Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pánové, já vám to zkusím vysvětlit.
    Protože tu pořád brečíte, jak si tu stáhlou hru chcete vlastně jen vyzkoušekt a bojíte se o těch svejch pár šušňáků, který by vás to mohlo stát... bů bů. A nebo si přijdete cool - jak vyje*áváte s korporátama, když si ten jejich sšhit nejdřív opatříte jinak, abyste nekoupili zajíce v pytli... no to je úžasný, že jste na to přišli.
    Pirát je ten, kdo na nelegálních gameskách vydělává. Gamesky jsou luxusní zbožní a ten, kdo tohle zboží nesměňuje za zboří jíné, případně za peníze, není pirát (!), ale pan ťululum, co nedělá svým konáním (nikoliv však kecáním) vůbec problém, protože tak či tak na vás obě strany, tedy piráti a vývojáři/vydavatelé, vyděláváji. Uklidňuje vás tohle zjištění?
    Bezohledu na počet legálních kopi zakoupených za život vy co platíte za různý sharing space odkud to taháte, jste obyč ňoumové, co se k tomu i krásně svobodně přiznají - to dělá vaše morálky, která je v celkovém stádním ohledu naprosto v pořádku (ale tím vás nechci nudit). Navíc vás opět můžu ukklidnit, že je vás v téhle oblasti znatelná většina (tedy aspoň ze skupiny, která se virtuálními kecy projevuje).
    Mě by to klidným nenechávalo, protože vy jste ta nejbezmocnější potrava, na kterou cílí jak vývojáři tak piráti... to už se ale opakuju, takže... jak řekl kolega Démon z moravy: "přerte si to"
    S blížícími svátky vám všem přeju: hybajte do fabriky vydělávát, vánoční sleva na steamu a novej ipad pod stromeček čeká (samozřejmě aspoň podvědomě ssrát na to, co chce frajerka/děcka k Vánocům). Zůstáváte moji milí hraví neškodní platící .....
    • text dlouhej jak stahovani Skyrimu a myslenka nikde, priste na tom vic zamakej a treba ti nekdo sezere, ze to mas na haku...
    • zkusil a neuspel
  • Copak na to řeknou ti, kteří to poctivě koupili, až se dozví, že v jimi zaplacené ceně je i podíl použitý na tuto akci Z ?o)
    • smejki
      jsem kupující a schvaluji
  • MickeyMutant
    Ach jo, CD Projekt si chce trochu přivydělat, oživit prodeje kapkou mediální pozornosti a předvést se před svým vydavatelem, ale tady se rozpoutá desetistránková bitva o morální podstatu pirátství. Řekněte pi... a než dopovíte ...kaču, tak se lidi stihnou servat v debatě o warezu*9*.
  • Ja nevim, co kdyz reknu ze ja sem to netahal a ze to udelala treba osoba me blizka a tim nebudu muset ukazat prsten na nikoho? Podle me je to dost tezky nekomu dokazat ze to hral a stahnul kdyz ho u toho nikdo nechyti. Uvidime jaky budou mit uspechy az s nima ty lidi pujdou do pred soud. Uz jen to ze nekdo monitoruje neci internetovou komunikaci mi prijde dost husty.
  • sankuri
    Vpodstate je to o dvou vecech. Kvalite a dostupnosti.

Proc bych se mel pul hodiny oblikat a hodinu jed do nejblizsiho gameshopu (kde tu hru navic ani nemusi mit), popr cekat dva dny na postaka, kdyz si muzu hru za pul hodky stahnout aniz bych vstal od pocitace. Penize jsou, ochota nekam chodit ne. Toto nastesti pochopili Valve a prisli se Steamem. ten sice jeste neni uplne dokonaly ale diky sluzbam vpodstate konkuruje piratum a svete div se lidi plati. Cele to tedy znamena ze lidi shani piratske verze ne proto ze je to zadarmo, ale proto ze je to pohodlnejsi.

Druhym faktorem je kvalita titulu vs jeho cena. Clovek vyvojare velmi rad oceni svymi tezce vydrenymi penezi, kdyz vidi ze udelali skutecne kvalitni dilo ktere vydrzi, ale proc bych mel cpat tutez sumu penez vyvojarum kteri hru vylozene odflakli?
    Cenu her by nemeli stanovovat vyvojari/prodejci, ale nejaka komise slozena z hracu ktera ji oceni na zaklade jeji kvality. Je to samozrejme utopie:-)
    • K tomu bych ještě dodal to, že mnozí recenzenti hodnotí hry nerealisticky a pokud není demo, musím se spolehnout především na recenze, které jsou často dost mimo. Hru si pak koupím a nestačím se divit. Úplně nejlepší je být zdrženlivý a nekupovat si novinky ihned, ale chvíli počkat. Během té doby čekání vycházejí nové a nové recenze, videa na youtube, commenty na forech atd. To by se ale vydavatelům určitě vůbec nelíbilo. Takže buď začnou dělat dema, nebo se prostě bude sosat víc a víc.
    • smejki
      pitomost hodná sovětského mozku. pokud hra stojí za prd, nijak dobře se neprodává -> aby tvůrce aspoň něco vydělal, cenu sníží. a pokud ji sníží dost, prodeje stoupnou.
      kde je potřeba to tohodle normálního svobodného systému cpát úchylné komise, prokrista? *7*
    • Nikdy, tyhle kádrovací komise, posuzující "kvalitu" a ostatní aspekty díla jsme tu měli a víme, jak to vypadalo, když autor nebyl dost ideologicky uvědomnělý... To není cesta.
      Právě naopak. Každý má právo si stanovit cenu, jakou chce. Můžu si naprogramovat hru a chtít za ní 10.000 korun. Mám na to právo. A ostatní se mi můžou vysmát, můžou si jí nekoupit a já přijdu na buben. Říká se tomu svoboda.
      Ale nikdo nemá právo mi jí ukrást. Nikdo. Normální člověk si zaťuká na čelo a nechá to být. Nešlohne to. Hraní her není základní životní právo. Je to jen zábava.
    • Jednoznacne souhlasim - kvalita vetsiny her v posledni dobe je diky konzolim hodne nizko (mizerne ovladani, nepohodlny interface a slaba grafika), a ceny jsou diky distributorum premrstene. proc se za nos nechytnou oni? v USA je nekolikanasobne vyssi kupni sila a ceny jsou tam casto mene nez polovicni, diky akcim ktere maji v obchodech... to se pak piratum nemuzou divit. ale uz i pirati maji svoji hrdost - najdou se takovi, kdo hru z warezu stahnou a zaplati posleze, kdyz se jim libi (to je ostatne skoro jedine reseni, kdyz hra nema demo).
    • Viz. 60 euro za MW3 na steamu. Podotykam ze jsem ho ani netahal protoze o single u teto hry stejne nejde, jen tech 60 euro mi prijde trosku prestrelenych.
  • Docela ubožáci jsou to nakonec nebo to si snad mysleli že když tam nedaj DRM tak si to koupí víc lidí a nikdo to nebude pirátit? No hnus... Stejně nemaj šanci, kdyby se to dostalo tak daleko, uspět u soudu...

PS: Zrovna opiště kontrolní kod z obrázku: F4U - takže F4U Projekte...
  • Imo 900 eur pokuta nie je az tak hrozna, co som kedysi cital tak nejaky chudak z ceska dostal kvoli piratenemu MS Office trest podstatne vyssi.

A dalsia vec je, ze sa jedna o krajinu na uplne inej urovni. Pre nemca znamena 900€ ovela mensi problem nez pre slovaka ci cecha. Len do nich CDPR !
    • Vitekb
      Jestli se nepletu, tak po tom chlapci, který natočil "Simpsonovi ve filmu" vk ině a pak je uploudnul na net chtěli 100 000Kč, ne?
  • At jdou do riti. Jako chudy student jsem hry piratil, ale od doby co pracuju si hry co me bavi kupuju, ovsem nejdriv je stahnu a vyzkousim abych nekupoval zajice v pytli (zdravim vyvojare Cities XL2011). Zaklinace 2 jsem zkusil, hral jsem ho jedno odpoledne, nebavil me, smazal jsem ho, nazdar. A ta castka co vymahaji - 900 euro - to je snad vtip ne ?
    • docela by me zajimalo za co mam tolik minusu ? jako za to ze me nebavil zaklinac 2 ?
      • jo, určitě ti to dali za zaklínače. ten je tady nedotknutelný. v minulosti jsem tu napsal, že jde o tunel, který se skyrimu nevyrovná vůbec v ničem a to byl příval mínusek. *1*
      • jako za to, ze posilas do riti nekoho, kdo chce svoje vydelane prachy
        • Nehlede na to ze monitoruji tvuj internetovy traffic a sbiraji tve osobni udaje bez tveho svoleni, coz je uz samo o sobe napadnutelne.
          • Tady mam prosim minusy za co ? Vam se zda v poradku, ze nejaka treti strana spojuje vasi IP s vasim jmenem a bydlistem a snazi se vas identifikovat (zjistit vase osobni udaje) ... to se vam zda v poradku ?
        • Aha, takze bych mel zaplatit plnou cenu za hru, ktera nema demo abych posleze zjistil, ze me nebavi ? A kdyz si to stahnu na vyzkouseni (muzes si o tom myslet co chces, ale zkratka to tak delam a jak uz jsem nekolikrat rikal - hry co me bavi nasledne kupuju) tak po me pak chteji ferovych 900 euro ? Tak to da rozum.
          • jestli jsi to stahl z torrentu, tak jsi zaroven prispel k tomu, ze si to stahlo x dalsich lidi, kteri treba nemeli tak dobracke umysly jako ty
            • u nas neni trestne soft stahovat, ale pouze kradeny soft sdilet
            • To ne, taham z file serveru. Nedelam si ovsem iluze o tom, ze by stejny postup nechteli pouzit i na tento zpusob stazeni, ovsem tady nemaji moznost sbirat udaje o uzivatelich pokud jim je provozovatel toho serveru neposkytne.
    • dik za minus
  • Si můžou vymýšlet co chtěj stejnak to někdo obejde...
    • Co tak najskor precitat clanok nez zacnes pisat uplne mimo do diskusie? :)
      • Pardoon :)
  • Nebudu tady hanit piráty, jelikož jsem dlouhou dobu také zvesela pirátil a ještě měl pocit, jak jsem všechno krásně "och*cal". Osobně mě z pirátěni SW vyléčil přechod na "druhou stranu barikady", a taky fakt, že už stejně na hraní nemám tolik času jako v době "před prací" a těch pár her ročně fakt není problém koupit.

btw. platit ze různé shary vám přijde v pohodě? Vždyť toto jsou podle mě ty "vyžírky" v pravém slova smyslu, kteří se o své "miliony eur" vůbec nijak nezasloužili.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit