Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

    Číst ten tvůj text bez interpunkce je utrpení! Jinak ale s tebou souhlasím.

  • Marines

    Ano, souhlasím i Já s Vámi, "funkce navíc" u Steamu mají svůj význam a i když je nevyužíváte, tak mladší ročníky určitě. Steam je dobrý v tom, že se prostě dovoláš(!), což u Epicu opravdu nejde. Steam byl prostě první a tyje z toho do dnes, Epic jako mladý klučík, musí dospět, co ovšem přinesou další léta netuším. Třeba Epic koupí Steam, když je tak bohat. Epic má tu smůlu, že má čínský kapitál a každý ho za čínský považuje, možná proto, že dělá vše čínsky- nedotaženě a nekvalitně. Hry zdarma přeji každému, ale když se nebudou platit, nebudou ani hry a hráči....  

  • patr

    Tak kup konzolu.  Tam je to vsetko na jednom mieste.   Toto je blbe na pc ze tam neexistuje uceleny store ci uz na hry alebo soft.  

  • victor

    Hmm průšvih je , když vám třeba takové AMD nabídne bundlovanou hru k HW jen formou kódu na Epic ...Pak teprve oceníte přístup GOG který sem tam dovolí duplikovat hry z vaší knihovny na Steamu .....

  • To že se ve steamu nevyznáš není ale chyba steamu. To že to nepoužívášnuz vůbec ne. A to že to Epic nemá ti vyhovuje. No jak to říct ale nejsou ty trošku líný se učit novým věcem  které se objevují na steamu?

  • A čert vem chybějící funkce – když vám Epic dává pravidelně výborné hry zadarmo, prostě tu ruku natáhnete, stejně jako si tam koupíte titul, který bude jinde k mání až za několik měsíců.


    Ehm. Chápu nadšení autora. Pokud by ho neměl bylo by zbytečné aby psal o hrách. Za tu dobu co je zde Epic ho víc a víc nesnáším. Kvůli těm hajulíkům nemůžu mít svou kolekci metra a Borderlands pěkně na Steamu. A ještě jsem je nehrál. A ani nevim zda někdy budu. Úplně se mi to znechutilo. Free hry jen přidám v prohlížeči a klienta nemám ani nainstalováný.  Zkrátka tam není nic co by mě zajímalo. Nějaká sleva 10 eur na cokoliv ?😂😂 Raději bouchnul 2x tolik na steamu než na tomhle.  Peníze pro vývojáře a další argumenty typu peníze předem není pro hráče žádná výhoda. Dodatečný obsah tam buď dají a nebo ne. Dřív peníze předem nedostaly a obsah dělaly. Tak kde je ta výhoda?? Nikde.... Jen další klient na který jsem alergický.

  • Lenze tam nejde len o prachy vopred, tam prerobia iba ked zle odhadli predaje a hra tolko nedosiahne.

    Ide o to, ze free hry v ich frekvencii su naklady v milionoch, ktore sa im pri ich marzi nijako nemozu vratit.

    A zaroven kazdy jeden sale doteraz bol dotovany z Epic vrecka, na kazdom jednom predaji co urobili v decembri s kuponom boli stratovy a podobne na tom bol ten v lete.

  • Carnage666

    Hate na větší vydavetele jako u Metra např. je lepší směřovat spíš právě na vydavatele že souhlasili s politikou Epicu.

  • Carnage666

    "prostě tu ruku natáhnete, stejně jako si tam koupíte titul, který bude jinde k mání až za několik měsíců" To právě vůbec 😀 zatim úspěšně odolávám a pořád budu.

  • Derp_1337

    Jo, částečně s tebou souhlasím. Akurát ty "funkce navíc" nejsou až tak zbytečné, jak si myslíš.

    U starších a opatchovaných her ten problém možná nepoznáš, ale když si náhodou koupíš nějakou úplnou novinku na kterou ses těšil, a ta hra pak nefunguje, tak na Epicu se pomoci nedočkáš.

    Ale jinak máš pravdu, pokud nezažiješ problémy, tak ti jako koncovému uživateli může být jedno na jakém launcheru hraješ.

  • Lima

    S Epicem se to moc hrotí. To co nabízí, těch pár funkcí, úplně stačí, na rozdíl od Steamu a jeho X serepetiček, které z 95% vůbec nevyužiju. Vždyť já se kolikrát ani v tom Steamu už nevyznám, jak je to přeplácaný. Jediný, co mi jako achievement-hunterovi v Epicu chybí, jsou právě achievementy, to by mohli poladit. Ale jinak OK a jeden klient navíc už mě nezabije. Chill-out, boys 😉

  • Corvus

    Ale to já nikde nerozporuji. Mě jde jen o ten nebetyčný hate, který se na Epic neustále snáší (nulové funkce/je to marketing!!!) apod. Jasně jsem uvedl, že pro NĚKOHO (ne pro mě) je to pádný argument, proč Epic mít nainstalovaný. Mě je to šumák, protože stejně mám nainstalovaný Steam, GOG, Origin, Uplay, Battlenet, Social Club i Epic. :-) Služby launcherů nevyužívám, jen je beru jako nutné zlo. Pokud ale rozdávají hry zadarmo jako přidanou hodnotu, tak to snad není nic proti ničemu.

    Strašně se v tom všichni hrabete a rozebíráte to. Viz tvůj příspěvek KOLIK jsem si toho plánoval koupit a KOLIK jsem si toho zahrál. To jsou pro mě osobně zcela zbytečné úvahy a nechápu, proč se musí neustále všechno tohle rozebírat a hrotit. Je tu 3 zadnice launcherů. Kdo nechce, ať si Epic neinstaluje, ale ať potom nehejtí.

    Já si  drtivou většinu her stejně kupuji fyzicky. Jsem staromilec a sběratel. Hrou zdarma nepohrdnu, ačkoliv většinu jich stejně již dávno mám. Ale jsou prostě lidé, kteří za to Epicu děkují. Já osobně Epicu žehnám za to, že si mohu na PC zahrát konzolové exkluzivity, které prostě přinesl Epic. Co v tom hrálo roli a proč je přinesl ZROVINKA Epic, to je mi úpřímně jedno. Jsem "koncák" a je mi fakt úplně jedno a nepotřebuji vidět do "politiky" za oponou. Jak jsem uvedl, strašně se to rozebírá... A mimochodem, kdo dnes nechce vydělat? Jen ať klidně vydělávají, mě to žíly netrhá.

    Psal jsem jen čistě SVŮJ subjektivní pohled na Epic. Naprosto nijak mi v záplavě ostatních launcherů nevadí. Chybějící funkce, které asi 99% lidí kolem mě strašně moc na ostatních launcherech využívají (jako například na Originu, že? :-D ) mě osobně naprosto nezajímají. A hry zdarma mi nevadí. Kor když spousta z nich jsou AAA tituly nebo vynikající věci. Howgh! Domluvil jsem.


  • V tom, co jsi napsal, s tebou souhlasim, ale to neznamena, ze jsi popsal celou pravdu o Epicu. Ten poaching her (Metro/Shenmue aj.) je opravdu hnusny tah, pripada mi to jako zpusob klamani zakazniku. Predem oznamenou casovou exkluzivitu zkousnu mnohem lepe a pokud ji vyuzije indie studio, pro ktere je vyvoj her mnohdy velmi riskantni, mam jeste vetsi pochopeni.

    Dale jsou tu bezpecnostni problemy, vyuzivani tvych dat ze Steamu bez tveho svoleni a dalsi mensi problemy, po kterych musi bezny hrac patrat, takze to asi vetsinu moc nezajima.

    Jo a ten nakupni kosik by uz opravdu mohli pridat ^ ^

  • Derp_1337

    Důležitý dotaz: u kolika her z těch 64 her zadarmo, jsi uvažoval u koupi??? A kolik jsi si jich nakonec zahrál?? Nebudou to moc veliká čísla, co?

    Pokud by sis tu hru nikdy neplánoval koupit, tak Epic nic neztratí, když ti ji dají zadarmo. Naopak je to inzerce a nakonec na tom můžou ještě vydělat. Je to prostě čistě marketingový tah.

  • Derp_1337

    Nemyslím si, že je ztrátový, naopak určitě vydělávají.

    Oni sice platí X miliónů za "exluzivitu" , ale ono je to většinou podmíněné tím, že když dají vývojářům X miliónů, tak z prodejů her vývojáři nedostanou nic dokud se neprodají kopie hry za těch X miliónů (do té doby si Epic bere 100% ).

    Teprve až Epic získá zpátky těch X miliónů, tak se začne prodávat podobným systémem jako je na Steamu, tj. Epic si bude brát z prodeje pouhé % .


    Vývojáři na tohle přistupují, protože mají jistých X miliónů okamžitě a nemusí čekat určitou dobu (klidně i pár let) než se prodá dostatek kopií her, aby těch X miliónů vydělali.

    Nejlépe jsou na tom vývojáři, kteří si nejsou jistí kvalitou své hry, a tak mají jistých X miliónů, i když se toho tolik neprodá. A pár ztrátových her Epic nepoloží.


    A ty hry zadarmo jsou většinou starší hry, které nejsou už tolik výdělečné. Takže rozdání zadarmo se dá považovat za takovou inzerci. Je šance že se tak objeví hráči nebo streameři, kteří o té hře dají věděť ostatním hráčům a nalákají je k pozdější koupi. I samotní vlastníci hry zdarma můžou přispět peníze přes mikrotransakce nebo koupí DLC. Je to ověřený marketingový tah.

  • Celkom by ma zaujimalo, ako sa to Epicu vyplatilo. Tym, ze je EGS urcite v strate niekolko milionov dolarov? ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit