Přejít na výpis diskuzí
CCP nečeká, že budou hráči za DUST 514 platit
26.6.2012 | Aleš Smutný
20 příspěvků
-
Ale tohle se o všech vývojářích např. EA a další společnosti udělali z vývojářů pouze zlatokopy udělají hru s hrozným singleplayerem,multiplayerem,příběhem,grafikou atd. a kvůli značce si to lidi stejně koupí a potom když zjistí že to funguje tak se toho chytnou :/
Takže asi tak... -
Tos nelitoval ani po Unchartred ? *11*
-
Chytrá matematika. Další platforma zvýší počet obyvatelů universa EVE. Dust donutí plno lidí vyzkoušet i EVE. Kdyby to bylo jen na pc, piloti by přebíhali mezi Dust a EVE. Vždycy jsem CCP fandil. Asi si EVE znova reaktivuju.
-
Což v zásadě potvrzuje mou původní myšlenku, že zvolili v danou chvíli z vlastního pohledu ekonomicky nejvhodnější variantu pro daný projekt a z nějakého důvodu to nebylo PC ale PS3. A protože vstupují na "pole neorané" - MMO pro konzole, sami nemají s konzolemi zkušenosti, navíc cross/platform projekt v jednom universu, nonWOW koncept - tak to testují na jedné platformě. A pokud bude úspěšná je značná šance, že další budou následovat.
Jediné, v čem jsem tedy zřejmě mimo je myšlenka s "přívětivostí platformy PS3". -
Reaguju na tvou odpověď na mě, ale nějak mě to nechce nechat, tak alespoň takhle... :)
Sám určitě víš, že ve vývoji to může být cokoli, klidně i nabídka Sony na support a peníze v případě kdy to bude PS3 only, vůbec bych se tomu nedivil. Další možností je to, že chtěli zaplnit díru v trhu. Na konzolích free-to-play opravdu není. Bohužel, Microsoft má vcelku striktní finanční politiku s multiplayer = gold account, což vlastně porušuje jednu z myšlenek free-to-play a dohodnout se s nimi je v tomhle docela problém. Třetí možností je ryze praktická kombinace toho, že chtěli jen jednu platformu pro začátek, tak rozhodili sítě, našli nejlepší nabídku a vzali jí. Rozhodně bych to ale neviděl ve složitosti/snadnosti vývoje na PS3, zvlášť když mají firmu plnou PC only programátorů tvořících jiné projekty :) -
2Milabr - Nikde jsem nepsal, že MMO je "pouze" doménou WOW. Ale na druhou stranu - sečti počet WOW-Clone uživatelů a počet uživatelů non-WOW. Ten poměr bude třeba 5:1 pro různá WOWka. WOW je mainstream (bohužel).
Co se týká PS3 vývoje. Já jsem byl ve vývoji 10 let ale už 10 let jsem z profi vývoje mimo a dělám si už jen drobnosti pro vlastní potřebu. S konzolemi (ani mobily atd) nemám z programátorského hlediska zkušenosti. Přišlo mi logické že na 1 jasně specifikovanou konfiguraci je vývoj jednodušší než na miliony hardwarových konfigurací PC, ale třeba se mýlím. Pokud je vývoj na PC opravdu o tolik jednodušší (a tedy levnější) proč se tedy podle tebe CCP rozhodlo pro PS3 na úkor PC? -
No, jsem ve vývoji už přes šest let a mimo Sony-inhouse společností bych tvrzení: na PS3 je jednodušší vyvíjet, považoval za PR, hype, trolling nebo čiré bláznovství :)
PS3 je komplikovaná platforma jako blázen, debug na ní je opravdová lahoda hodná sado-maso salónu a pokud někdo nemá opravdu programátory schopné až běda, jedná se o solidní zásek na hodně dlouho (a to se tu nebavíme o schvalovacím procesu Sony, který není zrovna kafíčko, ani o TRC, které zrovna pro free-to-play MMO určitě budou sakra třešnička na dortu pekelného soužití...).
Platformně, licenčně a systematicky jednodušší systém by bylo PC. Ať už vede CCP k PS3 volbě cokoli, nebude to "snadnost vývoje".
A btw., tvrdit, že PC MMO dneska žije jen WoW komunitou je po úspěších WoT, Travian/Ikariam a i Battlefield:Heroes dost odvážný :) -
zkrat to do jednoho odstavce a prectu si to *3*
-
2Aoyagi Jo, proto sli logicky cestou nejnizsich nakladu na otestovani a zvolili PS3. Na XBox (PC) muzou jit ve chvili, kdy predpoklad cena/vykon (naklady/zisk) budou ekonomicky rozumne. Pokud licencni podminky MS budou nevyhodne proste to na XBoxu nebude. Tak jako do toho rizika nesli nyni s Dustem.
-
Na x-křáp asi nepolezou, měli tam nějaké problémy s podmínkami (platební model, propojení s PC hrou, atd). Navíc by na XBL nikdo rozumný s něčím novým necílil *4*
-
Protoze to neni datac, ale samostatna hra ve stejnem universu.
Stejny, jako by ses divil, proc kdyz ti jede Explorer na prohlizeni internetu na PC, tak proc nekdo udelal "datadisk pro surfovani po netu" s nazvem Safari pro MAC.
A pritom se s tim obe skupiny dostanou do stejnyho universa (a na ten stejnej GezichtBug).
Ja to beru tak, ze CCP :
1. Chtelo proniknout i na trh konzoli.
2. Chtelo vyzkouset novy herni model (coz ve svete, kde MMO vladne pocetna WoW Fnatic komunita a jeji klony neni jednoduche prorazit s cimkoli odlisnym)
3. Neni si jiste kladnym vysledkem, tak chtelo logicky minimalizovat pripadne ztraty (vyzkouseni ekonomickeho modelu, engine a technologie na zarizeni s nejnizsimi naklady na vyvoj - tedy zadny nepovedeny pokus za miliardy $$$$$ na neotestovanem Hero Engine)
4. Pokud bude model shledan ekonomicky zivotaschopnym a idealne i vydelecnym, pak ze zisku investuje ziskane zdroje do dalsiho rozsireni platforem (at uz Dust pro xBox, nextgen xBox/PS/Nintendo, pripadne PC/Tablety/Chytre telefony - coz jsou z hlediska vyvoje narocnejsi platformy nez PS3. Nebo mohou tento cross-platform koncept vyuzit pro dalsi hru propojenou s EvE a Dustem pro zmenu pro PC - napriklad neco spojeneho s kolonizaci a dobyvanim planet.)
Ja kazdopadne CCP verim vic nez vsem EA/Activision MegaStudiim, protoze narozdil od nich jen neklonujou, ale prichazi i s pokusy o rozvireni zatuchlych vod jednoduchych kopirovanych "osvedcenych mechanismu".... Tak jako byl dlouha staleti osvedceny mechanismus placate zeme kolem ktere obiha obloha a svatej paňáca, co to vsechno za tejden uplacal (a podle toho to taky tak vypada..) na to hledi z mraku a ma z nas strašnou p*del :). -
At si to vyjde treba na gameboye. Jen rikam ze je to stejny jako kdyby datac ke Killzone 3 vysel jen na PC...
-
Já budu reagovat na druhou část tvého postu, a to tu o "vývojářích honících se za penězi".
Pokud se živíš sám, možná víš, že k životu peníze potřeba jsou. Předpokládat, že vývojář dělá hry proto, že je miluje, je správné (protože by jinak dělal v klidnějším a na peníze bohatším odvětví), ale myslet si, že on ty peníze, co potřebuješ ty, nepotřebuje, je bohapustá blbost.
Takže asi tak... -
pf, to je zas kec. PC pomalu upadá kvůli rostoucímu piráctví ..
-
Jakmile něco nevíde na PC tak hned všichni nadávají si kupte konzoli,kdyby vycházelo všechno na PC i konzole tak konzole by ani nepřežili třeba mě za to ukamenujte mě je to jedno já mám PS3 Dust 514 Betu a jsem spokojený taky nenadávám že na konzolích není taková grafika jako na PC a hry typu Diablo,WoW a další PC only tituly :D
Vím že se to této hry netýká ale PC pomalu upadá kvůli rostoucímu piráctví a už vůbec celý herní průmysl kvůli vývojářům a jejich honbě za penězi. -
Musíš to brát z té lepší stránky, netřeba se rozhodovat, jestli hrát tohle nebo Planetside 2. Taková situace by (aspoň pro mě) byla mnohem horší.
-
Asi tak. Dokazal bych to pochopit kdyby to nebyla zrovna FPS, ale takto........ zajimalo by me, co je k tomu asi tak vedlo.
-
Protože je jednodušší a levnější udělat to na jednu jedinou odladěnou konfiguraci? Na té si otestovat ekonomickou funkčnost toho modelu a pak se teprve rozhodnout, zda vůbec dělat nějakou verzi portu na další konzoli (případně next-gen) a dále na PC?
Nepochybujte o tom, že pokud to bude trhák, nemá CCP v rukávu plán o rozšíření DUST na ostatní platformy.
Tohle není WoW klon. Ani aukční brak ala Diablo. -
Nechapu proc to delaj na PS3 a ne na PC kdyz to ma byt propojeny s PC only hrou. *8*
-
Jako hrac EVE poprve v zivote lituji,ze nemam konzoli *2*