Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevíte někdo jestli se bude tenhle pátý díl překládat do češtiny? Díky
  • Nemůžete mi někdo poradit, kde hru koupit? Všude se o ní píše, ale nikde ani zmínečka o tom, kde ji sehnat.
    • Steam nebo GoG
  • Já jsem s pátým dílem Broken Swordu nadmíru spokojený, hodně mi to připomíná první dva díly. A to jak po příběhové stránce, tak i celým zpracováním. Nějaké výtky samozřejmě jsou, ale celkově jsem se bavil parádně.
  • maros.goc
    Prave som dohral hru a s autorom musim jednoznacne suhlasit.. Druha epizoda ako keby ignorovala deje a postavy z prvej a uplne zabuda na vysetrenie smrti Simonsa, ako dopadol inspektor Navet a Moe, Laine, Bijou ci napriklad aj ten casnik v kaviarnicke, u ktorého mal človek pocit ze bude este zasahovať do pribehu. Stobard bol obvineny z vrazdy Simmonsa ako hlavny podozrivy a kludne si lieta po svete ako keby nic. Cecil si toho proste zobral na plecia vela a ako keby uprostred vývoja zistil, ze proste nevie ako dalej, resp ze sa zamotal, ze dosiel az do nechcenych koncin sebaparodovania pricom cas n mavrat uz nemal a tak to musel dokoncit a vydat v takomto stave. Aj ked hratelnostne je epozoda 2 zaujimavejsia (niekolko fakt parádnych puzzle), pribehovo to zacina byt omylom a nakoniec to aj ako jeden velky omyl skonci. Uz len ten zázračný prerod henriho vraha ktory sa nasledne pripoji k tym "dobrym" z hladiska pribehovych struktur úplne zlyhava a stava sa doslova nezmyslom. Klinec do rakvy dala evidentne narýchlo spichnuta zaverecna lokacia v Iraku, spolu s nadprirodzenymi schopnostami Langmana (podobny horor ako na konci Fahrenheit) a fuserackou zaverecnou animaciou. Celkovo Broken sword 5 hodnotim 6/10
    • Nevidím důvod, proč by se měl příběh více zajímat o Naveta či Moua. Celé vyšetřování přece převzal Langham a ten to vzal kompletně do svých rukou. Ani Laine a Bijou už nejsou potřeba, svou úlohu v příběhu splnili a není důvod se dál zajímat o jejich další vývoj. Příběhově i prostředím je druhá část parádně vypointovaná, kdy se soustředí na pátrání po tajemství kolem obrazu a s tím souvisejících věcí a vynechává otravování se zbytečnými blbostmi okolo. Je pravdou, že poslední část v Iráku mohla být zajímavější a hlavně delší, ale i tak je to adekvátní a rozumně pojatý konec k celému vyprávění.
  • Jsem backer a musím říct, že mě hra hodně bavila. Příběh je zajímavý a napínavý, úkoly zajímavé, i když někdy praštěné. A že je to jako ze staré školy? To je na tom právě to krásné, stará dobrá propracovaná adventura s báječnou grafikou.
  • PLuto.petr
    Tak mám dohranou i druhou část BS 5 a musím říct, že podobně jako u Moebia se s autorem této recenze názorově dost výrazně rozcházím. Naopak, druhá část hry mi přijde jako velice dobrá gradace příběhu a španělskou část považuju za to nejlepší, co tahle hra nabídla. Příběh se stupňuje a posouvá se zajímavým způsobem, někdy více, někdy méně očekávaným. Každopádně jsem se hodně bavil a nenarazil jsem na žádnou úlohu, kde bych se zasekl. Jasně, třeba zde zmíněný úkol s Trevorem je ujetý, ale plně to koresponduje s předchozími díly. Tenhle úkol mi ve hře vůbec nevadil, ono v té místnosti nebylo moc co jiného dělat a tak přijít na řešení bylo otázkou chvilky, pak už se jen člověk bavil nad ujetostí celého provedení. Pro někoho asi bude složitější puzzle těsně před koncem Španělska (abych moc nespoileroval), ale ani na něm jsem se nějak extrémně dlouho nezalekl a naopak jsem si vyluštění šifry pěkně užíval.

    Shrnuto a podtrženo, pokud jste milovníky prvních dvou dílů Broken Sworda, rozhodně se nenechejte odradit touto negativní recenzí, hru si plně užijete. Na mém osobním žebříčku je pátý díl důstojným a podařeným pokračovatelem prvních dvou dílů.
  • maros.goc
    2. Kapitolu uz mam z polovice prejdenu a pribehovo to az tak tragicky nevidim, aj ked je pravda, že hra sa mohla viac drzat pri zemi a v komornejsej atmosfere riesit vrazdu.. Ale takto to nie je zle (zatial).....

    ... Som velmi rad ze druha epizoda je o niečo menej zakecana a hadanka strieda hadanku, resp zakys strieda zakys (desifrovanie telegramu bolo top!)
  • maros.goc
    no prvá polovica nebola zase žiadne terno..zbytočne rozťahané, pomalé, úplne zakecané, a málo zaujímavých hádanok ...zdá sa, že II časť je na tom ešte horšie :( ...čakal som zlepšenie, ale tak to musím zahrať sám :)
  • Zatím ještě nedohráno. Stylyzace mě nadále baví, nevadí mi ani změna tempa, ale je fakt, že něco tu nefunguje. Nakreslené je to parádně, lokace dobré, ale ten scénář a očekávané interakce tentokrát tak dobře nefungují.

    Mě osobně teda hlavně tentokrát moc nebavily hádanky. Popravdě ani technické zpracování tomu moc nepomáhá. Pokud pro pootočení sošky o 90° musím sledovat 5-10 vteřinovou animaci George, který vyhopká na schůdek, otočí sochu a zase sleze, je něco špatně. Ve finále to vede k tomu, že po pár pokusech vezmete hint, protože vás to fakt nebaví sledovat. A zkazí vám to další hádanky, u kterých budete mít větší tendenci udělat to samé.. Nevím, přijde mi, že u hádanek trochu přestřelili, škoda. Jinak fajn hláškování tu nadále sem tam je, ale i tady mi to přijde jako trochu nevyužitý potenciál.Uvidím, až to dohraju..

    Zklamání to zatím není, ale trochu škoda promarněného potenciálu.Vizuály i dabing jsou perfektní, chtělo to trochu lepší scénář a sem tam i tu technickou stránku věci..
    • Tak jo, dohráno. A popravdě celkem zklamání - i přesto, že jsem backoval stylem "zaslouží si to i jen za ty minulé díly, které jsem koupené neměl". Grafika scén - super. Postavy stále mají velký potenciál. Gorge teda tak nějak mnohem víc než Nico, což je trochu škoda. 3D animace (cut-scény) hrůzný nevkus, ale co už.

      Hlavně ta druhá část ale vůbec nesplnila očekávání, které vybudovala část první. Nemůžu si pomoct, ale je to celé nějak blbě napsané. Finále mi přišlo úplně epesně hloupé..

      No a zase.. pomalé animace. Místy jsem skřípal zuby.. tak pomalu se pohybujícího George (a kozu) jsem dlouho neviděl. Nehledě nad řadou naivit/nelogičností, které v tomto případě bohužel nejdou omluvit humorem, protože ani ten nebyl žádné terno.

      Podtrženo sečteno, před pár dny jsem dohrál Blackwell Epiphany a tahle celá serie skvěle funguje. Sakra, takhle se mají dělat adventury! Dvojice postav, který se poznávaj, musej kooperovat, vtípkujou, nahrávaj si hlášky.. vývoj postav v čase..
  • Janun
    Za mě celkově taky tak 8/10. Jen mě švalo že sem mi nějak nepovedlo udelat screen tý scenerie s lanovkou a dát si to na pozadí.
    Ps: Trevor je borec *15*
    • montatatana
      Tady to mas ode me tipnuty ve vetsim :) http://cloud-3.steampowered.com/ugc/615048258699302745/AA0DE7FE80E03B2E6A4CCDAE83B35C27616AE4F7/
      • PLuto.petr
        A skutečnost vypadá třeba takhle - http://www.schnablova.net/www/Spanelsko/Fotky/Montserrat2.jpg
      • Janun
        Díky :-)
    • MikeiXX
      Máš na mysli něco takového? Sic né TOP rozlišení, ale je to fajn. http://www.incgamers.com/wp-content/uploads/2014/04/Broken-Sword-5-Episode-2-09.jpg?e61882
      Jinak Trevor borec je, každému jsem ho vždycky s nadšením ukazoval. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit