Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blueray mechanika v PC je zbytečný luxus. Pokud si chci pustit legálně kvalitní film, tak použiji 50+" televizi a k ní připojený BR přehrávač, nikoliv malý monitor u PC.
  • Mart9
    Ty jo, přesně to jsem dělal s kinder vejcema :D
  • repráky... tak na ty jsem úplně zapomněl. Tudíž ještě buď kvalitní repro nebo sluchátka to je dalších 1200-2000,-kč navíc :-)
    O PC se pokud vím tvrdí, že je všestranné, tudíž kupovat PC bez monitoru pouze na oculus rift je naprostý nesmysl. Pakliže bude někdo kupovat herní PC, je pravděpodobné, že na něm bude sledovat i filmy. Bluray mechanika je tudíž samozřejmostí, pakliže si dotyčný chce užít filmy ve full HD LEGÁLNĚ! SSD disk je v dnešní době naprostou samozřejmostí, nikoliv "nic navíc". *10*
  • VortexCZ
    Jak už jsem psal na fb... Do heren by se to hodilo, ale jako produkt pro "normální lidi" je to setsakra drahá sranda. Něco jako čokoládové vajíčko s hračkou. Rozbalit, sežrat čokoládu pohrát si s figurkou, či hračkou, která dělá cvak cvak, nebo bzzz bzzz a pak odložit do vitríny. Pravda, oculus vyjde dráž, ale tím spíš si ho nikdo nekoupí.
  • Mart9
    Není to tak dlouho, co tohle přímo po zkušenostech lidí říkal Pavel v podcastu. Do té doby jsem na to nadával jen kvůli blití.
  • Dá se předpokládat, že do toho nezahrnuli periferie jako klávesnice ani monitor. Teoreticky přímo pro hraní na Occulus bych monitor potřebovat nemusel = to je přeci Occulous.
    Určitě zbytečná položka je také optická mechanika, takže asi ani s tou se nekalkuluje (dnes ji na nic nepotřebujeme, kromě přehrávaní nějakého domácího archivu na podobných médiích nebo pro starší generaci zvyklou nakupovat filmy v tescu na takových nosičích). Nejspíše do toho ani nepočítají nějaké přídavné disky ...prostě minimalizovaná sestava zaměřená na výkon, takže žádný další displaye, žádné další disky, repráky ....
  • Za 40k tak možná v USA. U nás to bude tak 60k vzhledem ke slabé koruně.
  • Rejsek
    Uz na tom nekdo nekde prezentoval filmy treba ve 3d, nebo je to fakt jen na ty po*ebane hry?
  • Pořád se nemůžu dopátrat prvopočátku urban legendy, že s OR si budou lidi kazit oči.

Afaik ty čočky co tam jsou umožňujou oku ostřit na nekonečno, tedy žádná zvýšená námaha oka jako třeba při čtení a obecně při ostření na vzdálenost menší jak cca 50-70cm nehrozí.
  • samozrejme, že je to zdravšie, lebo je to ďalej od očí, momentálne najviac kazia zrak mobily a tablety pretože sa na ne ľudia pozerajú moc z blízka
  • Cucham neuspech. Dnes musi byt zabava levna. Herni prumysl je orientovan na masy. A jeste by me zajimala zivotnost takoveho zarizeni.
  • Hnisavec
    1000 eurové PC....tak to je 99.9% PC master race mimo hru, stačí kuknúť steam survey na tie ich "PC mašiny" *15* *1*
  • Nejlevnější haswell CPU i5 4430 - 5500,-kč, Základní deska pro LGA 1150( ne úplný základ s pouhýmy 2 DDR3 sloty a microATX) - 2500,-kč, Nejlevnější 2 x 8GB modul DD3 1866 - 3200,-kč, Nejlevnější GTX 970 - 10 000,-kč, Bluray mechanika(Bluray čtení, DvD zápis) - 2000,-kč, 500W kvalitní zdroj od 1000,-kč více (750W od 1600,-kč a více), Skříň obyč 1000,-kč, HDD 1tb 1500,-kč +, SSD 128gb od 1600,-kč+, OS Windows 8.1 64bit 2500,-kč, Naprosto obyčejná(neherní klávesnice s myší) 500,-kč.

Celkem cca lehce přes 31 000,-kč bez položek jako je kvalitní chladič na CPU (1000,-kč), zvuková karta (1000,-kč +), monitor 5000,-kč, kvalitní herní myš (1000,-kč) a klávesnice 500-1000,-kč).

Suma sumárum taková střední třída by ve finále vyšla na nějakých 40. 000,-kč.

Bráno podle ceníku CzC.

Teď mi někdo vysvětlete, o jakých 25 000,-kč tu píšete a jak se do těch 40 000,-kč má vejít OR? :-)
  • Nedá se to někde volně vyzkoušet? Ne že bych si to nejde bože chtěl koupit ale zkusit se má všechno
  • a kolik bude stát tříselní přípojka?
  • MB 3k - RAM 3k
    Každopádně jsi dospěl k jakémus obdobnému výsledku jako já.
    => těch 40k, ze kterých tu někteří padají do mdlob, je vcelku základ a OR k tomu grátis :D
  • Ehm ... to sou zase pocty. Takze GPU 10k, CPU 5k, MB 5k, RAM 5k nejaky to SSD + disk za dalsich 5k + rekneme dalsich 5k na bizuterii kolem (case, zdroj, ...) to sme !BEZ MONITORU! na 35k. Mno a bez monasu se to PC jaksi da pouzivat leda na dve veci, takze dalsich min 5k za monas, to sme na 40ti ... a kde je oculus? A nejen ten, k nemu jeste treba packovac ... ze. Takze 60k jen to fikne a to nebude zadnej higend.

Jasne, komp se da poskladat i za pulku ... ale ne na hry.
  • Takže 10k helma
  • Schválně jsem si zkusila sestavit střednědobré herní PC, na němž pojedou nejnovější hry na maximální detaily ve fullHD rozlišení. ( MB+CPU Haswell i5, 16GB DDR3, 1TB HDD, GTX970, 450W 80+ PSU ). Cena? 25.000 korunek.
    - Jde o bednu s vnitřnostmi ( lze přičíst SSD, DVD mechaniku, zvukovku ).
    - Nevím, jestli byl myšlen PC + monitor, takže další cifra, co se dá přičíst.
    - Dále lze připočítat klávesnici, myš, repráky/sluchátka, případný gamepad.

Říkám si, kam se do těch 40k nacpe OR :D Jeho cenu odhaduji na 99% do 8k. Tedy cena lepšího LCD s obdobným rozlišením.
  • Mart9
    16 hodin

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit