Přejít na výpis diskuzí
Bude VR znamenat návrat fenoménu LAN párty?
25.9.2016 | Ladislav Loukota
110 příspěvků
-
Jeste vytahni virtual boye at je to kompletni...
-
Je tu dosť podstatných rozdielov oproti tomu čo bolo pred 21 rokmi. To vážne chce niekto porovnávať? Dnešná VR je technologicky niekde úplne inde. Čo sa týka samotných headsetov tak sú menšie, lahšie, majú o dosť kvalitnejšie senzory a o displehjoch ani nehovorím. Tie majú oveľa vyššie rozlíšenie a sú špeciálne vyrábané pre VR. T.j. majp vysokú frekvenciu a podporu nízkej perzistencie obrazu. A to hovorím zatiaľ len o HW. Po SW stránke ušla počítačová grafika veľký kus cesty. Dnešné hry vo VR sú o mílové kroky na pohľad lepšie oproti tomu k čomu VR porovnávaš z minulosti. Nehovorím, že je všetko ideálne, ale toto porovnávanie s technológiami 20 rokov do minulosti je absolútne mimo. A ešte spomeniem, že celé toto je skoro o polovicu lacnejšie oproti spomínanej minulosti. Je to síce stále drahé, ale dostupnejšie pre viac ľudí. Časom sa to dostane aj do mainstream-u. Proste to čo sa kedysi predávalo za 1500$ nesiaha ani po päty tomu, čo sa dnes predáva za 800$.
-
Ano, časem se uvolní místo na hřbitově technologií za slušnou cenu. *4*
-
to same jako jizda autem
-
Aké problémy by mali mať? To nie je o tom, že si zvykneš na nevolnosť ale že si zvykneš na VR a nevolnosť mať nebudeš. Toto nie je o prebíjaní bolesti či zdravotných problémov. :-)
-
To je jen otazka casu a ceny.
-
Podle Steamu jsou prodeje VR o ničem. Nikdo to nekupuje a velice málo lidí to vlastní. VR párty asi budou divoké. *4*
-
VR je bozi! Ver tomu ze fakt je...
Minidisc ani 3D TV nemaj skoro zadnou pridanou hodnotu co se zazitku z hudby nebo filmu tyce.
To se proste neda vybec srovnat.
Masovka z toho urcite hned tak nebude ale VR ma mnohem sirsi vyuziti nez jenom hrani her a opravdu neverim tomu ze hned tak umre. -
LAN párty...tzn. v dobách, kdy se ještě kšiltovka nosila normálně? *1* *1*
-
Jak je na tom HTC Vive s rozlisenim kdyz hrajes elite a lovis nejakou lod v dalce? Pamatuju ze me docela s DK2 drazdilo ze kdyz se na to clovek zameril tak to bylo takovejch 12 praskakujicich bilych pixelu :D
-
VR a lan party? Tak neviem ci sa to da nejako dat dokopy, to uz nie je o tm, ze par typkov sa zideme na nejakom mieste a drvime hry 24 hodin bez spanku. Pripadny spanok prebieha celom na klavesnici *1*
-
jste... ne jsme... mluv za sebe dědo.
-
To paření a alkohol jsou v pohodě, problém by byly ty 4 hodiny spánku. *1*
-
Mám HTC Vive a musím říct, že VR je tady. Určitě je to jen první generace plná chyb, na keré se budem za pár let dívat s úsměvem (zdravím 3DFX) ale je to začátek něčeho nového. Není to jen nějaká zajímavůstka na ohromení přátel - je to plnohodnatna herní periferie. Samozřejmě, že člověk nestráví hodiny ve hře typu Lab, nebo TheBlu - těma se jen machruje :) ... ale hra typu Elite Dangerous dostává úplně jiný rozměr a ponoření do hry je neporovnatelné s ničím jiným. V pohodě lítám v Elite i několik hodin v kuse a je celkem zajímavé jak vás to pohltí - prostě jste tam - ve své lodi!
Ohledně té mýtické motionsickness: jde si zvyknout - některé hry mi dělali fakt velké potíže, hlavně racing hry: assetto corsa, dirt rally (hraju přes revive)... ale časem je to lepší - i když furt mám trochu problém :) ... Musím ale říct, že pro plnohodnotný zážitek jsem musel upgratovat grafickou kartu z gf970 (která je naprostý minimum) na gf1080 - která stačí, ale třeba u Dirt rally, nebo Project Cars, se zapotí i ona a není to uplně v pohodě. I když tyto HW nároky dávám za vinu hlavně vývojářům a nedostatečné optimalizaci (třeba Asseto Corsa jela i na té 970 naprosto skvěle).
Co mě na VR nejvíc imponuje je to měřítko. Všechno je správně velké. Vím že to zní celkem hloupě, že je jako všechno správně velké - ale když dokujete se svou lodí v Elite Dangerous do orbitální stanice, která najednou je velká jak stadion, se svou lodí co je velká jak dva tenisové kurty, tak teprve potom poznáte, že VR má smysl a že je tady. Zatím jen se všemi nedokonalostmi (rozlišení je na hranici snesitelnosti, HW nároky, dobrých her je jak šafránu) první generace, ale snad příjdou generace další a lepší. A proto jsem si VR koupil - jako investici do dalších generací VR, protože kdybychom všichni jen čekali na další a lepší generaci tak by VR skončila dříve než vůbec začala. A to by byla chyba. -
Jo LANky, zlatá doba... *1*
-
Kde jsou ty časy. 10 lidí 10 dní na chatě, 4 hodiny spánku denně. Dnes jsme na to už staří a asi by nás to zabilo. Doslova.
-
"Zvykne", ani nechci vědět co z toho budou mít někteří lidé za problémy.
-
Analyza je jednoducha... VR se zaclo rozsirovat, pomalu, ale jiste. Jiste proto, ze nejedna spolecnost do toho nahrnula miliony a co se tyce nevolnosti, na to si clovek lehce zvykne. Docela zajimavej je clanek i tady:
http://f1sport.auto.cz/nevolnost-v-simulatoru-zazili-temer-vsichni-jezdci-rika-schumacher-25839
*2* -
"umřelo to samo..."
A veris, ze ani ne? *2* : Recon Jet, metavision, Sony SmartEyeGlass, Atheer glass, Vuzix M100, nemluve o Microsoft HoloLens (cca 2020)...
Ono to neumrelo a trh nestagnuje. Jen to neni boom hned prvni den. Vetsinou par let trva, nez se to rozsiri masove, odchytaj bugy a najde si to sve nej vyuziti. -
Něco podobnýho jsem psal i na adresu google glass a vidíš jakej sem krátkozrakej *5* *3* umřelo to samo...