Přejít na výpis diskuzí
Bitva o Helmův žleb začíná v právě vydaném datadisku LotRO: Helm’s Deep
20.11.2013 | Petr Poláček
50 příspěvků
-
Stale se nemuzu pripojit do hry..cant connect to patch server-connection timed out..nevite nekdo co s tim? pred HD jelo vsechno normalne
-
Me osobne ROR nebavil kvuli prostredi ktere bylo stejne a stejne byli opakovaci questy u kazdeho mesta ktere me po nekolika hodinach hrani dost zacinaly srat, navic to prostredi porad stejne az na fangorn. Ale o ROR sem tam primo nepsal jen to ze prodejni ocekavani Warner Bros. Games a na HD dostalo turbine min penez nez puvodne meli dostat.
Tim Revampem jsem nemyslel jen prelinkovani questu a nejake dodani par novych ale mel jsem namysli kompletni revamp tedy i asety a level design ktery je obcas padly nahlavu.
Monster class puvodne byt nemelo ale beru to jako fatalni chybu, hodne lidi MP bavi a myslim ze je chyba ze do MP neinvestovaly vic casu a potencialu. -
Nebude. Projekt je mrtev. A tady skutečně cesta nevede. Chce to velké studio, práva na LOTR a spousta prachů a potom možná vznikne něco pořádnýho.
-
Hrál si asi na blbým serveru, protože já potkávám lidi v různých lvl lokacích běžně.
-
Nesouhlasím. RoR byl po Morii nejlepší datadisk a vyšel minulý rok.
Engine je děsný, to je fakt. Recyklace modelů a textur je trapné až ubohé. Udělat model není tak obtížné.
Podařilo se velmi dobře revampovat Morii a nyní i classy.
Monster play nikdy nebyl nijak důležitý. Nestagnuje. Vyvijí se. Původně ani neměl být v LOTRO a je to fakt jen drobná nástavba.
HD je průměrný, možná spíše podprůměrný, ale kvůli tomu bych neodsoudil LOTRO jako celek. -
MERP dokoncem asi nebude, kdyz jim to zatrhli kvuli autorskejm pravum... tvurci to vzdali a delaji ted nejaky mod s vlastnim lore...
-
A co nam reknes k LOTRO?
To vazne ctete ten text slovo po slove? ja sem ty nazi nacisty nikdy nepochopil, je to komentar v diskusi = priorita gramatiky minimalni (cas jsou penize), myslenka dulezutejsi k tematu. Ja vetsinou kdyz neco ctu tak proste projizdim text ocima a vubec nectu slova ale spis jako celek a tyhle preklepy a hrubky atd proste nejak vyfiltruju pryc a vubec si toho nevysimam ani s tim nemam problem to precist (pokud se tam vyskytnou horsi preklepy) proste ten muj mozek to umi taknejak zrekonstruovat za behu pokud to neni moc fatalni -
no tak to je jasny to je proste to na co si turbine zavaruje uz nekolikatym rokem a taky jim to nekteri lide davaji na forech najevo:
1. spatne napsany engine ktery ma zaklady kdesy v letech 2004-2005 (DnDo).
2. Ohromny recyklovani kontentu a neschopnost tam udelat lepsi asety.
3. Neschopnost poradne revampovat starsi obsah tak aby mohli vice nalakat nove hrace.
3. Neschopnost pridat novy temlates pro questy nebo moznost jit jinou cestou.
4. Stagnace MonterPlay a jejiho nevyuziti.
5. Mizerny Level Design
6. Warner snizil penize turbine na helms deep kvuli nesplnenym ocekavanim z RoR
= Spirala ktera klesa...
To je proste vyvoj ktery se podelal behem nekolika let na tohle si zadelavaly uz nejmin 3-4 roky. Cim dyl to ale vynechavaly tim vic usily a penez to vyzaduje a penize jsou to co asi uz nedostanou, jenze na tech penezich to vsehno zavisi. Taky team turine nema zrovna nejmladsi lidi a o talentech uz se neda vubec mluvit.. ono se celkem dost zmenilo za 10-15 let... myslim ze hodne znich prepadla konformita rodinyho zivota a chtej proste jen praci... = vyplatu -
Nemuzes se od hry odtrhnout?
-
Tak se bez povozit na kolotoci a nezlob rodice!
-
spíš doufám jestli bude dokončen MERP pro Skyrim. Ale vzhledem k tomu že nebyl dokončen ani pro Oblivion...
-
Krajina a mnoho prostredi stale vypadaji vyborne (Morie treba ja krasna) ale modely a animace postav to uz je dnes opravdu k placi..nejvic me stve naprosta vylidnenost prostredi na nizsich levelech-mezi 65. a 80. lvl jsem potkal snad 3 lidi a 2x hral s nekym ve skupine-misto toho pouze grind..stale to zachranuji aspon pribehove q
-
Doplním svou domněnku: Myslím si, že je krajina i Edoras tak pustý a prázdný z důvodu optimalizace. Toto MMO má zjevné problémy s funkčností a obávám se, že kdyby měst a krajina byly detailnější, lagy by byla ještě více neúnosné. Jenže pokud tomu tak je, možná měli zvážit jednoduše konec hry a nadále se netrápit.
Já velmi doufám, že jednou vezme licenci LOTR nějaká velká a prověřená firma a udělá konečně něco pořádného. LOTRO je dobrá hra (hraju mnoho let), ale už nestíhá. Pografické stránce je pořád dobrá, ale detaily a technická stránka hry nefunguje dobře. -
Datadisk prověřen několika hodinami hraní. Samozřejmě je to málo na opravdu objektivní hodnocení a tedy recenzi. Ale i z toho mála, co jsem viděl, musím konstatovat toto: Datadisk se nepovedl. Pokud bych měl přirovnat, je to někde na úrovni RoI a výrazně horší než Morie a RoR. Proč?
1. Krajina je sice obrovská, ale působí pustě. Málo mobů, téměř žádná zvířata kolem a orků je rovněž málo. Dokonce ani v orckém táboře jich není příliš. Ani Edoras se nepovedl. Působí příliš uměle s minimem detailů. Zatímco ve Stangardu (jedno z dříve vydaných měst) jste mohli vlét do mnoh interiérů a pozorovat řadu detailů, v Edorasu toto neplatí. Kromě toho je Edoras nesmyslně navržený - příliš velký ale s příliš málo domy. NPC je málo a až moc často se opakují jejich skiny.
2. Optimalizace dopadla katastrofálně. Lagů se nevyhnete. Někdy až brutálních lagů. Kromě toho budete často narážet na loadovací obrazovku - to doposud v LOTRO jen málo vídané.
3. Chybí klasické instance. Neměl jsem přležitost více projít tzv. epic battles, ale působí to spíše jako skirmishe - dosti repetetivní. Stojíte a bráníte. Občas aktivujete nějaké NPC. V instanci se aspoň někam posouváte.
4. Žádná inovace. Ano, je tu class revamp, ale ten není placený, proto ho nepovažuju za přímou součást datadisku a proto mu nevěnuju pozornost (ten se povedl). Problém je s texturami a modely. Bohužel opět jen recyklace. Zatímco v RoR bylo k vidění dost nových modelů, v HD nikoli.
Závěr: Nový datadisk dojíždí na nedostatečný smysl pro detail. Ať jedete kamkoli, musíte mít pocit, že už jste to prostě viděli. Kromě samotného Žlebu, který nevypadá špatně, vás nic neohromí. Edoras měl mít efekt "wow" - jde přeci o legendární město. No a ono to má spíše efekt "hm, pár nesmyslně rozházených domů a pár stojících NPC bez ducha a bez detailu". První dojmy tedy velmi špatné. Asi by bylo vhodné, aby vzal licenci LOTR někdo jiný a vytvořil něco lepšího. Od Turbine (vývojář a vydavatel LOTRO) už se podle mě ničeho pořádného nedočkáme. Když k tomu vezmu v úvahu cenu (cca 800 Kč a víc), je asi lepší poohlédnout se jinde, nebo si projít s novou postavou známé a povedené lokace a pak začít nějaké moderní MMO (ESO třeba). -
Grafiky hra vypadá pořád dost dobře. Musíš si jen stáhnout správného klienta. Jsou dva: standardní a pak high res. *3*
-
Nemuzu se pripojit (napatchovat) do hry..nemusim snad mit zakoupeno HDeep aby to mu tak bylo ne? asi to zkusim ale jak jsem se po 3 letech vratil tak jsem si uvedomil jak uz je hra zastarala (graficky) a jak strasny grind to je nez se dostanete na max lvl *11*
-
Přijela pouť!
-
oni - pohli
oni - vydali -
Uz updatuju, ale moc od toho necekam, po tech necelych 7 letech LOTRA uz je to spis setrvacnost. chtelo by to vic templatu u questu (cinosti) mozna neco vic nez zabi/prines a taky mozna nejaka volba jak quest splnit.. myslim ze jim ale warner neda ani moc penez aby s tim vic pohly.. ty to spis budou zdimat aby se jim investice do Turbine vratila... no aspon ze to vydaly co jsem slysel tak turbine na tom nebyl moc dobre ani pred vydanim LOTRO
celkove me nenapada zadna MMOPRG kterou bych chtel hrat po tech letech ... tak jsem zkoncil u Planetside2 a mechwarrior Online :D obcas War thunder.. -
Spousta NPC? Myslíš těch 10, kterým (vycházím jen z videí z youtube) zadáváš rozkazy, kteří bojují proti 10 mobům? To ti přijde fakt epický?
Je pravda, že bitva je tam rozdělena na několik etap/míst, ale pořád je to tam dokola, kdy útočí tak maximálně tucet nepřátel pořád dokola? Ono to vlastně v Lotru ani vlastně (líp) jinak nejde udělat. V této onlinovce se žádné epic (skutečné) nedostane a bude to rubačka jen několika v kulisách tisícovek