Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No nez tam ED nafrka vsechny ficury, ktere jsem od te hry ocekaval, tak uz bude dokonceny i SC. O silene castce na jakou se ED postupne vysplha ani nemluvim. A je to skoda, protze od ED jsem ocekaval, ze si jim zkratim cekani na SC, jenze to by to nesmel byt takovy polotovar.
    • walltar
      Tak to se vědělo, že hra se bude takhle pomalu rozšiřovat... na to aby měli všechno hned neměli peníze, a i kdyby ty peníze měli, tak by ED bylo pořád ještě ve vývoji jak SC. Já spíš čekal, že ty základní mechaniky co ve hře spustí jako první budou podstatně propracovanější a ne to co tam nakonec dali. A že tam bude něco k čemu by se hodila kooperace víc lidí.

      To co vypustili je dobrý na vyzkoušení co je novýho, a jednom za pár měsíců to zabaví na týden, ale to je bohužel tak všechno. Po tom týdnu už není ve hře nic co by mě udrželo... protože vždycky skončím u toho, že bych měl grindit na větší lodě kvůli tomu abych měl větší lodě.
      • E:D je presne to same co Braben delal kdysi, a ja myslim ze prave o to slo. Udelat moderního nastupce legendarni hry. Pro multiplayer se tahle hra moc nehodi, ten tam daly jen proto ze dneska to proste jinak nejde, lidi by se bez mulatku possrali. Mimochodem v Elite od samého pocatku jeji historie neslo o ziskavani vetsich lodi ale o to získat pilotni statut Elite a o pruzkum vesmiru co mame všichni nad hlavou. Lidi Brabenovi daly peníze na to aby udelal moderni klasiku, o to v te kampani na kickastarteru slo, a on to udelal. A myslim ze uz ted tam toho je vic nez bylo v tech starych hrach, az na planetary landing, coz se ale velmi brzy zmeni. ja nevim co jste od toho ocekavali, spsi to vypada ze jste si koupili/prispeli něco o cem jste vůbec netusili co to bude, ci to pak je problém?
        • walltar
          Ne to nemyslím, ta hra jako taková je solidní... jen každá mechanika je tak málo propracovaná, že prostě nestačí aby člověka u hry udržela.

          Jestli získávání statusu, nebo větších lodí, je celkem jedno... je to prostě jenom bezmyšlenkovitý grind. Imho, v dnešní době je spíš potřeba dělat hry, které člověka udrží tím, že mají zajímavé herní mechaniky. Osobně základ hry jsem čekal přesně takový jaký je. Tam nezklamali... ale doufal jsem, že hra taky bude mít něco zajímavého.

          Zkusil jsem jakoukoliv činnost co ve hře je... všechno do jednoho je nemastné a neslané. Bez nápadu. Obchod, Těžba, Průzkum... Snad jen ten boj je trochu lepší. Ale po dvou třech hodinách toho stejného boje bez obměny to trochu omrzí. Elite je solidně udělaná hra... ale prostě jí něco chybí. Něco co by mě udrželo, co by mě dalo nějaký důvod hrát. Herní mechaniky, příběh, zajímavé mise, něco zajímavého co člověk může objevit kooperace, nebo soupeření s ostatními hráči... prostě něco tam chybí.

          Ti dám příklad z toho Arku... Ta hra jako taková není nic extra. Jednotlivé herní mechaniky nejsou nějak úžasné. Ale ta hra má něco co mě donutí se zase připojit. Tady u téhle hry je to kooperace. To že se nás pokaždé sejde 5 nebo víc na TS a hrajem spolu, stavíme základnu, těžíme, chytáme dinosaury. Kdyby ta hra byla singleplayer, tak po půl hodině vypínám a jdu jinam. U jiných her mě držela obtížnost a hloubka (Dwarf Fortress), u dalších příběh....

          To že tam dělali MP jen tak aby tam byl je další problém... když dělám nějakou featuru, tak ji musím promyslet a nějak využít. Ne že udělám MP, jen protože lidi rádi MP. A pokud to někdo udělá tak mu to vyčtu. Pokud chtěli dělat SP hru, tak měli dělat SP hru... ne always online MP s možností hrát sám. A pokud budou takhle pokračovat dál, tak myslím, že z té hry nikdy nic moc nebude. Což je obrovská škoda, protože Elite má úžasný potenciál.
          • Walltare a zkoušel si powerplay? Ten je totiž hlavně o kooperaci a nemyslím kooperaci 4 lidí ve Wingu, ale spíš stovek lidí z jedné mocnosti. Podrývání nepřáteských mocností, opevňování systémů, vyvolávání válek, převraty institucí v systémech, pomáhání určitým frakcím v systémech, aby pak přebrali vládu nad systémem a to pomohlo tvé mocnosti v powerplay...
            Powerplay je taková hra ve hře. Ale jako jó, pořát tam jenom lítáš raketkou. :)
            Za sebe ale můžu říct, že když tam Frontier prodá nějakou další funkci, tak má hlavu a patu a funguje perfektně a inteligentně a uživatelsky přívětivě (viz. například wings, kde funguje přehledně stav wingmenů, vidíte koho mají zaměřený, kdo střílí na wingmeny, taková prkotina jako efekty navozující hlas z kabiny ve voicecommu wingu, framedrop ve wingu).
            • walltar
              Powerplay byl zajímavý dodatek... ale když to rozebereš, tak to není kooperace, ale stovky lidí pracující každý sám. Určitě to byl jeden z lepších přídavků do hry, ale když jsem ho zkoušel hned co ho přidali, tak mě přišel dost nevyvážený oproti ostatním činnostem. Příliš moc risku a práce pro celkem málo zisku. Když to porovnáš třeba s pašováním, kde nic neriskuješ, ale dostáváš obrovské odměny.
            • Waltarovi ta hra proste nesedi. Ja tam muzu travit desitky hodin a skvele se bavim. Podle me s tou hrou nic spatne není, jen si k tomu musí sednout spravne kompaktibilni clovek:)
            • prodá=dodá
  • Už roky to umí Space Engine zdarma a tady se to prezentuje jako něco ambiciozního. Přistávání na planetách tam mělo být od začátku a když už to udělali takhle pozdě a s velkými limity (přistát půjde jen na tělesech bez atmosféry a nebude tam možnost pohybovat se osobně ale jen ve vozítku), měli to dát v ceně hry a ne za cenu jiné plné hry.

    Být hráčem, který se o tuto hru zajímá, ale ještě nekoupil, bych já teď rozhodně ED nekupoval a počkal bych pár let, až bude hra naplněna obsahem (pokud vůbec).

    Bohužel jinak hra jako taková selhává hned v několika věcech - i když pro někoho, kdo o vesmíru nicmoc neví, případně o zajímají hlavně souboje a nepotřebuje další herní mechaniky, je to hra dobrá a kvalitní. Mně bohužel nestačí.

    Vrátím se ještě k přistávání na planetách. To je věc, kterou si mnohdy hráči moc přejí a stejně není v těch největších vesmírných hrách dneška řešena vůbec nebo je řešena špatně. Na mysli mám Elite a Star Citizen. To vývojáři neznají např. Space Engine? Slušně vyřešené je přistávání na planetách i v několika dalších hrách a nikoli za dlouho svou šanci ukázat se dostanou i hoši od Space Engineers.
    • Zasadni rozdil je v tom, ze Space Engine (jakkoliv celkem hezky vypada) neni hra v pravem slova smyslu, ale spise jen "pohyblive slideshow". Implementovat do toho skutecnou hru ma take sve uskali a zada si hromadu prace. Trosku bych to prirovnal k ruznym technologickym demum realtime vizualnich efektu, ktere sami o sobe vypadaji skvele, ale ve hrach pak z ruznych duvodu moc nejsou.
      • K Elite musís mit vztah, nejlepe vytvoreny hranim předchozích dilu v drevnich dobach pocitacovych her.
        Ja jsem s E:D maximalne spokojeny, Braben udelal presno to co řekl, ze prevede starou klasiku do moderni podoby, a jeho jednani je maximalne transaparenti. Na zacatku jasne řekl ze pristavani na planetách bude placene, každý dopředu vedel co kupuje. pokud se bavime o pojmu ,,hra,, tak lepsi herni ztvarneni vesmiru který mame nad hlavama neexistuje a pravdepodobne existovat ani nikdy nebude. A ne, rozhodne nepatrim mezi ty kteří mají E:D jako střílečku a nic vic je nezajima, a presto si myslim ze to je skvela hra. To ze se to nekomu nelibi je v poradku, však ono to taky není pro každého.
        Srovnávat Space engineers a Elite je typicky nonsense, rozdilnejsi hry která je kazda uplne o necem jinem jen tezko najdes. Leda ze bys to myslel tak tak ze obe se odehravaji ve vesmiru..
  • Už to mám měsíc nebo dva a začal jsem E:D hrát o víkendu. Každopádně je to skvělá hra a určitě si to potom dokoupím. Jen by mě zajímalo co tam plánujou přidat dál po horizons nesledoval jsem to tak nevím jestli neoznamovali nějáké plány do budoucna
    • další přídavky které si hraci predplati koupi Horizon budou: nejak forma craftingu (co se bude vyrábět a v jake podobe to nevim) dále pak systme posdaky kde bude mozne najímat posadku do vetsich lodi bud z rad NPC nebo z rad hracu a zaroven taky moznost chodit po palubách lodi, k tomu taky tvorbu vlastního avatara, oblicej atd. To je zhruba vse pro pristi rok. Další plany jsou pridat pristavani na obydlenych planetách (horizon bude obsahovat pouze planety bez atmosfery) a pak se uvidi. me osobne by to stacilo:)
      • Zní to skvěle. Je to vážně zajímavá hra to se musí nechat.
  • pjekný ale drahý
  • *1*
  • Stojí za to ten Horizons? Mám základní verzi hry ale ten Horizons mi přijde trošku drahý.
    • Vsak si pockaj, ked to releasnu ci to bude stat za to.
      Osobne si myslim, ze tak v marci bude Horizons ako tak vychytany (podobne ako vanilla E:D).
      viacemenej vsetko co sa chysta do Horizons je zhrnute na ofic. fore
      https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=172362
      Bez Horizons nebudes moct riesit veci na planetach, ale ine rasy, komety a pod. bude updatnute aj v orig. hre.
      • S horizons si kupuješ všechny přídavky pro rok 2016, je to vlastne takovy season pass. Takze cena tomu odpovida.
        • Ja som ho kupil pri ohlaseni, ale clovek co je nerozhodny o nic nepride, ked chvilu pocka. Hlavne ak len nedavno zacal :)
          Podla mna to bude skvele. Frontier si ide stale dopredu a vylepsuju to pomaly kazdy mesiac.
          Cena je celkom vysoka, ale tak Frontier asi nema taky balik ako Ubisoft a ine megakorporacky, tu hru maju ohodnotenu v ramci vlastnych vyrobnych nakladov realne si myslim.
          Kto chce ich podpori, kto je nerozhodny pocka na nejaky sale. Kazdopadne, tomu komu sa paci sucasna hra si myslim, ze nebude lutovat:)
        • Rozhodne se nejedna o zadnej "vlastne" Season pass a nekupujes si vsechny pridavky pro rok 2016!
          Jenom tam pisou ze budou do Elite Horizons pridavat novej obsah jako to ted postupne delali u normalniho Elite takze ti to budou postupne patchovat a vylepsovat.

          "Elite Dangerous: Horizons will continue to introduce new features and gameplay as the season continues into 2016, enriching the Elite Dangerous experience with new activities and new ways to play."
          • Horizons jsou začátek Seasonu 2, Season 1 byl od vydani zakladni hry do vydani horizons. Season 3 bude na konci roku 2016..potrebujes kalkulačku dat si to dokupy?

            Proto byla zakladni verze Elite tak draha, protože si clovek zaplatil za updaty Wings , Powerplay a zhruba za šest novych lodi.

            A jo všechny content updaty v season 2 tedy cely rok 2016 budou pro majitele horizons zdarma, protože si je ,,predpaltily spolu z horizons.

            Horizons is basically a season pass for next year. The year after you will have to pay again to get the next season pass which will likely include atmospheric plandets you can land on. Only airless planets and moons will be available in the Horizons season. You can buy a lifetime expansion pass for around $200 which will mean you get all the seasons free. Because the lifetime expansion pass costs $200 we can assume that there will be over $200 of separate yearly season to purchase.

            Anglicky evidentne umis..tak cti:)
            • Musim rict ze mi to prijde takovy dost legracni tvrdit ze prodavam Season pass na rok 2016 a pak prodavat season pass na season passy ale vic k tomu jak jsem se mylil nemam.
  • walltar
    Do betaverze budou mít přístup všichni hráči, nebo je to nějak omezené?
    • drasta
      Do bety je to za necelejch 70 euro. Pokud chces pre-order tak ten je za pouhych 50.
    • Do bety Horizons jen ti, co si koupili Horizons s beta pristupem, pripadne ti s lifetime-passem ci patricni backeri. Do bety 1.5 vsichni, kdo maji doposud do beta verzi pristup.
      • walltar
        Sakra to je složitý... Já mám z KS za 100£ private betu, kde byl i ten lifetime pass pokud vím.
        • Pak bys nemel mit nejmensi problem. :)
          • walltar
            Jo super, tak to zase potom zkusím co je nového :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit