Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak ja som, okrem moznosti investovania do hier, nasiel na kickstarte aj kopec zaujimavych nehernych projektov. Je to fajn ze existuje moznost, ak ma niekto dobru myslienku ktora je aj zivota schopna, ako ju zrealizovat. Skoda len ze kickstarter nefunguje v ramci EU (tusim sa tam nedaju pridavat projekty mimo usa)
    • to je bohužel pravda. Protože se financování provádí přes Amazon, projekty na Kickstarter můžou přidat pouze osoby, které mají social security nr.


      Nicméně i když je Kickstarter nejznámější, tak existuje takovýchto stránek víc. Nejznámější jsou asi rockethub.com a indiegogo.com

      Kickstarter ti navíc v případě, že nevybereš částku, kterou si nastavíš, nedá nic. Ty druhé dvě stránky ti peníze dají, pouze si z ní v případě nesplnění plánu vemou více procent.

      Pro nás, malé vývojáře mobilních aplikací je to výborný způsob jak jedním tahem získat peníze na vývoj, udělat si zdarma reklamu a mít alespoň nějakou odezvu uživatelů na naše nápady ještě v ranných fázích vývoje.
  • MrSanta
    Teď hlavně aby ty "hlavní" hry ještě vyšly a sklidily úspěch. Pak by si snad i velké firmy mohly uvědomit, že se dá pěkně vydělat i na malé hře.
  • takže teď si hráči budou ve finále hry financovat sami :).. To už je fakt krize :))
    • Ve většině případů tímto spolufinancováním získáš také přístup do případné bety, nějaké bonusové materiály a někdy také přímo i sponzorovanou hru (takže ve výsledku na tom můžeš i ušetřit).
      Rozhodně jsem za Kickstarter rád, je to šance pro nezávislé vývojáře, kteří nechtěji makat pod bičem otrokáře (ahoj EA) a chtějí dělat hry pro hráče, ne jednohubky pro hráčské masy.
      Prostě se jen vypustí takový ten mezičlánek hromady manažerů - což je super (horší už pro ty manažery, že..ale to není náš problém)
    • Jenže třeba zrovna u toho Wasteland 2 (nevím, jak je to jinde) si zafinancováním tu hru zároveň kupuješ.
      • to u kazde jine hry samzorejme take :)
    • ucho
      hráči vždy financovali hry jejich nákupem, jen při tom většinou financují spoustu dalších věcí...
    • Nič ti nebráni sa naďalej spoliehať na Activision a spol.. Želám úžasne herné zážitky *1*
      • Zatim jsou prodane jenom sliby, takze nerikej hop, dokud nepreskocis. Uvidime teprve co z tech slibu vznikne a jak ve vysledku budou hraci spokojeni. Na jednu stranu hraci kradou hry aby si je mohli vyzkouset (dema, recenze, videa z gameplayu, to vse jim je malo) a na druhou stranu tady znaju akorat nazev hry, zanr a rozpocet. Ja jen doufam, ze vetsina z platicich hracu chape, ze se jedna o nizkonakladove tituly a neceka vysledky srovnatlne s vysokonakladovymi tituly. Jinak budou hídne zklamani.
        • V prípade DFA dotyčným bohate stačí že je to adventúra od Tima Schafera. Nemyslím, si že niekto z nich čaká, že kvalitou prekoná Grim Fandango, ale sú radi že môžu hru podporiť , pretože by inak nikdy nevznikla.
          Ono nostalgia má úžasnú moc. Ak by sa teraz náhodou objavilo, že bývalí designéri Troiky na Kickstarteri zháňajú prachy na pokračovanie Vampire: The Masquerade - Bloodlines, tak z fleku posielam peniaze a netrápilo by ma, že je to na sedem rokov starom engine.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit