Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pichpe

    Tvl, Construction Simulator mě stál strašně času. Dokonce mi vylezl  jako moje nejhranější hra roku 2022. A to mu stačil měsíc a půl...

  • La_Furia-Roja

    to není samozřejmě pravda. Ve hře jsou legendary chest a Nornir chest, z toho padají všemožné itemy na vylepšení apod. Ty bedny jsou doslova všude bez nějaké logicky věci. Směšnější rozložení jsem v žádné jiné hře neviděl. 

    Kratos je avatar, takže samozřejmě hráč má problémy. Ano, kamera je mizerná, boss fighty jsou o dost lehčí než obyčejné mobky, které musíš neustále mydlit, protože leveluji s tebou, díky kameře jsem zhebl xkrát.

    Ty tunely dost archaicky maskují načítávaní, takže prolezeš tunel a máš další oblast, takových momentů je x. Popravdě mě to unavovalo v první hře, v roce 2022  je to k smíchu.

    Příběh je subjektivní, za mě je to dětská pohádka pro konzum, mluvící veverka, patos. Pro mě tryzna.

    Hra má navíc úplně šílený pacing, takže nejen špatně navržené tempo, kde těch cutscén je až moc, také jsou tam  navíc naprosto šíleně nudné lokace a to např. snová oblast za děcko. Spousty lokací jsou navic reskin z minulého dílu. 

    Ta hra je stěží šestková za mě.

  • U Dwarf Fortress ted nedavno tvurci zmodernizovali grafiku a vydali to na Steam za 30 euro. Vypada to dost dobre. Ja se s tim ale bojim zacit, utopil bych v tom more casu. Kazdopadne mrkni na to.

  • redicius

    hraje SpaceChem, ten je 12 let starý, tak třeba by mu to nevadilo :D

  • redicius

    ...tak jednak není asi dobrej nápad hrát po sobě open worldy (ikdyž teda GoW), protože to pak nebaví asi nikoho a druhak to jsou dnes už i 4 a 5 let staré hry a tady se řeší rok 2022 :)

  • vonTossis

    Kratos pořád neleze skrz úzké tunely. To je výmysl. Můžeš běhat po otevřeném světe. Tunely jsou prakticky jen pro vedení příběhu. Háže sekyrkou primárně při řešení hádanek, nebo pokud tomu máš uzpůsobený build (skilly i gear),  a chceš to tak hrát. Mimochodem jsou tam tři zcela odlišné zbraně, se zcela jiným zaměřením a stylem. Kratos žádné problémy nemá. Fighty jsou s velmi malým počtem mobek, které se nerespawnují zdaleka vždy, respektive velmi málokdy. Většina soubojů je obtížných samotnými soubojovými mechanikami a komplexitou nepřátel. Dvě tlačítka tady rozhodně nestačí. Naopak ten combat systém je velmi rozsáhlý. Řešíš kombinací gearu, skillů, amuletu, runových útoků, a to v sadě tří rozdílných zbraní, se kterými se doslova musíš naučit. Do toho ti ještě pomáhá Atreus, Freya nebo někdo další, komu taky můžeš " dávat rozkazy", a řešíš jejich výbavu a skilly.  Na nejtěžší obtížnosti jsou souboje s bossy nadstandardně, vlastně někdy i dost extrémně obtížné. A to je souboj s jedním až třemi nepřáteli, takže žádné tvé problémy s kamerou opravdu nehrozí. Stejně jako v DS se musís doslova naučit všechny možné kombinace útoků daného bosse a tvých možností, co se s tím dá dělat. K tomu ta hra nádherně vypadá, skvěle zvučí a má velmi dobrý příběh. Jo, a bedny (tím myslíš asi amfory, bedny a cokoliv dalšího) jsou prakticky jen na ozdobu, max ti z nich vypadne pár stříbrňáků. Vůbec je nemusíš řešit, ale jako pokus něco shodit,  dobrý. 

  • La_Furia-Roja

    hele, já vím, já vím, já to hrál. Hlasím se.

    Kratos pořád leze skrz úzké tunely, háže sekyrkou a celou dobu má problém se základními mobkami, protože levelují s tebou, problém Kratos má jen díky tomu, že tam nefunguje kamera, takže nevidíš je přícházet z boku, tvůrci sami ví, že ten combat není funkční, proto tam přidali berličku v podobě šipky, která ti ukazuje, kde se mobky respawnou.

    Jo, jinak všude jsou bedny, doslova všude. Bedna, bedna, bedna, bedna, bedna, bedna. 


  • vonTossis

    Opravdu jsi to hrál? Víš, jaký je tam vůbec combat systém? Podle toho komentáře, netušíš. To je zbytečná diskuze. 

  • tak prosim kolik tam tech tlacitek je ? pitomec ha? hral jsi ER? a potom jsi vydržel hrát tu masovku pro děcka jménem GoW ? já se klidně přiznám vydržel jsem to asi hodinu a potom jsem to vrátil, bylo to jako cestovat časem o 10 let zpět, jen v tom nejhorším slova smyslu, kdy jdeš rovně a občas sebereš bějakej item, občas se pustí srdceryvná scéna, za mě kdo GoW vydrží hrát snad posledních 30 let nehrál hry... sry jako lidi.

  • CHROCHT

    Hele a jaké jsou teda ty skriptů prosté hry co hraješ? Když jsem se na to ptal naposled, tak jsi zmizel.

  • Derp_1337

    Haha, přesně. 😂

    Ale tak v redakci je určitě pár hráčů, kteří jsou schopni hrát hry s japonským vizuálem, ale ty 2 hry je z nějakého důvodu minuly.

  • Pethulla

    ...je 20 roků starý.

  • celoush

    A Dwarf Fortress?

  • Za me jeden z nejslabsich roku vubec. Vetsinou hraji sandbox hry, city buildery, simulatory, programovaci nebo logicke hry. Letos  jsem nezaregistroval v techto kategoriich nic zajimaveho. Snad jen Last Call BBS, na ktery se chystam az dohraju Spacechem, takze asi nikdy... :-) Par levelu je fakt brutalnich a zasadne logicke hry negoogluji. Pokud o necem vite, dejte vedet prosim. Mozna jeste zkusim Construction simulator, jinak mi nezbyva nez neuprosne vyhlizet Kerbal Space Program 2.  Jednicka byla asi nejlepsi hra, co jsem kdy hral.

    Z tohoto seznamu jsem hral jedine Vampire Survivors. Tam jsem utopil asi 20 hodin. Za me OK jednohubka, ale zbytecne precenovana hra. A je to docela brainwash. 

    Obecne vidim trend, ze tady redakce obcas precenuje nejakou gamesu napr. Baba is you, Inscription nebo ted ty vampiry. Nerikam, ze jsou to spatne hry, ale za me max 8/10.


  • La_Furia-Roja

    a co s těmi lidmi hraješ, který sdílí tvůj názor na ER? 

  • To je možné, ale ohledně ER na tom názorové nejsem sám, docela dost lidí se kterými hraju ho považuje za "nehratelnou a nudnou kokotinu"... A nepopírám, že může být chyba u mě...

  • La_Furia-Roja

    "Upřímně, nechápu tu posedlost Elden Ringem."

    a nepřemýšlel jsi, že chyba může být i u tebe? 

    Když považuješ za nejhorší hru, co jsi hrál Elden Ring a libí se ti  Stranger of Paradise, může to něco naznačovat...

  • Jevo83

    ja si myslim, ze keby Vampire survivors redakcia hrala v breznu, tak by toho uz v tejto chvili boli prejedeni a mozno by sa nedostala ani do top 10... ale je to relativne nova vec, a este sa vezu (vezieme, ja to hram tiez :) na nejakej hype vlne.... ale ta hra je v podstate prazdna, je to taka jednorazovka na obmedzenu dobu... je to trochu ako keby druhe miesto vyhralo sudoku.... aj ked to je asi ovela viac nesmrtelne :)

  • Upřímně, nechápu tu posedlost Elden Ringem... Za mě je to snad ta nejhorší hra, co jsem kdy hrál... Naopak mě mrzí, že TW:WH3 se nedostal výš, nebo se tam nedostal Monster Hunter: Rise, Stranger of Paradise, Dune: Spice Wars, a další zajímavé a, pro mě, zábavné tituly...

  • La_Furia-Roja

    Já nejvíce letos hodin strávil v Elden Ring a Zaklínači 3. Obě hry jsou skvělé a každá svým způsobem. Moc hezky se doplňují. 

    Za mě všechna čest CDP za ten update, který udělal ze Zaklínače aktuální hru. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit