Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • funza

    A kde je volba hráčů? Neměla bejt jako první ať to pak můžete vyhlásit? 

    • Moje volba je jasná:

      https://youtu.be/KyuWCCBQxKI

    • Bumtaratabumbumbum

      Tradičně snad bývá až jako poslední a výsledek se vyhlašuje někdy v únoru, jestli se nepletu.

  • Překvapuje mě, že přestože se v recenzi zmiňuje praktická nemožnost ovládání MFS na klávesnici s myší, tak to je nejlepší hra v týhle kategorii. 

    • LessPh

      Ovladat letadlo na klavesnici:D Ten byl dobrej:D

    • Ghost47

      Prostě už se neočekává, že by člověk neměl alespoň gamepad, když tyhle věci hraje.

    • Asi jako mě překvapuje, že auto se nedá řídit klávesnicí a myší, tak mě překvapuje, že to nejde ani u letadel. To slovo na konci v názvu hry je celkem důležité.

    • ravux

      A co to s tim ma spolecneho?

  • Thanquol

    Mmm mám rad tyto články. 🥳

  • TheGGG

    k této kategorii nemám co říct, ale jsem zvědavý co nás čeká dál, tento rok tady byla nejedna kontroverze.... některé kategorie budou zajímavé

  • Mám dotaz ohledně MSFS2020, pokud jej někdo má. Přes microsoft store se nedá moc kontrolovat, kam se to instaluje. Zajímalo by mě, jestli, když jej koupím na steamu, tak jej musím i tak instalovat přes microsoft store, nebo se instaluje do adresáře dle nastavení ve steamu.

    • gio1

      Ja to zkoušel na pc v xboxapp přes gamepass, a v ty apce si defaultne muzes nastavit kam se ti budou instalovat všechny hry. Cela hra a i s cache mapama se mi pak nainstalovala tam kam jsem chtěl. 

    • LessPh

      Tak napůl, stáhneš ten jejich launcher ve steamu - launcher se stáhne do tebou nastavené složky ve steamu. Když pak pustíš hru / launcher, zeptá se tě to, kam instalovat update (resp. celou hru).. a tady si můžeš nastavit třeba zase ten tvůj steam adresář.

      Naposledy jsem instaloval po vydání. Možná, že teď už je to jinak... pokud to tak zůstalo, tak je to pěknej opruz, protože se ti stáhování cca 100 GB počítá do game timu a pokud ti spadne během stahování launcher, tak přijdeš o část progresu. 

      • Díky, tohle jsem chtěl vědět. Tedy že launcher se stáhne tam, kam si sám nastavím. protože přes microsoft store vůbec nemám ponětí, kam se to stahuje. Měl jsem totiž closed beta a tam to jinak nešlo.

        • Ghost47

          MS to takhle má. Disk se vybrat dá, složka je speciální a pro uživatele prakticky nepřístupná (minimálně pro zápis). Takže cokoliv ze Storu jde modovat jedině oficiální cestou, žádné věci jako neoficiální čeština a podobně.

          Steam to stáhne klasicky do složky ve SteamLibrary s normálním přístupem. Data (scenérie, letadla) si pak MSFS postahuje tam, kam mu člověk řekne při prvním spuštění.

          • Ve steamu se dá nastavit, kde má být složka steamapps, ale taky je tam možnost nainstalovat každou hru do úplně jiného adresáře.

            Jde mi hlavně o to, že W10 má teď spoustu věcí řešeny debilně. Já mám například celou složku "userfiles" přestěhovanou na HDD. (Systém mám na SSD), ale ve W10 jsou 2 až 3 způsoby, jak to udělat, přičemž se všechny vzájemně hádají. Ideálně, když vyjde nový build, tak se to celé zbortí.

        • LessPh

          Já mám na MS Storu Forzu a pokud si dobře vybavuju, tak tam lze vybrat jen disk, ale už ne složku..

          Jako Gamepass je super a všechno, ale tohle MS fakt nemá dodělaný. PC nejni konzole a člověk by měl mít volbu:(

          • To je tím, že M$ by po vzoru ostatních chtěl předělat celý svůj systém na uzavřený. Ale to už je jiná pohádka na dlouhé vyprávění. Už jen to, že mě to furt dokola vyzývá, ať se přihlásím k M$ účtu, neuvěřitelně štve. Tím se podráží celá podstata PC, tedy jeho otevřenost, všestrannost, univerzálnost. To tak vypadá, že kdyby to bylo na LINUX, tak měním OS bez váhání.

            • LessPh

              Asi máš pravdu.

              Každopádně LINUX nejni řešení, nejsem na computery úplně blbej, ale LINUX fakt nejni intuitivní a navíc stabilní.

              V distrech je strašnej zmatek, a tak vždycky po 14 dnech zkoušení různých distro, stejně vždycky skočím do Windows.

              Spíš bych chtěl vidět Gamepass jako součást Steamu, podobně jako to má teď EA s tím jejich Play nebo co...

  • MSFS je graficky skvělý, ale zatím nenabízí nic úžasného. Až začnou vycházet addony třetích stran od známých značek jako PMDG, A2A, FSlabs, teprve potom to bude zajímavé.

    • LessPh

      Jako dneska jsem lítal Xplane 11 VFR v oblasti LA, protože jsem chtěl vidět Hollywood sign, no a prostě tam nebyl:DD

      LA vypadalo fakt otřesně a celkem mě přešla chuť zase pouštět XP11. XP11 je jen na IFR, pokud si budu chtít zalítat ZIBO 737, pak XP. Ale já chci lítat VFR a chci ty grafický finesy, který jsou v novém MSFS a chci VFR scenérku, abych prostě lítal podle landmarků.

      Bohužel nový MSFS si ještě asi nějaký měsíc nezalítám, protože prostě nejsou RTX 3080 a bezu toho nový komp na MSFS prostě stavět nebudu.. 

      Trasa LA z skyvectoru, pokud by tě to zajímalo.

      KNUC  330235N1183116W  SXC  LAX  340502N1182609W POM KPOC  

      • I v XP se dá VFR. ALE! Rozhodně ne vanilla. Musí se stáhnout z https://forums.x-plane.org/ nebo od ORBX.

        Kamarád si dělal vlastní orthophoto scenérie, ale pak mu to zabíralo i 20TB na disku.

        Ale X-plane je hlavně brán jako profi nástroj. Možná i více, jak P3D.

        • LessPh

          No prave ze moc ne, nejlip jsou na tom asi ortho, ktery jsou free, ale kdo ma cas se s tim piplat (stahovat, kompilovat atd.) ze jo;-)

          Za scenerie neutracim, prijde mi to zvraceny..

          Proste bych chtel MSFS konecne litat MSFS;-)

          • Dnes vyšel na X-plane patch. Údajně tam přidává okolo 1000 nových ručně vymodelovaných letišť.

            • LessPh

              Zitra na to mrknu, ale prijde mi, ze uz je XP po funuse a timhle to nezachrani, ale treba je to jen prvni krok pro zdarnou budoucnost XP.

              Ale jak se rika, nechval dne pred vecerem a zenskou pred smrti:DD

      • Celkem mě dostalo že nižší řady RTX30## mají relativně slabou VRAM.

  • Marines

    Tak zde, musím souhlasit s redakcí, Microsoft odvedl opravdu špičkovou práci, letecký simulátor je drtivým vítězem letošního roku a jsem přesvědčen, že nejen v této kategorii. Mnoho vyzdvihovaných her po kterých šílí davy hráčů, by mohly grafiku a hratelnost jen z velké vzdálenosti závidět.... 

    • Podle mě je FSX vyzdvihován jenom díky jeho grafice. Protože to je pro běžného hráče na něm to jediné zajímavé. Až se vrátí do reality s tím, že virtuální létaní vždycky byl "niche" žánr, tak sláva opadne. Proč nikdy nevyzdvihli třeba X-plane 11, DCS:World, které ve své době nabízeli to nejrealističtější, co existovalo. A tím nemyslím jen scenérie, ale hlavně simulaci fyziky a systémů.....Protože podle mě to není simulátor, který si chce a může zahrát každý. Tedy přeloženo "není to arkáda"

  • triptich

    zaujímavá myšlienka spojiť tieto dve kategorie. ono športové hry sa dajú pokladať do istej miery za simulátory, ale v hernom svete? divné spojenie.

    s výberom trojky hier súhlasím, i keď u mňa by snowrunner padol pod tonyho a MFS by bol zaručene tretí (úplne neobjektívne a z trucu, lebo lietanie je nuda :D)


    • Ono hlavně málokoho baví realistické létání. Na to je třeba mít už nějaké ty speciální periferie navíc, znalosti o létání a podobně. Kolikrát lidi pak něco označí jako chybu ve hře, přičemž je to třeba skutečná vlastnost stroje. Většina lidí bude spíš na arkádové létání. MSFS je podle mě teď spíš na to arkádové, ale až vyjdou kvalitní addony třetích stran, tak by to mohlo za něco stát. Jinak simulátory jsou snad nejdražší herní žánr. Naprosto běžná klasika, že jeden kvalitní addon stojí i přes 1000kč.

  • matej.lesko.1

    Death Stranding ako simulacia dorucovatela?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit