Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je dobre ze se Pavel nebal, narozdil od jinych recenzentu, udelit znamku kterou si to zaslouzi. Tohle neni hra ale vysmech hracum a ten kdo se to boji objektivne uznat by nemel delat recenze. Dik Pajo.

  • KronosDeret

    A včíl kudy herní průmysle. Jako dalo by se jednoduše říct, že kapitalismus špatný a na co šáhne vláda peněz to vysaje jak upír a zbyde jen zisk, ideálně kontinuální zisk z vývojářů i konzumentů. Ale stejný prachy investorů dovolují vznik i naprostých pokladů, které letos taky vyšly a soukromě by se financovat rozhodně nedaly. A pochybuju že znárodněný Activision by produkoval lepší hry prostě protože by si to politbyro přálo a producentům by jinak hrozil gulag. 

    Takže se vracíme k tomu, že dobré hry musí dělat lidi, které baví dělat a hrát dobré hry a dají do toho to svoje nadšení a práci a fakt že je to má i živit musí být sekundární, což ale taky znamená, že můžou vznikat klenoty které své tvůrce zruinují a firma po první hře zbankrotuje a uspějí zcela náhodně jen někteří. Je to vlastně docela smutné, jako kdyby zábavní činnost byla forma obětování nebo mučednictví. Ostatně je celá řada umělců jejichž díla dnes obdivujeme a život neměli zrovna růžový. A indie hry si taky vybrali svou daň. 

    Možná jako existuje filmový fond, by mohl být státní fond na podporu nezávislých herních tvůrců a celkově umělců, pokud má kultura být alespoň částečně mimo hrůzovládu zisku. Protože se jinak obávám, že COD MW3 nám jen ukazuje jak budou hry nadále čím dál víc vypadat. 

    • Podle mě je to jednoduché. Hry se stávají mainstreamovou zábavou a tedy logicky se budou dělat co nejvíce přístupné zákazníkům. Bude to jak s filmy. Mezi hromadou braku se sem tam natočí velmi kvalitní snímky a zbytek prostě bude srač..a. Lid si to žádá a je to tak imho dobře. Jen je třeba se jako ve filmu oprostit od očekávání, že zavedené značky budu držet kvalitu. To se prostě nestane a dopadne to povětšinou jako se Star wars filmy. Naštěstí vychází i spousty dobrých her.

  • Tyhle hry mě přestaly záhy bavit, pro svojí přímočarou jednoduchost. Jo, sniper mise v Pripjati byla fajn, pamatuji si jí dodnes. To samé tanker na rozbouřeném moři. Ale paradoxně si vybavuji dodnes mnohem víc momentů z her jako bylo Rogue Spear, Ghost Recon, Raven Shield, Las Vegas ale i české H&D 1/2, OF:CWC, ARMA 1-3 nebo ten S.T.A.L.K.E.R. Protože když jsme u té Pripjati, tak ačkoli byla sniper mise fajn, atmosférou Stalkerovi nesahala ani po kotníky. Prostě jako když jdete do kina na třeba "Vyšehrad". Film pro náctileté a opožděné. Rozhodně nebudete mít z filmu pocit, jako po zhlédnutí například filmů od Kubricka, Coppoly a jiných (společensky veskrze kladně přijatých) filmů. No tenhle pocit jsem vždycky měl při hraní CoD/MoH - cca od 18 let to už nešlo hrát. Naopak dobrou, uživatelskou kampaň pro ARMU 3 si zahraju klidně v 35.

  • ALHAZRED

    No ono CoDko bolo pôvodne SP kampaň nie ? A dnes je to Warzone battleroyal HE ... noačo, hráčov to má dosť...

    Tak
    pridaná hodnota SP je v tom, že si ju môžeš zahrať aj o 10 rokov a
    stale to bude tá istá hra, ale tieto CoDká MP musiš kupovať každy rok,
    lebo ten nasledujuci už nie je podpora a sú prázdne mapy, BF to isté...
    !! a takto sa zarábajú prachy !! ... toto je vlak ktorý si nechám ujsť
    rok čo rok, a naozaj dobrú hru budem hladať niekde inde...

    • Duncan66

      uz CoD1 mel skvely multiplayer. ;-)

      • ALHAZRED

        Vážne ? Lebo ani v herni cez LAN sa to nehrávalo, pametám BF1942 a pod...

        • Call of dutý, united ofensive byl naprosto skvělý MP. Byl to král našich lan party.

      • ALHAZRED

        Tak to JA som ešte nemal internet 😉

  • romankubanektisc

    Problém Call of Duty se nejmenuje Sledgehammer, ale Warzone. Hlavy v (zdravím bobby kotick) Activisionu zřejmě napadlo, že mohou single player (SP) tímto nenápadně nahradit. Kopat do Sledgehammer studia mi přijde nefér. Jako příklad mohu uvést díl "Ghosts" od do nebes vychvalovaných Infinity Ward. Mimochodem úmrtní list COD (respektive kvalitním SP obecně) vystavilo studio Treyarch, tím, že poprvé v historii SP (po vzoru Battlefieldu) vynechalo. Bude zajímavé sledovat zda sérii COD "parazit" jménem Warzone utáhne. Je možné že ano, ale modlím se za nás (seriozní) hráče aby to neutáhl. SP má smysl, a nejsem si jistý zda Warzone je ta cena kterou za likvidaci SP chceme zaplatit.

  • člověk když si chce zahrát SP FPS hru která není boomer shooter, open world od ubisoftu nebo polo RPG nemá moc na výběr než si to CoD ve slevě koupit a pravda, některé minulé dílý jsem dohrál snad 5krát a byly fakt skvělé, ale toto jde rozhodně mimo mě. Stejně odfláklé jako battlefield I a V, kde místo promakané koridorové akce, která utíká jako nejlepší válečný akčňák fláknou člověka do nudných velkých otevřených lokací z MP a nechají ho běhat sem a tam... nuuuuuuda a ve výsledku navíc stejně krátké ne li kratší jako klasická koridorovka. No ještě jsem nehrál MWII z minulého roku, tak jak to bude ve slevě, tak si to konečně zahraji....

  • erasser

    Pardon, ale nejsou peníze vždy až na "prvním" místě? :)

    • Derp_1337

      Samozřejmě že prachy je to jediné, co Activision Blizzard zajímá. 

      Jestli lidi budou kupovat CoD navzdory tomu, že to je totální odpad, tak proč by se vývojáři měli snažit? Fanboys to vždy koupí.

      • erasser

        Mě tahle diskuze absolutně nezajímá, já jen opravoval chybu v článku. Doufal jsem, že to bude pochopitelné pro každého, kdo si ten článek přečetl, aniž bych to explicitně zmínil.

        • Derp_1337

          Jo, aha. Tak máš pravdu, že to působí divně. Napsat sarkasmus "peníze jsou vždy až na posledním místě" je divné, protože to ruší celkový dojem souvětí. Když už je celé souvětí seriózní, tak tam taky mělo být "peníze jsou na prvním místě".

          • erasser

            "Peníze jsou vždy až na prvním místě" je ustálené slovní spojení a předpokládám, že tohle autor chtěl napsat, jen popletl slovo :).

  • Tohle je fakt síla, možná v tom bude i věk ale jak se píše v recenzi, pamatuju si z původní MW mnoho situací dodneška...jaká bude další mise, kam se hýbne příběh etc., tady jsem v půlce netušil co se děje kromě toho, že se hledá raketa, pak plyn...pak raketa s plynem následně trosky a bylo mi to vlastně úplně jedno, u scénáře budete vyloženě umírat na cringe což je po Vanguardu taky laťka kterou nikdo nechce podlézt, rozesety modrý a fialový zbraně po mapách vám vyloženě donutí vypadnout čelist z pantů a ujišťovat se, že jste nezapli nějaký tutorial do warzone.


    Kéž by se to neprodávalo a když asi i jo, snad Mrkvosoft bude brát ohled i na recenze (sakra...i IGN tomu dalo snad 4 což je při jejich hodnocení a přístupu od takových studií snad čistá 1/10)a vykope ty líný neumětele ze Sledgehammeru už někam.


    Dost by mě zajímalo co se to poslední léta děje, že i nenáročnou zábavu která nemá mít nějaký filosofický rozměr a dumaní o býti a nebytí a vlastně může být i hloupá dokáží udělat tak spatne, že i ty nejhloupější věci z před 10/15 lety vypadají jako umělecký dílo...a to se táhne nehledě na odvětví viz. Marvel/Star wars/Disney/filmy...oproti jejich výtvorům dnes člověk ocení snad i filmy Uwe Bolla.

    • Derp_1337

      Co se poslední léta děje??? 

      Když fanboys kupují CoD navzdory tomu, že to je totální odpad, tak proč by se vývojáři měli snažit? Můžou to totálně odbít a stejně se prachy budou sypat.

      Jediné řešení je: nekupovat to!! Jestli se nebudou sypat prachy, tak vývojáři se začnou snažit.

      • Duncan66

        Ale multiplayer totalni odpad neni a za me byl DMZ mod, ale i nektere dalsi vyborne, skvele napady, navic se pridaly postupne nove mapy, spousta ukolu, zabavna akce i pro nekompetetivni hrace atp. 

        Takze i proto se to kupuje a osobne se tomu nedivim. Singleplayer mise jsou u techto her jiz na vedlejsi koleji.

        Ostatne te hre dela vetsi reklamu a nasobne vetsi dosah multiplayerova komunita, nez singleplayer hraci, takze se firma logicky zameruje na to, co je pro ni vyhodnejsi.

        Na singleplayer jsou tady dnes hry jako Cyberpunk a dalsi. 

        • Mimo jiné srovnávat cyberpunk a Call od duty je trochu mimo mísu ne? 


          Defakto uznavas, že rakovina warzone zapříčiní/la smrt akční jízdy jakou známe třeba z Modern Warfare 2 originalu

        • To si opravdu clovekmkupuje hru za 70euro jen kvůli kapku jinému MP kazdy rok?


          Bych to pochopil třeba ob dva, tři nebo až hra umře, snad nejde tvrdit že s novým cod multiplayer toho loňského natáhne brka ne? I BF4 když dneska spustíme tak má celkem solidní zakladnu



        • Derp_1337

          Hele a tebe opravdu každý rok baví kupovat nový CoD, aby jsi ten multiplayer mohl hrát? 

          Když vyjde nový díl, tak se rychle servery předchozího dílu rychle vyprázdní a Activision přestane vydávat podporu a opravovat chyby.

        • ALHAZRED

          No pokial sa ukáže, že najviac ide battleroyal, tak bude aj tímový MP o chvílu mŕtvy, lebo TRENDY sú TRENDY 😛

  • Známka je zároveň ekvivalentom aj samotnej dĺžky kampane.

    Ďalšia časť už bude pod dohľadom MS, môžme len dúfať l, že niečo takéto už nikdy herný svet neuvidí.

  • Ale prodává se to dobře, ne? A ti lidi si příští díl koupí zase.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit