Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Smyslem akciovek je vydělávat akcionářům prachy. Kotickův Activision vydělává akcionářům prachy. Hotovo.

    • tuco

      Jiste, smyslem kazdeho byznysu je tvorit zisk. Nicmene, jak jiz poznamenal Reeki - a obecneji - problem tzv neviditelne ruky trhu je ten, ze nejen nevidi do budoucnosti, ale neumi na ni planovat. Ocividne akcionari viru v Kotíka maji. Jestli je jejich vira opravnena nebo ne se teprve uvidi. 

      • Do budoucnosti nevidí nikdo, to není něco, co by se komukoli mohlo vyčítat. Je to prostě o tom kdo bude prozřetelnější a taky bude rychleji reagovat na změny.

        Rozhodně nerozumím tomu, proč by mělo být problémem trhu, že pokud někdo plánuje špatně a dělá hloupá/krátkozraká rozhodnutí, tak zbankrotuje. Naopak, to vidím jako největší výhodu trhu, protože tím vyklidí místo někomu, kdo to bude možná dělat lépe. Ostatně, není bankrot Activisionu něco, z čeho by 90 % místních čtenářů vyrazilo tancovat do ulic?

        Internet hatuje na Koticka a Activision minimálně posledních 10 let, ale Activisionu za tu dobu stejně vyskočila cena akcí z $12 na $78 (+ $3 za tu dobu vyplatili na dividendách), před pádem trhů byli dokonce na $100. Takže co se týká pěnez, Kotick je akcionářům vydělává a že je proti němu vlna nevole na internetu a v médiích v reálu nemá moc význam na cokoli.

        • tuco

          Problem (neregulovaneho) trhu je prave ta kratkozrakost, ktera muze vest ke krizim (zejmena ekonomickym) ci katastrofam (napr zivotni prostredi). To je vsak na delsi debatu nekde jinde. Ja to zminoval zejmena proto, ze  to podle mne neni tak jednoduche jak jsi psal:

          Smyslem akciovek je vydělávat akcionářům prachy. Kotickův Activision vydělává akcionářům prachy. Hotovo.

          Ted vydelava, nebo jak jsi psal historicky vydelaval. Nikdy se nedozvime, jestli by cena akcii nebyla vyssi kdyby nebyly ty afery pod jeho vedenim. 

          Kdybych byl investor, tak by mne nezajimalo jen jestli vydelava/l, ale zajimala by mne taky ta budoucnost ci perspektiva, i to jakym zpusobem vydelava jelikoz to muze, ale nemusi, mit vliv na zisky budouci. 

          Divat se na PE a hotovo neni jediny pristup k investicim. 

          • No já rozhodně souhlasím s tím, že někdo se v neregulovaném trhu může chovat krátkozrace a svou hloupostí pohřbít nejenom sebe, ale způsobit i problém, který se dotkne ostatních. To ale to není rozhodně výsada volného trhu. I věci jako tebou zmíněné ekologické katastrofy, což je bych řekl nejvyšší tier, se dějí úplně běžně v místech s těžce regulovaným trhem nebo centrálně plánovanou ekonomikou. U nás je skvělým příkladem třeba otrava Bečvy, ke které došlo i přes všechny regulace a když se na to přišlo, tak se to akorát přikrylo a dodnes se nic nevyšetřilo.

            Co se týká té druhé části, já ale nikde netvrdím, že zisk v  minulosti jezárukou zisku v budoucnosti, ani netvrdím, že nejsou lidi, kteří by nevydělali akcionářům ještě víc než Kotick. Jenže akcionáři nemají křištálovou kouli, takže se budou řídit zkušeností a ta je, že Kotick tu firmu vede dlouho, zhodnocení akcií je vynikající a že být terčem kritiky v médiích už je vlastně jeho trade mark, takže to zas takový vliv na výkonnost akcií mít nebude, nebo to kompenzuje něčím jiným.

            • tuco

              Presne tak. Treba nikoho lepsiho nemeli.  Treba hral dulezitou roli behem akvizice MS coz hralo roli ted. Treba je fakt dobrej ridici. My nevime a  tak si tu povidame, jak u piva. To, ze akcionare zajimaji predevsim zisky a ze firma ma vydelavat,  je nepopiratelne. Moralku a produkty zhodnotime my, respektive nase penezenky. 

  • Reeki

    Jen ho tam nechte, ať tu firmu, která již nemá ani dobré jméno, ale na trhu se chová jako tahoun ve svém žánru, viz immortal, definitivně pohřbí a bude klid, tohle je přesně kravaťák, který tam sedí jen pro maximální zisk a vše ostatní jde stranou proto ho ty prasata z představenstva opět volili. 

  • DeathFish

    Co je to s lidma a tímto světem? To není možné 😱

    • mr.clayman

      Protože akcionáři. Activision sice se svojí produkcí dle mého názoru už ryje nosem do dna, ale dokud se nezačne propadat cena jeho akcií, nikdo ho odvolávat nebude. Na banality jako je morálka tu není místo. (Ta poslední věta byla samozřejmě ironie.)

      • radim.zaty

        Ta produkce, která ryje nosem do dna, vydělává Activisionu neskutečné částky.  Většině hráčům je buřt, jaký znrd je Kotick a nebo jsou to pokrytci, kteří navenek na A-B nadávají, ale když vyjde nové CoD, datadisk k WoW nebo Diablo Imoral, tak křičí "Shut up and take my money". 

        • mr.clayman

          Ano, bohužel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit