Budoucnost hraní se zánikem Stadie klopýtla. Streamování ale nakonec stejně uspěje
-
Hraješ hry co normálně vlastníš na steamu apod. nic ti nezmizí.
-
Hraju výhradně přes cloud a jsem spokojený. Žádné stahování, instalace, zapnu hraju. Žádný input lag nepozoruju, ze začátku dva tři roky zpátky ano, ale teď naprosto bez problémů. Jediná výtka je, že nejsou k dispozici všechny hry.
-
Mě je to líto. Stadia byla pro mě perfektní. Hrat na NTB pro mě byla jediná možnost. A vzhledem k ceně nových herních ntb jsem bral lehký ultrabook s 2k displayem za polovic ceny velkého herního a 250 Kc za hraní v plném rozlišení včetně her zdarma bylo super v poměru cena vykon. Naráz jsem hrál bez kabelu, ntb byl úplně tichý pri hezké kvalitě. Zaseklo se mi to cca 1* za herní seanci a to jen na vteřinu max. Navíc i časověbdobry: Na hraní jsem měl mnohdy hodinu nebo min. Dřív na ntb jsem chtěl zahrát GTA 5. Než se mi updatoval Windows, epic store a Rockstar klient tak už mi na hru moc času nezbývalo. Stádia jsem pustil a za pár vteřin už byl ve hře. To bylo navykove. U televize mám ovladač a v tv na staldii jsem dětem pouštěl tlapkovou patrolu nebo podobné kravinky. Sám jsem na ni dohrál Cyberpunk a Assassin's creed Valhalla. Teď kvůli RDR2 zkouším boosteroid. Je to o dost horší než Stadia, ale stále použitelné. Už nechci sebou nosit pořád tam a zpátky 4 kg topící obří noťas kvůli hrám. Doma i v práci mám optickou linku a pokud nekde není rychlý internet třeba na hotelu tak i integrovaná grafika utáhne AOE2, Minecraft, Mafii 1 a Spellcross :-)
-
Některé hry na streamovacích službách jsou prakticky nehratelné. Například Trackmania kvůli vysokému a ještě k tomu proměnlivému input lagu. Obecně v hrách kde je potřeba preciznost, streamování nefunguje.
-
Já se u těchto platforem spíš bojím toho, že člověk ztrácí kontrolu nad obsahem a bude hrát jen to co mu zrovna nabídka dovolí. To, že starší hra byla lepší nikoho zajímat nebude, prostě zmizí a hraj novou. A stejně tak nemožnost modifikovat obsah/data hry. Tedy za mne to budoucnost hraní není a to neberu v potaz fyziku - input lag a konektivitu, to se taky přečůrat nedá.