Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PLuto.petr
  • PLuto.petr

    Sedm let stará adventura a dvě neadventury. To je teda volba...

  • Bumtaratabumbumbum

    Tak ty hry určitě vycházejí, jen ale většinou z malých produkcí nezávislých studií. Na Gamesech indie hry občas vyzobávají, ale v tuhle chvíli si moc nejsem jistý, jestli zrovna minulý rok nějak výrazněji pokryli hry hodící se do této kategorie. Zřejmě proto sem ty hry nezařadili. (to samozřejmě nevysvětluje, proč žebříček neobsadily právě Creeks a Call of the Sea, když ty redakce na webu pokryla - z článku to vypadá, že Patrik se snažil protlačit Call of the Sea, ale neprošlo mu to, škoda)

  • Bumtaratabumbumbum

    Nelíbí se mi ten "naléhavě naštvaný" tón příspěvku, ovšem s obsahem v podstatě souhlasím. Přišlo by mi mnohem rozumnější použít Tebou navrhnuté řešení. Jak jsem psal výše, tohle zařazení mi přijde trošku "na sílu", ale tak je to jenom jedna kategorie, svět se z toho určitě nezboří. Jsem zvědavý na další.

  • Adventura? Pig Detective 3? ;-)

  • A to by byl vážně takovej problém založit kategorii "relaxační hry a walking simulátory"? Spíš než se snažit přiohnout žánr, aby se moje oblíbená hra někam vešla, trošku změnit metodiku. Protože průmysl se mění, ale vyhlašování her roku se stále drží stejnejch kategorií, jako v roce 2000. Takže máme sice nejlepší strategii, i když jejich počet by člověk spočítal na prstech dělníka z pily, ale celý žánry, který od tý doby vznikly nemaj zastoupení. A tim pak zákonitě vznikaj nesmysly, jako AC v logickejch hrách.

  • Corvus

    Call of the Sea 100% naplňuje název kategorie a není ani na 3. místě :-D Je to čistokrevná adventura s logickými puzzly. Osobně bych ale mnohem raději viděl na prvním místě české Creaks. Veliká škoda. A nevidím důvod PROČ ty škatulky spojovat, když her je tři zadnice a je z čeho vybírat...

  • ravux

    lol

  • Bumtaratabumbumbum

    Taky už mi to přijde trošku moc mimo kategorii. Na druhou stranu chápu, že Animal Crossing se bude těžko žánrově vymezovat tak, aby snadno zapadnul do nějaké vyhlašované kategorie. Chápu tak redakci, že to trošku "na sílu" natlačila sem, protože ta hra si určitě zaslouží umístění v nějaké kategorii a asi zřejmě nevyhlašují kategorii, kam by zapadla lépe.

    Ten Astro's Playroom ale taky moc nechápu. Uznávám, nehrál jsem to, ale z videí mi to přijde jako jasná plošinovka/hopsačka, tam tomu asi mohli dát samostatnou kategorii, určitě by se další plošinovky, co vyšly v loňském roce, dát dohromady daly. 

    Myslím si, že jak Creeks tak Call of the Sea by se tam vyjímalo lépe.

  • Factorio není logická hra ani adventura, takže sem určitě nepatří

  • Snad jako poslední "puzzle" hru, co jsem hrál, bylo "Deliver us the moon" a "Brothers: A Tale of Two Sons". Ty by asi perfektně vystihly nadpis "logická hra a adventura". Ale ty už nejsou nejnovější.

  • ravux

    Ted koukam, ze tu na Factorio ani nevysla recenze, tak uz se nedivim nicemu.

  • To je složité. Ty hry ve výběru moc neznám. Těžko je mohu soudit.

  • ravux

    Come on, videls ty viteze? :D

  • Jako žánr "logické hry" si spíš představuji "puzzle games". Factorio mi do takového žánru moc nesedí.

    Spíš hry jako creaks, LUNA The Shadow Dust a takové.

  • ravux

    Jako pardon, ale proc tam neni genialni Factorio? :-O Ano, vyvoj zacal 2016, ale finalni verze 1.0 vysla v srpnu 2020, takze je to stejny pripad, jako druhe ocenene Kentucky Route Zero.

  • JohnyTheZik

    Ano, já s tim ale taky souhlasim a v naprostý většině případů s tim nemám problém. Tohle míchání mi apriori nevadí. 

    Já tu řikam to, že zařadit AC a AP mezi logický hry a adventury je už fakt moc velkej reach, kterej bortí i hranice “mix žánrů”. AP s velkym přimhouřením oka, ale AC s tímhle žánrem už nemá vůbec nic společnýho. U creaks jsem se moc bavil a hledal jsem něco novýho, co bych vyzkoušel. To mi bohužel tenhle seznam fakt nedal vyjma Kentucky Route Zero, což určitě zkusim.

  • Derp_1337

    Tohle se opakuje každý rok. Někdo vždycky reklamuje to, že nějakou konkrétní hru by spíše zařadil do jiného žánru. Co na to říct?

    Jak autor zmínil na začátku článku: V posledních letech vzniká čím dál tím více her, které se nedají katalogovat do jednoho žánru, protože obsahují mix z několika žánrů.

    Jako typický příklad by se dali zmínit RPG prvky, které jsou čím dál tím častější v AAA produkci.

    Konkrétní případ: Cyberpunk 2077 obsahuje prvky akčních adventur a i RPG.

  • JohnyTheZik

    Finální trojice tak možná někdy není stoprocentně adventurou či logickou hrou, ale rozhodně je skvělá”

    Takovýhle kategorie jsou pak teda extra zbytečný, protože řadit animal crossing nebo astro’s playroom mezi logický hry a adventury je vážně mimo. Obzvlášť v porovnání právě třeba s Creaks.

    Abychom se timhle tempem nedostali k tomu, že v kategorii nejlepší realtime strategie vyhraje novej hitman, protože sice to neni tak úplně strategie, ale rozhodně je to skvělá hra. Chápu určitou žánrovou nevymezenost, ale i to má nějaký hranice. Top 3 je minimálně v týhle kategorii total na náhodu.

  • radim.zaty

    Za mě teda Creaks. Mimochodem, je to určitě víc logická a adventura, než AC.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit