CD Projekt dělá na remaku prvního Zaklínače
-
Jinak dabing byl hodně dobrý, byť jsem pak dal polský. Líbilo by se mi, kdyby Rudolfa Kubíka nahradil Jakub Saic coby Geralt z původního seriálu. :) Český dabing je můj koníček a poznam podle hlasu asi 100 současných i bývalých dabéru. Nedávno bohužel zemřel pan Richter, který nadaboval úžasně Talara. Jemu čest. Pořád si pamatuji větu "No tak kur..jak? Uděláme kšeft nebo jak?!?
-
-
Je jiná doba, bohužel teď se (skoro) všichni snaží být hyper-korektní. Dnes už se nedočkáš toho, že by někdo v překladu to přeložil tak zostra.
-
-
A proto nikdo a nic nepřekoná původní dabing Posledního skauta! ❤
-
-
Osobně třeba musím pochválit legendární dabing v Pulp Fiction.
Pak ještě můžu zmínit původní Smrtonosnou Past, kde Bruce Willis pronesl legendární hlášku: "Yippee Ki Yay, Motherf*cker". Slyšel jsem, že tuhle hlášku pár let zpět úplně předabovali a od té doby všechny edice Die Hard mají hlášku novou: "Yippee Ki Yay, Mr. Falcone". 😂 😂
-
-
To si řekneme za měsíc až vyjde dabing do KCD 😉
-
-
Tak nějaká velká jména tam jsou jako např. Petr Gelnar a Richard Wágner je taky hodně šikovný kluk. Momentálně dělá vidcast v Českém znění (dost dobré, takový pořad jsem plánoval roky :D) Nicméně to jsou hlavně dabéři z Brna (nic proti, jen konstatování infa) :) Je mezi nimi třeba Luboš Ondráček (Alex z Komisaře Rexe), na dabingu spolupracuje Kristýnka Sulková z Vortexu. Takže kdyby někoho zajímal dabing, ať se mrkne třeba zde. Roli vypravěče si střihl Jan Preučil, který odvedl hodně dobrou práci. Osobně jsem zvědavý třeba na Evu Burešovou, která zas tolik nadabovaného toho nemá. Dan Vávra zde samozřejmě dabuje sám sebe, respektivě postavu podle něj. :) Jinak v Remakeu Mafie jsem si hodně užil Marcela Vašinku, jako nucená náhrada za pana Molčíka super, to samé Lucie Pernetová, která dala Sáře úplně nový rozměr. Fakt by mně ale zajímalo, jak by to nadabovala Linda Rybová. Hodně se zaměřuji na dabérky. Ale i dabéry. Z těch zaběhnutých ale stále relativně mladých mám nejraději Jitku Ježkovou, Jitku Moučkovou, Kateřinu Peřinovou (dříve Velebovou), Janu Strykovou a z pánů asi naprostý top Michal Dlouhý, Petr Lněnička, Marek Holý nebo Jakub Saic, kterého už jsem zmiňoval. :) Momentálně je v hodně v kurzu Sabinka Rojková (Sabrina, Sex Education), neskutečný talent. Setry Novákové nebo Taberyové jsou také stálice a dost jsem si užil navdory kritice i 13 Reasons Why. Na to, že to jsou začínající dabéři, tak někteří z nich mají fajn hlasy (Hanna, Clay, Justin, Jessica, Ani) Hodně dobré castingy má obecně ještě třeba Petr Štěpán, nebylo snadné nahradit panu Štáchovou v Simpsonech, Ivanka Korolová to zvládla a zvládá se ctí - sama paní Štáchová si ji vybrala. Docela bych si přál Aby Simpsonovi skončili, což se stane po druhém celovečerním filmu. Nedovedu si totiž žádnou českou dabérku představit místo pana Labuse. :)
https://www.kcdfandabing.cz/
-
-
Omlouvám se za překlepy. :) Chtěl jsem ta jména napsat z hlavy dobře. :)
-
-
-
Naštěstí je pořád dost režiséru a překladatelů, kteří to umí, mně se třeba líbí, jak dovedeme rozlišovat podle děje a postav vykání a tykání. Umějí to hlavně samotní dabéři, kteří režirují. Filip Jančík, Veronika Veselá, Bohdan Tůma, Antonín Navrátil, Lucie Petra Svobodová, Kateřina Březinová atd. Máme fakt neskutečnou zásobu herců a hereček, včetně mladé generace, která mi se mi do paměti taky už dává těžko. :D Kdybych měl vypsat všechny, byli bychom tady do zítřka. Některé seriály si bez českého dabingu popravdě už neumím představit. Ve volném čase se učím právě polsky, takže Geralt i Cyberpunk byl jasná volba. :) A zkusím další. Když mám čas sběhnu ke švédštině a finštině. Ale to už je opravdu jiná liga. Jinak klasika, ruština ze školy, němčina Kobra 11, sem tam něco z Francie, Itálie a Španělska (sportovní přenosy) a osobně hodně inklinuji k latině, protože bratranec je profesor na Karlovce. :)
-
-
Jo, tak já netvrdil, že by snad samotní dabéři nezvládli. Ale když jim někdo dá zakázku a chce to mít "korektní", tak ten dabér s tím nic nenadělá a prostě musí odmluvit to, co po něm chcou.
-
-
To se samozřejmě pravda. A navíc je zde ještě jeden problém. Netflix a jeho evropské zastoupení (Polsko), chce jen tu nejvyšší kvalitu podbně jako když se u nás dabovali Disneyovky v devadesátkách. Uvedu konkrétní příklad, čeští herci se většinou umí domluvit, ale když nemohou nadabovat "svého" herce, tak zaskočí kolega. Např. Tom Cruise je automaticky Gustav Bubník, ale už jen několikrát zaskočil třeba Pavel Vondra. Netlix dělá pokaždé výběrové řízení, i když je konkrétní dabér na tohoto herce, jeho projev, styl mluvy, myšlenek zvyklý. Horší to bylo před několika lety kvůli agenturám. Např. předabování Jitky Moučkové a Nikoly Votočkové v BBT (teď vlastní práva nova a nedávno se předabovaly ty díly, kdy se rolí ujali Radka Přibyslavská a Irena Máchová. U těch Disneyovech třeba Pavel Soukup už nedaboval Buzze a role připadla Zbyškovi Pantůčkovi, i když za něj režisér u americké komise "loboval" co to šlo. :) Jen taková perlička z tohoto odvětví. Já sám bych si chtěl jednou zadabovat ve filmu nebo hře, ale mám v mikrofonu o dost jiný hlas než bez něj. :) Miluji Black Books a zkoušel jsem dabing od Perla Group - dříve Fénix pro Dabing a nebylo to úplně špatné. Bohužel se už skupina rozpadla.
-
-
Haha, dobrá připomínka s tím Black Books. Taky jsem měl rád ten původní dabing od "Fénixe".
-
-
Reakce na příspěvek:
Geniální seriál, stejně jako Red Dwarf. Miluji britskou tvorbu. Nedávno jsem si užil s Atkinsonem Pan Včela. Na ČT2 jsem náhodně narazil na Potvoru (Fleabag) a je to hodně dobré. Pořád se vracím k Haló, Haló, Black Adder nebo IT Crowd. Teď jsem dokoukal komplet Cvoci v nemocnici. Můj nejoblibenější seriál britského střihu je Youre The Worst, neskutečné zápletky, humor za hranu, čtyři absolutně odlišné charaktery, super soundtrack i romantika. Jsem hodně na dramedy, ale tohle mně fakt dostalo. Škoda, že se nadabovala jen jedna série díky Miriam Chytilové. Další čtyři sezóny jsou v AJ v hlavních rolích Chris Geere (Bratrstvo neohrožených, role v Modern Family a This is US, případně filmy Princ a Já) a Aya Cash (asistentka Di Capria ve Vlkovi z Wallstreet, seriály Pravidla milostného Provozu, Easy, Newsroom nebo Banda), fakt super, i když se to odehrává v LA. :) Jinak Fénix začali i s Dabingem Futuramy před Prima Cool. :) Já jsem mezitím viděl prvních pět sérii nativně.
-
-
Reakce na příspěvek:
Halo, Halo, Red Dwarf, Black Adder a IT Crowd je klasika.
Cvoci v Nemocnici asi bude dost underground, když to na CSFD má 48%.
Potvoře a You're the Worst asi dám šanci.
A to Pan Včela mi nic neříká a hledání nic nenašlo. Nemohl jsi myslet "Man vs. Bee" (Včela na Mušce) ?
-
-
Reakce na příspěvek:
Ano Včela na mušce, viděl jsem to nedávno a je to klasický Rowan. :)
Co se týče dvou zbývajících seriálů, určitě do toho jdi. Potvora je taková drsnější Miranda mixnutá Jak nežít svůj život. Viděl jsem pouze první sérii ze dvou a bylo to fajn.
Co se týče Youre The Worst, tak první série je dobrá, ale vše se rozjede hlavně ve druhé a třetí. Čtvrtá byla taky fajn. Co se týče páté, trochu nastavovovaná kaše, ale i tak to stojí za to.
Přirovnal bych to k Californication, ale je to mnohem drsnější, co se týče emocí. Viděl takřka po vydání asi za rok. Co se týče postav drobný spoiler. On, nedoceněný geniální spisovatel, který ale má velké ego. Ona, nezavislá agentka rapové skupiny se svým tajemstvím. Jeho nejlepší kamarád, bývalý voják s neléčenou PTSD, dobrák od kosti. Její nejlepší kamarádka, hloupá naivní holka, která si vzala úspěšného nerda, aby byla finančně zabezpečená. Scénaristou je Stephen Falk. Rovněž miluji tvorbu Grega Berlantiho (Everwood, Arrow, Flash) a hlavně YOU, nemyslel jsem si, že ještě nějaký seriál dokáže "napodobit" Dextera a dát nam dalšího sympatického sociopata.
Mimochodem Hollywood i veřejnost si často pletou pojem Sociopat a psychopat. Sociopat má city, ale zneužívá je, nebo je neumí správně uchopit. Psychopat nemá a nikdy mít nebude žádne emoce, takže se nedá ani léčit. Ovšem existují i dobré příklady takových lidí, vojáci, špičkoví chirurgové, hasiči nebo konkrétně Neal Armstrong, který díky své povaze zachránil svou posádku a Apollo (v rozhovoru to řekl pan profesor Radkin Honzák). Michal Rybka uváděl příklad ve vidcastu o nasilí ve hrách a nasílí obecně, že existuje i opodstatněný důvod k násilí (válka, bránění se útočníkovi, zachrana někoho jiného atd. Uváděl příklad s psychopatickou gorilou, která zachranila sama svou tlupu před jinou, ačkoliv sám tento samec žil samostatně a se svou tlupou/ rodinou ani třeba nejedl jídlo, nehrál si s mláďaty, nespal s nimi po boku v noci atd. I oni sami z něj měli respekt nenavazovali s ním soc. kontakt :) Na to si vždy vzpomenu. A rozesměje mně to. Je to vlastně dost dojemné. :) To jsem odbočil kvůli Dexterovi a Joeovi z YOU. :)
jinak tady posílam z Youre The Worst soundtrack. Po Scrubs asi druhý nejlepší, co jsem kdy slyšel. Já se chystám konečně na Sopranovi a Six Feet Under. Úžasný je také v dramedy Huff s Hankem Azariou (Vočko ze Simpsonů). YTW I Potvora jsou na jistém webu začínajícím na U :) YTW dokonce v celku (7.4 gb)
Na Cvoky jsem se díval hlavně díky Rutgerovi Hauerovi (Blade Runner, Jestřábí žena nebo jeho debut Turecký med), zde hraje fakt pohodového řízka. Jak nežít svůj život je také totální maso, v podstatě Black Books, ještě s větším idiotem. Dej tomu taky šanci. :)
https://www.tunefind.com/show/youre-the-worst
-
-
-
-
-
-
-
-
-
😎 Já jsem největší fanoušek Zaklínače!
Bohužel již nebudou „nohy od ho*en“, jak pravila jedna milá stařenka na mostě… -
Jedničku jsem dohrál několikrát, ale už by to chtělo nějaké informace o nextgen Zaklínači 3. Na to, že to má vyjít letos, tak není ani fotka.
-
Tak to držím palce. Super. Dám si tedy jedničku asi už v sedmém runu. Ale asi zase jako neutrál. Protože hrát za Věčný plamen fakt ne. Jediný v pohodě byl Siegfried. Možná se přemůžu a pomohu Veverkám, ale to jsou zase eko-teroristi. Doufám, že se více vytěží charakterově Foltest, Ada, Shani, Toruviel, velmistr Jakub, Azar a Paní Jezera. Hodně dobré vzpomínky mám i na Abigail, te jsem vždycky pomohl. :) Ono vůbec by bylo fajn navštívit jižní království.
-
-
Já to prošel devětkrát. 3x každou cestu - ono ty průchody pak navazovali na vydání dalších dílů, kdy jsem si to "musel" osvěžit, že jo. Ano cesta neutrála je cesta Geralta, takže i když si člověk zkouší různé možnosti, tak ten pocit z pravého průchodu jen za neutrála. Jednička je výborná se skvělou atmosférou, jen jestli se to v remaku zachová. Jo linka s Paní Jezera byla super, ten pocit, když ti dá ten meč a pak ho ve dvojce zahodíš jako smetí :D. Jsem tedy zvědav, co se z toho vyklube.
-
-
-
Já už se těším na milion generických zbraní/zbrojí místo pár unikátních.
A taky nesmím zapomenout na to, že nádhérné obráz(k)y při načítání nahradí jakési barevné rádoby komixy.
Ne, děkuji. Zůstávám věrný originálu.
-
-
To je fajn, že to víš takhle dopředu :)
Můžu jenom závidět.
-
-
Vím jak dopadl Zaklínač 2 a 3. Ačkoliv to byly výborné hry, atmosférou se prvnímu dílu ani nepřiblížily (trojka se přiblížila aspoň v některých částech).
-
-
V tom případě z tvojí logiky usuzuju, že ten remake bude výborná hra, která bude mít třeba horší atmosféru. To mi pořád zní jako něco, co za pokus stojí :)
Jinak co se atmošky týče, pro mě bylo ve W3 hrozně silný počasí. Zatmělo se, začal foukat vítr, stromy se začaly prohýbat a ve mně se úplně začal probouzet jakýsi prastarý instinktivní strach z bouřky a pocit, že bych se měl jít schovat.
-
-
Bouřka ve 3ce je super. ale nechutný špinavý podhradí s voplzlejma obyvatelema (který na tebe řvou ať táhneš do prd*le) a všechno v jakýmsi hovnoidním šedivo-béžovym filtru se těžko překonává.
-
-
-
-
-
A už mají aspoň hotovou tu nextgen trojku?
-
Popravdě problém jedničky je spíše soubojový systém protože v momentě kdy člověka chytne děj tak grafiku hodí za hlavu
-
-
Mě třeba vyhovoval. Akorát je škoda, že nebyl systém trochu komplexnější. Pokud máš alespoň částečně rytmus a trochu si zvykneš, tak si schopnej usekat cokoliv.
-
Ten soubojový systém vypadal přesně tak, jak byl popisovaný v knize :)
-
Mě bavil. Ty epický piruety smrti, kde lítali hlavy a končetiny:)
-
-
těším
-
Ze bych si to konecne i zahral? :)
-
Na tohle se těším. Kdysi dávno jsem to musel dohrát s trainerem, protože mé PC nedávalo plameny a FPS klesali k bodu mrazu:D