Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • remm
    to Z.Z. to odmenovanie co popisuje ma Valve zavedene v TF2 a bude v Dote 2. A ty si myslis, ze tu odmenu, ktoru Valve da autorovi ma odkial? Je to urcite percento z predaja jeho modu, zbytok si berie Valve zato, ze mu propaguje jeho mod, pouziva ich "tools".

Rozdiel je ale v tom, ze Blizzard dava kazdemu sancu "predat" svoj mod, ci je kvalitny abo totalny odpad. Zatial co napr. Valve si vybera a potom mu vlastne robi reklamu zadarmo, lenze tym padom, sa moze stat ze vymyslis oblek do Doty 2 ale iny bude mat rovnaky skin len inej farby a daju na store jeho bo sa im bude zdat prirodzenejsi...
  • Môžem vedieť z ktorej tlačovej správy vyplíva, že to bude market (že sa tam budú m´dy kupovať) ?
  • Myslím, že jsme už dost mimo tématiku tohoto fora a všem hráčům se za to omlouvám. Nechtěl jsem tu rozjet OT vlákno. Co se týká mého vzdělání, je to ještě horší, než píšeš (promovaný filosof a historik).

Psal jsem o tom, že je potřeba oddělovat peníze jako ideologický systém a hodnotu, kterou mají všechny věci bez ohledu na ideologii. Peněžní systém je prostě a jednoduše pouze ideologický systém, který se v průběhu dějin dost výrazně měnil. Proto lze napsat, že peníze mohou být zlo (peníze myšleno jako celý ten ideologický systém), zatímco hodnoty (hodnoty věcí nikoli hodnoty jako ideje) zlem (za jistých okolností) prostě být nemohou. Hodnota věcí (ač velmi relativní) tu byla vždy, peníze nikoli.

Dneska si myslíme, že je pěněžní systém zcela nepostradatelný a je tím nejlepším, co může být. To je ale podle mě mylná představa a jen to ukazuje tendenci lidí přemýšlet v té kategorii, že to co je nyní, je to nejlepší, protože vývoj vedl tak, jak vedl a vývoj přeci vždy vede od horšího k lepšímu, nebo ne (jistě že ne)? *1*

PS Už dávno nejsem "chlapec" a to že jsem vášnivý hráč PC her neznamená, že bych jím měl být. *3*
  • smejki
    pravda, ještě na tuhle činnost *4*
  • Black_Hand
    ....zraci ne. na stroje na trochu jinou lidskou cinnost, podobne zabavnou.
  • smejki
    pokud tomu tak je a míchá do jednoho pytle hodnoty duchovní a ekonomické, pak by si měl chlapec trochu uspořádat myšlenky. Absence druhého by popírala základní podstaty biologické existence a bez prvního bychom byli redukování na žrací stroje s omezenou životností.
  • Black_Hand
    myslim, ze ho nechapes. jde mu o takovou tu idealistickou hodnotu.
  • smejki
    Pán je ekonom, nebo zeitgeistový čumil? pleteš si nekrytí peněz (virtualizace hodnoty peněz) a hodnotu statků. Hodnota je od statku neoddělitelná, ale taky je individuální. Směna statků je nevyhnutelná nutnost, ale žádné dva statky nemají stejnou hodnotu. Peníze (historicky kryté vzácnou komoditou - zlatem) mají zanedbatelný objem a libovolnou hodnotu, což z nich dělá primární prostředek ohodnocení a tím pádem i směny ve smyslu elegantního peníze-statek namísto nemotorného statek-statek. Tím pádem jsou peníze náhradou statků a tím pádem i jejich hodnoty. Proto, pokud jsou peníze zlem, musí jím být i veškerý statek s hodnotou, která se nedá považovat za zanedbatelnou.
  • peníze jsou produktem nějakého ideologického systému a tento systém klidně může být špatný. Rozhodně neplatí, že peníze = hodnota. Tak to opravdu není. Takže se prostě strašně pleteš. *3*
  • Díky za mínuska. Bohužel vám nedochází situace do detailu a neuvědomujete si, že by šlo vše vyřešit lépe a hlavně tak, aby zase hráči nemuseli platit - viz jak jsem to už popsal. Mimochodem, už vidím, jak dá modder na svůj mod cenu 1 dolar a jak nějaký nebožák ten dolar fakt zaplatí, pak se podívá na výpis z účtu a dojde mu, kolik vlastně na transakci zaplatil. Takže kromě příspěvku na moddera (to je správně, ač bych volil lepší cestu), dáme příspěvek na blizzard (ten to fakt nutně potřebuje, co hra, to hit - pro mě nepochopitelné, ale dobře) a dáme příspěvek ještě bance (případně obdobné firmě). Výborně! *3*

Ještě nezapomeňte při tom všem blizzardu tleskat, jak je hodný, že dává hráčům možnost dělat vlastní modifikace (na kterých blizzard vydělává už nyní) a jak je hodný, že si dal tu práci a spustí pro moddery jakýsi trh modifikací (což je mimochodem jen investice vedoucí k dalším ziskům a nikoli nějaký dobrý skutek pro hráče). *7*
  • Cotillion, to je přeci úplně jasné a já to tu jasně napsal. Myslíte si, že blizzard a další firmy vydávají vývojářské nástroje z vlastní dobroty?? Jistě že ne! Dělají to proto, že pak mohou modeři vyvíjet modifikace, které zásadně prodlužují hratelnost té či oné hry, což zase generuje zisky. Proč by tedy měl blizzard platit za ty nejlepší modifikace? Protože by měl ukázat, že si váží práce těch nejlepších a že tuto práci umí ocenit i finančně. Nevidím důvod, proč by měli platit hráči. Už jsem to tu popsal a nebudu se zase opakovat. Logiká je naprosto jednoduchá a správná.
  • Black_Hand
    tak ty co jsou presne na hrane jsou ty nejlepsi :).
  • Zas nebuď tak zlý, když je jasné, že ten človek vypadá na někoho, kdo chodí jen "diskutovat" a ničeho ostatního si nevšímá. Jen chce získat pozornost většiny. *4*
  • Veskoslav
    No to mě taky trklo, ale jak říkám, poznat to, to je naprosto šílené.
  • "Ano", všichni jsme nejhorší, "no".
  • smejki
    Sense of humour not found.
  • Black_Hand
    me o tom presvedcila ta cast s dlc. todle nejde myslet vazne :P.
  • Veskoslav
    A sleduje nás UFO, prostřednictvím novédo Sc II nám implantují čipy.....Fakt demence toto.....Tolik lidí, co se tu vždycky sejde u témat Valve a Blizzard a píše naprosto mimo, to nikde není.
  • Veskoslav
    Hulíš i ty často? Blizzard All Star Dota bude zcela zdarma, psali to snad už 50krát, ale jak tu čtu ty tvoje sračky, tak ty si prostě na Blizzard musíš plivnout za každou cenu.
  • Veskoslav
    Problém je ten, že tady se vtip rozhodně nedá poznat a ironie už vůbec ne. A v étématu Blizzard to už chce opravdu mít štěstí, jelkož mnozí lidé to myslí zcela vážně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit