Přejít na výpis diskuzí
Betu Elder Scrolls Online hrálo přes 5 milionů lidí
4.4.2014 | Adam Homola
114 příspěvků
-
Tohle jsem měl s kámošem. Já přišel o dvě hodiny dříve do hry a začal jsem questy. Pak se připojil kámoš a chtěl hrát se mnou - jenže od k*rva do pr*ele se mnou hrát nemohl, protože já měl quest C linie 3 a on měl teprve quest A linie 1, jestli mi rozumíte. Takže já jako šul*n musel počkat, až si to kámoš dodělá a pak teprve jsem mohli hrát spolu. Takže oni demen*i udělají questy tak, aby spolu hráči nemohli hrát - je tohle normální? Podle mě to prostě zprasili.
Redakce, máte to forum zprasený až běda. Nebudu tu pořád dokola dohledávat, na koho jsem reagoval, když mi utekl autor jen kvůli tomu, že jsem napsal zakázané slovo nebo špatně vyplnil kód. *7* Cenzurovat tu slova typu D3M3NT, šul*n je prostě d*mence. Na taková fora ostatně nemaj chodit malý děcka - ty maj doma dřepět a učit se, aby z nich nevyrostlo takový lejno jako jsem já. *3* Nehledě na to, že od děcek ze školky byste se dneska naučili takový sprosťárny, že byste se divili.. -
-
má pravdu ten chlapec, tyhle věci se měly opravovat jako první (stejně jako to že už asi 3 roky nejde měnit hlasitost u videa ve fullscreenu, což v kombinaci s přeřvanýma reklamama před každým videem opravdu kazí zážitek)
-
-
Abel: Co pises neni uplne tak pravda:
1) Uvodni quest s prophetem je klasicky tutorial, stejne tak jako dalsi dve uvodni oblasti (za daggerfall covenant je to pristav v Alik r a potom ostrov Bethnik, ale nemusis tyhle instance plnit), po uvodu lze prejit rovnou do prvni velke instance, kde teda rozhodne neni videt na druhy konec (napriklad Glenumbra a pozdejsi Starkhaven apod.)
2) megaserver funguje dobre a tohle je presne jeho ucelem - aby ses tam mohl potkavat s vetsim mnozstvim hracu ne jen s par desitkami jeko na serverech v jinych mmo. Ja zacal hrat v nedeli a nekde byl vetsi naval, to je pravda a obcas byl problem u jednoho questu kde se mobove zabijeli rychleji nez si to sam stacil, ale to byl snad jediny problem, ktery jsem co se tyka poctu hracu na zony zazil.
3) vzhledem k tomu jak daleko ses dostal, coz z tveho prispevku lze vycist, tak slo o prvni questy, ktere maji vzdy za ucel seznamit hrace s hrou, prostredim apod - nasledne uz je hra plna kvalitnich, rozvetvenych questu, casto i s volbou. Nektere questy navic muzes najit jen tak po precteni knihy, nalezeni "neceho" v divocine apod.
4) Grafika neni barevna a pitoreskni jako u jinych mmo, ale je to jedno z mala mmo, ktere ma esteticky konzistentni styl a pozvolne prechody mezi lokacemi, coz rozhodne beru jako +
5) Grafika neni spatna, v leccems prevysuje i jine singleplayerove TES hry jako napriklad konecne hezky vypadajici modely a vzhled obliceju zenskych postav
6) udaje o kreditce chce takhle kazde placene mmo, to neni zadna novinka v pripade TESO -
-
Ty, martine,
co jsem tak hrál ESO, přišlo mi, že není děláno pro více hráčů. Proto hodně lidí celkově v té samé oblasti zážitek spíše k*rví. Teď mi řekni, jestli je to jinak, protože já hrál jen betu.
Když jsou dva hráči, nejsou spolu ve skupině a mají oba tentýž úkol "zabij 3 vlky", hráč A hitne vlka číslo 1, pak hráč B hitne téhož vlka, započítá se ten vlk jako zabitý objema i s lootem? V betě se nepočítal a každý hráč musel zabít toho svého vlka sám.
Funguje už vytváření groupy tak, aby členové byli automaticky v téže instanci? Tohle v betě taky nefungovalo a trvalo nám dobrých 20 minut, než jsem se dostal do stejný groupy s kámošem. -
-
Ono to nemuze fungovat ... jestli sis vsim, spousta lokaci je instancovanych "pribehove" => prijdes tam, a v lokalite jsou trebas pratelska NPC ... pak splnis nejaky Q, a NPC jsou jiz nepratelska ... mno a kdyz kamos ten Q jeste splnenej nemel, nemuzete bejt ve stejny instanci. Je to sice neskutecna hovadina, ale je to tak.
Dtto, free lov - funguje to tak, ze kill ziska prvni nebo posledni (nezjistil sem), a ostatni utrou. Proto jsou na spawnech qstovych mobu hromady lidi a zabijej je porad dokola. Zase, zasadni dizajnova chyba vyvojaru.
IMO trebas dobrym prikladem jak to fungovat ma je rift. Hitnes moba a neco ti znej padne + mas kill. Prides nekam kde je vic lidi ... staci kliknout na ikonu a ses snima v parte ... bez kecu, bez dotazu ... zabijete spolu par mobu/splnite nejakej qst ... a z party se vyhodis a des si po svym ... za minutu muzes jinde bojovat s jinou partou ... pohoda. Ale i pokud se do party nepridas, dostavas XP, $$, ...
V tomhle pripade totiz vyvojari evidentne velmi spravne vydedukovali, ze v jednoduchosti je sila. Samo, pokud chces, muzes si prepnout partu na soukromou, a nikdo se k tobe neprida bez souhlasu/pozvanky ... ale to ma smysl tak maximalne kdyz des nekam z guildou ... proc bys to delal. -
Ty groupy uz funguji a jste ve stejne instanci, ale obcas to muze najit i hrace co nema objeveny portaly a tak to musi dobihat treba az pres celou mapu.... coz je problem (takle jsem cekal na healera u jednoho dungeonu - Spindelclutch)
Ten vlk se zapocita obema nebo i vic hracum, ale musis ho alespon jednou hitnout.
Co rikas ma neco do sebe, rozhodne mi prijde ze si TESO clovek fakt uzije hodne i sam (nebo respektive narozdil od treba Conana nebo Guild Wars 2 je to porad hratelny a krome dungeonu a tech "dark anchors" muzes prakticky sam porazit a zabit cokoliv vcetne bossaku jak jsem tu psal jinde). Jinak se to da dobre uzit podle me z vlastni zkusenosti zatim s partou par kamaradu cca 4-5, to je podle me optimalni pocet a me to takhle bavi.
-
-
Bude zřejmě otázkou vkusu, co se komu líbí - já jsem velký fanda TES her a proto jsem i do tohoto počinu šel bez rozmýšlení, ale vážně jsem zhnusen...
Grafika se ti líbí - v pořádku, zóny ti připadají dost velké, spousta hráčů kolem - ok, ale nenápaditost až hloupost questů mi nikdo nevymluví - ve WoW se vyplati hrát trial verzi už jen kvůli tomu, že úvodní lokace do lvl 20 disponují slušným příběhem a jsou nápadité. Tady je zřejmě situace opačná a vracet se mi tam už vážně nechce. Povyšoval jsem hlavně v Public Dungeonech, když už mě ten svět nebavil... -
-
Zas ale abych jen nehanil - hudba je jako vždy perfektní a relaxační. Trochu tak mrzí, že působí jako pěst na oko ve světě nápadně podobném OC Tesco, když máslo zlevní o pár korun...
-
-
No vidis, proto bude lepsi kdyz uz nebudes ztracet s touhle hrou svuj cas a venujes ho radsi necemu co Te bavi hrat!
-
-
S takovým přístupem se nikdy nic nezmění. Fanboyvé kazí hry strašným způsobem. Je potřeba hry kritizovat, aby se zlepšily, protože já tu vidím u nových MMO jen ubohost a generičnost. SWTOR byl jeden z nejhorších failů v mým životě - špatně udělaný klon WoW, kterému chybělo přesně to, co je na WoW dobrý.
-
-
A to swtor prevysuje tes o nekolik radu - v kategorii pribeh a dabing.
-
-
Reakce na příspěvek:
Za SWTOR bych odsuzoval na doživotí. Takhle promarněná šance... boha jeho. Vždyť i o mnoho let starší hry z prostředí SW byly o tolik lepší a oni vyplivnou takový humus až je to k pláči. -
-
Reakce na příspěvek:
Presne tak ... doufal sem, ze konecne zaziju nejakou poradnou pozemni bitku ... ze uvidim utok imperialnich krizniku ... a ono ... naprosty houno. Jako bonus k tomu nalozili ten uzasnej p2w system ... jako da se to odehrat, jako singl fajn, jako interaktnivni film ... spica.
Ale technologicky .. naprosta tragedie ... neustaly nesmyslny loading, Lore ... zcela mimo (odkdy jedi meni svuj mec na kazdym rohu?) ... tzv "epicky" itemy jsou doslova vysmech ... a kdyz clovek dohraje pribeh tak uz muze jediny - porad dokola behat ve stejnych arenach ... a porad dokola dostavat naprdel (to pokud nema tu "jedinou spravnou" postavu).
-
-
-
-
Oki, už se stalo. Jen mě to mrzí jako fandu TES.
-
-
-
-
1) hra by te v uvodnich castech mela zaujmout, ne te odradit, nemyslis? Rada typu "tak to preskoc" je fakt lol.
2) ucelem MMO je, aby se v hernim svete pokud mozno trvale a rovnomerne pohybovali hraci, se kterymi muzes hrat. Rozhodne neni ucelem MMO, aby byli vsichni koncentrovani na jednom fleku ... a po mesici budou novacci hrat singla, protoze v tech oblastech nebude ani noha.
3) prvni Qsty te maji predevsim navnadit, viz vejs. Idealni tutorial je takovej, kterej vubec nevnimas. Navic delat v roce 2014 tutorial typu "pro pohyb pouzij wasd" ... opet lol. Vis jak se to dela (kdyz uz)? Reknu ti "dojdi ke kleci" => jdes. A kdyz tvoje postava stoji a cumi trebas minutu na miste, tak ti lehce zobrazim ten hint.
4) grafika je u MMO to posledni, co hrace zajima. Grafika tohoto neni nicim (vubec nicim) zajimava.
..
6) vetsina placenych her se da platit kuponama a milionem jinych zpusobu nez kreditkou. Pokud si navic hru koupis ... s mesicnim pristupem, tak bych dotaz na nejaky zpusob placeni ocekaval tak nejdriv tyden pred koncem toho mesice. Tohle je naprosto typickej pristum smejdskych her - proste honem vymamit prachy, nez hrac dojde k tomu, ze je to smejd. -
-
Moznost platby kuponem to umoznuje...
Pri kazdym startu MMO jsou uvodni lokace preplnene hraci (vsichni totiz chteji hrat...) u nekterych jinych mmo v tehle pripadech padali servery anebo lide cekali extremne dlouho nez mohli zacit vubec hrat - to mi prijde rozhodne jako horsi varianta.
S uvodnima questama souhlasim ze maji navdanit, ale ono je to casto o malickostech a kolikrat zalezi kdo ten quest zadava - ono je asi vzrusujici kdyz ti zada quest Aragorn nebo Gandalf, i kdyz jde vlastne o rutinni - bez a vybij deset banditu za rybnikem.
Grafika nikoho nezajima? Mluvis za vsechny hrace? Jsou hrace kteri si to mmo chteji pozvolna projit s par kamarady, objevovat ten svet a celkove si to maximalne uzit - pak mi docela zalezi na tom zda se mi ty kulisy jako hudba nebo grafika libi nebo ne. Kdo chce jen proletnout hrou co nejrychleji, tak toho to asi nezajima to mas pravdu. -
-
Co je nepochopitelnyho na tom, ze "uvodni lokace" je nesmysl? MMO ma mit nejaky svet - vesnice, mesta, ... Hrac se nejak (podle rasy/puvodu/...) objevi nekde v tom hernim svete - kazdy jinde (stovky, klidne tisice mist - podle potreby). Je to jeho "rodiste", ke kterymu muz emit nasledne nejaky vztah (kdyz tam prijde, NPC ho vitaj, nebo mu nadavaj, podle jeho skutku ...), ma tam trebas "rodny dum" ...
Ukoly a dalsi veci dtto - mely by byt rovnomerne rozlozeny po celem hernim svete, zadny mapy pro lv10, 20, 30 ... to je prezitek a hovadina, na kterou mmo dojizdej - viz trebas pusty lotro.
A grafika vazne nikoho nezajima - podivej se na uspech minecraftu. 80% jeho uspechu je o ... ONLINE blbnuti s kostkama. Na vetsine serveru se nehrajou vsemozny adventurni a jiny mody, ale proste si hraci stavej ... a kochaj se stavbama druhejch, pripadne stavej spolu ...
Prepis server tak, aby udrzel 100 000 hracu online... a mas nejuspesnejsi hru historie.
Samozrejme ze se najdou mamlasove, kteri resej, jestli se jejich mec leskne dost ocelove/platinove/... a je jim jedno, ze ve hre neni zadny kolizni model, ze jejich postava nevidi ani centrimetr pod vodu, natoz aby se umela potopit... ze je ve hre spousta umelych barier typu "pirani" v mori ...
BTW: Nejhnusnejsi na celym grafickym ztvarneni je to, co je v cely serii kritizovany uz drahne let ... a to naprosta neschopnost udelat zbroj tak, aby jako zbroj aspon !vypadala! Postavy v serii TES totiz nenosej zbroj, ale zcela zjevne "silikonove oblesky pro teplouse". Zkratka neco na tema http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Kost%C3%BDm+Superman -
-
Přesně. Co si tu všude napsal, to jsou přesně moje názory.
Já mám moc rád WoW, ale když vychází nová MMO, ku*va nechci hrát WoW ale nová MMO! Když chci hrát WoW, hraju do p*če WoW. Jedinou výjimkou bylo LOTRO, který je sice taky WoW klon, ale umí hráče okouzlit a oblbnout ho tak, že to prostě hraje nehledě na miliardy chyb, co tam jsou.
-
-
Hráčům je jedno, kdo jim zadává quest. Ovšem hráči nechtěj hrát simulátor běhání a chtějí prostě už něco jiného. Vše co je v ESO je k vidění v jiných MMO a to za nižší cenu a lépe udělané. Nikdo se nemůže divit, že se kritizuje ESO, když Zenimax úplně zbytečně promarnil šanci a udělal jen MMO s ještě horším bojovým systémem.
Mimochodem hrál si Guild Wars 2? To má podle mě mnohem lepší bojový systém. -
-
Hral jsem GW 2, zpocatku me bavil ten system docela dost, ale asi tak od 30 levelu me to prislo porad to stejny a navic me stvalo, ze i kdyz se clovek snazil a chtel bojovat nejak takticky sam, tak jsi nemel s cca o 3-4 urovne lepsim protivnikem v souboji jeden na jednoho vubec sanci. Prislo mi to moc rychly a chaoticky ve skupinach, ale to je zase jenom muj dojem. Neber to negativne, jinak se mi treba libilo na GW 2, ze to bylo takovy "od vsecho trochu" a kazdy si tam mohl najit to oblibene a ta hra byla takova celkove "libiva" a "krasna" - obecne tam snad neslo potkat nebo vytvorit osklivou postavu.
-
-
Mně se na gw2 líbil jen ten soubojový systém. Všechno ostatní bylo docela o ničem. Nejvíce mě štvalo málo class, které byly nato dost nezajímavý. Ve WoW jsem nevěděl, jakou classu hrát dříve, v GW2 jsem si naopak nedovedl pořádně vybrat páč bylo všechno takový divný - nakonec jsem zvolil mesmera a thiefa, i když jsem zkusil všechny classy dohrát do levelu 30-40.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jo a jeste tam byly dobry takovy ty blaznivy minihry dne v Lion's Arch jak tam byl takovy sileny bezecky zavod nebo to odnaseni sudu a takova ta "battle" arena s obovitym krabem
-
-
-
-
-
-
Jo, graficky to vypadá lépe jak Morrowind. To je vše. Ovšem svět je dost špatně navržený a nevěrohodný - ten vypadal i ve starým Morru daleko líp.
Co jako extrémní fanboy řekneš na fakt, že už jsou levely 50? Není to trochu brzy? Nepamatuju se, že by vlastně ještě před vydáním byli hráči na max. levelu.
Jako znalec a fanboy, prosímtě, proč ve hře nejde létat a potápět se? Nebo proč je ten svět tak strašně plochý a nezajímavý? A za ty stovky milionů, co do toho vrazili, nemohli udělat více modelů snad všeho kolem? Proč se stále dokola opakují modely baráků, skal, stromů atd. a proč je k dispozici tak málo účesů a vousů? -
-
Mam rad serii TES, zacal jsem kdysi Daggerfallem a proste jsem rad, ze je tu MMO ze sveta TES, rad si ho zahraju a tim to konci... zatim z toho mam pozitivni dojmy a jednoduse to cele funguje jak ma.
To ze nejaky clovek nedela pet dnu nic jineho nez ze si koupi nekolik tuctu red-bullu, prilepi si nocnik na zadek a hraje jako blazen aby si mohl nahonit nejake svoje ego, ze to prosel jako jeden z prvnich nebudu nijak hodnotit - to je ciste vec takovych lidi. Promin fanboy neni uplne tak vyraz moji generace...
To, ze je to nezajimavy - to zalezi na cloveku a jeho preferencich - nekomu se libi opera a prijde mu nezajiamvy rap a nekomu se neopak libi rap a nezajimava mu prijde opera.... -
-
Funguje, když je to tak jednoduché, až z toho umírám nudou.
Jako zástupce fanboyů si mohl zodpovědět mé otázky. Ale já vím, že fanboy stejně jako zamilovaný člověk přehlíží veškeré nedostatky a aby se neřeklo, občas napíše jakoby něco negativního, jak to předvádí tvůj soudruh walltar. *3*
Já nevím, ale možná jsem fakt dem*nt, ale mně nepříjde v pořádku, že lze v mmo nahrát max. level ještě před ofic. vydáním. Mně to příjde jako fail.
Tak jako mnozí jiní kritici já se na ESO těšil. Hraju TES taky od druhého dílů a ve Skyrimu mám nahráno za svou poslední postavu 200 hodin a jsem prostě extrémně zklamán, že namísto šance vytvořit pořádné unikátní MMO tu zase máme jen generický odpad. -
-
Treba to tak naplanovali ... trebas sme vsichni uplne blbi, a jejich pvp je tak uzasny a dokonaly, ze se vsechny 50tky vrhnou do vzajemnych souboju a budou platit a platit ... ;D
Ale jak pises, dosahnou v MMO na max lv za 3 dny ( i kdyby to byl skutecne 24/7 speedrun) ... lol. Tusim ze v swtor to ti nejrycheljsi zvladli nekde po mesici. A vyvojari tim pry byli (velmi nemile) prekvapeni.
Mozna objevili nejakou peknou durku ... trebas co sem testil neofiko wowko (nevim zda to lze i na ofiku), tak klasika byla, ze trebas 60tka vzala 20tku do 40tkovyho dungu, a 20tka jen za to ze se drzela vzadu a nedelala vubec nic dostala Xp na 5+ levelu ... -
To mas tezky - ja posledni MMO co jsem hodne nahral je LOTRO (z predchozi generace hlavne Asheron's Call a SW: Galaxies, pak jsem zkousel jen lehce Age of Conan a Guild Wars 2 jsem prosel,ale nedokoncil uplne cele, takze nejsem klasicky konzument mmo, ktery jde do vseho co vyjde. Tudiz se mi nektere veci a mechanismy zatim tolik neprotivy jako jinym hardcore mmo hracum.
Co chces abych o hre rekl? Nepsal jsem ze je perfektni, napsal jsem ze zatim mam pozitivni dojmy - finalni verzi hraju od nedele, zatim mam postavu na 22 levelu a to je zatim sakra malo, abych mohl tu hru celou hodnotit - u MMO to vidim tak cca mesic hrani za sebou, kdy to clovek muze nejak objektivne zhodnotit - tam jse zatim nedosel.
V poslednim bode s Tebou souhlasim, ale udelat neco prilis odlisneho od mainstreamu by mohlo znamenat velke riziko, ze hraci mmo nebudou chtit hrat "neco jineho" nez jsou zvykli a tohle provedeni klasickeho strihu jim dava alespon nadeji na prilakani hracu, kteri proste chteji hrat zase "nejake nove MMO", ktere neni s mikrotransakcemi, kde jako v Guild Wars 2 lidi expi diky tomu ze koupuji boostery nebo kdyz si chces dat "premiovy" uces tak zaplatis stejne preneseno na realne penize jako mesicni poplatek nebo jako ted v Conanovi kdy se plati za dalsi slot v inventari. -
-
Podivej se na kickstarter ... hraci si radi zaplati hru ... kterou pujde hrat. A ty pozadavky tu zaznivaji a celkem opakovane od ruznych lidi ...
Chci otevreny svet - zadny loading, uveritelny svet, fungujici = NPC ve dne pracuji, v noci spi, necumi na jednom miste - proste se normalne presunuji.
Itemy maji svoji hodnotu - vsechny. Proc byc nemoh svuj opotrebovany mec odprodat ... hraci? Ocekavam, ze ziskat kazdy jeden kus vybaveni = nejaka namaha. Ne ze mi vypadne item z kazdy slepice. Ocekavam, ze veci si musis nechat vyrobit - chces kozenou zbroj z vlci kuze? Ok, ulov vlka(nebo dva) ... stani jim kuzi (a nebo to zmrv, kdyz to neumis), vydelej ji (=2-3 dny si pockas nez se vysusi ...) a pak si sezen zine/jehly/... a nauc se (=mozna ty kuze znic) nebo si najdi nekoho a zaplat mu ...
Takovou zbroj pak budes nosit minimalne nekolik tydnu (realnyho casu) ... protoze na nic lepsiho proste nebudes mit material/schopnosti/penize/... ale muzes na ni trebas casem pridelat mozazne/zelezne/ocelove desticky. Muzes si na tu zbroj nechat vysit/vyryt/... nejake runy, vlozit nejakou magickou esenci ... ale porad je to ta zbroj, kterou si ziskal pred ... a kterou si, az zbohadnes a budes mit trebas na zbroj krouzkovou, nejspis vystavis ve svym dome/chatrci/... protoze "v tyhle zbroji sem zabil svoji prvni ..."
A tohle muze byt primo soucasti hry ... kdyz tu zbroj budes chtit prodat, tak ji muzes prodavat jako zbroj ... ktera prosla bitvou u vesnicky ...XYZ ... kde jsme slavne na hlavu porazili ... coz samo rapidne zvedne jeji hodnotu ... obzvlast, pokud takova bitva neni eventem co 10 minut, ale probehla trebas jen jednou jedinkrat ... (viz EVE a posledni velka bitka. Tam by nebyl zadny problem lodim ktere se zucastnily a prezily dat odpovidajici status ... stejne jako hracum ... typu "v bitve u stanice ... jsem velel lodi tridy titan aliance ... a po urputnem boji a zniceni 3489 nepratelskych plavidel ma posadka hrdine v boji padla"
Pokud lidem udelas podobnou hru, nebo jim nabidnes (dost duveryhodne) ze neco takovyho vyrobis, tak si to lidi sami zaplatej, a sami se slozej i na provoz. Samo, nesmis to postavit tak, ze na tom chces rejzovat. To okamzite vyvola odpor - viz oculus a jeho odpodej fuckbooku. Horsi marketingovej krok snad uz ani udelat nemohli. -
-
Reakce na příspěvek:
co jsi napsal zni opravdu zajimave a ja sam bych si asi v dobach kdy jsem mel vic casu hrat aktivne takove fantasy MMO zahral! Ale, na takovy projekt by bylo potreba obrovske mnozstvi penez jen na vyrobu a pak nasledne na spravu te hry - mluvim o castce, jake se zadny projekt na kickstarteru ani omlylem nepriblizil ani kategoricky. Z marketingoveho hlediska i jako investice nejakeho miliardare nebo spolecnosti by to byla sebevrazda - ten projekt by se nikdy nezaplatil, protoze sice jen pocet hracu kteri by tohle chteli celkem veliky, ale rozdhodne bych to videl spis na nekolik desitek tisic skutecne hardcore hracu, kteri tomu chteji a maji moznost obetovat dost casu, energie a taky penez.
Obecne se mi to co pises libi -vypada to krasne jako myslenka v hlave a urcite by to vypadalo nemene zajimave jako navrh na papire, ale otazka je jak a jestli vubec by ty napady samy fungovaly ve hre, jak by se to technicky provedlo a zda by nebyly nutny nejaky ustupky apod. Proto mi realizace takoveyho projektu prijde miziva - uz jenom, ze MMO mas "Massive" a to co jsi popsal urcite neni to co chce "masa" potencionalnich zajemcu/predplatitelu o nove MMO. -
-
Reakce na příspěvek:
Mno ... ad penize ... vem si, ze u tech tzv "top" projeku (cenove) se odhaduje investice kolem 200M $ ... kdyz si vemes, ze 2/3 z toho sezere PR (a klidne i vic) tak 50M na kokstarteru uz dokupy das. Navic nikde neni receno, ze musis vse implementovat najednou, hra se muze postupne rozrustat - pokud ji hraci hrajou. Musi to mit ale nakou formu ... ne pandy do wowka ... ze. A vem si, ze pokud chces mit opravdu solidni a uspesnou hru, tak musis pocitat s tim, ze ta gameska pobezi 20let ... a ty bys uz pri jejim spusteni mel mit predstavu, co dal.
Podivej se trebas na free wow servery ... to mas tisice, desetitisice hodin prace, co tomu lidi venujou ... zcela zadarmo. Proste proto, ze je to bavi delat. Jedinej problem toho vseho je, ze ta snaha je ponekud roztristena, protoze se pohybuje na hranici ilegality (aspon v nekterych zemich).
Kdyz podobny usili napres organizovane do vlastni gamesky ... a navic to podporis nejakyma zlatkama ...
-
-
-
Problém je, že za měsíc to budeš mít dohrané a to by se u takovýho MMO stát nemělo. LOTRO jsem jednou vyexpil na level 85 za 7 dnů a musím říct, že to bylo jenom táhnutím postavy za sebou a s vynecháním spousta questů a hrál jsem fakt intenzívně. A tady to vytáhli tak rychle? Mně to prostě příjde divný, toť vše.
Chce to nějakýho magora miliardáře, nadšeného hráče, co udělá MMO nehledě na trendy a kecy merkentingových grázlů, co jen melou a kazí vše od her po čokolády. -
-
Reakce na příspěvek:
Ja to hraju tak pohodove, mozna to budu mit za mesic dohrane, pak zkusim nejake PvP a nasledne se uvidi jaky bude dal vychazet obsah. Ja jsem fanousek TES obecne, vsak jsem s tou serii zazil spoustu let a hral jsem i ty mene povedene jako Redguard nebo Battlespire, takze bud jak bud pro me TESO byla jasna volba a zatim me to spis pozitivne prekvapilo a dal uz se uvidi... co se tyka LOTRO tak s Tebou souhlasim, to bylo od zacatku na tehdejsi dobu kvalitnejsi a musim se priznat, ze jsem si i nedavno uzil Helm's Deep jako posledni pridavek a zase jsem se u toho bavil kralovsky stejne jako kdyz LOTRO cerstve vyslo.
-
-
-
-
S tim nocnikem jsi mi pripomnel south park wowko "mom! toilet!"..."ooou such a good boooy":-D
-
-
-
-
Tak uz se tesim na nejaky ten trial 7+dni abych si hru zkusil.WoW mam rad uz dlouho ale to neznamena ze vdy stejne. Uz nekoilikrat se vahy zabavnosti pohnuly nahoru ci dolu. tak jako tak v posledni dobe me novinky potesuji vice a vice. Nenuti to hrat cloveku 20hodin dene ovsem i to temto "lidem" umoznuje. ESO urcite zkusim pokud se tam uchytne zajimavejsi komunita a svizna podpora v podobe vyvojaru. jinak stale cekam na klon starWars:Galaxies :) klidne placene poradne RP ale tak to se zdrejme nestane a mensim kralem bude EQN. zatim co jsem videl je to vymazlene dilko.
pokud nekdo uz bude hrat end game nebo ma postrehy z ESO kde se neboji kritiky rad si ho klidne tady v zumpe prectu:) -
-
Zkus Twitch a YT. Jsou tam teď často videa z ESO a některá opravdu hodně kritická.
-
7dni trial? Neblazni, za tejden to dohrajes.
-
- Je to esteticky konzistetni graficky styl a ma to pozvolne prechody - takze nic jako ze z pouste jsi behem par metru v ledove krajine
- Questy pro Mages a Fighters guild jsou docela zajimavy (treba ziskat pro Shaerogatha tu ztrestenou hul "wabbajack")
- Nektere questy se ziskaji klasicky nahodne jako v single TES - napriklad to rekne nekdo v drbu v hospode nebo najdes stit s mecem jen tak v prirode a k tim probudis ducha - ten ti zada quest, nebo si neco prectes ve svitku/knize)
-Souboje s bossy lze vyhrat i sam, pak je to sice na treba 3-5 minut (neco ve stylu Dark Souls) same kotouly, behani kolem a pro ten pocit to stoji za to a nekdy funguje i ze chytre vyuzijes prostredi (jako souboj s vlkodlakem v horicim dome, kde ho muzes obcas nalakat pod padajici horici trosky stropu apod)
- Craftovani je hezky designove i graficky provedeny a prijde mi i zabavny ( zkousel jsem zatim hlavne kovani, vareni, alchymii a ocarovani )
-Komunita je zatim v pohode, lidi si hodne pomahaji a v dungeonech se klidne muzes sparovat s par "cizincema" a presto ta kooperace funguje
-Hudba v kombinaci s hezky vypadajicim prostredim (na mmo) tvori fakt fajnovy zazitek, ze ma clovek chut se jen tak toulat, cist si ruzne knihy, svitky, pozorovat zapad slunce nebo si v taverne poslechnout baladu od bardu, ktere jsou spickove nazpivany
-Zavirani tech daedrickych portalu je na druhou stranu dost chaoticky a neprehledny a zatim ve vic hracich nepredstavuje nejak velkou vyzvu. System perku a schopnosti je zatim hodne vyvzeny (hraju za valecnika se stitem), ale co se mi libi nejvic je fakt, ze stejne jako v single TES muzu kdykoliv delat cokoliv a kdyz chci nosit ted lehky brneni nebo magickou robu tak muzu (ne jako omezeni v jinych hrach podle class nebo rasy). Hlavne mi prijde, ze je tam hodne uzitecnych pasivnich schopnosti, coz mam obecne radsi nez kupu aktivnich, ktere pak stejne vsechny nepouzivam. To jsou zatim moje dojmy... -
-
Mno ... ja spis dosel k zaveru, ze jestli neco v TES opravdu nefunguje, a to tak ze defakto vubec, tak prave kooperace hracu. Priklady? Des neco zabit, potkas se tam s hromadou lidi ... ale zabiti splni jen ten, kdo da prvni nebo posledni ranu (to se mi v tom chaosu nepovedlo zjistit). Takze zcela bezne ceka na spawnu 20+ lidi, jakmile se mob spwne zacnou do nej vsici rezat, a za 10s jeden z nich kdo byl nejrychlejsi/mel kliku odbehne, protoze ma splneno ... a takhle muzes zabijet totez i 20x.
Kdyz vemes nekoho do party ... v zavislosti na splnenych/nesplnenych qstech se v ruznych lokalitach vidite/nevidite. Zcela bezne se stava ze ste v jinych instancich.
Craftovani je padly na hlavu uplne stejne jako ve vsech soudobych MMO, proc bys mel neco vyrabet, kdyz ti za minutu padne lepsi item.
-
-
-
Tak se s vámi podělím o jeden z těch horších zážitků: Hrál jsem 3denní early acces a naprosto mě odradil stupidní začátek při hledání propheta, doslova mračna lidí (při takových náporech má megaserver i své nevýhody), pidizóny, kdy vidíte z jednoho konce lokace na druhý, nesmyslnost questů (už ten první, kdy mi prophet řekne, ať jdu prokecnout lidi z přístavu, ale NIKDO se tam se mnou nechce bavit a furt mě jen verbují do guild), celkově malá rozloha (je tam jen Skyrim, specifický Cyrodiil, který bych ani nepočítal a kus Morrowindu) a opravdu nehezká grafika (neříkám, že hnusná, ale nezajímavá, všude prostě šedivá).
Super bylo i stahování hry - zapomeňte na nějaké simultánní stahování, instalaci, update... Všechno jede pěkně postupně a dokud si celou hru nenainstalujete, tak si prostě nezahrajete (žádné fáze playable a optimal jako u Blizzardu) - tím jsem strávil prosím celý první den early accesu :-D
Nakonec jen asi poznámka o tom, že zřejmě držím jeden z rekordů, jelikož jsem hru odinstaloval přesně v 0:05 hodin v den releasu (potom, co po mně vyšlá verze obligátně chtěla registraci kreditky pro pravidelné platby).
Nu vážení, přeji pevné nervy;-) -
-
Tak zatím každá b2p MMO, kterou jsem hrál po mě chtěl kreditní kartu ... co vím, tak je to celkem standard.
Jinak s těch zón si vyjmenoval asi tak 1/3 ... laždá aliance má vlastní zóny a ty se s jednou postavou dostaneš i do těch zón ostatních aliancí. Po lvl 50 se ti otevřou jako veteran zóny.
Ale zatím jsem z jedné strany lokace neviděl ... kde sis koupil ten dalekohled? *1*
Jinak k té grafice ... Skyrim byl zase jednotně hnědý. To už je u TES her takové theme. -
-
To, že chce každé b2p MMO kreditku je zřejmě pravda (pokud nemá nějaký trial jako WoW), což ovšem nutně neznamená, že se mi tahle praxe zamlouvá.
Dostal jsem se na 18 lvl a žádné další zóny jsem tam neviděl - možná jak říkáš později a endgame, ale jako hráče TES mě tohle omezování pohybu pěkně štve.
Skyrim měl paletu barev opodstatněně - jedná se o severskou provincii, tady ji ale mají všechny ( a že by Arena, Dagerfall, Redguard nebo Oblivion nebyly pestré se taky říct nedá).
Za lokaci považuji jednu zónu, která se ti vysvítí na mapě a v té je vidět z jednoho konce na druhý. Teď mě napadla další bota - loadování mezi provinciemi v roce 2014? Ale fuj! -
-
Tak ono loadování mezi provinciema není problém ... stejně jak z té provincie jednou odejdeš tak už nemáš důvod se tam nikdy vracet. A stejně tak nemáš důvod jít o provincii dál, protože tě tam všechno zabije. Je to klasický themepark ... jdeš po cestě od jednoho questu ke druhému.
-
-
A to je prave ta tragedie .. swtor dtto, jakmile dokoncis linii na planete, nemas duvod se tam vracet.
-
-
Nejen mezi provinciema, loaduje se tam uplne vsechno - vlezes do baraku = load. Samo ten je rychlejsi nez kdyz prelezes na jinou mapu, ale i tak. Navic to (zcela klasicky v TES) znamena, ze z baraku nevidis ven, baraky jsou uvnitr vsechny stejny, braraky uvnitr neodpovidaji rozmerum a tvarum budovy zvenku ...
A predevsim ... zasadni omyl desitek MMO ... opet nemas kde bydlet! Jak se probuh ma hrac ztotoznit se svoji psotavou, kdyz ta postava je defakto bezdomovcem, a zjevne prespava nekde na dlazbe?
-
-
waltar: jasny to co pises ma hlavu a patu jen mi rekni proc si wow hral 2roky kdyz ti tak vadilo?:D to mi nejak neleze do palice. s tim EVE samozdrejme souhlasim je to uzasna hra a hraju ji uz velice dlouho. samozdrejme mimo cz komunitu:)
-
-
Já sem wowko dva roky nehrál. To sem se asi někde upsal ... wowko sem hrál necelý měsíc a nechal jsem toho a vrátil jsem se k EVE.
Já EVE hrál taky celkem dlouho ... jsme měli vlastní malou organizaci a potom se přidali k velké ruské alianci ... celkem sem si s těma klukama rudýma užil. *1*
-
-
-
-
Komentáře modelu: „nehrál jsem to, ale bude to blbost...“ a podobný nesmysly strhávající ESO, eee vlastně kvůli čemu? Vlastně to nechápu, proč to vůbec děláte? Snažíte se někde zanechat svůj otisk, protože vám rodiče nevěnovali dost pozornosti? Prostě jste tu hru viděli z rychlíku, maximálně někde na youtube, ale přesně víte jaká je :) Takhle se chovaj děti ale...
-
Ahoj, muze mi nekdo poradit jak se zbavit toho kostickovanehi vykreslovani predmetu? Celkem mi to vadi a pripada mi to takive zastarale. Diky za radu :-)
-
-
Antialiasing? *4*
-
-
Tys lotro nikdy na max nevidel, ze? Pravda, i na higend HW se to semo tamo skubne... navic lotro je v mnoha ohledech zabavnejsi, a predevsim se drzi lore. Ne ze by to byla uzasna genialni gamesa ... ale je to slusna gamesa, a vuci tes .. jednoduse lepsi. Stejne jako mnoho jinych. Spousta MMO totiz sice opisuje jedna od druhy, ale aspon v necem vynikaji. Lotro trebas v otevrenosti sveta. Swtor zase v nadabovanym pribehu. Wowko by rek ze doslova exceluje v privetivosti vuci hraci. V cem vynika tes? ... doslova v naprosto NICEM. Nema zadnej aspekt, kterej tu jeste nebyl nebo by byl dotazen k dokonalosti.
-
-
Viděl i hrál. Opravdu mi přijde, po grafické stránce (nemluvím teď o designu), o dost horší než TES.
-
-
Další co si stáhl špatného klienta... *3*
-
-
Ne, tím to není.
-
-
Nevim jestli to tim je nebo neni, ale kamos co to hraje na notesu pomerne smutne koukal, kdyz to u me videl v hires na pomerne nadupanym desktopu. A jak sem psal, ani na GTX 780 to neni uplne vpohode, semo tamo to neprijemne lagne. Rikal ze takhle by to hrat chtel taky. Prave proto, ze lotro patri graficky k vubec nejhezcim hram, pokud neni vubec nejhezci vizualne.
-
-
Tak to mi teda napiš jakyho klienta bych mel stáhnout, protoze lotro sem mel vzdycky graficky priserny.. to je divny me na tom odpuzovalo
-
-
-
-
-
Mile tiscali, bezte s tou nefuncni betou doprdele!
-
-
Když bude konkurence nucena udělat kroky, aby její hra nebyla v porovnání s touto pozadu, tak z toho bude těžit jenom hráč. Ačkoli nejsem účastníkem ESO, tak držím palce. Ostatní alespoň neusnou na vavřínech a budou nuceni provádět větší kroky zvelebování svého díla. Hráč GW2 (ačkoli u nás je to zatím v pohodě). *3*
-
Jestli tam uz po necelym tejdnu sou namaxovany postavy, tak to umre daleko driv, nez umrel placeny swtor a svedci to o absolutnim nezvladnuti.
-
-
Ještě nejsou namaxovaný ... LvL 50 je poslední level. Ale potom máš ještě 10 veteran ranků, kde musíš projít těžší content. Ale je to prakticky taky level. A pokud vím tak to trvá dýl.
Máš vlastně po lvl 50 ještě 2x to co už si prošel. (Když jsi EP, tak se to otevřou expící lokace pro AD a DC, ale jsou přizpůsobené na to že už jsi veteran 1, nebo víc) takže lvl 50 je vlastně někde v polovině contentu co ve hře je. A to nepočítám PvP.
Osobně jsem lvl 16 a zatím si nemůžu stěžovat. Pokud ale člověk, který se hrne na max level, tak potom budeš mít problémy asi tak za týden - 14 dní. Protože po max veteran ranku už myslím není co dělat. -
-
Ty pořád dokola hájíš neobhajitelné... To že mají po pár dnech max. level je FAIL a nic jiného. Ale ne, ty se nevzdáváš a pořád dokola opakuješ ty nesmysly. Fanboyiství je nemoc... *6*
-
Jenze takovych lidi bude hromada => proc by meli platit dalsi mesic ...
-
-
Mě nějak nezajímají, jestli další měsíc ti lidi zaplatí ... ta hra má jeden server, takže jestli bude hrát 100K nebo 1M tak kolem tebe bude pořád stejně lidí. A já neplánuju hru hrát roky, takže jak přejdou na F2P tak končím. Do té doby si jí užiju dost.
-
-
Jop ... hrat mmo kde nejsou hraci ... to je kauf, stejne jako ji provozovat ...
-
-
-
-
-
U ESO to ale bude známkou úpadku - bude to signál, že autoři hry přestřelili a příliš si věřili.
-
-
oka, takže nefungovalo tlačítko "reagovat" a místo toho nový příspěvek... *7*
-