Přejít na výpis diskuzí
Britští vězni se napravují hraním na konzolích, politici protestují
10.11.2010 | Aleš Smutný
13 příspěvků
-
Mozno by im mali za trest dovolit hrat len zabugovane hry *4*
-
A?Vězni tam sou za trest nevidim důvod proč by měli mít jakejkoliv komfort .
Dyt to všechno platíme my!
Já bych je nechal makat od rána do večera někde v dolech. -
Pravdou je, že je to dost neobvyklý nápad, ale nevidím na něm nic špatného. Naopak si myslím, že je dobrý. Názory typu, že jde o výletní tábor nebo že vězení je pro člověka odpočinkové místo, jsou úplně zcestné. Vy si myslíte, že když se dostanete mezi různé kriminálníky, se kterými sdílíte sprchu, jídelnu a další místnosti, tak vás od této situace zachrání nějaká konzole? Vězení je špatné místo, i kdyby tam byl striptýs zdarma. Já mám známého, který byl ve vězení a když mi vyprávěl, jak se tam ten vězeň cítí, tak mi věřte, že by jste tam nechtěli jít, ani kdyby vám tam k tomu dali 50-ti palcovou plazmu. Představte si jeden pokoj v bytě a teď si představte, že tam strávíte pět let. Jediné, kam můžete jít, je ven před barák a zpět do pokoje. Nic víc. A k tomu si ještě představujete, že tímto zrovna přicházíte o pět let svého života a že až vyjdete, tak všechno bude úplně jinak. A myslíte, že tohle všechno vám nějakej blbej Playstation napraví? Že vás spasí? To pochybuji. Nevím, jak to funguje v českých věznicích, ale já bych do vězení nechtěl jít, ani kdyby tam k tomu dávali 3D brýle. Toť můj názor
-
Hry ze člověka bestii neudělají , ale po zahrání hry se z vás lepší člověk rozhodně nestane :D
Ale vězni , kteří si odpikávají trest za nějaký násilný zločin by rozhodně neměli mít přístup
k násilným a brutálním hrám, maximalně hry s raitingem 7+, no možna 12+ ale víc ne.
za dobré chování jim to přeju. Protože jako řidič kamionu jsem jednou nohou v kriminále , tak mě tato informace potěšila .
díky, další -
Jen si nemysli. U nás vezni na konzolích paří nějaký ten pátek
-
Když někdo jde do vězení třeba z nedbalosti nebo podobně a někdo posoudí že to prostě neudělal úmyslně a dostane třeba rok dva , tak si myslim že by mu to nemělo nijak uškodit
-
Tu nejde o to ci hranie ma alebo nema vplyv na psychiku. Ide o to, ze trestanec namiesto toho aby bol trestany si hra hry.
-
pripada mi to ako clockwork orange
-
Angláni byli odjakživa na hlavu takže mě to ani nepřekvapuje *2*
-
Vidíte, vůbec nemusíte makat a platit daně, je to úplně zbytečné. Radši běžte "udělat" banku, za to dostanete zadarmo najíst, napít, vyhřátou postel a eště si zapaříte. *4* Akorát mě trochu překvapilo, že tahle zpráva přišla z UK, čekal bych to spíš z našeho Absurdistánu nebo USA.
-
Nejsem zastánce názoru že hry mají vliv na psychiku...Když to mají za dobrý chování tak proč ne? *4* Aspoň je v chování trochu usměrní vidina že si budou moct něco zahrát.
-
Do vězení by se měl každý bát jít a né aby to bylo příjemné místo na přečkání zimy, případně větší části života. Podle mě by bylo nejvýchovnější, aby všichni vězni museli ZADARMO makat, pouze za stravu a postel.
-
No, pokud by jestě sledovali jak si v těch hrách počíná, mohlo by to být alespoň zajímavý pro vězeňského psychologa :-)