Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zx_spektrum

Jojo doomovky, to byl terminus technicus! Akorát pak nastal spor o to, co bylo dřív, Doom či Wolfenstein, a když teda Wolfenstein tak proč se tomu sakra říká doomovky. 92-02 není špatný rozsah, za mě pak zlatá éra žánru je spíše cca 98-08, pak to šlo do útlumu a od nějakého bodu pěkně do kopru... A posledních pár let? Hmm...

• Wolfenstein 3D byl s vydáním Doomu okamžitě zapomenut a málokdo se už k němu vracel jinak než prostřednictvím novějších dílů. Proto doomovky. Existenci sporu na základě toho, že někdo oprášil starého Wolfa si nepamatuju. Podle mě se tomu začalo říkat FPSka proto, že si Doom dal dlouhou pauzu a i ID Soft chtěl logicky tlačit nejnovější verzi Quakea než vzpomínat na Doom.

• jiri.svak

Doom 2016 byl/je top a k tomu tady máme milion boomer shooterů z indie scény, pak jsou tu dva moderní supr dupr Wolfensteiny od Machine Games (new order, collosus), tak jakýpak kopr?

• zx_spektrum

Vychází jich velmi málo a je zázrak když za rok vůbec něco dobrého (singleplayer) v daném žánru vyjde. Kdysi jich klidně za rok bylo 10 i víc.

• TheRKD

Sem tam něco vyjde, myslím z boomer shooterů, ale dobrých jak šafránu. Nejvíc mě z posledních let bavil český Hrot. Famózní kousek! 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit