Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bioware daval Guild deployment. Rozhodil to, aby rozlozil zataz. Ludia sa mu na to vy*rali a urobili si po svojom, natlacili sa podla svojho a teraz nadavaju Bioware a EA? To maju v hlave na*rate alebo rozmyslaju zadkom?
    • Jeden příklad za všechny. Rozmlouvalo se na jednom nejmenovaném fóru s českou komunitou před vydáním, aby náhodou nedošlo k rozmístění guild na server tak, že bychom pak skončili s Polákama nebo Rusama. Sice fandové a hráči každým coulem, ale údajně nejhorší herní komunita, co se týče vztahů mezi ostatními hráči. Hráči WoW by mohli vyprávět. Tak došlo k neplánovanému přesunu a to někam na západ a konkrétně třeba na LoL, jenže tam časem nakonec šli všichni a už bylo pozdě. Už se s tím mělo počítat dřív, dnes už pramálo lidí chce začínat jinde, někdo není takový altoholic jako já, aby to zkoušel zatím jinde. Jednotlivec může opustit přervaný server a jít na poloprázdný, ale s davem už je to horší. Toto se však očekávalo, je to jak s kartotékou, taky vám to trochu trvá vychytat. *2*
      • Já bych se to nebál ani říci, spíše naopak... tito KO...I a §@!ů§) jsou z odlrepublic.cz

Moc jim za toto děkuji :(
    • Co som pocital v dostupnych info, snazili sa podla narodnosti spravit ten deployment, aby z kazdeho jazyka (tyka sa EU hlavne) bola aspon nejaka komunita a nech sa vybere akykolvek server, vzdy si tu svoju najde. Ale ako pises, ludia sa popresuvali a teraz servre maju zapchu.

Ja som na Lord Calypho a vybral som si ho prave kvoli RP PVP a cakacke. Pretoze ked opadne pocet hracov, tak bude stale s kym hrat a vidat inych ludi. Na low populated to bude empty vsade. Som tam s kolegom a o ziadnu guild sme sa nezaujimali zatial.
    • A nase guilda na to dos*ala, protoze jsme sli na priedeleny server, kam se nasrali Spanele, Italove a pak jeste nejaka dementni PvP komunita (o ktere nekdo rikal, ze ma pres 6k clenu)
    • Cahir
      Není vyloučena kombinace obojího.
  • Merwis
    Je to těžké. Já hraju na Red Eclipse od druhého dne early accesu, od začátku tam jsem s guildou a tak prostě čekat "musím". Co mi nejde do hlavy, je fakt, že ještě včera jsem tam potkával nováčky shánějící guildu. Opravdu nechápu proč člověk "bez závazků ke guildě" jde na takhle narvaný server. Není to jen o Bioware, ale taky (a troufnu si říct že převážně) o lidech.
    • Já jsem třeba právě na Frostclaw od 2. dne Early Accessu a i když jsem bez gildy, tak fakt nemůžu za to, že se zrovna tenhle zaplní. A ne, fakt nepůjdu jinam, protože bych opouštěl postavu na 25. úrovni. Možná, že to vyznívá, že si stěžuji, ale mně je to celkem jedno. Prostě se dám do řady a shodím to na plochu a dělám něco jiného. Jednoduché že? :)
      A pokud jste se někdo včera přihlásil na server, tak zatížený jako Frostclaw, tak se zase odhlaste a běžte jinam. Ono se to moc nezlepší.
      • S tímhle souhlasím, hraju na red eclipse a začínal jsem tam když byl server poloprázdnej, nebo to byla zrovna klidná hodina, pak jsem s velkým překvapením zjistil, že je to zatíženej server, ale neřešim to. Je to jednoduchý. Je fronta dam čekačku, shodim a můžu jít dělat x věcí, když je fronta hodinová, jít třeba i se psem na procházku.
  • Ja sel na Red Eclipse proto, ze je tam velka ceska gilda Czech Alliance, kterou tam Bioware umistili este pred startem hry. Early access mam nekdy od 15., postavu na lvl 26. A odmitam hrat desitky hodin znova proto, ze Bioware nedokazou lip regulovat populaci serveru. Protoze tim, ze pridate serveru vic, problem tech preklidnenejch fakt nevyresite...Este ze mam spolubydlu, kterej me naloguje do fronty cca 2 hodiny pred tim, nez se vratim z prace...To ovsem neni omluva pro Bioware, to je jedinej funkcni workaround, kterej me napadnul...
    • Já taky, ale nejsem masochista, abych po práci přišel domů a čekal někde ve frontách, když jinde je prázdno. Je to subjektivní pocit člověka, že ho někdo okrádá o čas nebo jen jeho chyba? Stále tu nikdo nevysvětlil důvod, proč tak činí. To jako další z guildy jsou už ve hře nebo taky čekají frontu? Jestli i ostatní jsou ve frontě, proč nezaložit jinou guildu někde jinde a hru si taky užít. Psát na games.tiscali.cz svoje problémy s čekáním na herní content a stěžovat si na adresu BW a EA, že zrovna teď nemůžu na red eclipse je ztráta času. Když už, tak na nějakém oficiálním serveru, přidat se k těm stovkám dalších podobně smýšlejících. To snad v hypermarketu taky nestojíte ve fontě, když se otevře další kasa...
      • Teda já nevím, pokud mám ve frontě v hypermarketu quildu a už déle se chystám na nějaký raid, tak mě ani tři nově otevřené pokladny nerozhází.
      • Pardon, nechci urazit, ale někdy je potřeba tu oběť vystavit. Taky nejsem nadšený nad současným stavem, ale není to tak neobvyklé u tohoto typu her, s takovou fanouškovskou základnou. Sekce lidí z Bioware a EA se přeci jen taky ještě učí a rozhodně nechtějí lehce ztratit obsazení serveru. Bude se určitě pracovat na záplatách a zvyšovat kapacita. Je však také očekávána nějaká reakce lidí. Jsem teď na nějakém serveru Arkanian Legacy, pro ty čtenáře Old Republic to nebyla vůbec špatná loď, komunita zatím rozrůstající se, general chat je napůl v angličtině a španělštině. Na Red Eclipse si má postava zatím užívá lázně. *4*
  • Vy tu pořád píšete,že je mnoho serveru kde je populace nízká a bla bla bla a spousty dalších keců.Ale řada z vás si například neuvědomuje to,že třeba já osobně + dalších 30 lidí jsme byli BioWare jako guilda importování na server Legions of Lettow (tento server má průměrnou čekací dobu 2 hodiny) Někteří z naší guildy začali hrát hru již v úterý 13.12 další ve středu atd.První dny žádná čekací doba nebyla to až později no tak jsme hráli pohodička no stress najednou začali být fronty no za mě osobně dá se to přežít(Ikdyž někdy jak vám to padne kvůli netu a vy zrovna krásně hrajete,a pak vám tam vyskočí fronta 1750 lidí dokáže pěkně nasrat).Ale co mě zaráží je postoj BW když se vám nelíbí čekat tak běžte na servery z nízkou populací.Co to má K**** být proč bych já hráč který byl na tento server BW importován,má tam postavu lvl 40 a má tam celou svou guildu měl čekat posrané fronty ? Proč se lidi co tam mají postavu + tam byli importování jako Guilda nemůžou přihlásit a hrát.Když BW furt tvrdí že fronty tvoří nově příchozí lidi tak proč BW omezuje ty kteří už tam hrají.Tohle mi přijde jediný epic fail na této hře (a to vlastně nemá ze hrou nic společného)Jinak hra je super,skvělá,luxusní a boží.A je radost jí hrát.A modlím se ať se front co nejdříve zbavíme.Přeji všem co tuhle hru hrají ten nejbáječnější zážitek ze hry a těm co váhají jestli ji začít hrát říkám jednoznačně dejte ji šanci je super a všem přeji krásné svátky.
  • Opravte mou naivitu, ale neplati se ty mesicni poplatky od milionu hracu prave proto aby vse bezelo hladce a takovehle veci se nestavaly, narozdil od her se standartnim neplacenym multiplayerem zdarma? :)
    • chapej, ze tam jsou proste servery, kde fronty nejsou, ale dalsi a dalsi lidi se cpou na servery kde je hodinova fronta a pak nadavaji ... tezko se to chape, ale je to tak
    • Tak měl by se určitě zaplatit vývoj a následně když to hodí další dolary, tak je to jen dobře. V podstatě to jde hladce, ono je to o lidech. Když si člověk nedá říct a zkouší štěstí ve frontách, když jinde je prázdno a časem bude povolen transfer, tak je to pak těžké.
  • njn rozdeleni na servery :)) zlate GW1
    • tiez nerozumiem co je na tom take tazke uz od release povolit presun medzi servermi :D
      • jeste se stale nerozhodli, jestli presun bude stat 5$ nebo 10$ ...
  • ..mě osobně se hodinové čekání na připojení na server vůbec nelíbí. Můj server není na uvedeném seznamu. A aby mi PC jen tak běželo hodinu zbytečně, no tak si mezitím vyřídím nějaké jiné věci nebo zahraju jinou hru. Ještě víc mě čekání bude štvát v momentě, kdy si za stejný stav "řeknou" o první platbu. Za tohle by si vydavatel zasloužil od hráčů (v tomto případě - pravidelně platících zákazníků) jasné "tak takhle ne". Technickou stránku problému samozřejmě chápu a u MMORPG je to častý jev. Už jen proto měli mít možnost přenosu postav/guildy na jiný server. Co se týče neobsazeností některých serverů si myslím, že je to jasné. Když chci hrát na PVP RP serveru, tak mě proste na PVE server nedostanete a nepůjdu tam jen, aby se uvolnilo místo, protože platím a vybral jsem si něco jiného (myšleno zaměření serveru).
    • Ty PC vypínáš, když třeba nehraješ a díváš se místo toho na TV nebo si čteš knížku? Tip: Shoď to na plochu a dělej něco jiného. Počítač ti poběží na menší výkon než když budeš čučet na svoje pořadí ve frontě ;)
      • tak ale ja prijdu z prace a nechci cekat dalsi 3 hodiny nez se lognu. Viz priklad vcera. Sice to psalo cca hodinu cekacku ale realna doba byla 3x delsi nejako chvili po pate sem se pripojil a ve hre sem byl az kolem osme. A reci at jdu na jinej server si nechte vsichni. A nejake shazovani do widli taky. Proste chci hrat sem si za to zaplatit jeste za kolektorku sem jim kroupy vysolil tak at se snazi. Me nezajima prostredky ani duvodu me zajima vysledek a ten je k placi.
        • kdyz jsi umanutej trouba a chces cekat tak si cekej a piskuj.. inteligentni hrac si hraje, blbec ceka :D !!
    • tento problem uplne odstranuje GW2 - tam sa mozes bezproblemov presuvat medzi servermi s tvojimi postavami.. iba tam budu nejake restrikcie aby to neovplyvnovalo server vs. server pvp.. :)
    • Naprosto s tebou souhlasím.
      • ahoj Arenothe, shoudou okolností je naše guilda (5 lidí) také na Lord Calypho. Jaký máš nick ve hře? Není nad to mít možnost se poradit i v rodném jazyce... předem děkuji Griffonji
        • Hoj uplně stejný,Arenoth, rád se připojím. Gunslinger 16 lvl :D
  • -Jen tak pro zajimavost, cim je vyjimecny RP styl od normalu ? Misto pozdravu "jak bylo v praci" se zdravite "kam kracis padawane" ? Muze mi to nekdo prosim vysvetlit. Jsou nejake postihy za nedodrzeni RP stylu ? Dekuji
    • Postihy? Zadne. RP hrani je dobrovolne a jak moc ''RP" to bude,zalezi jen na tobe. Velmi zjednodusene se da rict,ze RP hraci se vyhybaji ruznym slovnim zkracenym paskvilum(WTF,LOL) a radeji puziji vetu ci dve na vyjadreni svych pocitu:)
      Samozrejme se bavim obecne o MMORPG. SW jsem nehral.
    • RP je super, bohuzel ja si myslim, ze v jakemkoli MMO se poradne zahrat neda a kdyz se neda zahrat poradne, tak je zbytecne se podle me o to snazit
  • První MMO které nabídne pořádný příběh. A není to v češtině to je prd*li.
    • Asi bychom byli shopni ho za cca půl roku přeložit, ale zadarmo do toho prostě nejdu. Raději ten čas strávím hraním. Takže bohužel.
    • Nauč se anglicky, německy nebo francouzsky a nebreč tady.
      • Nech si kecy na koledy kredenci.
        • Kecy si nech ty. Buď se nauč jazyk nebo se na to vykašli, nehraj to a nestěžuj si. Stejně to kvůli tobě do češtiny neudělají.
          • hej ty typohlave přečti co sem psal jako reakci na Xeena. Questy běž tam, dones tohle zabi toho. Takoé věci nejsou problém. Jde o to že mluvím o příběhu a dialozích kde se občas ztratí i ssebelepšé angličtinář. Hraješ na chytráka a v L.A Noire si byl beztak uplně bezmocný ty šašku.
            • Nechce to napsat po čtvrté? No, šašek jsi tu ty. Já jsem L.A. Noire hrál a dohrál a překlad jsem určitě nepotřeboval a příběh jsem v klidu pochopil. A pokud nějaké slovíčko nevím, tak si ho najdu.
            • hej ty tupohlave přečti co sem psal jako reakci na Xeena. Questy běž tam, dones tohle zabi toho. Takoé věci nejsou problém. Jde o to že mluvím o příběhu a dialozích kde se občas ztratí i ssebelepšé angličtinář. Hraješ na chytráka a v L.A Noire si byl beztak uplně bezmocný ty šašku.
            • Hej ty typohlave přečti co sem psal jako reakci na Xeena. Questy běž tam, dones tohle zabí toho. Takové věci nejsou problém. Jde o to že mluvím o příběhu a dialozích kde se občas ztratí i sebelepší angličtinář. Hraješ si nějakého chytráka a v L.A Noire si byl beztak uplně bezmocný ty šašku.
    • To je to jediné, co mě od propadnuti MMORPG zachraňuje, protože je jasné, že se většinou mezi hráči komunikuje anglicky popř. německy a ani jedním nevládnu. Takže sem za to rád :-)
      • Jak byl betatest tak na tom evpropském serveru byly jenom Němci. shcweine,bitte, here a bla bla bla. V cheatu tam lítali slova jenom po Deutsche. Nikde žádný Čech.
    • Pane, chtely by jste taky dabing?
      • Metin 2 je v CZ. Ale to je jasné, protože je to české MMO.
        Ano pane vole. Dabing bych bral zcela jistě.
    • První s příběhem rozhodně není, třeba LOTRO je taky postavený na příběhových questech. Ale k tomu překladu, ty znáš nějaký MMO, který by bylo přeložený do češtiny? Já teda ne a klidně se vsadím, že ani nikdy žádný nebude. Kdo by se dřel s překladem pro pár stovek, v lepším případě tisícovek českých hráčů.
      • Některé free shardy ultimy online. Těžko říct zda se 300 hráčům na serveru dá říkat "MMO".
        Každopádně - absence alespoň základní znalosti angličtiny nebo němčiny je zásadní handicap nejen na počítačích ale v celém životě. Nemít řidičák je dnes menší handicap.
        Většinu her tohoto typu se naučíš hrát i se slovníkem v ruce a v MNMo ti pomůže i česká komunita. A časem pochytíš i tu angličtinu. Já jsem taky na škole ještě povinně drtil ruštinu *1*, řeči "zlých imperialistů" jsem začal jakž takž rozumět právě z her a filmů.
        • Anglický umím. Ale ne natolik abych si užil naplno ten příběh. A rozuměl uplně všemu proto ten post s češtinou.
  • Proc Biowate nedava servry podle zemy aspon v evrope jako CZ/SK jeden nekolik francouskych a nemecky italove rusove rekokove by mohli mit server takhle jede na nekolika ruznych servrech ceska scena skoro na vsech je UK scena na nekterych mozna US (kvuli casovemu posunu aby necekali dlouho kdyz je u nich spicka a v evrope ne). A ameryku rozdelit podle casovych pasem jelikoz evropa ma jen 2-3 pasma takze tu by to chtelo rozdelit podle zemy.
    • Tady narazíš na problém s typy serverů, máš PvP, PvE, pak různé role-playing a kdyby na nás třeba vyšel PvE tak bude spousta lidí velmi nespokojena, půjde na zahraniční a bude jim za to (nelogicky) nadáváno. Osobně myslím, že tenhle počáteční čekací stav přejde a že tomu samozřejmě pomůžou převody postav či guild mezi servery
    • Amerika má pouze 2 časová pásma: východní a západní čas. Takže rozdělovat to takhle je docela blbost. Ale podle těch států v evropě by to tak být mohlo.
      • http://en.wikipedia.org/wiki/File:UTC_hue4map_X_world_Robinson_eng.png

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit