Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Od chvíle co jsem zapnul demo Rome 1, jsem fanda této série. Poslední tři díly mám na steamu pls pár dlc. Nahráno stovky hodin. A Rome 2? Po pár hodinách jsem to smazal. A to už bylo po mnoha patchích několik měsíců po vydání. Až taková je to bída.
    • Suhlasim. jednoznacne je to najhorsia hra celej serie.
      • Dokonce i 11 let stará jednička s kostičkovanou grafikou je lepší než dvojka a to nejsem žádnej staromilec.
        • V čem je lepší?
          • Ve všem.
            • Takže se ti líbí třeba egyptská armáda z bitvy u Kadeše? Nebo ta vtipná spartská chrámová stráž s červenou tógou? Nebo potřeba chytat po celé severní Africe poslední tři členy královské rodiny protivníka? Nebo absurdní invaze třikrát slabšího protivníka? Nebo AI, která čeká uprostřed města až ji rozstřílíš?
              Chápu, že s módy jako RTR nebo EB je to jiná hra, ale my se bavíme o vanille.
        • Presne. Ja jednotku hram uz od roku 2007 a za tu dobu som si ju tak luxusne poupravoval ( nove mesta, jednotky, mena generalov, filmova hudba, fotky znamych hercov ako ikonky generalov atd) ze ta hra je jednoducho neprekonatelna, co sa tyka strategii zo stareho rima.
  • Rome II není tak špatná hra, ale je to rozhodně nejslabší hra série. První Rome je mistrovské dílo, i když má deset let na kontě.

Před pár dny vyšel mód Europa Barbarorum II, což je důvod k radosti.
  • S DL je to jinak.
    Zdarma bude jen to co je zdarma uz ted. Tzn. tu jedna jednotka, tam otevrena frakce. Pokud si dnes koupite Rome 2 dostanete to same mnozstvi free-LC jako po vydani Emporo edice. Jedina vec ktera bude navic je Augustus kampan. Pokud si ted koupite Rome 2 augustus campan se vam stahne az vyjde sama zdarma. Vsechna placena LC budou placena stale stejne. Rozklicovat PR Creative Assebly PR vyroky je byva obtizne.
    Jedna vec mi jasna neni.
    "Vynikající a zábavné završení ságy" 9/10 Ales Smutny
    http://games.tiscali.cz/recenze/total-war-rome-ii-recenze-63938
    loni, 5 dni po realeasu.
    "když si vzpomeneme na nepěkný stav, ve kterém Total War: Rome II původně vyšla. Tvůrci z Creative Assembly ale na své fanoušky nekašlali, a i když jim to chvíli trvalo, nakonec hru dotáhli tam, kde měla být už od začátku." Adam Homola rok pote.

Jak je to s temi podplacenymi recenzemi?
    • Chápu, že jsem v menšině, ale musím se recenzenta zastat. Sám jsem v okamžiku vydání technické problémy nezaznamenal (ano, mám štěstí a hra mi běží bez problémů) a asi jediné, za co bych strhnul body by byla AI při obléhání měst. 9/10 mi přišlo jako rozhodně spravedlivé ocenění kvalit hry, zejména když ho srovnám s hodnocením takového Mass Effectu 2, který všude po světě sbíral desítky a přitom to byla absolutně plytká hra a plytkou interakcí mezi postavami a naprosto repetitivní hratelností "outpost nepřátel - kryt - střelba - běh - outpost nepřátel - kryt - střelba - běh". (Třikrát jsem ME2 rozehrál, abych mu dal šanci a třikrát mne totálně otrávil.) A nebo obecně když srovnám kvalitu vycházejících her s jejich hodnocením.
      Recenze je názor, nelze ji brát jako nějaký totálně platný objektivní soud. Podstatné je, nakolik je verdikt v recenzi argumentačně podložený. Často se i velké zahraniční servery typu Kotaku a RPS v názoru na hru velmi rozcházejí. A Fallout 3 dostal lepší recenze, než New Vegas. *1*
      • To ze jde hra spustit tedy "nemam technicke potize" neberu jako duvod pro vysoke hodnoceni. To ze takrka odebrali politku. Zrusili strom dynastie. Oblazili bitky kouzlama a zapomeli dodat AI to je vada na krase. A za to vse 9/10 ? Creative Assy maji rozpocet na PR, bankety, vylety, hry zdarma, ruzne pozornosti .... . Pokud by Creative Assy na ferofku rekli, hle zde jsou modeli vojacku, krasne krajinky, krasna mapka kampane. Nic dalsiho nas program nobsahuje - ok. za 3 Eceka by to slo. Nicmene STRATEGICKA hra ktera postrada umelou inteligenci. To je brutal. Mrkni na strategii z praveku. Archon http://www.youtube.com/watch?v=wdfIfC9BHwQ
        K teto hre naprogrovala AI jedna zena za 14 dni v assembleru! Nez odpovis, koukni se prosim, jaky je rozdil v programu v C++ a Assembleru. A ted, AI pro Rome 2 delali nejmene 3 lidi 2 roky! pokud sezens emulator, pust si Archona, budes dost prekvapeny jak te pocitac vyklepne. Rome2 po 14 patchi ma AI na urovni 7 leteho ditete s obrnou.
        • Víš, to že "jde hra spustit a nemám technické potíže" není naopak důvod pro "nízké hodnocení". Chtěl jsem tím říct, že kdybych psal recenzi, nemám proč očekávat, že tolik lidí na tolika různých konfiguracích bude mít problémy. (Jistě, třeba týden po vydání bych to mohl zjistit na fórech, ale kdo publikuje na AAA hry recenze týden po vydání a nebo nedej bože promyšlené recenze?) Mě prostě hra - na vcelku mainstreamové konfiguraci i7 3770 + Gtx670 - šlapala.
          Kouzla v bitvách vadí i mně, ale ne tolik, abych kvůli nim hru zatracoval. Používat je nemusíš.
          Odebrali rodokmen? Souhlasím, dynastická politika by mohla být zajímavá, kdyby ale měla nějaký smysl. Napadá tě, jak smysluplně zapojit dynastickou politiku, která se nebude omezovat na "dorostla nám dcerka, provdám ji za generála s jednou hvězdičkou, nebo počkám na generála se dvěma hvězdičkami?"
          Odebrali politiku? Myslíš tu směšnou barevnou politiku z Rome 1, kde jsi si mohl vybrat, jestli budeš červený, zelený nebo modrý Říman?
          A pokud jsi nehrál jako Říman?

V TW sérii nikdy nebylo nic, co by z dálky připomínalo politiku. TW je o - celkem jednoduché - ekonomice, kterou musíš ukočírovat natolik, aby se ti lidi nevzbouřili a - zejména - abys měl za co nakupovat vojsko. A o - opět celkem jednoduchém - válčení. V jednoduchosti tkví ale i kouzlo hry pro masový trh. A CA prostě nebude dělat hru pro trh Ultimate General nebo Steel Panthers, jestli si tímhle nedokonalým příměrem rozumíme.
          AI je samozřejmě naopak jedna z klíčových složek hry. Ale nesouhlasím s tím, že je slabší, než v minulých Total Warech. (Dokonce si myslím, že je v bitvách v otevřené krajině silnější, než kdy dřív.) AI jsou zatím, pokud vím, prostě skripty. A v TW hrách je poněkud víc proměnných, než třeba v šachu, což je hra zaprvé perfektně prostudovaná a zadruhé s jednoduchými pravidly.
          Přijde mi, že fans TW od RTW2 moc očekávali a že si velmi idealizují první díl. RTW2 představuje velké množství poctivé práce a navíc je to konečně aspoň jedna aspoň trochu historicky věrná TW hra, která má potenciál něco člověka naučit. (Tady bych se nebál příměru právě s hrami Paradoxu.)
          • Helej, hral jsem Archona i TW od Medivalu jednotky. To co prodali jako finalni hru byl odpad. Po 14 patchi je to trosku hratelne, presto za to nehodlam utracet. pokud by vydali Jen serii historickych misi, + multiplayer. Meli by promakle tenhle zaklad a chteli by za to 20Ecek. Budu spokojeny. Klido by mohli rict ze to budou vydavat epizodicky. Kazdych pulr roku pridat expansion za 15E porad dobre. Jednou pridaji mapu, jednou kampan. Jednou Namorni bitvy, ...
            Proste mam rad vyladene veci a nevadi mi za ne zaplatit. Treba Divinity: Original Sin od Larianu je paradni.
    • ono ked moze dostat battlefield 9/10 a 4ka 8/10. pritom su tie hry rozmrd4ne este dnes, tak preco nie Rome ze :)
    • U Aleše Smutného je známo, že stav jeho inteligence je smutné.
  • Si dělají srandu, že přikulí i placené dlc :D Tak to se těším na výraz lidí, kteří to platili, pokud to teď někdo dostane zadarmo.
    • neprikuli. Je to jen kulantni vyjadreni PR ktere bylo chybne interpertovano. Co bylo placene zustane placene. Navic neni jasne jestli po tomto patchi budou jeste nejake dalsi. Na doterne otazky na foru developeri odpovidaji tak ze se fanousci nemohou shodnout na tom co ta odpoved znamena. Neboli, ... podle meho je to posledni pokus jak z rozbite hry vymacknout jeste nejake prodeje.
      • Mi bylo jasné, že ne, ale byla by to sranda. Už se těším na dobu, až se budou muset platit i různé patche!
    • myslim ze se to vztahuje jen na nezakoupitelny obsah, takze proste jen patche + ta nova kampan atd.
  • heh zrovna jsem si chtěl koupit Blood and gore DLC :D
  • Takze i ty DLC kampane jako Hanibal a ta kampan v Gálii? To asi ne, nebo jo?
    • Ono je to jedno..kedze su vsetky ,,na jedno kopyto,,
      • Césara jsem ještě nehrál, ale na twcenter nebo org se lidi celkem shodují, že je opravdu dobrý.
    • Ked som to spravne pochopil, tak v clanku je chyba. V tom videu hovoria, ze zdarma budu iba free-lc (napr. seleuci) a ta nova kampan.
    • tomocz
      Taky si říkám, že by to byl docela "výjeb" s těmi, kdo si to koupili... ale já se zlobit nebudu :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit