Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vy tu pořád píšete,že je mnoho serveru kde je populace nízká a bla bla bla a spousty dalších keců.Ale řada z vás si například neuvědomuje to,že třeba já osobně + dalších 30 lidí jsme byli BioWare jako guilda importování na server Legions of Lettow (tento server má průměrnou čekací dobu 2 hodiny) Někteří z naší guildy začali hrát hru již v úterý 13.12 další ve středu atd.První dny žádná čekací doba nebyla to až později no tak jsme hráli pohodička no stress najednou začali být fronty no za mě osobně dá se to přežít(Ikdyž někdy jak vám to padne kvůli netu a vy zrovna krásně hrajete,a pak vám tam vyskočí fronta 1750 lidí dokáže pěkně nasrat).Ale co mě zaráží je postoj BW když se vám nelíbí čekat tak běžte na servery z nízkou populací.Co to má K**** být proč bych já hráč který byl na tento server BW importován,má tam postavu lvl 40 a má tam celou svou guildu měl čekat posrané fronty ? Proč se lidi co tam mají postavu + tam byli importování jako Guilda nemůžou přihlásit a hrát.Když BW furt tvrdí že fronty tvoří nově příchozí lidi tak proč BW omezuje ty kteří už tam hrají.Tohle mi přijde jediný epic fail na této hře (a to vlastně nemá ze hrou nic společného)Jinak hra je super,skvělá,luxusní a boží.A je radost jí hrát.A modlím se ať se front co nejdříve zbavíme.Přeji všem co tuhle hru hrají ten nejbáječnější zážitek ze hry a těm co váhají jestli ji začít hrát říkám jednoznačně dejte ji šanci je super a všem přeji krásné svátky.
  • Jsem slepej nebo na originu prodavaji pouze STAR WARS ve verzi Deluxe edition za peknych 75euro 0_o .
    • Erien
      Psalo se, že se už omezila jak krabicová tak digitální verze hry.
      • CD Keyshopy jako MMOGA stale maji skladem a dodavaji klice do 30 minut od objednani.
        BTW: vzhledem k tomu ze je maitenance a k tomu ve skolach prazdniny cekal bych daleko vic novych prispevku od nudicich se TORistu na TG *1* .

        Jinak jakozto skalni odpurce graficke stylizace TOR muzu potvrdit ze v plne verzi s max. detaily je grafika (zejmena xichty) lepsi nez byla v open bete. S pripojenim 2MB i na full serveru s 15 min frontou ve spicce za 4 hodiny naprosto nulove lagy. Obtiznost za troopera level 1-7 opravdu casual (hraje muj 8 lety syn - ma rok zkusenosti s koreaWOW Runes of Magic) lehnul 2x hned na prvnim levelu kdy zjistoval jak chodit jinak nez rovne :) od te doby vubec. Texty odklikava tak aby mu to dalo modre bodiky. Nestezoval si, ze by nekde bloudil, jen jednou nemohl najit nejakou nerespawnutou krabici *1*. V noci to pak jeste nejakou dobu hrala manzelka (nevim jak dlouho, ale je na Coruscantu), take tvrdi ze grafika je lepsi, nez v bete (nebo se uz s tim pokemonostylem smirila *1*) , nemela lagy, ale prej vsichni jeji Jedi kamaradi vypadaji, jak cituji: "sraz bukvic v elastakach", coz jeji predstavu rytire Jedi a atmosferu roleplaying clanu ponekud ruinuje.
        • Erien
          Si jako myslíš, že Bioware řekne stop a všechny naskladněné hry se přestanou prodávat nebo co? :D Jasně, že spousta obchodů má ještě hromady cd klíčů, protože mají zásoby. Jinak obtížnost první lokace je causal asi proto, že je to trenik. Doporučil bych lokace od levelu 12 výš kde jsou heroic q a první flashpointy. Jinak prázdniny opravdu nemám, kež by.
    • Jo tak pockej on neni avaiable ani ta Deluxe edice :), nehak nechapu zamer. Jestli tim chteji vyresit pocet lidi na serveru ?
  • Takze co sme sa naucili? Jednu vec. Serveri ich stoja majland a to znamena rano vstavat nechat zapnutu hru a ked pridete domov mozete hrat. Ak vam spadne hra, mate smolu.
    Vela ludi a melo serverov = vacsi zisk. Takze vala stastie. *1*
    • ales.smutny
      Já mám občas pocit, že někteří lidé ony články nečtou...:) Jinak by nešlo přehlédnout konstatování, že je tu mnoho serverů, které jsou poloprázdné a k dispozici...:) Já nechci být za nějakého advokáta hry, ale přijde mi, že není dobré šířit bludy...:)
  • Ja sel na Red Eclipse proto, ze je tam velka ceska gilda Czech Alliance, kterou tam Bioware umistili este pred startem hry. Early access mam nekdy od 15., postavu na lvl 26. A odmitam hrat desitky hodin znova proto, ze Bioware nedokazou lip regulovat populaci serveru. Protoze tim, ze pridate serveru vic, problem tech preklidnenejch fakt nevyresite...Este ze mam spolubydlu, kterej me naloguje do fronty cca 2 hodiny pred tim, nez se vratim z prace...To ovsem neni omluva pro Bioware, to je jedinej funkcni workaround, kterej me napadnul...
    • Já taky, ale nejsem masochista, abych po práci přišel domů a čekal někde ve frontách, když jinde je prázdno. Je to subjektivní pocit člověka, že ho někdo okrádá o čas nebo jen jeho chyba? Stále tu nikdo nevysvětlil důvod, proč tak činí. To jako další z guildy jsou už ve hře nebo taky čekají frontu? Jestli i ostatní jsou ve frontě, proč nezaložit jinou guildu někde jinde a hru si taky užít. Psát na games.tiscali.cz svoje problémy s čekáním na herní content a stěžovat si na adresu BW a EA, že zrovna teď nemůžu na red eclipse je ztráta času. Když už, tak na nějakém oficiálním serveru, přidat se k těm stovkám dalších podobně smýšlejících. To snad v hypermarketu taky nestojíte ve fontě, když se otevře další kasa...
      • Teda já nevím, pokud mám ve frontě v hypermarketu quildu a už déle se chystám na nějaký raid, tak mě ani tři nově otevřené pokladny nerozhází.
      • Pardon, nechci urazit, ale někdy je potřeba tu oběť vystavit. Taky nejsem nadšený nad současným stavem, ale není to tak neobvyklé u tohoto typu her, s takovou fanouškovskou základnou. Sekce lidí z Bioware a EA se přeci jen taky ještě učí a rozhodně nechtějí lehce ztratit obsazení serveru. Bude se určitě pracovat na záplatách a zvyšovat kapacita. Je však také očekávána nějaká reakce lidí. Jsem teď na nějakém serveru Arkanian Legacy, pro ty čtenáře Old Republic to nebyla vůbec špatná loď, komunita zatím rozrůstající se, general chat je napůl v angličtině a španělštině. Na Red Eclipse si má postava zatím užívá lázně. *4*
  • -Jen tak pro zajimavost, cim je vyjimecny RP styl od normalu ? Misto pozdravu "jak bylo v praci" se zdravite "kam kracis padawane" ? Muze mi to nekdo prosim vysvetlit. Jsou nejake postihy za nedodrzeni RP stylu ? Dekuji
    • Postihy? Zadne. RP hrani je dobrovolne a jak moc ''RP" to bude,zalezi jen na tobe. Velmi zjednodusene se da rict,ze RP hraci se vyhybaji ruznym slovnim zkracenym paskvilum(WTF,LOL) a radeji puziji vetu ci dve na vyjadreni svych pocitu:)
      Samozrejme se bavim obecne o MMORPG. SW jsem nehral.
    • RP je super, bohuzel ja si myslim, ze v jakemkoli MMO se poradne zahrat neda a kdyz se neda zahrat poradne, tak je zbytecne se podle me o to snazit
  • Opravte mou naivitu, ale neplati se ty mesicni poplatky od milionu hracu prave proto aby vse bezelo hladce a takovehle veci se nestavaly, narozdil od her se standartnim neplacenym multiplayerem zdarma? :)
    • chapej, ze tam jsou proste servery, kde fronty nejsou, ale dalsi a dalsi lidi se cpou na servery kde je hodinova fronta a pak nadavaji ... tezko se to chape, ale je to tak
    • Tak měl by se určitě zaplatit vývoj a následně když to hodí další dolary, tak je to jen dobře. V podstatě to jde hladce, ono je to o lidech. Když si člověk nedá říct a zkouší štěstí ve frontách, když jinde je prázdno a časem bude povolen transfer, tak je to pak těžké.
  • Reknu jedno a to, ze nesouhlasim s tim jak BW k tomu pristupuje. Celou vinu nesou oni a to tim, jakym zpusobem byl start provedem a take tim, jak jejich technologie serveru funguje.
    V podstate to, ze cely start bude epic fail jako je ted, bylo jasne hned v prvni den. Myslenka toho, ze budou poustet lidi postupne je dobra (rozptyl populace podle levelu), ale nemela nic spolecneho s frontama ci jejich resenim. Zasadni problem byl, ze dovolili hracum dat na vyber. To je totalni kravina. Vsem hracum v prestartu meli vytvorit ucty pouze na dedikovanych serverech a nedat moznost udelat si novou postavu jinde az do releasu.
    Misto aby byl rozptyl populace per server, je ted tedy jen rozptyl populace per level, ale nektere jsou light a na nekterych je queue na 2 a vice hodin.
    Dalsi problem je samotna technologie fronty. Kdyz uz proboha mam serverovou technologie udelanou tak, ze je tam maximalni strop a potrebuji frontu, tak ji udelam, aby po ztrate konexe hrac nesel opet do fronty. Tohle je epic fail na druhou.
    Na zaver jen dodam, ze BW se zaradilo mezi dalsi prumerne MMO vydavatele, kteri v dlouhodobem horizontu na to proste nemaji zkusenosti. Kdyby misto MMO SWTOR udelali Single player s coopem ci multiplayerem, vsichni by se ted pred nima s uctou klaneli. Takto si jen riznou ostudu a dalsi SW IP hra bude v ... vite kde...
    • Nepamatuju si jedinou hru, která by ihned po spuštění fungovala tak, jak má. Je chyba hráčů očekávat, že všechno bude hned fungovat a že si hned bez problému zahraju. Rozumnější hráči si počkají nějakou dobu a pak se teprve do hry dají. Tohle se týká nejen SWTOR ale rovněž Skyrimu, BF3 atd.
      • Takze protoze to ostatni delaji spatne, tak je to ok, a vsichni to muzou delat spatne? *1* Zajimava logika.
      • A PRO-hráči to smaží přes lagy bugy a je jim to jedno, přejedou je jak kombajn obilí a hru ani nevypínají, protože jí paří a paří a paří xD. Naštěstí jsem si zvolil server na kterém ty lagy (zaklepu) zatím nejsou, ale to je ve všech hrách, každá hra, která má jistý populární server (nebo ihned několik) má čekací fronty, je to normální a z větší strany je to chyba lidí ^^ a pokud jsi na to tolik stěžují a musí to hrát tak ať tu hru nevypínají a hrají jí nonstop, jako já a budou šťastně žít.
    • co to pises za blbosti ? ty jsi se musel z toho cekani ve fronte pomatnout, protoze normalne uvazujici clovek by NIKDY nemohl napsat neco takoveho:
      ,,........ Zasadni problem byl, ze dovolili hracum dat na vyber. To je totalni kravina. Vsem hracum v prestartu meli vytvorit ucty pouze na dedikovanych serverech a nedat moznost udelat si novou postavu jinde az do releasu.,,
      • Je to jedno z moznych reseni. Pokud mas jine sem s nim? :)
        • za soucasneho stavu bych stopnul tvorbu novych ACC na tech nevytizenejsich serverech a zarovn dal moznost prevodu postav...tak by se kamosi a guildy mohli presunout kam chteli a zaroven by nikdo dalsi nezahlcoval server a az by klesal populace, tak bych to zase otevrel
    • Erien
      S tou frontou nemáš až tak pravdu, už se mi stalo, že mi to padlo ve frontě a vrátil jsem se na místo kde jsem byl. Problém je, že to nefunguje vždy. To samé ve hře několikrát mi to padlo a bez problemů jsem se logl, jindy to spadlo a čekal jsem ve frontě. Takže je třeba to jen spravit aby to bylo stoprocentní. Epic fail ve startu to rozhodně není. Děláš jak kdyby všechny servery byly plné na max. Je tam spousta serveru kde se dá hrát bez fronty, to že lidé pořád chodí na jeden server není problém Bioware, ale lidí. Když jako hlupáci i když ví, že tam je fronta 1500 se tam přidají, místo aby šli na server kde nečekají, pak nemají právo si stěžovat, že čekají.
      • Ne, sorry tohle neokecas. BW to melo predpokladat. Kazdy myslici clovek by tohle predpokladal, na to nemusim byt laureat nobelovky. Hned v prvni den jsem kamosum v guilde rikal, tenhle start bude epic fail stejne jako ty vsechny prumerny MMORPG starty pred nim. Voala ... je to tu.

        Kdyby aspon tohle predpokladali a hned v den releasu meli pripraveny free character transfer, tak tu ted nedatlujem dlouhe texty a hrajem hru ze? *16*
        • ak by zakazali preorder-akom vytvarat postavy na inych serveroch aby tu populaciu nejak vybalancovali, to by si len videl ten flame. prostye nemaju sancu vyhoviet. daju obmedzenie bude epic fail ze dali obmedzenie. nedaju obmedzenie, zase epic fail ze su fronty. :D ja sa z toho len smejem a vobec to neriesim. ak chcem ist na full server pocitam s frontou. ono sa to po mesiaci aj tak ustaly. Tato narazova zatazenost pri starte MMo sa neda podla mna optimalne zvladnut.
        • ach ty Nostradame, jak tak čtu tvá nekonečná moudra, říkám si, že by ses měl ucházet o pozici v bioware, aby si to tam trochu pofackoval a ty lamy co pracují na hrách jen posledních dvacet let trochu postavil do latě a poučil, jak že to vlastně mají dělat....
          • nekdo vam sebral medvidka, ze vas muj nazor tak irituje? *1*
    • Cahir
      O hození na konec fronty po ztrátě spojení hovoří tvůrci jako u bugu, nikoliv o záměru.
      Prosím tě, normální člověk se přesune na server, kde je méně lidí, případně s sebou vezme i kámoše a zas takovou vědu z toho nedělá - založí se jiná guilda, no a co. Nechápu, proč se kvůli tomu hysterčí a už vůbec nechápu, proč má někdo potřebu kvůli takovéhle kravině posílat do pekel celou hru.

      Hysterie některých jedinců mě nikdy nepřestane udivovat. Bacha na vředy v pokročilejším věku.
      • Sorry, vymlouvat se na bug muze kdokoliv, pravdu totiz nezjistime, protoze do te technologie nevidime. A pokud je to skutecne bug, tak je to opet vina BW, ze nedokazala svoji hru a jeji core features poradne otestovat.

        Proc posilat do pekel celou hru? Neposilam, mluvim o startu jako o epic fail, ne o hre. Start MMOcka je strasne dulezity, protoze prvni dojem je dulezity. Pokud SWTOR nebude mit po prvnim mesici X predplatitelu, tak konecna. Start je snad to nedulezitejsi v prubehu zivota MMORPG vubec.
        • Alespoň si po sobě přečti, co píšeš a nemel, že neposíláš do pekel celou hru:

          "Takto si jen riznou ostudu a dalsi SW IP hra bude v ... vite kde..."

          Vymlouvat se na bug? Evidentně nejsi z IT branže...

          A vůbec, napiš dopis rozhořčeného zákazníka....nebo si jen přišel položit moudro, ale hru sis nekoupil? ;)
          • Ta veta je v case budoucim, pokud BW pujde stejnou cestou jako dosud.
            Evidetne o me nic nevite ... *6*

            Co treba nejaky argument, k tomu co jsem napsal? *1*
  • Za mě zítra pokud mi nepřijde herní karta s kódem a že 22.12. je nějaký konečný termín, kdy platí early (je to v system alertu), tak bude o jednoho člověk jistě ve frontách méně *2*
    • to to bolo o tolko lacnejsie na amazone? preco ste to neobjednavali z cz/sk eshopov? hru som si objednal 16.12 v piatok a v utorok 20.12 mi doslo dvdcko.
    • Stejnej problem jako ty. Psal jsem o tom na offiko, ale maj v <> Early access od 15.12. a krabice z Amazonu dorazi 28.12., takze si muzu zatim lestit kladu. Totalne nedomysleny, pritom by stacilo dat tudobu kdy muzes nezadat product key misto do 22 treba na 14 dni. To uz to dostane kazdej kdo predobjednal.
      • taky jsem to naivne objednal na amazonu (pry to rozeslou tak, aby krabice byly 20. doma) a ted mi to pise delivery az v lednu...pritom obchody jsou jich plne *16*
  • Proc Biowate nedava servry podle zemy aspon v evrope jako CZ/SK jeden nekolik francouskych a nemecky italove rusove rekokove by mohli mit server takhle jede na nekolika ruznych servrech ceska scena skoro na vsech je UK scena na nekterych mozna US (kvuli casovemu posunu aby necekali dlouho kdyz je u nich spicka a v evrope ne). A ameryku rozdelit podle casovych pasem jelikoz evropa ma jen 2-3 pasma takze tu by to chtelo rozdelit podle zemy.
    • Tady narazíš na problém s typy serverů, máš PvP, PvE, pak různé role-playing a kdyby na nás třeba vyšel PvE tak bude spousta lidí velmi nespokojena, půjde na zahraniční a bude jim za to (nelogicky) nadáváno. Osobně myslím, že tenhle počáteční čekací stav přejde a že tomu samozřejmě pomůžou převody postav či guild mezi servery
    • Amerika má pouze 2 časová pásma: východní a západní čas. Takže rozdělovat to takhle je docela blbost. Ale podle těch států v evropě by to tak být mohlo.
      • http://en.wikipedia.org/wiki/File:UTC_hue4map_X_world_Robinson_eng.png
  • njn rozdeleni na servery :)) zlate GW1
    • tiez nerozumiem co je na tom take tazke uz od release povolit presun medzi servermi :D
      • jeste se stale nerozhodli, jestli presun bude stat 5$ nebo 10$ ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit