Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já novou konzoli nepotřebuju, stačí mi původní ps4, hlučná není, gamepady drží, hry mě baví, automatické aktualizace u vypnuté konzole fungují, 1TB disk mi stačí a kdyby ne, u playstationu je uziv. vymenitelný, tak ty nářky nechápu, každý si tam může dát větší.


    Takž co od nové konzole očekávám? Hlavně zpětnou kompatibilitu a zachování současných featur, hlavně automatických aktualizací u vypnuté konzole - tj. samostatný arm procesor.

  • Row

    Na kterym RPi provozujes Retropie? Chvilku jsem s tim laboroval na 3b a 3b+ jen s pasivem a problem jsem nemel... 4b trochu topi (ten procesor ale by design proste pracuje na 70°C+), ale pokud dochazi k throttlingu tak to pekne resi hlinikovy "krabickochladice" ktery to poberou i pasivne a aktivni chlazeni potrebujou pripadne az s taktovanim...

  • Vašku, co s těma dualshockama děláš? Mám furt ty 2 samý co jsem koupil s ps4 před šesti lety. Nahraný tisíce hodin a šlapou upe bez problémů. Jen z páček jim slezla guma a možná se trošku rychleji vybíjej. 😀

  • Butters

    PS4 Slim minimálně? Často pařim večer kdy neni žádnej vedlejší hlukovej šum, takže ani TV nemusí bejt nahlas a jak zapnu Gran Turismo nebo GTA5 tak mi to přijde jak vysavač.

  • jestli ti stačí 30 fps a netrhá ti to oči, tak závidím.. 😯

  • TheGGG

    Shapiro rozhodně není kontrolovaný opozicí LoL, koho pls sleduješ ty?

    Já SJW propagačku na YT nedostávám, takže osobně s tím nemám problém.

  • PCMR

    To já mám jinou zkušenost. Už několik kanálů, co sleduju, dostalo minimálně 1 strike nebo komplet ban. Možná to bude tím, že sleduju skutečně konzervativní (křesťanské) a ne mainstreamové "košervativní" kontrolované opozice typu Shapiro/Crowder/PJW/Molyneux.

    Jinak co se týče vnucování balastu, tak ten tam definitivně je. YT používá skryté algoritmy, které propagujou mainstream media (mají často prioritu bez ohledu na počet shlédnutí, i když nejsi subscriber) a manipulují s vyhledáváním. Některé keywordy to vůbec nenabídne a to, co hledáš je až někde na 10 straně - místo toho ti to nabídne nějaký nesmysly nebo "debunk/fact-check" typ propagandy na dané téma. Tohle dělá i Google.

    Mimochodem, tohle přiznali sami lidi z YT i dalších NGO. Bolševické organizace typu ADL dokonce externě spolupracují s YT a mají tým tzv. "trusted flaggers", který hromadně flagujou videa a pak ty bany oslavujou na Twitteru.

  • PCMR

    Koukám, že všichni chtěj, aby byly víc jako PC.😉

  • dworkin

    Chtěl bych, aby PS 5 uměl všechno, co umí nVidia Shield TV, abych mohl zahodit jednu krabičku a nemusel furt přepínat vstupy na AVR.

  • jindra.veliky

    Menší hlučnost, 30 fps a 4k rozlišení, zpětnou kompatibilitu a budu spokojen

  • Trosku uvedu fakta na pravou miru. Spotreba v uspornem rezimu jde pod 50W jenom u PS4 Slim. Moc se nelisi od spotreby v idle na domovske obrazovce.

    Hluk se meni s ruznymi revizemi konzole, obecne se Sony dari hluk snizovat s novejsimi revizemi. Napr. launchova PS4 je hlucna tak jako launchova PS4 Pro. To se ale casem zlepsilo u obou, opravdu zalezi, kdy clovek kupoval. PS4 Slim je na tom mnohem lepe, od zacatku je ticha a usporna.

    Zdroje:

    https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-hands-on-with-the-playstation-4-slim-cuh-2000

    https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-playstation-4-pro-review

    https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-playstation-4-pro-cuh-7200-review

  • Ty jsi taky "kompaktibilita". Je to úsměvné jak někdo touží po kompatibilitě a ani to neumí napsat. Toto totiž není překlep, ale neznalost.

  • Pokud Xbox a PS4 uspávám a nevypínám úplně, tak se mi aktualizace her i systému provádí automaticky, nikdy jsem po zapnutí čekat nemusel. Chápu ale, že někoho trápí těch 10W spotřeby v úsporném režimu a vypíná konzoli úplně. Ještě poznámka jak tu psal někdo o hluku: to je problém pokud vím pouze PS4 Pro, například Xbox One X neslyším ani v největší zátěži, PS4 Slim je slyšet minimálně.

  • Jak už jsem psal dřív - Mě by se líbilo, kdyby to umělo např. Steam, případně třeba připojit periferie (např. na nový Flight Simulator) – nejen klávesnici a myš, ale třeba hotas. Podpora VR třetích stran by taky byla pecka. Kdyby na to vydali (a optimalizovali) Star Citizen, taky by určitě někomu udělali radost.  

    Každopádně na souboj konzolí se těším.

  • exoslav

    Stadia? Jako vážně? Herní vývojáři by právě měli brojit proti této nesmyslnosti. 

  • Kup si normální monitor a zážitek bude ještě 10x lepší.

  • Mody a příkazová konzole, hromada indie her, simulací a strategií na konzole vůbec nevychází nebo až se značným zpožděním. Já bych si na konzoli skoro nic nezahrál (hry, které převážně hraju tam nejsou) a pokud jo, tak bych se neskutečně trápil s gamepadem.

  • jack

    Mám PS3, PS4, XB1 a stejně nejvíc (poslední dobou výhradně) hraju na PC, protože


    a) čekání na loading hry a uložených pozic je leckdy nekonečné (např. GTA V)

    b) kompromis ve kvalitě grafiky - na PC jedu vše ve 4K, nativním rozlišení TV

    c) mám prostě rád myš a klávesnici. Pokud se přeci jen nějaká hra na PC hraje lépe s gamepadem často si mohu vybrat, zda  hru budu hrát s DualShockem či XB gamepadem.

    d) všestrannost PC. Dohraju hru. Jedním klikem spustím browser, projedu zprávy, objedná nákup, pustím YT atd.

    e) málo konzolových exkluzivit, které ani po čase nepřijdou na PC


  • Co bych ocekaval ja?

    0. Kvalitni hry, ktere by porizeni PS5 davaly smysl.

    1. Min. 60fps vzdy a vsude.

    2. Minimalni input lag u vsech titulu. ( Metro Exodus pro me bylo temer nehratelne viz. videa na Youtube) u akci jako battlefield 5 slapalo vse v poradku.

    3. Zpetnou kompaktibilitu min. s PS4.

    4. Cenu pod 15 000,-kc.

    5. Ale jo tak hardware. Bez nej bychom 4k/60fps s HDR a mozna i raytracingem videli jen tezko.

  • Pro mě by  mělo být nové PS  zase multimediální zařízení tzv. Nejen hrát hry v něj. Kvalitě ale i stahování či ukládání filmů , fotek ,hudby atd jako bylo u PS3  jediná chyba u PS3 byla zpětná kompatibilita 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit