Přejít na výpis diskuzí
Cognition: An Erica Reed Thriller - recenze 2. epizody
5.2.2013 | Lucie Jiříková
3 příspěvky
-
Tohle: "Stejně jako v případě recenze první epizody se vyhneme číselnému hodnocení, které si schováme až pro celou sérii. Kdybychom ale hodnotil měli a museli, bylo by to stejné jako minule, čili za 8/10." jsem nepochopil.
Tak buď známkuji, nebo ne. Ale říct, že záměrně neznámkuji, a pak tam to číslo stejně vpálit... *8* -
Čerstvě dohráno. Stručně řečeno výrazně kratší, méně chytlavé; přesto stále super :)
Možná z toho nejsem až tak nadšen proto, že jsem očekával určitou gradaci v rámci série, což se, bohužel, nestalo. Už se prý neopakovaly mé pohledy na přítelkyni, když ke mně během hry promluvila :D
Mini spoiler - upřímně mi také nevyhovovalo, že byly použity především staré a tedy dobře známé lokace; sice budova FBI se asi těžko mohla přestěhovat a překopat od základů, ale tímto ta hra dost tratila. Nějak nebylo co zkoumat, tuplem, když Reed nějak neupdatovala své názory.
Po dohrání jedničky jsem měl pocit podobný jako po skončení Se7en (že by kvůli žánru? :)), krásně jsem si napětí užil a neměl jsem pocit, že by bylo potřeba dodat do této kapitoly něco víc. Tady jsem napjatě vyvrcholil a ptal se sám sebe, to už je konec?
Oproti prvnímu dílu bych tedy osobně stupeň až dva v rámci série (určitá repetitivita, herní doba) ubral a dal-li jsem oběšenci 8,5/10, opice si zaslouží pouhých 7 bodů. -
Vyrazne kratsi nez prvni epizoda, coz je skoda. Jinak skutecne hra se skvelou atmosferou.
Akorat zacinam mit pocit, ze je uplne jasne, kdo je ten "neznamy" seriovy vrah. Osobne bych si tipnul Ericinu novou kamaradku ze hrbitova...:P