Přejít na výpis diskuzí
Cities XXL - recenze budovatelské strategie
6.3.2015 | Václav Pecháček
37 příspěvků
-
ty vole ja si slovo městysy musel vyhledat na googli sem nemel tušeni co to je *15*
-
Teda moc to nepotiahli oproti predchádzajúcim ročníkom :)
http://www.abcgames.cz/?p=skupiny_zobraz&id=9866 -
No vida. Po delší době odpovídající hodnocení hry.
Já nakonec Cities XXL hrál a upřímně, ta hra není špatná. Občas mi to sice škublo, ale nebylo to nic hroznýho. Grafika se mi líbila a hlavně mi příjde dobré, jak snadné je budovat město a jak pěkné lze město udělat. No ale to je asi tak vše. Pokud někdo nemá předchozí díly a nebaví ho správa ala SimCity, tak tohle není špatná hra. 5/10 sice zní málo a dost lidí by to odrazovalo, jenže to je dáno dlouhodobě špatným hodnocením her. 5/10 je průměr. Ta hra je průměr a nenabízí nic hlubšího. Ale mně docela stačila jako taková nenáročná věc na pár večerů.
PS Za ty peníze bych to ale nekoupil. Já to upirátil. Nejsem na to hrdý, ale tak to prostě je. Jinak hry kupuju. Tohle jsem si chtěl zkusit, jestli to za to stojí a jestli má smysl zaplatit 40 Euro. Podle mě nemá. Za 20 Euro snad, za 10 Euro určitě. -
-
No hele ale to byly - aspon Citylife tímhle známí postavils sis větší město a hra se zpomalila. Celkem dost.
-
Takže upiratil? Veřejne se přiznávaš ke krádeži? Mam zavolat policii?
-
-
*1*
Lepší být zloděj než úplný blbec, protože tohle koupit za plnou cenu může jen blbec. *3*
Hry kupuju, pokud za to stojí. Pokud chci něco vyzkoušet a není zrovna free time na Steamu, smůla a pirátim. *3* -
zavolej si třeba do blázince, blbe *7*
-
-
PS Na Václava si budu dávat pozor. Co tu zatím předvedl, to je podle mě velmi kvalitní práce. Dobře se čte, umí vyargumentovat svůj názor a má odpovídající zhodnocení. Jsem zvědav, co bude dále předvádět.
-
-
Pet ? Tak to bych oooooravdu, aaaaale ooopravdu necekal *6*
-
-
5 z 10 he průměr. To je dobrý.
-
-
Matematický průměr, to ano.
Ale hry jsou v praxi hodnoceny nějak takto:
10 - výborná
9 - hodně dobrá
8 - dobrá
7 - průměr
6 - podprůměr
5 a méně - nebrat.
-
-
-
Jsem rád že já takovéhle hry nemusím když vidím v jaakém žalostném stavu vycházejí... stačí mi se rozčilovat nad normální AAA srajčkucí, nemusím do toho ještě mít střevní problém a bůhvíco z stavění měst. *3*
-
-
Až v tak žalostném stavu to nevyšlo. Je tam pár fakt blbých věcí, ale jinak je to ok hra. Za plnou cenu ale nemyslitelné koupit.
-
-
Vidíš o tom právě mluvím, není to nic moc. Ostatně jako dnešní hry...
-
-
Je spousta super dnešních her. *3* A taky zpousta odpadu, který kladně hodnotí jen jistí Honzové. *1*
-
-
-
-
Docela by mě zajímalo, kdybyste si měli vybrat mezi Cities:Skylines a Cities XXL, tak co by to bylo a proč. Každá hra používá jiný engine a je od jiné společnosti, ale zajímalo by mě docela nějaké shrnutí v kostce dle fakt. Rád bych si jeden z těchto titulů zahrál, ale nevím, který vybrat. :))
-
-
SC4.
Obojí co píšeš nevypadá dobře. To nové "Skylines" vypadá nedodělané a moc easy oproti SC4. Aby každý umělec si mohl udělat město jak chce nehledět na rozpočet (milovní levice budou mí radost). -
-
Já bych řekl, že C:S už bude lepší než SC4. Už jen díky tomu, že v SC4 to celé řídí statistika. (A taky že už je potřeba něco jiného a člověka i SC4 po nějaké době omrzí).
Imho koncept SC2013 byl velice dobrý a převyšoval SC4, ale technické provedení ho potopilo. Takže pokud se C:S podaří vyřešit problémy SC2013 tak to bude solidní nástupce SC4.
Obtížnost je ale problém... Tady se bojím, že než někdo udělá Harder Hardmode (zatím sem bohužel nenašel žádné EN videa z toho normálního hardmode) tak ta tra nebude mít dostatečnou výzvu a začne díky tomu nudit. Tady proto doporučuju počkat nějakou dobu s koupí, než se rozjede mod komunita.
Ale když se podívám na SC4 a C:S tak bych neřekl, že C:S je nedodělaná... kolik toho co bylo při releasu SC4 není v C:S? Já bych osobně řekl, že největší problém bude denní a noční cyklus a s ním spojené zvedání a snižování hustoty provozu. Ale s tím, kolik lidí by ho chtělo tak si myslím, že ho brzo přidají. -
-
aby to pak nebyl simulátor vozidel ve městě atd....
SC byl simulátor města a sice to bylo o statistikách ale prostě jsi měl pocit, že řídíš město. Nebylo jen tak možne tam prdnou čističku vody navíc atd...Mělo to prostě logiku. Snad tohle bude i zde.
-
-
-
XXL bych nedoporučoval, ma problemy s optimalizací - není podpora více jader a pri vetších mestech se z toho stáva slideshow.
Co se týče hratelnosti tak mužeš zvolit expert mód kde maš hned na začátku odemčeny všechny budovy, nebo hrát normálne. ale pokud hraješ normálne tak odemykání dalších budov trvá strašne dlouho, co mne osobne velice vadilo. a expert mod beru trochu jako cheat. -
-
jako vážně? hra která vyšla v roce 2015 NEMÁ podporu více jader OMG to bych jí dal 0/10
-
-
Přesně tenhle typ "recenzentů" kazí uživatelské hodnocení třeba na metacritic. Tedy typ co: Nelíbí se mi jedna vlastnost, naštvalo mě to, dávám 0 z 10.
-
-
-
Až vyjde druhé, tak uvidíme. Takhle můžeme jen spekulovat a doufat, že se snad konečně objeví důstojná náhrada za SC4.
-
Tak Cities XL-XXL mě vždycky přišlo spíš jako nástroj na stavění měst, než jako plnohodnotná hra.
Cities: Skylines, je hodně jako Sim City i s tím, jak se staví budovy a jak funguje simulace, ale je to hra jak mělo Sim City vypadat. Je větší a opravuje problémy, na které si lidi u SC2013 stěžovali.
Jinak Cities: Skylines vychází za 4 dny... Do teď se můžeš mrknout na videa, protože embargo na gameplaye už skončilo 3. Embargo na recenze končí 10. při vydání, takže na recenze je potřeba ještě chvíli počkat.
Mě osobně podle videí příjde, že Cities: Skylines je lepší hra, ale Cities: XXL je lepší, když chceš postavit pěkné město. http://www.gamesreviews.com/wp-content/uploads/2015/02/Cities-XXL-RealGamerNewz-Review-XXL-RGN.jpg http://img11.hostingpics.net/pics/170207CitiesXLPlatinum2014080923092977.png http://img4.hostingpics.net/pics/297542CitiesXLPlatinum2014081420000010.png vypadá parádně... ale když jsem to zkoušel, tak ta hra nebyla nějak zábavná. Něco takového v Cities: Skylines nepostavíš.
Pokud ti jde o stavění úžasně a realisticky vypadajících měst, tak kup tohle. Pokud ti jde spíš o hru, která ale nebude vypadat tak realisticky, tak Cities: Skylines. -
-
proč by to nebyla plnohodnotná hra, ma dobrej ekonomickej model, simulaci dopravy a tak
-
-
Ono asi plnohodnotná nebylo správné slovo... Ale prostě mě bouchlo do očí přesně to co se píše v recenzi.
Celá ta hra mě při hraní přišla hrozně statická. Postavíš novou čtvrť a už nemáš moc důvod se tam vrátit.
Proč si myslím, že C:S bude lepší hra? Protože celé město se v průběhu času mění a vyvíjí (I když na můj vkus je to moc rychlý) Takže začínáš se čtvrtí, kde skoro nikdo nebydlí a jak v ní zvyšuješ land value tak se ti zvyšuje počet obyvatel což mění požadavky na RCI. To znamená, že musíš dělat úpravy i ve starých zónách, dost často přistavět novou zónu na opačným konci města není řešení.
To samý Průmysl. V jedné fázi hry přejdeš na kanceláře které jsou výhodné... Ale nic neprodukují. Takže obchody musí dovážet všechno zboží z venku. Což způsobí, že se ti začnou zacpávat dálnice, dokonce i koleje. A zácpy znamenají, že přestávají fungovat služby. A že zboží se nestíhá doručovat.
Takže díky tomu se hra v čase mění... A tak můžeš svoje město měnit a vyvíjet. Podle toho co se děje. Bohužel obtížnost je prostě nízká a tady musím doufat, že přiložený Hardmode bude stačit, ale pokud ne, tak věřím, že někdo udělá těžší, protože hra se dá bez problému modovat. Ale porovnání je zatím podle videjí a livestreamů... A po releasu se můžou odhalit další nedodělky.
-
-
Díky za tak obšírnou odpověď. Za mě určitě dobré srovnání, ale jak říkáš, musí se ještě chvilku počkat, než bude oficiálně venku i Skylines, aby se to dalo lépe srovnávat.
Zatím jsem na Skylines koukal jen na streamech a nevypadá to vůbec zle...
-
-
-
Recenze zrovna když vychází Cities:Skylines která je prý dobrá a nemá s XXL nic společného. Už tak to bylo dost matoucí. *12*
-
Docela svanda... uz ctvrte "pokracovani" stejne hry a porad maj problemy s optimalizaci a hlavne je to uz popate prebalena doslova ta sama hra. Ne jako CoD nebo BF. Tady je fakt vsechno stejny! Osobne se divim ze ta hra vubec dostala 5/10 protoze ta stejna prebalena hra dostala 5/10 uz ve verzi 2012.
-
-
Doslova je to tak stejný, že čestina z předchozích dílů na to pasuje na 95%... *1*
-
Někde na Steamu jsem od nějakého člověka četl recenzi, který docela podrobně vysvětloval, že ty změny v XXL jsou, ale jsou více v mechanikách a enginu. Měl nahráno fakt hodně hodin, takže jsem to bral jako názor člověka, který má zkušenosti s hrou a ví o čem píše. Sám jsem ale ani jeden díl nehrál. Takže jen tak pro zajímavost.
-
Nevím jestli tu ještě někdo vzpomene na serii Culters 1-4 (případně maskovanou za Northland a jiné názvy), ale je to prakticky stejný styl. Vydají původní hru + datadisk => 2 + datadisk => 3 + datadisk => 4... problém je, že si to nacení jako by vám pokaždé vyrobili něco úplně nového a revolučního. Mít to cenu datadisku, případně prodávat to zvlášť + standalone se vším všudy, tak ok.
-
-
Hrál jsem a sérii miluji, mimochodem získal jsem je všechny v rámci plných her z časopisů (skóre, level). Byli jen tři díly. Cultures 1,2 a 3 pod názvem Northland. Dvojka byla plnohodnotné pokračování, i když se stejnými principy, Northland už však působil spíše jako datadisk a nic moc nového nepřinesl, ale tím to také skončilo a víc her nebylo...takže žádný stejný styl, ani omylem.
-
-
Existuje aj 4. diel - 8TH WONDER OF THE WORLD - http://www.gog.com/game/cultures_34
A vyšiel aj ako príloha časopisu Počítač pro každého. -
-
hmm, vypadá to spíš jak nějaké dlc, asi proto jsem na to uplně zapomněl
-
-
DLC to není, jen to má opět jiný název, aby to nebylo tak okaté - http://www.metacritic.com/game/pc/8th-wonder-of-the-world ale je to standalone verze.
Jinak toto už kritizovali v nějakém prastarém score nebo gamestaru, že jen mění název a dají jinou kampaň a pak ti to předhodí jako novou hru. -
No a o to jde. Prakticky ani poznáš jestli hraješ 1 nebo 4. Takže kdyby udělali 1 a pak přiznali, že ostatní jsou "jen" datadisky, tak ok. Jinak hry jsou to pěkné a propracované, reaguji spíš na styl jakým je vypouštěli ven a Citeis XL dělá to samé.
-
-
-
-
-