Přejít na výpis diskuzí
Budoucnost herní grafiky tkví dle šéfa Epicu ve „filmové kvalitě“
29.9.2011 | Petr Poláček
38 příspěvků
-
Budoucí vývoj grafiky her podle mě bude stagnovat ne kvůli technické stránce grafiky v podání nových enginů, ty se dají udělat poměrně jednoduše ale tím co zpomalí vývoj grafiky budou finance. Uvědomme si jak drahé jsou dnes hry právě kvůli nesmyslné honbě za co nejlepší grafikou. Kolik dneska studia dávají na grafickou stránku hry. Programátoři mají práci velice usnadněnou díky enginům a knihovnám ale grafici musejí většinu věcí vytvářet od nuly. Už dnes vidíme ten trend že hry jsou velice drahé protože potřebují zaplatit tu armádu grafiků.
-
-
Na "grafickou" stránku hry dneska moc nepadne v porovnání se zbytkem vývojového procesu. Tvorba textur, modelů, prostředí, zvuků, motion capu a animací, dabingu, návrh leveldesignu a gamedesignu... To všecko je čím dál tím víc mohutnější, složitější a zdlouhavější.
-
-
A ako konkrétne "Tvorba textur, modelů, prostředí, motion capu a animací,návrh leveldesignu" nezapadajú do kolónky grafika? A komplikovanosti level/gamedesignu by sa tiež dalo v dnešnej dobe diskutovať.
-
-
-
No myslim, ze pro zacatek by uplne stacilo, kdyby ti co do her delaji grafiku zacali koukat kolem sebe. Pouzivali realne barvy, modely objektu, budov atd. mely realne proporce. Aby u baraku co je postaveny z cihel nechybel nade dvermi a nad oknama preklad o modelech postav ani nemluvim.
-
„...dosažení kvality grafiky a pixelů na úrovni filmů, což znamená žádné blikání, žádné vizuální artefakty a žádné neforemné postavy, vysvětluje Sweeney a zní to od něj poněkud nepatřičně s ohledem na to, že série Gears of War je postavena na charakterech podivných tvarů a obecně jsou hřmotné fyzické proporce pro Unreal Engine 3 hry příznačné."
Sweeny pravděpodobně neměl na mysli stylizaci, ale spíš fakt, že postavy se pohybují nepřirozeně(například otáčení postav kolem osy bez zapojení nohou, situace, kdy panák běží na místě proti statickým objektům), animace na sebe špatně navazují a podobně. Tady se bavíme o technické stránce, ne o umělecké (kam patří také ony "hřmotné fyzické proporce). -
-
Souhlas. Nebo i lepsi skinning a spatne formovani postavy pri pohybu, ci vysmoothovane modely bez hran. Ale to uz nakonec dx11 nabizi.
Co se tyce unrealu, nabizi super blending mezi animacemi.
-
-
Grafická kvalita stagnuje už hezkých pár let a nevěřím tomu, že se kvůli konzolím vytáhne někam výš...(i když si myslím,že konzole utáhnou rozhodně víc,než se nám předvedlo). osobně jsem se v počítačích a hrách hrabal odmalička, a když porovnám skoky z dx7 na dx8 a později na dx9,tak jsem byl tenkrát v úžasu (a taky jsem poměrně často proluftovával šrajtofli kvůli obměně výkonějšího HW). Naproti tomu, dx10 a dx11 nepřinesly defacto naprosto nic a já si můžu na svém několik let starém Phenomu II 550 BE 3.1GHz, GF 9600GT 512MB a 2GB RAM v uspokojivé kvalitě (nezřídka kdy maximální, vyjmo AA) na 1680x1050 zahrát veškeré hry dnešní doby... o AI bych řekl jen to, že dnešní masy rozhodně nechtějí hry se simulací reálně umělé inteligence...
edit: ale upřímně, tech demo Samaritan vypadá aspoň jako menší grafický krůček kupředu (po x letech lepší něco,než nic...) -
-
Myslím, že nikdy nikdo nechtěl "hry se simulací reálně umělé inteligence". Kdybys takovou hru dal těm, co tvrdí, že ano, vydrželi by u ní deset minut.
-
-
protože to říkal Vávra ne? nebylo by to pro masy a o to jde, o prachy *13*
-
Ano, a proto si hry sám moduji, aby pro mne byly výzvou ^_^.
Nejde o reflexy, jde o možosti. A.I. se 100% muškou je nehratelná nuda, ale A.I. která netrefí stodolu a má nastaveno nesmyslné nebo repetitivní chování jen proto aby hráč mohl vyhrát proti značné převaze, to taky není z hlediska game designu často košér. Salut arkádovým žánrům, kde je pochopitelně takové nastavení A.I. přímo žádoucí. -
tak tak :) rozhodně bych to ale zkusil, už vidím hromádku hardcore playerů, kteří si dávají challenge o to,jestli je lepší člověk nebo počítač (něco jako Kasparov vs Deep Blue při šachové partii :P )
-
-
Jó, to byla ta slavná partie, kdy v rozhodujícím třetím zápase za stavu 1:1 zahrál Deep Blue jako člověk a Gasparov vyčul podvod. Stoprocentní simulace člověka nikdy nebude možná...
-
-
-
-
to dam penize radsi za kino nez hru
-
-
Tak to jsi asi na špatnym webu! *1*
-