Přejít na výpis diskuzí
Česká hra Space Engineers bude o stavbě lodí ve vesmíru
9.9.2013 | Aleš Smutný
51 příspěvků
-
Kdy asi tak bude předběžný přístup na steamu??
-
Mam tolko vela otazok, dufam ze tu vyvojarov uvidime niekedy.
-
Zajímalo by mě jest li bude potřeba nejdřív udělat plán lodi. Nebo to bude klasický „stavění kostiček vedle sebe“.
-
Nechat doje*any miner wars, a vrhnout se na dalsi projekt, klasickej ceskej zmr*ovskej pristup...
-
-
Zato napsat anonymne sprosty prispevek v diskuzi, ktera ma sva pravidla a ma byt vecna je opravdu hrdinsky pocin...*7* Pokud vim, tak tebou zminovanou zalezitost resi Marek Rosa na svem vebu. Zde je link: http://blog.marekrosa.org
-
-
Take se tesim *14*
-
-
Já taky až si postavím svojí Normandy. *14*
-
-
Tady nekdo hral ME. Taky mam v planu postavit Normandy (asi nas bude vic) a dat do kupy celou 5th fleet. *1*
-
-
Ok tak já si postavím Tokio. *1*
-
-
To klidně stavte...já osbně to vidim na ISD.. *1*
-
Hmm a co takhle zkustit Reapera, do toho bych asi taky sla. *15*
-
-
To já ne na něco tak velkého bych asi neměl nervy *1*
-
-
-
-
-
-
zaujimavy projekt, som zvadavy
-
Žeby pojišťovací podvod? :) Dalších komentářů netřeba, buď to bude nudnější než koncept, nebo to bude hodně velká paráda. Jen by mě zajmalo jestli bude i únik atmosféry, potažmo celá ta sranda s vycucnutím se do nicoty... Úplně jsem si vybavil první hru Frontiera, piráti ustřelily počítač a já, nevěda co robím, skončil stakilometry za obyvatelnou planetou a nedokázal jsem se vrátit, kvůli setrvačnosti xD Tak hardcore to zase nebude, ledažeby? :D
-
-
Tak ono to "vycucnutí" je trošku přitažené za vlasy - pokud se jedná o malou průrvu - vzduch uniká velmi pomalu - a pokud je díra opravdu tak velká aby vás to vycuclo rychlostí Usiana Bolta na speedu pak je poškození způsobeno něčím co vás stejně zabije už při nárazu....
-
-
No dobře, ale rozdíl tlaku je dost velký, takže i drobná trhlina může konstrukci rozrušit, asi jako když propíchneš lak na vlasy. Navíc nevidím důvod proč by poškození muselo být způsobeno něčím velkým, bohatě stačí když to bude zatraceně rychlé, no ne? Zabije tě už jenom ztráta tlaku.
-
-
Zitron: Ono to nebude zase tak "Hollywoodský" Když se rusům srazil Mir s Progresem, v tom těžce poškozeném modulu se držel určitý tlak ještě několik měsíců.
-
-
Teď mě napadá, pokud loď rotuje, tak by se mohl efekt zhoršovat čistě skrz odstředivost. Obsah lodi by se vysypal do prostoru.
-
Jen bych dodal, že to ovlivňuje i systém regulace vzduchu. Pokud dojde k protržení trupu, měl by se (teoreticky) automaticky zvýšit přívod ze zásobníků, aby tlak vydržel než si posádka nasadí skafandry.
-
Určitě ano, každopádně na Miru to prorazilo a pomuchlalo hlavně solární panely. Modul sám, po srážce netěsnil, ale nešlo o velké poškození ve smyslu trhliny v trupu velké jako dlaň, nebo tak. Tlak tam byl, ale jeho hladina nebyla bezpečná, držel se tam hlavně vzduch. Ono to taky závisí na spoustě detailů. Už jen to, že se běžně využívá nižší tlak, než na zemi a vzduch je řidší a více okysličený.
Něco mi říká, že to odstartovala scéna z Vesmírné Oddyseye kde Hall otevře všechny dveře. Tam to ještě má takový decentní vánek, asi jako otevřené šampáňo, žádný vysavač. Ve stavu bez tíže to může stačit na malý let, přinejmenším pár věcí v okolí trhliny vezme vandr, jako když do nich strčíte, "lup" a sou fuč...
-
-
já bych to viděl jako otázku složitosti a cílů. Bylo by pěkné řešit u bitevních lodí v rámci bojového poplachu odčerpání vzduchu, uzavření sekcí, ale myslím že to balancuje na rozumné hranici hratelnosti.
-
-
Nad potrebou udrziavania atmosfery sme rozmyslali a este sme ju uplne nezavrhli, ale ide o to, ze hraci musia mat vyznamny dovod na opustenie bezpecia prilny (dat si ju dole). V opacnom pripade sa vystavuju riziku ze pri akomkolvek nestasti umru. Pokial ten dovod nenajdeme tak by atmosfera bola sice pekna a coolova featura, ale nikto by ju nepouzival. Mozno nas ale nakoniec nieco napadne... *8*
-
-
Nejsnažší by byla nutnost zajít na malou. :) No ale stačí vymyslet něco jako "voraz ukazatel", astronaut by nedokázal pracovat stejně efektivně, pokud bude vyčerpaný a k odpočinku by symbolicky sundal helmu. Taky může srážet stres, nebo pít. Potřeba nadýchat se čerstvějšího vzduchu, nebo dočasné zamlžení hledí, po vstupu do lodi (ale to vyžaduje automatickou přítomnost vzduchu).
-
Možná by lidi donutilo opustit skafandr něco podstatného, například nutnost jíst nebo tak něco..
-
-
Souhlasím, stejně nevylezete ze skafandru, ale vidět jak nějáké krabice se zásobami opouští loď, by bylo pěkné :)
-
-
-
-
-
Bože, po takové hře toužím už hrozně dlouho. *14*
-
Maju tam super-dokonale generatory umelej gravitacie *4* - hlavne ked ta postavicka sprintuje po vesmirnej stanici. No jo, asi zabudli nastavit nulovu gravitaciu vo fyzikalnom module.
Ale inak to vyzera velmi zaujimavo a nadejne... -
-
On ani ten fyzikální model chování vesmírnýho plavidla v téhle alfa verzi není podle videa ... nic moc (slušně řečeno), akorát ve spojení se zmínkou v článku "Hra využívá vlastní volumetrický fyzikální engine a snaží se tedy držet přírodních zákonů, reálné fyziky" působí hodně kostrbatě :) Ale jinak by to mohla být povedená taškařice!
-
Vzhledem k tomu, že má na sobě skafandr bych si vsadil na magnetický boty, ale uznávám, že běhá trochu moc svižně.
-
-
Tj, ale možná to bude tím že je to alpha, uvidíme jak to bude vypadat ve finalní verzi :) . Já osobně jim moc fandim a těšim se na to až to vyjde v podobě alphě na steamu, tohle a Dayz jsou moje jasný koupě.
-
-
-
Tu svářečku chci domů.
-
-
ja taky upadne my kolo u auta hned ji prilozim a ono se mi vygenerujou nove *1*
-