Přejít na výpis diskuzí
Civilization VI si udrží rysy série, ale nabídne výrazné změny v AI vládců a správě měst
27.5.2016 | Aleš Smutný
28 příspěvků
-
už od trojky čekám kdy v civce budou souboje ala TotalWar... A stále jsem zklamán... Minimálně Endless Legend byl ten správnej krok dopředu, ale Civilizace zamrzla na místě už před 3 díly... [IMHO]
-
Musím uznať, že to vypadá zaujímavo :) Vedel by som si predstaviť túto hru aj vo fantasy "kabáte" :)
-
Řeč byla o AI a podvádění ne o žánrech. Pro tahovky to platí úplně stejně, AI jde poladit nebo hra jde vybalancovat i přes to, že herní mechaniky zrovna moc nefungují. Viz. např. mody právě pro Civilizaci. Jen se musí chtít.
-
ta hra je úžasná v SP, ale ještě mnohem lepší v MP (tak jako všechny strategie)
http://www.reaxxion.com/3983/dominions-4-thrones-of-ascension-will-kill-your-social-life
I enjoyed Civilization II back in the day, I loved the Age of Wonders games, and I blew many a weekend in college on Galactic Civilizations II, but I’ve found the one game that trumps them all. Dominions 4 is so complex, so rich and so addictive that it took an act of God to get me to shut the game down long enough to write this review.
Be forewarned, though: this game is merciless. If you enjoy pretty explosions, half-naked women and cinematic plots, stick to playing Call of Duty. Even gamers who enjoy more popular turn-based strategy titles like the Civilization series will probably run screaming from Dominions 4. This is a game for the hardcore of the hardcore.... *15* -
hraní proti lidem je vtipný, když je človék zvyklej na patterny AI, jako nechat si v prvním městě jednu jednotku na obranu na začátku, nebo vůbec žádnou a jet rovnou monument nebo workera, načež se ti ve 20. kole u hranic objeví soused se 6 warriorama a totálně tě zdemoluje, nedej bože když se na tebe domluvěj dva *1*
-
Srovnavat RTS s tahovkama je hodne slusna demagogie. U RTS je vyzva na nejtezsi obtiznost pomalu kazda hra. U tahovek je to uplne jina vec.
-
Tak hrej proti lidem a mas problem vyresen. nebo si stahni mod s vylepsenou AI, ktera nepodvadi a dokaze hrace potrapit. Ale tohle breceni by skutecny hrac nepredvadel, ten by jiz davno nabidnuta reseni vedel a aplikoval *3*
-
Civilizace je stejna prakticky celou dobu. Nikdy si nehrala na hardcore simulaci, pri ktere musi clovek studovat miliony tabulek, cist stovky stran manualu apod. ma jasna a pomerne jednoducha pravidla, umoznuje hru vyhrat ruznymi zpusoby a slusne to odsejpa. MP je v petce skvely. Dominions 4 je jednoduse jina hra. Predpokladam, ze se specializujes na SP.
-
Co to? V originální hře AI také podvádí. Naproti tomu zmodovaná AI se chová zhruba jako hráč v multiplayeru.
-
Civka proti cheatujícímu AI je pořád o dost lehčí než proti živým hráčům při online hře *3*
-
Ne vždy AI cheatovala, ale je samozřejmě jednodušší pro autory vytvořit něco co dokáže jen pár základních úkonů a pak tomu dát % postihy nebo výhody (případně rovnou zjednodušit herní mechaniky - těžba jen na oko - suroviny se generují nezávisle, případně rovnou generování jednotek bez dalších závislostí) než vytvářet složité skripty, aby AI dokázala pružně reagovat na situaci na mapě a nepodváděla moc okatě.
-
AoE2 bych povazoval za vyjimku, kde ta "lepsi AI' byla vicemenne definovana stylem jednotek a opevneni/budov.
-
zajímavé.. díky za tip :)
-
Poladit se to ale dá alespoň tak, aby to nebilo do očí. A pamatuju třeba AI skripty do Age of Empires 2, které nepodváděli a byla to opravdu výzva.
-
Tak na Stellaris čekám taky kvůli doladění, nějak jsem tušil, že to bude trošku horká jehla. Ale HoI 4 jako jedna z vlajkových lodí bude myslím v lepším stavu. Rozhodně po HoI 3 už si nemůžou dovolit takový prů*er na startu *1*
-
Vzdyt to je u strategii problem odjakziva, ktery nikdo neumi vyresit. AI se nikdy se stejnyma podminkama hraci nevyrovna.
-
záleží na tobě, ale pokud jde o 4X TBS hry, tak bych šel v současnosti buď do Endless Legend nebo Dominions 3 nebo 4 (vypadají skoro stejně). HoI 4 si můžeš zahrát třeba za rok, až už to bude vyladěné.
Já třeba čekám na Stellaris. Ta hra se mi opravdu líbí, grafika, koncept, všechno, jen v současnosti ještě není zcela dodělaná. Střední část hry je prý nudná a nic se nedějě atd. Takže taky počkám tak rok nebo víc, než to Paradox dodělá, a pak si tu užiju.
manuál k Dominions 4 má skoro 500 stran, haha
http://www.illwinter.com/dom4/manual_dom4.pdf -
Stejný problém jsem teď nalezl u Total War: warhammer, kdy jsem válcoval svět a najednou mi přiletí orkové, kteří byli už skoro vyhubení a najednou top jednotky? Plný počty? A TO VZAL KDE?
-
No ten Dominions 4 bude asi super, jen nevím jestli do toho jít chvíli před vydáním HoI 4 *7*
-
na jakoukoliv grafiku si zvykneš během dvou hodin hraní a začne se ti líbit. U této hry je problém spíš learning curve, tj. vyžaduje velkou počáteční investici do toho, aby ses ji naučil. Jakmile se ji naučíš, tak je to top strategie. A to není hnusná 3D grafika, naoopak je to docela pěkná 2D grafika, viz tady
http://www.youtube.com/watch?v=tDJvCpNZByI&t=14m46s