Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chybí mi tam "Life and suffering of sir el brante". To je panečku čtečka

  • Thanquol

    zajímavý výsledky. nehlasoval jsem a čekal jsem Teda něco v obraze zdejších diskutujících.. asi se ty dvě skupiny hlasitých a Pure čtenářů až tak neprekryvají. skoro jak fb, kde kterákoliv socka má čas a preferenci svych cinnosti denně vytvořit desítky komentářů.. a lajku komentářů, kdežto většina spis zůstane u čtení a max hodnocení hlavního postu.  

    btw proc tu nejde lajkovat články? klidně i viditelně pro ostatní, kdo lajkoval. u komentářů by to bylo taky fajn si udělat obrázek. Just Sayin. 

  • Půlce těch her nemůžu uvěřit, že je fakt někdo hraje.. 😀 jediný čeho si tam můžu vážit je ten Pathfinder.

    • Jakože nemůžeš uvěřit že někdo může mít jiný názor než ty? To tě ještě v životě čeká šoků :-D

    • J.V.Stalin

      Například?

      • iSpirit

        Ten jeho zmíněný Pathfinder. 

        • J.V.Stalin

          To očividně patřilo k té větě: "Půlce těch her nemůžu uvěřit, že je fakt někdo hraje."

  • bodmrazu

    Druhe a treti misto PS exkluzivity? To hlasovali fakt jen fanousci Sony a jeste k tomu vlastnici PS5? Prijde mi to ponekud zarazejici. Co to o ctenarich games vypovida? ;-) kde je napriklad nejake to Nintendo?

    • J.V.Stalin

      Nemůže to třeba být tím, že Returnal a Ratchet prostě jen dobrý hry?

    • Derp_1337

      Co vím, tak minulý rok na Switchi nevyšel žádný zázrak.

      Snad jedině Metroid Dread, Shin Megami Tensei 5 a nějaká ta nová varianta Maria... ačkoliv to jsou do jisté míry zábavné hry, tak je zrovna nepovažuji za kandidáty na hru roku.

      Ale třeba v roce 2019 jsem hlasoval pro Astral Chain.


      PS: jinak redakce Games se spíš soustředí na PC herní scénu a občas nějaké konzolovky. Takže se nediv, že tomu odpovídají i čtenáři.

      • 0011

        SMT V je pro mě hra roku 2021, taky jsem pro ní hlasoval i když mi bylo jasné, že se neumístí. Redakce se hlavně soustředí na mainstream a indie scénu, na JRPG mají externisty a protože Aleš už nepíše a Vašek nemá Switch, tak se ani nedivím, že tam nemají ani SMT ani Pokémony.

        • Derp_1337

          Hele, já taky mám rád JRPG, ale SMT5 má k těm nejlepších kousků v téhle kategorii daleko.

          Ačkoliv po stránce soubojů a herních možností je SMT5 fajn, tak po stránce příběhu a vedlejších postav je to zklamání. A to já považuji za dost velký problém u RPG.

          Skus si to srovnat s Persona 5 (Persona je spin-off SMT). P5 zadupe příběhem a vedlejšíma postava SMT5 do země.

          • 0011

            Jenže SMT není Persona, je pro úplně jiné publikum to je jako srovnávat Forzu Horizon s Assetto Corsa. A těžko můžeš po sérii zaměřenou na opravdu HC hratelnost a upozaděný příběh aby kopírovala svůj vlastní spin-off. Personu 5 jsem nehrál ale můžu srovnat P4 gold se SMT IV, ale nebudu to dělat protože je to nesmysl a otázka preferencí. Taky nevím proč do toho P5 vůbec tahat když nevyšla loni. Pro mě SMT V zkrátka nejlepší rpg loňského roku a nezmění na tom ani to že vyšlo další pokračování hipstery milované wanabe Baldur's Gate Pathfinder...

            • Derp_1337

              Ty to zlehčuješ slovy "upozaděný příběh", ale v reálu by bylo přesnější napsat "velmi nudný a nezajímavý příběh."

              A je vidět, že jsi radši nekomentoval ty vedlejší herní postavy, protože víš, že mám pravdu. Ty postavy jsou prostě odfláknuté. Oni ani nemají nějaké vlastní vedlejší příběhové linky!

              Tobě možná ke spokojenosti stačí jenom pouze ta "HC hratelnost", ale ostatní hráči od RPG očekávají trošku víc.

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Co hráči od rpg/jrpg očekávají je mi vcelku jedno, to je každého věc. Že příběh SMT je nezajímavý a nudný je věc názoru, stejně jako nemůžeš mluvit za komunitu "hráči očekávají". Kdyby P5 a SMT V vyšli obě loni tak ani nepípnu ale srovnáváš loňské hrušky s šest let starými jablky. I kdyby ta jablka byla nejlepší na světě, nemůžou vyhrát soutěž o ovoce roku 2021, takže jestli chceš argumentovat argumentuj letošními rpg a nevnucuj mi názor jak je 6 let staré jrpg lepší než to současné, když v téhle anketě nemůže ani soutěžit.

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Persona 5 Royal vyšla v roce 2020 !!! V té Royal edici bylo tolik změn, že se to doporučilo znovu zahrát i hráčům, co dohráli klasickou verzi.


                  Rok 2020 je o pouhý rok dřív než hry z roku 2021. Já to osobně ještě mám čerstvě v paměti, takže se nemůžu vyvarovat srovnání. A prostě SMT5 je hodně slabý odvar v porovnání s Personou.


                  PS: doporučuji ti koupit PS4 (teď to v bazaru seženeš i za 5000kč) a nebo PS5. A pak si zahrej Personu, ať zjistíš, jak má vypadat dobré JRPG.

                  • 0011

                    Reakce na příspěvek:

                    😀 achjo, jak ve školce -  ale takhle to nefunguje, i kdyby vyšla 31.12.2020 tak je to pořád vylepšený port z roku 2016 který vyšel v roce 2020 = v debatě o nejlepších hrách roku 2021 nemá co dělat tečka. Mohl bych si od bráchy půjčit PS 3, ale sám nestíhám hrát na PC a Switchi a ještě občas na 3DS. A promiň ale "ať zjistíš, jak má vypadat dobré JRPG." je vyloženě samolibost na 3DS jsem dohrál Xenoblade chronicles abych si jí pak po letech znovu užil na Switchi s krásnou sběratelskou edicí. To vůbec nemluvím o svojí sbírce všech možných jrpg a sjrpg na 3DS i Switchi, takže k tomu, jak vypadá kvalitní japonské rpg si troufnu tvrdit, že něco málo vím, ale rozhodně bych si netroufnul tvrdit, že např. vynikající etrian odyssey, které nemá příběh pro jistotu skoro vůbec je špatné jrpg, protože SMT má lepší příběh...

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Hele, nepřekrucuj, co jsem napsal. Já nikde neříkal, že SMT5 je "špatné" JRPG. Pouze jsem řekl, že to pro mě není materiál na hru roku. (kvůli nudné zápletce a vedlejším postavám)

                      A o Personě jsem mluvil jako o příkladu dobré JRPG.

                      Ale dobře, uvedu aktuální příklady z roku 2021, proč si myslím, že SMT5 není žádný zázrak. Minulý rok nevyšlo jenom SMT5 a Pathfinder. Vyšly i hry jako Tales of Arise či Monster Hunter Rise a obě dvě hry mě víc bavily než SMT5.

                      (A to, že MH:R je spíš "akční RPG" než klasické RPG, je už detail.)


                      Jinak vůbec nemusíš psát o takových samozřejmostech jako je Xenoblade Chronicles, atd. Každý, kdo má trochu víc rád JRPG, si takové hry zahrál.

    • Nintendo je v ČR halt velmi minoritní platforma, kterou má pár procent hráčů.

    • To s největší pravděpodobností znamená, že na PlayStation vychází nejlepší hry 🙂

  • Sallvator

    Ja furt nechapu to AoE 4, ta hra je tak spatnaaa a to sem fakt milovnik 1,2 i3 ktere stale aktivne hraju...

    • sugyn

      Hra je ok jen je zbytecna v tom zasazeni. 

    • patr

      Co si kar ?  Ta hra je uplne top.  Stale pozeram komentovane zapasy od australana Aussie Drongo na youtube.  Vyborny ma hlas. Aj zakladna hracov je vysoka.

      Uplne decentne to spravili.  Graficky je to velmi dobre spravene, s citom. Jednotky sa daju lahsie rozlisit oproti aoe3.  Aj to je pecka ze je tam menej narodov ale odlisnejsich. Ze zacinas nieco od uplneho zaciatku aj s ostatnymi hracmi

      • KrPa

        konecne zacinaji lidi uznavat, ze ten nesmysl v age2 a 100 narodu byla blbost? 🙂

    • sentimentalita... ta hra je naprosto normální. Nesetkal jsem se tam s něčím špatným :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit