roky... ani nemluvím. Ale třetí místo Vampyr? Dávat do jedné kategorie vedle sebe F76 a Vampyr mi přijde opravdu na pováženou. Vampyr je asi tak o 1000 levelů jinde v kvalitě. Upírských her je málo, maličko a tento hodně atmosférický kousek, se souboji lehce se inspirujícími v Dark Souls, není vůbec špatný. Rozhodně je to nadprůměrná hra. A pokud už se tedy hledal kandidát na zklamání roku, sáhnul bych po něčem, co nedosáhlo ani na podprůměrné hodnocení. Třeba takový Dakar 18? 15 let fanoušci nejtvrdšího motorsportu čekali na novou hru z prostředí této rally. Sliby vývojářů nebraly konce. Nehratelný paskvil, který dostal patch VĚTŠÍ než samotná instalačka hry a to si tenhle sh*t ukrojil 40 GB na HDD. To bylo těžké zklamání. Nebo odpad jménem Just Cause 4 či naprosto tragická adventura Kusrk... Vampyr je v porovnání s těmito hrůzami špička.

    • Souhlasim. Vampyr jsem hrál a dohrál. Po herní stránce a po stránce mechaniky se mi hrál výborně i prostředí se mi líbilo.. Příběh byl sice o něco horší a trochu pokulhával, ale jinak po ostatních stránkách dobrá hra..

    • Morlang

      souhlas

  • Ja by som medzi veľké sklamania zaradil aj postoj vývojarov Chuchel, že sa nechali tak ľahko ovplyvniť dosť hlúpou kritikou - vraj čierny Chuchel s oranžovými ústami je výsmešná karikatúra na černochov 😠 Mohli to v pohode uhrať v rámci celkového umeleckého vyobrazenia hry a nie hneď zbabelo stiahnuť chvost a nechať so sebou mávať

    • Corvus

      Absolutní souhlas! Naprosto nechápu jak někdo může ohnout hřbet před tou absurdní hyperkorektností dnešní doby. V tomle ohledu zlatej Vávra, který má nepočítaně nepřátel a občas dostane banán na fcb, protože ho nějaký zapšklý moralista/soudruh či posluchač ortelu napráská, ale stojí si za svým názorem a kálí na nějakou korektnost. Je to sice trnitější cesta, ale než ohýbat hřbet před každým BL*EM, který má pocit, že když někdo nepatrně vyčnívá z davu, je zapotřebí ho "zarovnat" do stáda, to raději ban a být na okraji společnosti. Smrt trendům a hyperkorektnosti! A to, že už se upravuje vzhled i animované postavičce jak z večerníčku... to už je totálně mimo mísu. Asi si postěžuji na Pixar, aby koukali přebarvit Nema, protože se mi nelíbí ta jeho červená barva! Červená byla karkulka a já mám mindrák z dětství z agresivního vlka a kdykoliv koukám na Nema, tak si na to vzpomenu. Takže se mi to nelíbí a poženu to vejš!

  • Ristoro

    Co tu dělá Vampyr naprosto nechápu. Ta hra měla do zklamání hodně daleko.

    • Já čekal málo a dostal jsem nic. Taky tomu neříkám zklamání :D 

      • Ristoro

        Já nečekal nic a ve finále jsem se slušně bavil :). Zařadil bych tady možná třetí Darksidery. Po vynikajícím druhém díle mi připadá trojka jako krok zpět. Horší soubojový systém, horší příběh, horší systém upgradů a ani level design není nic moc. Hlavně si ta hra strašně moc snaží hrát na Dark Souls a to se jí vůbec nedaří. Není to vyloženě špatná hra, já se celkem bavil, ale pro mě je to zklamání, protože jsem prostě čekal více, obzvlášť po skvělé 2ce.

        • Carnage666

          Mam to podobně, nečekal jsem skoro nic a viděl sem tak 1 cinematic kdysi. Koupil jsem a dohrál jsem to 2x za sebou na všechny achievementy a byl jsem spokojenej.

        • Jack1947

          Ta hra spíše působila jak by se bacily do hlavy a chtěli udělat klon Dark souls, jenže po jejich aby to bylo co nejhorší lol.

  • JamesFaith

    Hmm, tak tahle anketa na mě spíš působí, že měli jasno jen u Falloutu a pak k tomu jen potřebovali ještě něco přilepit, aby měli tři kandidáty.

  • Carnage666

    Vampyr "Tohle zabolelo všechny, kdo Dontnodu věřili" Já si hru užil a studiu jsem věřil a byl jsem spokojenej 🙂

  • Jack1947

    Zklamání je hra která se nějak očekává a pak nakonec nevyjde dle představ, to se ale pro mě u F76 nepočítá, to bylo zklamání už při oznámení a jestli někdo slaboduchý čekal překvapení... ( v betě se přesvědčil že ho nedostane) tak byl hloupý, solidně s hráči Bugthesda zametla pod lahu.

    Napraví to jedině Fallout5 s novám enginem , ultra offline kampaní.

    • KrPa

      falout je mrtvy,jedinou zachnranou bude wasteland 3

      • Jack1947

        To nevím ono to je trochu jiné, posdobné principy ale hra to není úplně stejná chápu že jako postapokalyptické izo rpg asi i jo.

  • iSpirit

    od Vampyru jsme čekali béčko a dostali jsem OK béčko. Za mě Thronebreaker. Ta hra ani nemá snahu hráče nějak potrápit či snad předložit nějakou výzvu. Až za herní casualitu palec dolů.

    • misho8723

      No vidíš ako sa názory ľudí môžu líšiť.. pre mňa bol Thronebreaker jednoznačne najlepšou hrou minulého roka.. najlepšia atmosféra, najlepší príbeh, dialógy, postavy a voľby a ich dôsledky, zábavný gameplay - hlavne po patchi v decembri, ktorý hre dosť zvýšil obtiažnosť, grafické spracovanie, dlhá kampaň, skvelá hudba, atď..

      S článkom len nesúhlasím s Vampyr.. hra síce nedosiahla na genialitu Vampire Bloodlines, a ani nedosiahla na to čo som od nej čakal, ale stále ide o veľmi solídnu a vcelku aj originálnu hru s veľmi dobrou atmosférou

      • iSpirit

        😂

        Tak to ti buď stačí hodně málo, nebo ti stačí v názvu Zaklínač. Jasně, nějakých patch v prosinci je naprosto irelevantní. Ta hra na trh přišla bez hloubky, s povrchními RPG prvky. Herní casualita, tohle může glorifikovat jenom zaslepený fanboy CDP a Zaklínače, což ty samozřejmě jsi. Ještě bych pochopil, že se ti ta hra líbila, ale nejlepší hra roku? Come on...

    • radim.zaty

      Blázníš ciwe? RPG ROKU!!!


      Příspěvek může obsahovat ironii a sarkasmus.

      • Corvus

        Co je to *ciwe*?

        • 0011
          No rád bych odpověděl přesně ale za to slovo jsem před týdnem dostal ban, je to takové přátelské "ty vykastrovaný samče tura domácího" zjevně má kolega lepší zkušenosti s banovacími pravidly než já
          • iSpirit

            😂za ty vole ban? No, zajimavé ...

            • 0011

              Bez toho "ty" a ani to nebylo míněno útočně, jenom jsem někomu radil jak má udělat odstavce (ano i tací tady existují) a jako filler použil tohle slovo, ale co nadělám, způsob obrany neexistuje a když budeme bazírovat na pravidlech tak je porušuju teď taky že píšu offtopic, doufám že nedostanu další sedmičku 😂

  • Na tretie miesto by som dal skor Agony, ale Vampir to mal tiez veru tesne ...Tento rok malo EA velku konkurenciu, dokonca az taku, ze neni ani v top 3 sklamani roku ..

    • Edit: Za najvacsie sklamanie povazujem:

      - nemoznost editovat vlastny prispevok

      - cenzura a banovaci proces na games.cz

      - nemoznost pridavat prispevky ako anonym (z toho vyplyvajuce mrtve diskusie)

      - Nebyt retra tak ani neviem, ze Pavel a Olejnik este pracuju (z Fightclubu a gamesplayov sa uplne vytratili ).

      • 0011

        Bod jedna není pravda, svůj příspěvek editovat můžeš, ale pouze jednou.

        edit: Důkaz místo slibů 🙂

        edit2: Tak už neplatí ani omezení na jednu editaci

      • jindra.veliky

        to je dobre, ze Pavel je konecne pryc

  • kdyz jsme u tech prekvapeni


    uz tu nekdo videl a hral "bright memory"? jestli to fakt dela jeden clovek, tak je to bomba, teda ona je to docela slusna zabava i kdyby ne 😎


    jinak, co se zklamani tyka, tohle je asi anketa, ktera nejlepe reflektuje i moje pocity, tri docela nadejny tituly, ktery jsem nakonec uplne zavrhnul

    • Jack1947

      Nojo, ještě že tam nehodil třeba cenu nějakejch 10-15 éč, jinak to není špatná 1člověk to asi sám nedělá ale jestli ty epizody budou jen na 35minut tak to možná za tu námahu nestojí.

  • Mart9

    Tennis World Tour. Já blbec to koupil za plnou cenu. Snad to dají dohromady další patche, jak slibují.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit