Přejít na výpis diskuzí
Blizzard vyjde vstříc moderům StarCraft II s novými nástroji
24.10.2011 | Petr Poláček
26 příspěvků
-
Jezisi co je to tu za debily, blizzard vam da zadarmo mody, nastroje, mapy a vy jeste kafrate? Ze dela z lidi dojne kravy? Jako ze si jednou za 10 let koupim za 900 korun hru, a pak ji dalsich 10 let zadarmo parim na battlenetu? kdyby takhle delala z hracu dojne kravy kazda firma, byl bych opravdu rad, ne si koupit za litr hru kterou dohraju za 5 hodin a uz na ni nikdy nesahnu
-
-
Blizzard že není dojná kráva? Nejlepší vtip dne. Opravdu si zaperlil. Takové WOWko podle tebe není dojná kráva? Jak dlouho běří 5 let? Kolik dáš měsíčně za to že si u hry spustíš exe soubor? Kdyby nebylo to pokurv..ny WoWko tak dnes hraješ diablo 4. A že si koupíš jednou za 10 let hru? tak za dalších 10 let si místo her budeš kupovat prášky na prostatu *3*
-
-
ne neni to vtip. ano, za wow se plati, stejne jako za vsechny ostatni onlinovky z te dobry, nejaky arguement tam nemas? rozumis vubec psanemu textu? nepsal jsem ze si koupim jednu hru za 10 let, ale ze ta jedna hra od Blizzardu me na tech 10 let klid zabavi. wow nehraju, takze mesicne za to ze u hry spustim exe soubor dam presne 0. jeste nejake dotazy?
-
-
Z té doby je spousta neplacených online her. Guild wars ti asi nic moc neřekne viď. Mimochodem s tou vytrvalostí je to u každého různé a Blizzard mezi ně zrovna moc nevyniká. Od dob Diabla2 už Blizzard nevydal pořádnou trvalou hru. Warcraft3 je pro mě vyloženě zklamáním WoWko je nastavená kaše pro fanoušky warcraftu a Starcraft2 no ty mise jsou jedna velká nuda ( a to nemluvím o tom že si Blizzard se nestydí za jednu hru nechat zaplatit 3x)Kromě cinema filmečků není na co koukat ( vlastně jenom kvůli nim jsem to dohrál )Jediné co to zachraňuje je MP. Jo a baví mě tam Bejewele mod :D
-
-
z tej doby nie je skoro ziadna neplatena hra...wowko prislo ked tu bol EQ, SW Galaxies, Asheron Calls atd, kazde jedno vacsie mmo bolo spoplatnene. Guild wars je asi jedina vynimka (aj ked vyslo polroka po Wow, to je moj odhad), aj po wowku tu boli hry za ktore trebalo platit City of Heroes, LOTR, WO, AoC...
-
-
Temer vsechny zminene hry presli na FTP model. Kdezto blizzard k mesicnim poplatkum jeste prihazuje mikrotransakce :-D
-
-
-
-
-
mohli se na nejake mod nastroje vykaslat a kazdou mapu, jednotku nebo mod prodavat jako DLC za 10 dolaru, nemluve o logach, portretech a stovce dalsich veci, podivejte se na EA, ti vedi jak se dela dojna k*zakazane slovo* zvire co buci a dava mleko:D
-
-
Luxus..páni, jsem rád, že ještě stále, alespoň v rácmi možností, patří Blizzard k těm studiím, který vychází fanouškům vstříc. Rozhodně se to v dnešní době nevidí, kde místo toho, aby studio vydalo nástroje pro úpravu, raději každý měsíc vydává placené DLC...
-
-
Vychází vstříc? Ty voe Blizzard je jedno z nejkomerčnějších studií vůbec... dokonce bych ho zařadil na první místo. Mají 4 tituly (Starcraft, Warcraft, Diablo, WoW), dělají neustále nové díly a prodávají se za 1.000 Kč/++ (tuto cenu si klidně udrží 1 - 2 roky a po dalších pět let cena neklesne pod 350 Kč).
Zákazník je pro ně jen dojná krááááva. Dokud dáváš mlíko, krmí tě. Jenže pak se dostaneš do situace, kdy tě přestanou krmit, ale ty dojíš vesele dál (WoW je toho krásným příkladem).
Tohle studio patřilo mezi moji TOP 5 (v dobách prvního starcraftu).
"Nový" Blizzard vyloženě nesnáším a nikdy bych si od nich hru nekoupil.
Jediné studio, které fanouškům momentálně vychází vstříc, je CD Projekt Red. -
-
Vyčítat hernímu studiu "komerčnost", to je symptom opravdu nevídaný demence *1*
Víš, šášulo, v tom studiu pracujou lidi. Hodně lidí. A ty lidi mají třeba rodiny a tak (taky třeba jednu budeš někdy mít), a ty je potřeba nakrmit, ošatit a pokud možno jim třeba taky postavit dům, aby měly kde bydlet. A na to jsou potřeba peníze.
Časem ti to (třeba) dojde... -
-
Vyčítat studiu komerčnost je sice opravdu hloupost, ale ty si to tím oblíkáním a krmemním hladových krků dovedl taky do extrému. Myslím že kluci z Blizzardu by s jejich příjmy dokázali nakrmit a obléct i menší město :D
-
CDPR nám ukázal, že sa to dá aj inak.
-
-
bez GOGu by byl celej CDP imho dávno v kelu
-
A jak, povídej.
-
-
Ano vydavali patche do Diablo 2 docela dlouho, a taky stoji porad 600 nebo se pletu? Jako vsechny blizzardi hry po 10 letech. Ve srovnani vsechno ostatni do roka stoji <300kč mimo her Blizzard/Activision.
-
Co prosim? O jakym nicku to pindáš? Já o tvym nic neříkal. Komplexík? Traumátko?
O jakejch cenách to mimochodem žvaníš? Blizzardí hry jsou v přepočtu na hodiny kterejch u nich většina lidí stráví neuvěřitelně levná záležitost. Že s tím nesouhlasíš?Tak jsi ignorantTo z toho nedělá nepravdu, většina světa jo. Milióny lidí hrály StarCraft dvanáct let přes Battle.net za cenu jedný licence a ani dolar navíc.
DLC (2 questy!) k Zaklínači zdarma? Blizzard futruje co čtvrt roku do WoW obsahový patche o rozměru třetiny datadisku taky zdarma, a než začneš kvičet o měsíčních poplatcích, Diablo II podporoval celejch deset let od vydání a poslední patch vyšel před rokem a něco, kdy 3ka už byla dávno ve vývoji.
A už vůbec nevim, proč píčuješ na tohle téma zrovna pod článkem, kterej se zmiňuje o rozšířenejch možnostech editoru a o penězích se v něm nic nepíše.
Chápu tvoji potřebu zapózovat si, jak jsi děsně nad věcí, nad ostatníma a vůbec mimo střední proud, ale prosimtě, omez to na nějaký jednoduchý shrnutí a radši se to nepokoušej podkládat argumentama a hlavně už si nikdy neber do huby slova "komerčnost" a "studio" v jedný větě. Jsi pak hrozně pro smích... *1* *12*
Odpověď si ušetři, nejsem si jistej že bych další dávku tak koncentrovanejch blbostí ještě dneska večer vydržel... -
Chlapče... s tvým nickem se radši do mého vůbec nenavážej.
To co jsi napsal, že pracuje ve studiu spousta lidí, ti lidi mají rodiny,... Dobře ty! To by mě fakt nenapadlo. To vysvětluje ty ceny? Ti lidi nejsou placení z celkového zisku za prodané kolečka, ale mají fixní plat + bonusy. Z celkového zisku těží akorát papaláši firmy, kteří se samozřejmě můžou rozhodnout, že dají určité procento z celkových tržeb zaměstancům v podobě prémií, ale proč by to dělali?
K tomu CD Projektu... pokud nevíš jak, tak jsi ignorant.
Rychlé shrnutí: DLCčka vydali ZDARMA, odstranili DRM, vydali update 2.0 ZDARMA (mohli z toho udělat placené DLCčko) a navíc pár dní po vydání dali na titul dost velkou slevu.
-
-
-
-
Tak tak ;-) Pravda pravda. Oni jen nemaj co by pořádného dali do hry aby to prodali tak raději uvolní více nástrojů které už měli předtím, a všichni budou radostně dávat dalších 1500 z peněženky pryč :)
-
Jenže po celou dobu, kdy jak říkáš cena nepadá, je v provozu Battle-net, kde se můžeš vyřádit zcela zdarma. V případě her od Blizzardu je hratelnost a hlavně trvanlivost her v úplně jiné dimenzi v porovnání s čímkoli. Nevím, kde jinde se lidé věnují jedné hře klidně 5-6 let (příkladem DII slavilo deset let a další ladder reset) a studio nechá zapnuté oficiální servery.
Že tvoří stále nové díly těch samých her? No tak rozestup je mezi nimi tak velký, že jsou lidi po těch letech RÁDI, že konečně něco vyšlo...alespoň v mém případě.
Wow neberu v potaz, protože je to model MMO, kde to funguje jinak. -
Nevím jeslti si rozumíme..vychází vstříc neznamená, že nebudou chtít tvoje prachy a že jich nebudou chtít co nejvíc. To chce totižko taky každý studio, zadarmo to dělat nebudou, to jim nemám za zlý *4*
-
A nechápu, proč je kráááva (dle Games.cz) zakázané slovo XD
To jsou ale bejkoviny :P
-
-
No s Diablem už to tak růžové není. Tam je módování výslovně zakázáno.
-
-
Proto jsem řekl, že v rámci možností *4* I když u Diabla mi to nevadí, tam jsem nikdy nic novýho nezkoušel než originál, hrál jsem jen multiplayer a tam nevím, jak to s modama bylo. Ale pravda, lidi, který s modifikacemi hráli, nebo je tam dělali, to musí štvát, o tom žádná (pamatuju si jen Zy-el že na diablo byl :). Kdyby třeba do budoucna zakázali právě modovat SC nebo třeba War 4 (za podmínky, že by ho dělali), to už by byla rána pod pás
-
-
Taky mi to u diabla nevadí. Hrál sem jen origo po Battle.netu, ale modifokací bylo věrtel.
-
-
-
-
No jestli to bude takhle pokračovat tak za chvíli nám budou prodávat pouze nástroje a hru si doděláme sami ( a to rozhodně rychleji než Blizzard )
-
-
haters gonna hate
-