Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

    Naprosto nesouhlasím, vyjma "aspoň na mě". 

  • Corvus

    Velmi pěkná recenze. Sice pár chybek v textu, ale házím za hlavu. O indie hře roku mám letos rozhodnuto (i když moji milovaní Devolver Digital toho zase chrlí...). Doporučuji okoštovat demo na Steamu. Koupil jsem oficírskou edici, abych podpořil autora hry. Conscript mě nadchla, jako kdysi svého času temná záležitost Darkwood. Cena za nejlepší edici je slušná: 680 kaček.

  • tak horor by mě měl hlavně děsit, asi to může být subjektivní, ovšem v rámci takové grafiky horor nemůže fungovat alespoň na mě. 

  • twicer

    Stím že se ztoho stal vlastní vizuální styl, řekl bych že dlouho.

    Často je to taky berlička jak uspořit při vývoji.

  • Sierra117

    Je šíleně :-) promiň.

     Zatímco ty by si chtěl zrušit celej trend jen proto, že se tobě nelíbí, to není povýšenecký ? :-) a prosím tě vynech si tuhle nepodloženou statistiku, že se něco nelíbí většině hráčů :D. protože se ty hry pořád dělaj a pořád prodávají, tak čoveče, kam na tu kritiku chodíš ? :-)

    A v neposlední řadě tu je zase nepodloženej blábol :-), ale těším se s jakou statistikou přijdeš příště :-), napjatej jak kšandy

  • Duncan66

    Ne, ta analogie neni mimo. To jen ty ji evidentne nechapes a pletes si pojmy s dojmy a s tim na co narazim. Ty me oznacujes za povrchniho jenom proto, ze se mi neco nelibi, zatim co tobe se to libi. A potom kdo je povysenecky, kdyz se povazujes za lepsiho jenom proto, ze mas uchylku pro neco, co se nelibi vetsine hracu. To z tebe ale lepsiho a mene povrchniho cloveka nedela. 

    V neposledni rade grafiku kritizuje i velka cast hracu, kteri tu hru hraji a bavi je.

  • Ty tu začneš nadávat a urážet a pak kvičíš jak je ti ubližováno. Fotku jsi zvolil velmi přiléhavě. 

  • Bé bé jsi fanatik...Ne vůbec tu nikomu nenadáváš. 

  • Sierra117

    Ano v reakci na hloupé povýšenecké tvrzení ( když už si to načal :-) ), že si přeješ ať už debilní móda pixel artu skončí, jen proto že ti sedlo téma, ale forma. Takže z mojí strany zcela adekvátní reakce. 

    Tvoje analogie s knihou je úplně mimo. Protože právě pixel art je osobitou grafickou stylizací, tedy osobitou vizuální stránkou hry, to že tobě připadá hnusná je čistě jen problém na tvém přijímači:-). Ale cením tvůj pokus o zkusit se tvářit chytře a zároveň argumentovat :-), ale ještě to bude chtít trošku píle, aby to nějak vypadalo.

    A tu část s výzkumem ani snad netřeba komentovat :D promin. 

  • Kdy už konečně skončí tahle móda pixelové/odpudivé "retro" grafiky? Kolik potenciálně dobrých her už bylo takto zprzněno?

  • V zásadě souhlasím. Některé hry mají umělecký záměr, který pixelart nebo nějaké jiné grafické omezení dokáže podpořit, ale jindy to působí rozpačitě. Dobře na mě působil remake System Shocku, Celeste nebo Return of the Obra Dinn. Conscript se mi v zásadě taky líbí, ale už si tu pokládám otázku, jestli by to nebylo lepší v plném rozlišení a klidně s podobnou barevnou paletou. This War of Mine je docela dobrý příklad hry, kde barevná paleta skvěle umocňuje beznadějnou atmosféru války.

  • Tak Signalis vypadalo lépe, ale prostě v případě Conscriptu je podle mě ta vyblitá (nebarevná) grafika záměr bo lépe navodí atmosféru beznaděje a podobných pocitů hodící se pro téma které si hra vybrala. Kdyby přidali více barev, tak to lidem asi tolik netrhá oči no. Buď to anebo více pixelů, osobně s tím nemám problém jelikož to nebudu hrát na svým herním PC ale na noťasu kde to je prostě vidět líp.

    Stejně tak v případě hry Heroine's Quest: Herald of Ragnarok - na 4k monitoru to normální člověk prostě hrát nebude, to mi ale přijde jako naprosto zřejmá věc - nechápu proto proč si lidi stěžují že to bude na velkém monitoru vypadat hnusně když i z fotek vidí že to je pixel art 😃

    Když si chci vyzkoušet pixel art hry/90s DOSovky, tak je menší monitor nebo notebook prostě nutnost.

  • michaelfoucault

    Uvědom si, že o tvou ubohou almužnu nikdo nestojí, barbare.

  • michaelfoucault

    Jak se opovažuješ na mě pohlédnout, barbare. Skloň svůj zrak a pros mě o odpuštění.

  • Jevo83

    Mne ta grafika pripomina atmosferou Postal 1 z 1997, ale tentokrat v 50 odtienoch hnedej

  • Duncan66

    Ty jsi napsal, ze lide, kteri neoceni pixel art jsou povrchni a dozaduji se jenom fotorealisticke grafiky. To je tezce povysenecke tvrzeni, navic zcela mylne a hloupe. Povrchni bych byl, kdyby to byla knizka a ja bych rekl, ze ji nebudu cist, protoze ma hnusny obal a skarede obrazky. Ale to je hra, kde je audiovizualni stranka jedna z hlavnich soucasti te hry. Navic nove vyzkumy dokazuji, ze clovek reaguje primarne na obraz, potom na zvuk a text a dalsi atributy jsou daleko za tim. Takze je logicke, ze audiovizualni stranka her je zasadni pro vetsinu hracu a nema to nic spolecneho s tim, jestli jsou povrchni, nebo ne.

  • Kdyby to nevypadalo tak hnusně, tak bych si to zahrál, smůla pro mě a smůla pro vývojáře.

  • Sierra117

    Fanatik mého typu? :-) tak počkej, ty si jako první začal na něco útočit a celkem zbytečně. Ten názor se rozhodně dal napsat kulantněji, tak se nediv že reakce je podobnýho typu. :-) to jen pro pořádek.

    Ano nejsi sám, stačilo to napsat takhle a né hned ublíženě  odsuzovat trend, jen proto, že ti to náhodou sedlo námětem ale né formou :-) 



  • Tanatonaut

    Demo bylo fenomenální. Signalis v první světové. Hru si určitě koupím.

     Ale ano. Grafika už je trochu za hranicí koukatelného. Opravdu i hry ze začátku devadesátek vypadaly líp. Stačí se přesvědčit na YT. Nadávám na to pořád. Tolik snahy a creativity a oni to uměle ..............zhnusní ! 

    Třeba Heartworm je to samý. SH2 like hra a je rozpixovatělejší než  první SH 1. Proč ? Jaký úmysl zatím je ???

    https://store.steampowered.com/app/1257030/Heartworm/

  • jiri.svak

    Já na pixelart nadávat nebudu, ale přidám se k názoru, že zde mi přijde čitelnost grafiky velmi nízká a kvůli tomu bych tu hru vynechal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit