Přejít na výpis diskuzí
Císařská edice Total War: Rome II zkompletuje DLC, přidá novou kampaň a pro majitele hry je zdarma
29.8.2014 | Adam Homola
97 příspěvků
-
S gore DLC se ta hra stala teprvé pořádnou řežbou. V novým Medievalu doufám, už budou vidět vnitřnosti a rozdrcený kosti.
-
-
V novém Medievalu? Creative Asembly společně se Segou oznámili již před vydáním ROME 2 TW¨, že je to na dlouho poslední TW. Teď pokud vím má CA dělat na WH40k a na hře která má úplně jiný žánr než strategie.
-
-
Dělají na fantasy verzi Warhammer.
-
-
Warhammer je fantasy, žádná jiná verze není.
-
-
neni, jsou dvě verze, Warhammer Fantasy Batttles a Warhammer 40.000
-
-
"Dělají na fantasy verzi Warhammer." Máš problém s psaným textem. Z jeho věty to zní, jako by byla nějaká další verze warhammeru, která je fantasy. Jenže sám warhammer je fantasy. O W40k nepadla řeč.
A věř, že mám větší znalost obou lore než ty i většina ostatních chytrolínů, co četli pár knížek a hráli DoW.
-
-
Tak jinak, není u toho číslovka 40 000.
-
-
-
Jako těžký fanboy warhammeru 40 000 jsem rád i za to, hlavně když se odvážou s gore.
-
-
to se nestane...to neni jejich styl *6*
-
-
Todle byl slušný začátek:
http://media.pcgamer.com/files/2013/10/Bloody-Rome-51.jpg
https://i.ytimg.com/vi/PSaMFRvsg-k/hqdefault.jpg
*14*
-
-
-
To s DLC redakce vzala kde?? Ve videu je výpis toho co to bude obsahovat a neni tam zmínky o DLC... *12*
-
-
vsechny weby napsaly to same, to video si asi nikdo nepustil, nikohu uz nezajima ze je to blabol, nikdo to neopravi..profesionalita ftw
-
-
RTW2 je pro fascinující. Předobjednal jsem, po vydání neměl čas, ale vyzkoušel alespoň tutoriálovou kampaň a velmi mně bavila. Na jaře jsem se ke hře vrátil - a ještě nikdy jsem v žádné TW hře nestrávil tolik času.
Jistě, mnoho výčitek vůči hře je oprávněných (technické problémy mne naštěstí naprosto minuly a už od vydání mi hra běží výborně) a AI je při obléhání asi opravdu nejpoškozenější, jakou z TW her pamatuju (ačkoliv mně jednou dokázala zcela neočekávaně nepěkně překvapit). Samotná kampaň je na druhou stranu opravdu navržena velmi dobře. Specializace regionů nabízí zajímavé a podstatné strategické volby - a přitom odpadá spousta zbytečného mikromanažmentu, který asi nebaví nikoho. Jsem puntičkář a v každé provincii si všechno nastavuji a kontroluji sám a v takovém MTW2 jsem vždy strávil ve střední fázi kampaně půl hodiny zkoumáním změněné situace v jednotlivých městech. Byla to nuda a nikdy jsem nevydržel déle, než 15-20 regionů. V RTW2 mohu jednak spravovat celou provincii z jednoho místa a navíc díky omezení počtu stavebních míst jsou provincie v jádru říše již "hotové" a stavím zde jen v případě významnějších technologických postupů. Některé zemědělsky specializované provincie přitom už není potřeba upgradovat vlastně vůbec.
Rozrůstání měst nepovažuji za problém. Pokud se bráníte, víceméně máte tak jako tak dvě možnosti - bojovat v poli a nebo ve městě. A přijde mi celkem jedno, jestli si můžete vybrat z řekněme stovky bojišť jako v původním RTW a nebo z nějakých tří až pěti. (Ale přiznávám, že s nostalgií vzpomínám na "deskovou" kampaň původního Shoguna nebo Medievalu a že jsem tudíž v menšině.)
Líbí se mi i bitvy. Možná že je to způsobené mou neschopností a nebo tím, že díky omezení počtu armád (vynikající tah) velmi často bojujete proti přesile a proti poměrně silné armádě (dva nebo i tři regimenty Oathsworn proti předmariovské legii, hm...) ale oproti předchozím titulům série (snad kromě druhého Shoguna), kde šlo vždy o taktiku kladiva a kovadliny je druhý Řím takticky bohatší. Je v podstatě nutné kvalitně používat skirmishery (existuje český ekvivalent? Lehká pěchota? Několikrát mi jejich nasazení v kritickém bodě fronty zachránilo kůži i celou legii.) Jízda pomůže, především ale jako obrana křídel a v případě vymanévrování jízdy soupeře rychlé řešení přesily soupeřových střelců. Také se mi zdá, že konečně i morálka funguje trochu lépe, než dřív. Je pravda, že někomu mohou vadit kratší bitvy, ale protože mám málo času, tak takové řešení rozhodně spíš ocením. (Ačkoliv mi někdy přijde bojiště příliš malé.)
Zatím nejzajímavější bitvu jsem svedl s kapadockou těžkou jízdou, nasadil jsem jednu velmi zkušenou legii proti dvěma jejich armádám a výsledkem byla příslovečná krvavá lázeň. Z dramatu a dynamiky bitvy jsem byl nadšený, ze statistiky ztrát už méně - a přestože jsem tomu v průběhu bojů nevěřil, dokázal jsem zvítězit a to primárně díky promyšlenému nasazení těch několika centurií těžké pěchoty, které byly k dispozici.
Abych to tedy shrnul, samozřejmě chápu nespokojenost s technickými problémy a AI, ale dizajnové volby CA mi přijdou v naprosté většině výborné a RTW2 je pro mne rozhodně nejpovedenější hrou v sérii. (Fall of the Samurai jsem ještě nehrál.) A tato "definitivní" verze zdarma? Příjemný a neobvyklý bonus. (Že by konečně CDProjekt dokázal ovlivnit mainstreamové vydavatele?) -
vy co to hejtujete hrali s te to ted nekdy???protože ta hra je uplne nekde jinde nez po vydani,,,,taky sem jeji koupi odlozil po neslavnem vydani ale ted nedavno sem si ji koupil/protože uz nedokazu bez serie TW zit/a rozhodne nelituju!!!!nej hra serie!!!
-
-
To je taková lež co píšeš, až by se z toho jeden pos..l
-
-
Je zajímavý jak kvalita jednotlivých dílů kolísá. Skvělý Medieval 2, průměrný Empire a Napoleon. Božský Shogun 2 a po něm opět spíš průměrný Rome 2.
-
-
Ano já osobně mám taky asi nejradši medivial II, víc jsem se do té hry vžil. Díky rozdílným "charakterům" generálů, jejich hláškám měnící se i v závislosti na chivlary/dread, větší množství a viditelnost charakterních prvků,atd.. jsem se cítíl mnohem blíže ke hře i k těm postavám. Od empire dál když mi zemřel generál bylo mi to celkem jedno.
-
Skvělý Medieval 2? :-D Bože, tehdy série začala umírat. Asi jsi nehrál "původní" Medieval 1, Shogun 1, Rome 1 *13*
-
Medieval II je třeba pro mně nejslabší díl série. Nemám rád zbytečný mikromanažment a mám rád dějiny (takže vidět milánskou zelenou pokaždý až ve Flandrech je doslova ubíjející). Po dobití deseti regionů nemám proč pokračovat ve hře. AI je absolutně mimo (zejména papež) - ale nepředstavuje žádnou výzvu. Jakmile hraju za křesťanskou frakci, jsem po třiceti tazích nucený vraždit jednoho papeže za druhým, protože mne neustále napadají sousedi a když ve válce začnu mít konečně navrch, papež mne exkomunikuje, protože protivník není ochotný přistoupit na mírovou smlouvu. *7* Žádný protivník - kromě Mongolů - není dost silný na to, aby představoval problém.
Kingdoms? Mexiko je jeden absurdní guláš (alespoň mne ale bavilo), ostatní jsem moc nehrál.
Co je na té hře tak úžasné?
-
-
Tak ono vůbec celá historie okolo RTW 2 je divná. Nejdřív CA měla velkolepé prohlášení jak mají nový engine, který dokáže renderovat spousty vojáku a jak na válečném poli budete moci ovládat desítky tisíc vojáků. Pak přišla další zpráva a to, že je to nejvelkolepější a nejdražší hra od CA. Pak bylo chvíli ticho... Pak začali asi 100x dokola ukazovat videa z Teutoburského lesu. Nakonec to uzavřeli ukázkou skvělého AI a dovršil to Aleš Smutný ze svou super pochvalnou recenzí. Vlastně na novým RTW je nejzajímavější, že změnili to co nejlíp fungovalo (systém zkratek a povelů na taktické mapě) a zrovna moc nepřidali ostatním věcem. Aleš si asi tiše a hrdě nese ostudu. Co by asi k tomu měl tak říct, že jo... "Sorry jednou mi to trošku ulítlo to recenzování - ale s s vámi co jste nikdy nic nerecenzovali se bavit nebudu - protože to asi stejně nemá cenu" A CA se asi snaží pořád dohnat nějaké ztráty na tom, že se jim nepovedl engine. Po dobře odvedeném Shogunu, teda nic moc postup *1*
-
-
Tohle je velmi zavádějící. CA dlouha na oficiálních fórech komunikovala s fanoušky (dokonce na to měla člověka z řad bývalých hráčů), prezentovala jednotlivé dizajnové volby a debatovala o nich. Dokonce se po nátlaku vzdala boje o vlajku při bitvách v terénu.
Ano, hra byla vydaná moc brzo ve stavu bety a ano, obrázky Kartága apod. které slibovaly úplně jinou grafiku, než jakou nakonec máme hře taky nepomohly. Ale tvrdit, že CA nekomunikovala a slibovala zajíce v pytli je prostě zavádějící. -
-
CA komunikovala. Prisli na to co se hracum nelibi a presne to udelali. Prijde mi to stejne jak rikali ze maji program na vytvareni heat map, kde se jak posunuje mysi a podle toho delaji ovladani, tak aby bylo co nejvice ergonomicke. Vysledek? Akcni tlacitka v battle UI jsou uplne dole na obrazovce pod kartami. Takze je potreba na kazde kouzlo prejet mysi az uplne dolu. Kdyz uz tak meli byt tlacitka nad kartami. Proste, JoeAngry review je stale platne.
-
-
Smutný by se k tomu mohl postavit jako chlap a jednou pro vždy napsat jak to s tou recenzí bylo. Jestli mu ta hra fakt tak učarovala nebo k tomu pomohla pozornost od Segy nebo někoho jiného. Pořád hraje mrtvého brouka a je pro smích.
-
Je teda dosti zajímavé, že cena na steamu vůbec neklesla... *7*
-
-
Proč je to zajímavé? Kromě toho při slevových akcích je třeba čtvrtinová. *3*
-
-
-
Total War je v podstatě jediná série, u které jsem začínal úplně od začátku (dokonce jsem sledoval vývoj Shoguna 1) a hrál jsem všechny díly. Škoda pokakaného začátku Rome 2. Dnes už to je celkem dobrá hra. Každopádně jsem myslel, že by mohl vyjít ještě ekvivalent Barbarian invasion. Pozdní Řím mě zajímá trochu víc než už poněkud provařené Punské války a konec republiky.
-
Osobně cítím takové menší zklamání..
Strašně jsem se těšil na to až oznámí nové DLC "Barbarian invasion" a ono nic:(
Rome1 byl skvělej, ale nebavil mě ani z poloviny tak jako BI, pořád jsem doufal a ono nakonec nic :( -
-
Taková menší náhrada BI je modifikace Constantine: Rise of Christianity. Nedávno vyšel update, který přinesl věrohodnější vzhled římským jednotkám.
-
-
Mrknu na to, díky ;-)
Mě se u BI líbily národy, "Britští Římané", Sarmatové atd...
-
-
-
Rome 2 som si kupil v predobjednavke za plnu cenu, nakoniec po vsetkych recenziach a na prvy pohlad horsej grafike som ho odlozil na neurcito a doteraz som ho nehral, bral som to s BF4 ako najhorsie vyhodene peniaze roku 2013, ale po tomto kroku si pockam na update a dobijem svet, pekny krok od CA. Dufam v Medieval, 30rocnu vojnu alebo 19. storocie s celym svetom :Dnajvacsou mapou TW
-
Jak nejsem příznivce negativizmu a konspiračních teorií, tak recenze na Total War: Rome II smrdí na sto honů. Třeba se jen se tato hra něčím trefila do vkusu recenzenta, ale 9/10 je jasně nesmyslné hodnocení. Hra měla dostat max 7/10. Buďto se zachovali neprofesionálně nebo se nechali podplatit. Tohle Games.cz jen tak neodpustím!
-
-
Smutné recenze pana Smutného na Total Wary jsou již smutně proslulé.
-