Přejít na výpis diskuzí
Bohemia Interactive vyhlásila Arma 3 moderskou soutěž o 500 tisíc eur
5.12.2013 | Ladislav Loukota
72 příspěvků
-
Jelikoz jsem delal bc. praci na tema "ochrana civilniho obyvatelstva v ozbrojenych konfliktech", kde jsem cerpal z ICRC tak mam zpousty napadu......bohuzel je neumim realizovat
-
-
ono to téma správně pojmout z hlediska her není zrovna snadný úkol.
-
-
No ja porad cekam kdy se ve trojce vubec nejaci civilisti objevi a jestli vubec. Nebo mam za civilni ambient povazovat par verzi chlapka v sortkach s kloboukem a nebo bez? Oproti dvojce je to poradny fault. Buhvijak tam ti civilove sice nefungovali, ale alespon vytvareli dojem funkcniho sveta. Trojka je pusta strelnice coz uplne shazuje dojem pekne vytvoreneho ostrova. Bohemka to shodila na uroven jednicky kde taky po ulicich behali jenom ruznofarebne ale stejne modely chlapka v kratasech. Cekal jsem ze to naopak jeste zvednou a vylepsi chovani civilu, udelaji lepsi chovani ambientnich vozidel. Mnozi doufali ze v uniforme se objevi i zenske. To mi neschazi, ale v civilnim ambientu ty zenske proste chybi. Za toto Bohemce obrovsky palec dolu. Asi nejsou schopni naprogramovat neco, co ve vsech open world hrach bezne funguje. Tak ted hodili balik euro na stul a cekaj asi ze to za ne udela nekdo jiny.
-
-
Je to o prioritách. Jsou ve vojenský hře potřeba spíš vojenský jednotky a technika nebo civilní paňácové? Radši bys civilisty s denním režimem, jak v RPGčku, nebo kampaň?
-
-
Jako argument bych to bral v pripade, ze ve vypustene oficialni verzi by byla kompletni kampan a doplnky jako civilni modul by se dodelavali dodatecne. Jenomze z vyvoje army se stala tragikomedie. Vsechno se natahuje, zadny termin nebyl dodrzen, sliboval se mesicni odstup mezi dily kampane, ani to uz neplati atd atd. Vetsina hracu je z toho naprosto otravena a ja se jim vubec nedivim, protoze jsem na tom stejne. Tak me napada, nebylo lepsi uz rovnou alfu vydat jako finalni verzi?
-
-
Kdyz si myslis ze zeleny mozky tvori vetsinu hracu Army...
Kolik je military fandu, kolik Vas asi tak bude na celem svete co si organizujete mp dejchanky a vytvarite klany? Strelim od pasu a prezenu to. Dejmetomu ze je Vas tak 30 000.
A ted kolik lidi si koupilo Armu3? Cislo neznam, ale pry se ji prodalo vice nez vsech dosavadnich jednicek i dvojek dohromady vcetne pridavku. Tedy daleko vice je tech co nespi v maskacich, kteri tu hru koupili. A ti od ni cekali mozna vice, mozna mene, ale urcite necekali to natahovani a protahovani. Co tito lidi udelaji az vyjde Arma4? Hodi na ni bobek. A vase komunita vyvoj neutahne. Nechci byt spatnym prorokem, protoze mam armu rad, ale vubec se nebudu divit, kdyz ctyrka svetlo sveta ani nespatri. Mozna budete spokojeni a vystacite si s trojkou forever. Je to ale skoda, ze trojka nedokazala vyuzit dobry start a mnozstvi novych zajemcu ktere pritahla, dokazala zase otravit. -
Prosímtě fakt nemluv za většinu... zrovna u Arma bych si zevšeobecňovat názor komunity nedovolil.
-
-
-
Civilní modul tam byl, ale byl odstraněn.... "Civilian modules have been removed from the game. There is not enough resources to maintain them now, we would like to return them in future."
-
-
Modul tam byl, ale s jednym panakem. Takovy si muzou strcit nekam...
Pokud nemaji zdroje aby jej smysluplne udelali ted, nebudou je mit nikdy. Protoze arma neni a nebude nikdy hotova. Programatori nejsou schopni dostatecne odladit zakladni veci ktere se tahnou celou serii. Kdy jim asi zustane cas na nejaky civilni modul? Logicky nikdy. Podsouva se otazka co je to vlastne za particku programatoru u BI. Je to mala skupinka zoufalcu kterym vsechno pada na hlavu a nemaji sanci to stihat a nebo je to dostatecne pocetna parta neschopnych flakacu? A nabizeji se dalsi otazky. Kdyz ma BI miliony na odmeny v soutezi, proc nema penize na poradne programatory? To v Cesku fakt nejsou lidi? Je to tak spatny, ze je lepsi udelat soutez, vrazit do toho tezky prachy a doufat ze hru konecne dokaze odladit a dodelat nekdo zvenci po vecerech? *7* -
-
Komunitu haterů vytvořilo Armed Assault, od té doby je to jen a jen lepší. Jinak "vetsina ocekavala kampan" ... ne sorry, ale nejsem si jist, že po tomto opravdu většina toužila. Všichni ji bereme tak nějak jako samozřejmost, ale prioritní pro hráče Arma už prostě není. Mám obavu, že ti, co vyžadují kampaň už jsou menšinou a proto to asi dopadlo jak dopadlo. Přijde mi, že většina chce spíše funkční MP pro COOP a TvT. Vždyť kolik let čtu hlášky typu: "dejte mi engine, my si z toho uděláme hru!" ... Arma už prostě stojí na hranici stavebnice a hry. Chápu, že většině hráčů a jejich nárokům a požadavkům pak jejich přístup nemusí zcela vyhovovat.
-
Klidne mi rikej jouda. *1* Ale zoufalstvi to proste je. Budiz asi jsou tady pro to podminky. Ostatne to vidime na urovni SW dodavaneho napriklad pro verejne zakazky. Totalni paskvil a predrazeny smejd. To se programatorum asi fakt nemuzu divit ze radeji lezou do takovychto firem. *2*
Je to ale nefer vuci hracum kteri musi cekat prilis dlouho. Z tech co Armu koupilo je jenom nepatrny procento tech co se organizuji v klanech a uzivaji si hru v multaku. Vetsina ocekavala kampan, obsah na urovni Arma2 a vsechno lepe odladeny. Po mnoha smerech je trojka lepsi nez dvojka. Jenomze je nehotova a vsechno se to strasne tahne. Toto zkousne komunitni hrac ktery je jiz od BI vytrenovan. Trojku si ale diky nadseni pro DayZ koupila spousta lidi, kteri jsou z jinych her zvykly na profesionalnejsi uroven produktu. A ti se citi podvedeni. Tezko jim to vymluvis. Takto si BI akorat vychovava porad silnejsi komunitu hateru. -
I Dan Vávra si nedávno stěžoval, jak je tady těžké sehnat pořádného programátora do herní branže. Ti dobří se totiž klidně uchytí někde jinde, kde je zaplatí mnohem lépe v častěji i stálejším prostředí, kde jim kdejakej jouda hned nenadává do zoufalců.
V BI dobře ví proč již delší dobu vcucávají další týmy do sebe a nabírají lidi z komunity, kteří se již při práci s enginem osvědčili (a stěhuje je do ČR).
Tohle je jen další takový BI akcelerátor.
-
-
-
-
-
*spousty
-
-
Pokud někdo přijde s TC: Popeye the Sailor Man , tak tím veřejně prohlašuji že mi ukradl můj nápad .
-
-
Nápady jsou k ničemu... vždycky rozhoduje provedení.
-
-
Česká herní firma daruje 14 melounů jo? Hahahahahaa to v eurech asi nebylo.Kde by ty prachy tak vzali?
-
-
Len koli dayz modu sa predalo 1,5miliona kusov army 2, myslim ze odtial :)
-
Tak to se omlouvám,fakt.Asi jsou hodně bohatí *3*
-
-
Jelikož M.Španěl prodal před nějakým pátkem podíl ve VBS, psalo se něco o půl miliardě, tak ten keš mít budou.
Každopádně tohle může být další nakopnutí ala DayZ, takže počítají s tím, že se jim to finančně setsakramentsky vyplatí
-
-
-
no pekne, to preto lebo ARMA je totalne nedokončena, neda sa poriadne hrat tak radšej chcú od ludí aby ju dokončili, lebo oni sú neschopní *15* *15* *15* pepíci *12*
-
-
to vyzera na nejakeho dementa, co v zivote toho vela neurobil a nedosiahol, maximalne zvladol poziadat maminku, aby mu kupila nedokoncene CoD :D
-
Léčíme mindráček ze Soldier of Fortune 3? Já vím, tak kardinálně pojebat vcelku dobrou sérii nechá trauma na celém národě, ale neboj, jednou se to snad zahojí.
-
-
Mas pravdu ! od nes buem hejtit Soldier of Fortune 3, arma vyzera lepsie, diky za tip !
(prave som si kupil vsetky army, SKVELA HRA!) -
-
Arma je sice zabugovaná jak prase a po optimalizační stránce je to asi nejhorší česká hra (série) a ten zbytek to sice nevyvažuje, ale aspoň se to snaží táhnout nahoru. SoF šel ke dnu hned a nezachránilo ho ani gore v "lepší" grafice.
-
-
-
-
já si myslím že to vyhrajou nějaký cizinci nebo tak :) a nebo že udělají mod samy s bohemie a vyplatí si peníze pro sebe :D
-
Super, najlepsia hra a taketo sutaze, uz sa tesim ako si ju znovu zapnem a urobim niejaky super mod :) Problem je v tom ze nemam este taky vek takze nemam take dobre napady, snad dospejem kym ukoncia sutaz, rad by som vyhral.
-
tohle je nespravedlivý protože to diskvalifikuje všechny lidi co neumeji modovat; ja chci taky ty penize *13*
-
-
Možná tě to překvapí, ale... ona většina soutěží někoho diskvalifikuje už z podstaty věci, že jde o to být v něčem nejlepší. *3*
-
-
na druhou stranu je to dobra zprava, ted z toho možna nekdo udela i valecnej simulator a doda tam scenare co maji hlavu a patu. škoda že si na delani army nanjmuli odborne poradce (a tim nemyslim platfusaka co jen zabiji lidi, ale nejakeho dustojnika co ma o valceni prehled)
-
Sry za off topic ale mužete mi doporučit nějakou dobrou čistokrevní střílečku, nemusí být nejnovějšího data. Něco jako Doom 3, Wolfenstein 2009 (který ale bohužel není na steamu). Něco ve stylu jako Hard Reset, který se mi ale podle dema nelíbil.
-
-
Nevim co je podle tebe dobra a cistokrevna strilecka,ale muzes zkusit treba Defiance. Je to sice MMO,ale zdarma a trial si muzes vyzkouset temer bez omezeni(pouze mensi mapa).
Pro me velmi mile prekvapeni. A samozrejme to jde plnohodnotne hrat solo. -
Je zvláštní, že já ho v knihovně na Steamu mám. Musel jsem si ho koupit dříve než ho pak časem stáhli. Ou jé :)
-
-
Jinak receno, vyvojari ocekavaji, ze jim hraci dodelaji to, co oni nejsou schopni ... lol
-
-
Tak jisteze nejspis doufaji, ze to prinese jejich hre vice kvalitniho komunitniho obsahu, protoze takova soutez nejspis nakopne kreativni modery k tvorbe. Ale jdou na to spravnym zpusobem a takovato soutez o nemale prachy je velice hezke gesto prave vuci jejich tvurci komunite. Hlavne u army je ta modovatelnost hlavni prednosti hry. Moznost skutecne si vyhrat s vlasnimi misemi je ficura, ktera u dnesnich her zdaleka neni pravidlem. Si to vem, ze donedavna bylo docela bezne, ze k 3d strileckam a strategiim byvaly editory misi soucasti instalace. Dnes u vetsiny her pokud chces par novych misi musis vysolit 10 ecek za dlc.
-
Ne
-