Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bohužel teď už nikdo není zvědavý na nějaké vysvětlování nebo dodatky. To mělo přijít během toho Sh*t Stormu co proběhl. Teď se každému jen zvedne žluč při vzpomínce na ME3. Ano všichni si to stáhnou ale vzhledem k tomumu že BW/EA nezmění konec tak to bude jako když vám někdo na hromadu sraček nasype čokoládu. Je to lepší ale stále to není k žrádlu... Komunita už je roztříštěná a dost si neumím představit co by ji dokázalo ztmelit dohromady (Viz komentáře k oznámení Mass Effect 3 na WiiU).
    • Cahir
      Ha, myslím, že se velice mýlíš. Komunitě to není jedno, tohle je jen ticho před bouří. Vsadím se s tebou, že jakmile to DLC vyjde, rozjede se shitstorm stejnýho kalibru. Dopadne-li to DLC špatně, nevěřím tomu, že ti, kteří na konec nadávali, nebudou chtít do světa vytroubit svůj slastný pocit zadostiučinění a to hned několikrát. Prostě si nebudou schopni odpustit ono "Já to říkal!" a samozřejmě k tomu přidají posměšky k obráncům konce. A dopadne-li to DLC dobře, bude to to samé, akorát naopak. Samozřejmě v obou případech se budou oba tábory hádat stojíc si totiž i přes kvalitu/nekvalitu DLC za svým. Taková už je prostě přirozenost obyčejných Frantů, Johnů, Hansů a dalších -ů-. Bude to vskutku zábavný pohled na tento dozajista chystající se nerd rage, stejně jako poprvé. Opět nás čeká krásná podívaná ze života hmyzu, ehm, pardon, ze života herní komunity.
      • jj, když už nic jinýho tak "já jsem to řikal, Bioware je sragor, nikdy si už od nich nic nekoupim", toho se dočkáme určitě :-D
        btw upřímně se toho DLC bojim, řekl bych že nebudu spokojená ani jedna skupina :-(
        • Shaker
          This summer "Biodrones" vs "100% open-minded haters" COMING SOON!

          Rated M for mature.
  • OT 2Cahir: Videl jsi Promethea?
    • Cahir
      Yep
      • A co tomu příběhu řikáš? Přišlo ti to logický a zajímavý?
        • Jak pise Cahir. Film je to docela dobry ale prijde mi ze pokazde, kdyz se snazi neco vysvetlit tak to nedodela. Jako kdyby z kazde myslenky kousek chybel. Celkove pak asi vic otazek vytvori nez zodpovi. Kdyby se tak strasne nehnal za tim vysvetlovanim co predchazelo Alienovi tak by byl o 100% lepsi.
          Pak jak taky bylo receno, nulovy charaktery postav, celkove je film takovej bez emoci.
        • Cahir
          Samotná zápletka byla super, závěrečná pointa taky v pohodě. Jenže narace byla příšerná, postavy absolutně nezajímavé, nepropracované, bez motivací a chovající se nelogicky. Přijde mi, že vedle příšerného scénáře hlavně zasahovala střihačova ruka (Ridley opět neměl volbu závěrečného střihu, takže si počkám na DC, které snad bude o hodinu delší). Jednotlivé scény kulervoucí (i z jediného záběru je pořád jasné, že Scott i přes svůj věk nechává v nápaditosti a citu pro vizuál mladší režiséry daaaaleko za sebou), ale poslepovány jsou velice nešťastně.

          Vlivem těchto skutečností neměly jednotlivé scény pořádný náboj. Asi jsem měl na konci cejtit, že kapitán je fakt hrdina, když se obětoval a že je to celý hrozně epický, ale bylo mi to totálně u prd*le, protože k postavám si (kromě robota) nelze vytvořit vztah. Taky jsem absolutně nepobral Meredith Vickers. Charlize je super a v kombinéze ještě lepší, ale její postava byla absolutně zbytečná, neměla personal story, neměla vliv na main story, prostě ani sebe ani děj nijak neposouvala. Čekal jsem u ní nějakej wtf moment a nic. Loď ji na konci přimáčkne a s tím přijde uvědomění, že film pouze okrádala o už tak drahocennou stopáž.
          • Hairy_Ass
            No, pointa je divná. Emzáci nám zanechali mapu na jejich vojenskou základnu a ještě se na nás z ničeho nic šeredně naštvali. Četl jsem článek o rozboru příběhu, a ten by byl zajímavý, ale divák nemá šanci ho pochopit jenom z filmu samotného, protože tam indície prostě chybí. To by totiž musel sledovat i rozhovory se Scottem (o emzáckém Ježíši atd). *15*
          • Zajímavý že v tomhle se shodneme.
            Přitom pro me je konec ME3 uplne to samy, pokládá to spoustu otázek, skoro na nic neodpovídá, nepromyšlený.
            • Přesně :D Byla to první věc na kterou jsem si vzpomněl po shlédnutí Promethea. Mass Effect 3. Ano, hezky film ale tak ke shlédnutí večer na Nově. Naprosto bez atmosféry oproti Vetřelci. A těch chyb, nu ale ty iuž tady Cahir dost popsal.
            • Cahir
              Ale já napsal, že samotná zápletka Promethea byla v pohodě. Mně se General story líbilo a líbila se mi i pointa. Průs*r byla narace, nelogické chování postav a faily v jejich vlastních příbezích atd. Navíc ze závěru je patrné, že Prometheus je otevřený sequelu, takže už proto bych ho koncepčně s ME nesrovnával. Kdybych měl hodnotit, dám Prometheovi tak 6/10. Velmi se mi líbilo, že přestože se Shaw Space Jockeye ptá, proč změnili názor a proč nás chtěj zabít, on se s nějakým vysvětlováním neobtěžuje. Proč by se měl bavit s někým, kdo je pro něj červ a hlavně je Engineerům takto ponechána aura chytřejší a o biliony let starší civilizace, jíž také jsou. To je na tak vypatlané scénáristy až překvapivě povedená finesa.
  • Dejv
    Na MP DLC jim seru! Proč už konečně nevydaj nějaké příběhové! Znovudobytí Omegy třeba....
    • Protoze kdo by chtel dobyvat Omegu s vedomim, ze at udela, co udela, stejne na konci vsichni zhebnou????
    • Ale že jim ten DLC extended cut dává celkem zabrat, co? Asi zjistili, že udělat nějaké tři logické konce z těch střepů co vytvořili není žádná sranda.
      • Shaker
        me teda konce prisly logicky dost, jen si s tim poslednim render videem mohli dat vic prace a sem moc zvedavej jaky dalsi veci se v extended dozvime :)
        • Jasne, dva deux ex machina, z toho druhy pet minut pred koncem hry jsou totalne logicke. A vytvorit syntetiky, co vyvrazdi organiky, aby je ochranili pred vyhlazenim syntetiky, to je logika hodna pana Spocka!
          • Shaker
            tak tenhle komentar si zaslouzi leda tak par facek, ale ze sem starej dobrak, mile rad ti to vysvetlim...
            Zelenej konec modifikuje DNA vsech na oraganik/syntetik, vsimni si jak Jokerovi na konci sviti oci a listy jsou sice zeleny, ale beha po nich takovej modrej nadech (vedlejsi efekty: umres, citadela a relays jdou do haje)...
            Cervenej konec, zniceni vsech AI, tzn reaperi, gethove, EDI (vedlejsi efekty: mas sanci prezit, citadela a relays jdou do haje)...
            Modrej konec, ovladnes reapery, vsechny ostatni krome sebe zachranis (vedlejsi efekt: umres, citadela a mass relays v jako jedinym z koncu nejsou zniceny, IMHO nejlepsi moznej konec z danyho vyberu)


            Jestli si tohle nepochopil, tak sorry, ale Mass Effect neni hra pro tebe, bez zkusit neco, kde se nepremejsli...
            • Sakra proc se tu neda reagovat na dalsi vlakna? Ano, napadlo mne, proc jsem pouzil tolikrat proc. Protoze je to takova nesmyslna hovadina, ze mi nic jineho nezbylo. Jako promin, ale abych si konec domyslel, to jsem si mohl vymyslet celou hru a usetrit dvanact stovek.
              Nanotechnologie a co jako? Nanite jsou jen mrnavy roboti. Co to ma spolecneho s DNA?? A ano, vzdycky nekdo chcipne, protoze Turiani a Quariani nemohou jist stejnou stravu jako ostatni. A neexistuje planeta s obema moznostmi. Takze jsem vlastne pouzil tvou radu, sam jsem si vyvodil logicky dusledek. Coz nic nemeni na faktu, ze cela ta scena je hovadina a klasicke Adam a Eva klise. A ja myslel, ze tobe klise vadi nejvic.
            • Shaker
              Calwin: ne nejsou... citadela se zavre (coz ovsem neni nevratna zmena), MR jsou poskozeny, neni tam videt ta cast videa, kdy to cely vybouchne, stejne jako v zelenym konci vojaci na zemi radostne nemavaji, kdyz reaperi odleti

              Killer: napadlo te, ze je to nejaka vyssi entita nebo pokrocila AI, ktera proste dava jen rozkazy? Proc by jim oteviral branu, kdyz vi, ze do par set let je reaperi stejne vsechny vyhladi? DNA a syntetici... nanotechnologie nic? Nikdo krome Shepa tam nechcipne a nebo to aspon neni nikde ukazany/receny, jen z lodi vyleze joker a 2 dalsi postavy. A "antagonista" ti da na vyber, ze tri ruznych veci, ktery je schopnej/odhodlanej udelat... znova opakuju, nikdo nesliboval, ze to bude happyend a ze tam nalitnes, vsechno pozabijis a odejdes jako hrdina s pokladem, princeznou a pulkou galaxie k vladnuti.

              Ve vysledku tam neni nic, co by do mass effectu nemohlo zapadnout a pasovat to tam, jen je to vysvetleny v poslednim videu stroze, coz sem napsal.
            • Cahir
              Killer: Schválně si spočítej, kolikrát jsi ve svém příspěvku použil slovo "Proč". A to je přesně to, o co Caseymu šlo. To byl záměr. Onen záměr by selhal a celý ME by se zbortil jakoby dovnitř v případě, že by interpretační potenciál byl nulový a na výsledku by bylo očividné, že nedává smysl. Jenže to se nestalo, interpretační potenciál je obrovský a když se zájemce prodral tou žumpou nadávek, dostalo se i na velmi zajímavou diskuzi. Ve chvíli, kdy se ti podaří vytvořit dílo, kde je faktický obsah jen špičkou ledovce, ale mnoho zůstává skryto v hlubinách (prostě takový, který není povrchní), máš vyhráno a můžeš si pogratulovat k dobré práci. Na každý zásadní argument v ME3 existuje protiargument a to je skutečnost, která z toho objektivně nedělá fail.
            • v modrem konci je znicena citadela i MR
            • Samozrejme, ze jsem to pochopil. To ale neznamena, ze to neni hovadina. Jak muzes zkombinovat DNA s necim, co DNA nema? Nota bene, co pak zabrani temhle zkombinovanejm zombie vytvorit nove syntetiky?
              Proc pri destroy museji umrit i Gethove a EDI? A kdo by proboha volil control, coz je to, co od zacatku chtel TIM a ja ho vzdy poslal do haje?
              A uz vubec nema cenu zminovat, proc museji bouchnout vsechna mass relays. A kam se to Joker na konci riti a proc? A spadnou na planetu, kde bud chcipne Tali a Garrus, nebo ostatni. A to, ze ti tyhle moznosti da deus ex machina a uplne novy antagonista 5 minut pred koncem, je jen takova tresnicka na dortu. Ale kdyz jsi tak chytry, tak mi urcite reknes, proc byl cely ME1 o tom, ze Sovereign nema jak sem dostat zbytek party. Proc proste hvezdny spratek neaktivoval Citadelu sam, kdyz nam tvrdi, ze on je Citadela?
              Promin, ale to, ze ty bezmyslenkovite sezeres vse, co ti naserviruji, at je to sebevtsi hovadina nezmamena, ze to udelaji vsichni.
        • Zayl
          Tak neskutečně logické že musí vydávat Extended Cut. No jo, fanboy much?
          • Shaker
            ctes, co pisu? evidentne ne no, zvlasni skola much?
          • Cahir
            Extended Cut není žádným důkazem nelogičnosti. Je to jen zavření huby lidem, kteří jsou nespokojení s minimalistickým závěrem. Znovu, nejasnost není nelogičnost. Jedině v případě, že Extended Cut popře explicitní teze z původního konce budeme mít důkaz, že tvůrci skutečně považovali vlastní závěr za nelogický... Do té doby jsou to pouhé dohady a odvozování závěrů z neexistujících premis.
        • Jestli si hral vsechny 3 dily, tak na tom konci absolutne nic logickeho nebylo, byla tam rada nesmyslu a celkove to vubec nedava smysl k cele hre.
          • Cahir
            Pleteš si nejasnost s nelogičností...
          • Shaker
            Hral sem vsechny tri dily a nevidim tam jedinou vec, ktera by bila do oci takovym zpusobem, aby to v danym universu nebylo mozny, krome tri barevne odlisenych videi na uplnym konci (ktery sou jen odflaknuty)... Nikdo nerikal, ze to bude Happyend a Shepard odesel stylove se vsi paradou a pro dodatecny info, ME serii mam opravdu moc rad.
    • Cahir
      Na příběhových DLC se začne pracovat až po dokončení Extended Cutu, resp. žádná příběhová DLC nebudou vydána před ním (věřím, že omega už je rozpracovaná).
      • Nemáte pravdu. Single player DLC jsou prakticky hotové (ano, bude jich více než jedno) a jen se čeká na jejich vydání v předem naplánované data. Extended Cut nebyl před vydáním hry naplánován a půjde poněkud mimo původní plán. Více k tomu bohužel nemohu říci.
        • Cahir
          ", resp. žádná příběhová DLC nebudou vydána" - Vždyť to říkám jako možnou variantu. Někde jsem četl, že žádné SP nevyjde před EC.
          • Ani druhá varianta není správná.
            • Cahir
              Takže bylo předem dáno, že Omega vyjde dejme tomu na podzim a není možnost, že byla kvůli EC posunuta dejme tomu třeba ze srpna? Stále ale platí, že EC bude první SP DLC, ne?
              Každopádně díky za info.
      • Zayl
        Mě by zajímalo co tam tak dlouho extended cutují. Snad to má být pár cutscén navíc a trochu textu.

        Nebo že by takovou dobu vymýšleli jak to udělat, aby to dávalo smysl? *2*
        • Cahir
          Interpretační potenciál má trojka veliký a pro chytřejšího scénáristu podle mě není problém to poslepovat dohromady. Navíc si myslím, že to měli v hlavách už při vývoji hry, ale prostě si řekli, že chtějí konec mnohointerpretační.

          No, možná to nebude jen pár cutscén. osobně si myslím, že jim to trvá tak dlouho proto, že různá rozhodnutí v průběhu hry budou v závěru reflektována, což by ve výsledku dalo na desítku cutscén.

          Jsem dost zvědav, jestli cutscény budou CGI (jako bitva po Hackettově proslovu), sám tomu nevěřím, protože ty jsou strašně drahé. Spíš se přikláním k nějakému textovému epilogu.
          • V hlavach meli leda tak vykoureno. Jeste na podzim 2011 nel byt konec o necem jinem. Pak si na to na posledni chvili sedli ti dva "geniove" odstrihli cely tym a vyplodili tuhle s r a c k u. A to nas neopomneli informovat, ze rozhodne nechteji konec, co ma kazda jina hra, kde si jen vybereme mezi a, b a c. A pak se strasne divili na reakci hracu na to jejich "veledilo". Tomu rikam byt totalne odtrzeny od reality.
            A trva to tak dlouho, protoze v mezicase plodej tyhle DLC do MP (na ktery ja jim kaslu), protoze z MP a mikrotransakci maji slusny vyvar. Az se zjisti, ze EC je stejna hovadina, jako ten puvodni konec, tak s tim vetsina lidi sekne nadobro a dojna k r a v a (proboha proc to nebere slovo k r a v a *8*) chcipne.
            • Cahir
              Tak už to na světě bejvá. Vsadit na bezzubé a přítulné klišé dokáže každý.
            • Akorát že ted je to pro pár procent lidí exceletní skvost a pro spoustu lidí absolutní brak.
            • Cahir
              Ještěže ten druhej konec zavrhli. Z ME by pak byla po stránce "General story" jen průměrná sci-fi báchorka tak jako první a druhej díl...
          • Zayl
            Má, jenže tu nejlepší interpretaci, kterou dostali zadarmo od komunity, odmítají.

            Otázka kdo na tom pracuje ... já osobně si myslím že by si tím mohli pomoci k dalším prodejům od lidí, které odradil ten randál kolem konců(konce). Jen si trochu pohnout.
            • Cahir
              Shaker: A) Buď je Bioware stále dost autonomní (Tomu věřím já - osobně si myslím, že jim EA kromě rozpočtu diktuje ještě DLC politiku, deadline, ale to bude tak všechno...) B) V EA na místo trilobita nastoupil jedinec, který si uvědomuje, že pověst studia silně ovlivňuje budoucí prodeje, a tak se snaží dívat trochu dopředu...
            • Shaker
              Cahir: je mi to az divny, vzhledem k tomu, jak si EA sedi na vejcich a snazi se jen hrabat prachy... Ze by BioWare snad vazne nebyl az takova loutka a lidi v nem si mohli klast nejaky podminky? Uz ty free dlc na multiplayer me dost mile prekvapily. Jestli to tak je, jen tak dal.
            • 1. Od zacatku rikali, ze Extended cut bude v lete? Jake mame rocni obdobi? Pokud vim, tak porad jaro. Tak co mas za problem s tim, ze jim to trva?
              2. Ze komunita nekomu dala nejaky konec je pouze tvoje fantazie a nema to nic spolecneho s realitou. I.T. byla vytvorena na zaklade urcitych indici obsazenych ve hre. Pokud plati, pak je jasne, ze to tak bylo zamysleno a komunita s tim nema co delat.
              3. Nevim o tom, ze by se Bioware vyjadrovalo k nejake teorii ohledne konce. Pokud vim, jejich stanovisko je porad "no comment".
            • Cahir
              Nemyslím, že EC dělají primárně kvůli prodejům - už teď je ME3 nejvýdělečnější díl série a domnívám se, že byl i nejlevnější, ježto jel na zaběhnutých technologiích)... Asi jim opravdu záleží na tom, co si široká veřejnost myslí.
  • Mohli by treba udelat mapu,kde se musi tym nekam probojovat. Ne ze by ten kolovy system byl spatny,ale zmena se pocita:)
  • Za ten useknutý konec by to teď mohli dávat všechno gratis...
    • Kušuj, jen jsi konec nepochopil a teď taky plkáš.
    • O tom se bude psát ještě příštích dvacet let *1*
      • Jj, bude to neco jako reziser Uwe Bolt. Bude to odstrasujici priklad pro budouci generace, jak se to opravdu, ale opravdu delat nema.
    • Veskoslav
      Vždyť všechny DLC do multiplayeru jsou zdarma:)
    • ty dlcka jsou zdarma
    • Ocelot
      Za ten konec jim přeju nízké prodeje všech dalších Mass Effectů
      • BoB.2
        nebo vracet prachy
        • Pozor, Amazon prachy vraci na zaklade toho, ze hra nema to, co slibovali. Coz byl podle mne ten hlavni impuls k tomu EC, strach, ze to zacnou delat i dalsi.
        • Ocelot
          To by měli už jen za to, že je to na originu xD
          • ne zdarma, za stratu soukromi a za to ze jim z Originu posilas cenna marketingova data by ti meli jeste platit!
  • Cosi
    Mapy by mohli být větší. Pokud to ale bude zas zadarmo, vezmu všechno co se nabídne.
  • Fuck yea, le Reddit da best gaming news.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit